İçeriğe Yönlendir

Vites Boşa Atınca Gelen Uğultu Sesi ?

Onur Gülay

Recommended Posts

Onur Gülay

Arkadaşlar öncelikle merhaba ;

Arabamda geri vitese atarken debriyaja basmayı unuttum ve küt diye bir ses geldi neyse pek kullanmadım o günden sonra fakat birşey farkettim ,

vitesi boşa attığım zaman arabadan bir uğultu sesi geliyor sanki fan sesi gibi tam tarif edemiyorum fakat debriyaja basınca sesi tamamen kesiyor çekiyorum yine aynı sorun biraz turladım gittim kedim park ederken kontrol ettim durduğum yerde yine aynı sorunu yaşamaktayım bir fikri olan var mı ? daha önce böyle bir sorun yaşamıyordum

Herkese kolay gelsin hayırlı günler olsun !

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Onur Bey, avatardaki resim sizin bile olsa kurallara göre yüzünüzü -sizi tanıyabilecek şekilde- görebilmemiz gerekiyor. Lütfen değiştiriniz. :)

Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

direksiyon pompasının seside olabilir KA da biraz sesli çalışıyor direksiyonu çevirdiğinizde sesde değişme oluyormu?

Yorum bağlantısı
Onur Gülay

direksiyon pompasının seside olabilir KA da biraz sesli çalışıyor direksiyonu çevirdiğinizde sesde değişme oluyormu?

Barış abi evet direksiyonu çevirince küt diye bir ses geliyor hatta bazen bu sorunu çok yaşıyorum sanki birşey takılmış fakat bu uğultu sesi debriyaja basınca tamamiyle kesiliyor debriyajdan kaldırınca ayağımı tekrardan ses gelmeye başlıyor bende anlam veremedim :s

Onur Bey, avatardaki resim sizin bile olsa kurallara göre yüzünüzü -sizi tanıyabilecek şekilde- görebilmemiz gerekiyor. Lütfen değiştiriniz. :)

Kusura bakmayın o ebatlarda bir resmimi yaptığım zaman kesin değiştireceğim uyarınız için teşekkür ederim

Bilya sesine benziyor..Debriyaja basınca ses biraz yada tamamen kesiliyor mu?

evet tamamiyle kesiliyor anlamadım gitti :s

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

evet tamamiyle kesiliyor anlamadım gitti :s

Bilya da sorun var.Değişmesi lazım.Baskı balata değişimi yapılırken ya değiştirilmedi yada sonradan arızalandı..

Yorum bağlantısı
Onur Gülay

Bilya da sorun var.Değişmesi lazım.Baskı balata değişimi yapılırken ya değiştirilmedi yada sonradan arızalandı..

Hepinize çok teşekkür ederim şöyle bir sorun da yaşıyorum bazen debriyaja basınca da gitmiyor çok kısık bir ses baya dikkatli dinleyince geliyor hatta camlar açıkken gürültülü bir ortamda duyulmuyor :s

acaba ben mi çok pinpirikliyim :) şimdide camlar kapanmıyor açılmıyor :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hepinize çok teşekkür ederim şöyle bir sorun da yaşıyorum bazen debriyaja basınca da gitmiyor çok kısık bir ses baya dikkatli dinleyince geliyor hatta camlar açıkken gürültülü bir ortamda duyulmuyor :s

acaba ben mi çok pinpirikliyim :) şimdide camlar kapanmıyor açılmıyor :)

Az biraz duyulması da bilyadan gelen sese işaret.İnilti gibi kısık bir ses duyuyorsunuz....Debriyajdan ayağınızı çekince ses artıyor.. ?

Yorum bağlantısı
Onur Gülay

Az biraz duyulması da bilyadan gelen sese işaret.İnilti gibi kısık bir ses duyuyorsunuz....Debriyajdan ayağınızı çekince ses artıyor.. ?

ya debriyajdan ayağımı çekince ses geliyor basınca gidiyordu bir kaç keredir yapmıyor yanı bassam da çeksemde ses aynı oluyo anlamadım gitti ayhan abi ama böyle inceden bir ses geliyor acaba diyorum ben mi pinpirikliyim :) maaş günü gelince bir ustama götürüp baktıracağım şimdi de camlar kapanmıyor ama o çok canımı sıkıyor

Yorum bağlantısı
Ahmet Kilicaslan

İki duvar ileriden gelen matkap motoru sesi gibi bir sesmi bu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Gülay

Ahmet abi 4-5 duvar destekte yeridir hatta cogu zaman arkadaslarıma sormak için söylüyorum yok bı ses diyorlar bir kaç defada anca duyuyorlar kuzenim motor debriyaja basinca rahatlar o yüzdendir o deyip hakaret etti :) o denli kısık bir ses abi

Yorum bağlantısı
Ahmet Kilicaslan

Ahmet abi 4-5 duvar destekte yeridir hatta cogu zaman arkadaslarıma sormak için söylüyorum yok bı ses diyorlar bir kaç defada anca duyuyorlar kuzenim motor debriyaja basinca rahatlar o yüzdendir o deyip hakaret etti :) o denli kısık bir ses abi

bulunca banada söyle mutlaka o sesi :)

Yorum bağlantısı
Onur Gülay

bulunca banada söyle mutlaka o sesi :)

Abi kafayı yiyorum sanırım :)) araba isi bende kalp hastalığı yapacak sanırım :)) Ahmet abi teşekkür ederim ilgin için bir gelişme olursa seni yine rahatsız edeceğim konuyu hortlatip

Yorum bağlantısı
Onur Gülay

ahmet abi beklenen gelişmeyi aktarıyorum :) abi bugün 5dk lığına arabayı stop ettirdim sonra geri çalıştırdım araba sarsıyordu normalde hiç anlamadım bile çalışıyormuş araba neyse vites aldım gidiyorum direksiyon acayip yumuşamış debriyaj yumuşamış gaz okadar tatlı ki hiç horultu yok arabada titreme yok çekiş artmış ikinci viteste çıktığım yokuslari 3le çok rahat çıkıyorum frenlerim çok iyi tutuyor ve yumuşamış arabadan keyf aldım daha önce bir sorun varmış gibi hissettiriyordu fakat çok tatlı oldu ne olduysa ama bu durum beni çok korkutuyor yine uykusuz gece başladı ve arada çok titriyordu bağırıyordu hepsi geçti bunların hatta kız arkadaşım ile birlikteydik kendisi de araba yağ gibi gidiyor dedi çok rahatladı araba ve kasistlerde çok rahat daha önce motor takozu kırılmıştı o kaynak yapılmış değişmemiş bilemiyorum neden böyle oldu fakat arabama binmeye korkuyorum yardımlarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ahmet Kilicaslan

Yani kendiliğinden hereşey yoluna girmiş gibi çok oluyor ka da.... Ama aynı ses bende de devam ediyor (ve beraberinde birçok ses) ama o uğultu en fazla kahredeni...bir sabah çalıştırırsın direksyon süper vay be hidrolikmiş dersin bir başka sabah kamyon dieksyonu gibi ağır olur...gaza dokunursun uçar bir sabah başaka bir gün gitmez tirtir titrer( gaz pedalının altına paspas sıkışıyor bazen dikkat et)...uğultu bilyadan diyor arkadaşlar baktıracam bende osman-fatih ustaya.....diğer seslerle ilgilide bir hücum kayıt alıp Barış arkadaşa göderim diyorum loop yapar kullanır belki :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...