İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2.5 1.6 Titanium Drl Gündüz Farı Power Led Uygulaması

Ferit Erken

Recommended Posts

Ferit Erken

Selam arkadaşlar yaptığım olayı kısaca anlatayım.

20120915_235114.jpg

1. İlk önce karaköyden power led,mercek,soğutucu ve besleme devresi temini,
  2. İnternetten yan sanayi ön panjur (uygulamayı yapmam zaman aldığıiçin ve orjinal panjuru heder etme durumuna karşın önlem olarak) siparişi verdim,
  3. Diğer silikon, plastik silikon ve havya v.s.malzemelerin hazırlığı,
  4. Son olarak montaj çalışmaları.

Ledler,mercek ve soğutucuları birleştirilir,eklem noktaları silikonla izole edilir. (malum dış ortam su ve nem tehlikesine karşı önlem).

Ben toplam 10adet power led kullanmak istedim ve aracımın ön tarafından çekilen resme bilgisayarda değişik varyasyonlar uygulayarak hoşuma giden şekle uygun ledleri yerleştirdim. Önemli olan ledlerin hizalamasını dik olacak şekilde yerleştirmek.Karşıdan bakınca tüm ledler eşit şekilde parlaması lazım,yoksa bir yamukluk vardır düzeltmek gerek.

Resimlerde görüldüğü üzere aşamalrdan resim çektimbelki uygulamak isteyen arkadaşlara yardımcı olur.

Malesef araç üzerine monte edemedim vakitsizlikten, bu hafta sonu yurtdışına çıkacağım,belki diğer hafta sonuna havalarda müsait olursa en son monteli şeklini paylaşıcam. Selamlar,saygılar,iyi geceler...

20120915_235724.jpg

20120915_222707.jpg20120915_145736.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Ferit Erken

bir resim daha... eklediklerimin bazıları çıkmadı sanırım.!

20120915_235123.jpg

Evet Çağlar bey haklısınız, el yapımı orjinale yakın bir görünüm verir. Daha da önemlisi zevkine göre yaparsın içine siner.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

güzel olmuş elinize sağlık :D etrafını fiber le doldurulursa orjinallerden daha güzel olur

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Hüseyin bey,Mustafa bey gündüz işte olduğum için çekemedim, ayrıca daha aracımın üzerine montajını yapamadım , bende çok merak ediyorum yapınca paylaşıcam, merakınızı gidereceğim, hayırlısıyla bir montajını yapayım.

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Evet Erhan bey haklısınız, açıkcası benimde öyle çok hoşuma giden bir çalışma olmadı. Deneyeceğim beyenmezsem orjinal panjuruma dokunmadığım için geri dönüşüm yapabilirim. Önerdiğiniz üründe güzelmiş gerçekten.

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Yanarken görüntü gerçekten güzel ancak keşke dışına bir muhafaza yapsaydınız plastik bir malzemeden ayrık ayrık görüntü yakışmamış gibi. Belki araca takmadan daha üzerinde çalışırsınız elinize emeğinize sağlık..

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Evet bende düşünmedim değil,ölçüleri projelendirip cnc veya freze de polietilen plakadan boşlukları doldurmak için birşeyler yapmayı düşünüyorum. Daha bir orjinal hale sokacağım inşallah.

Yorum bağlantısı

Ferit güzel bir çalışma olmuş,fakat bu ledlerin orda pekte fazla dayanıklı olacağını düşünmüyorum.ayrı bir kutunun içine bunları yerleştirip sonra o bölgeye uygulamanın dahada sağlam olacağı kanısındayım. :good1:

focus 2 için olanından varmı acep?

Bende var hemde RS olanından :seytan:

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Hakan, silikonladım gerçi ama önden görüntüsünü biraz daha düzeltmeyi planlıyorum...

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Elle yapmak gibisi yok. Kendin beğendiysen gerisi teferruat. Güzel olmuş emeklerine sağlık..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ferit Erken

Selam arkadaşlar,yurtdışındaydım tekrardan geldim. Bir müddet yaptığım işlemi daha iyileştirmek için düşündüm ve aklıma ledlerin bulunduğu alanları epoksi ile doldurmak geldi ve da iyi bir görüntü elde edeceğimi umdum. Bir miktar epoksi temin ettim ve karışımı yaptım. Ledlerin bulunduğu alanların alt kısımlarını kağıt bantla kapattım ve düz zeminde sıvı karışımı boşluklara doldurdum.

20120929_174906.jpg20120929_174910.jpg

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Sonuç olarak fena bir görüntü çıkmadı.

20120930_121423.jpg

Fakat karışımı yapıp sağ tarafı epoksi ile doldurduktan sonra beş dakika sonra diğer tarafı doldurmak için kaba elimi attığımda epoksinin kap içinde ateş gibi olduğunu ve donduğunu gördüm. Hali ile sol taraf epoksisiz kaldı.Yarında diğer tarafı yapıp siyah renge boyayıp bitirmek istiyorum.Hayırlısıyla az daha zaman lazım. İyi akşamlar.Görüşmek üzere.

Sonuç ne zaman beli olacak :)

Özgür bu işler zor arkadaşım. Birde zaman gerekiyor. Gerçekten bende bitirmek istiyorum ama malesef çabuk olmuyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Boyaları var evet ama benim bulduğum beleş olduğu için rengi öyleydi. Birde sabırsızlandım hemen yapim istedim. Sonra boyaması kolay.

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

Sonuç ne zaman beli olacak :)

Birde söylemesini unuttum,geçen hafta sonu yurtdışına çıkacağım günün öncesi c.tesi günü siteden çıkarken durup dururken arka cam bomba gibi patladı. Hali ile birde onunla uğraştım.Geç kalmak için olay çok yani.

20120922_181641.jpg

Yorum bağlantısı
Ferit Erken

İyi akşamlar ,sonunda projem bu akşam itibariyle bitti...Montaj öncesi resimleri ekliyorum.Yarında gündüz performansını araç üstünde eklerim.

20121006_054609.jpg

20121006_054618.jpg

20121006_054845.jpg

20121006_054800.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...