Erol Okcu 21 Eylül 2012 Paylaş 21 Eylül 2012 Yardımlarınız ıcın şimdiden tsk ederim arkadaşlar.. aracımla ilgil bir kaç sorun yasıyorum forumda aradım başlık açılmışmı dıye ama bulamadım yenı uyeyım şimdilik idare edin aracım fiesta 1,25 ghia 2001 model tüplü mimgas marka ..yenı aldım 130 bınde 3 hafta oldu alalı ... 1- Motor suyu Max ın üzerinde sıkıntı olurmu ve sanırım bundan dolayı aracım gazlı gaz ve suyun bırlestıgı yerde regülatör parcası var oradan su sızdırıyor ama her zmaan degıl ilginç olanda o zaten ... aynı zaman da antıfreze katılmıştı onunda etkısı vardır muhakkak tabi. 2- debriyaj baskı balata seti yeni değişti ve o kısımda yağ akıttı ama gecı sıkıntı yaratırmı ? 3-söz de tor balans fren ayarları yapıldı ama hala frenlemede bazen gıcırdamalar oluyor neden olabılır ? tekerler yenı lastık ci 15000 km daha rahat yapar dedı ? 4-motor kısmı uzerinde cok hafıf yaglanmalar mevcut motorcu terlemeden kaynaklı dedi.. 5-fren yapınca genelde yuksek hızda dıreksıyonda asırı tıtreme oluyor ?? ve dıreksıyon sözde hıdrolık olmasına ragmen cok sert ? 6-sizlerinde genel olarak önerileriniz varsa sevinirim yeni bir arac alınca neler yapılmalı vs gibi . ? Çok teşekkür ederim ... Yorum bağlantısı
Ersin Bahar 21 Eylül 2012 Paylaş 21 Eylül 2012 Geçen hafta sattığım 2000 model 1.25 ghia fiestamda fren balatalarını değiştirdikden sonra ses yapma ve titreme sorunlarını birtürlü gideremedik. Balataların orjinalini bulamadığımızdan sanayide takılmıştı ve bu sorunlar ondan sonra başgösterdi. Orjinal fren balatası bulmak çok zor. Bu model fiestalarda direksiyon böyledir, daha önceki aracınız neydi bilmiyorum ama ben 2006 focustan sonra kullandığımda TOROS direksiyonu gibi gelmişti bana Araç bakımlı ise güzel bir seçim yapmışsınız, ben 120.000 km de aldım 215.000 de sattım, sadece lpg den dolayı sübap çakılması ve benzin pompası sıkıntı çıkardı onun dışında rutin bakımlar dışında hiç bir başağrısı yapmadı bana aracım. (Araç konusunda çok titizimdir, servis dışında hiç bir yere götürmedim) Yorum bağlantısı
Erol Okcu 21 Eylül 2012 Yazar Paylaş 21 Eylül 2012 (düzenlendi) haklısınız orjınal olmadıgı zaman bu tür sıkıntılar yasanabılıyor sanayıde kı ustanında dedıgı gıbı dıreksıyon kutusunda parca degısmıstır yan sanayıdır dedı ondan yapar dıye dusunuyorum dedı..arac bakımlımı dersenenız kaporta olarak guzel ıc dosemeler de saglam ıyı kullanılmıs ankaradan kutahyaya gelmıs buyuk bır sıkıntı yok gıbı ama emın de degılım hayırlısı dıyorum artık aldık kullanacagız ... yorumun ıcın tesekkur ederım. 21 Eylül 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla kurallarına uyunuz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Eylül 2012 Paylaş 21 Eylül 2012 Balatalar değiştikten sonra Çağlar Abi'ye ses var diye gittim direksiyon pompasından o dedi, Çağlar Abi yokken Osman Usta'ya balataları zımparalattım geçti zaten mutfaktaki aşçıdır aşı kaynatan, biz sadece tuzunu ayarlarız, aveo ya ön far koruma tasarlayalım kış geldi 1. max üstüne çıkmamalı ki su genleşecek yer bulsun, açağın bunula ilgisi olmaz, genelde kelepçe ile sıkılan horttum çatlar, az ısınıp genleşince kaçırır soğuyunca kaçırmaz, motor susuz kalamsın dikkat 2. Debriyaj değişiminde yağ akar, sonra tamamlanır sonrasında akmamalı 3.gıcırdama derken? 4. normal yaşsal sendromlar 5. fren diski yamulmuştur, salıncaklarda boşluk vardır? ford direksiyonu nispeten sert hislidir, direksiyon sistemi ve yol tutuşta sınıfın referansı markadır 6. Gerçek parça ile bakım + triger değişimi (zamanı gelmiş mi iyice bakmalı km ile oynanmış ise kötü olur) Yorum bağlantısı
Mehmet Şamil Baş 22 Eylül 2012 Paylaş 22 Eylül 2012 Yardımlarınız ıcın şimdiden tsk ederim arkadaşlar.. aracımla ilgil bir kaç sorun yasıyorum forumda aradım başlık açılmışmı dıye ama bulamadım yenı uyeyım şimdilik idare edin aracım fiesta 1,25 ghia 2001 model tüplü mimgas marka ..yenı aldım 130 bınde 3 hafta oldu alalı ... 1- Motor suyu Max ın üzerinde sıkıntı olurmu ve sanırım bundan dolayı aracım gazlı gaz ve suyun bırlestıgı yerde regülatör parcası var oradan su sızdırıyor ama her zmaan degıl ilginç olanda o zaten ... aynı zaman da antıfreze katılmıştı onunda etkısı vardır muhakkak tabi. 2- debriyaj baskı balata seti yeni değişti ve o kısımda yağ akıttı ama gecı sıkıntı yaratırmı ? 3-söz de tor balans fren ayarları yapıldı ama hala frenlemede bazen gıcırdamalar oluyor neden olabılır ? tekerler yenı lastık ci 15000 km daha rahat yapar dedı ? 4-motor kısmı uzerinde cok hafıf yaglanmalar mevcut motorcu terlemeden kaynaklı dedi.. 5-fren yapınca genelde yuksek hızda dıreksıyonda asırı tıtreme oluyor ?? ve dıreksıyon sözde hıdrolık olmasına ragmen cok sert ? 6-sizlerinde genel olarak önerileriniz varsa sevinirim yeni bir arac alınca neler yapılmalı vs gibi . ? Çok teşekkür ederim ... 2010'dan beri 2001 ford fiesta Ghia kullanıcısıyım. 1- motor suyu max hizasında olmalı. genleşme için bu gerekli. yoksa bir yerlere baskı yapıp çıkmaya çalışacaktır. su sızdıran yerdeki maşonlar sanırım plastik. yani eski sistem. onları aliminyüm ya da başka bir metal ile değiştirmeniz gerek. ısınıp soğudukça kelepçelerin sıkılığı değişiyor. sıkmakla çözüm yok buna. aynı sorunu yaşadım. hatta araç durduğu yerde bütün suyu boşaltmıştı. yeni sistem LPGlerde o parçalar metaldir. acil değişim gerek. tahminen 25 TL. ben metallerde değişim yapınca (atiker) sorun çözüldü. 2 yılda yarım litre bile suyum eksilmedi. 2- ustadan kaynaklı bir sorun. havasını almamış. zamanla kendi kendine alır demiş olacak ki akıtarak çözüme kavuşmuş. makineyle havasını alacaktı. 3 ay önce aynı işlemi ford servisinde yaptırmıştım. 3- rot balans yaptırmışsanız ve gıcırsama var diyorsanız bu lastik gıcırdaması değil disklerle alakalı olmalı. papuçlar bitmiş olabilir ya da disk yüzeyi pürüzlü olabilir. 4-motor üzerini temizleyici özel spreyler var. temizlendikten sonra tekrar yapmaması lazım. yapıyorsa başka sorun var demektir. 5-yüksek hızdan kastınız nedir bilmem lazım. fiestanın rot balansı ve fren bakımları yapılmışsa 190 km hızda bile titreme yapmaz. eğer rot balans bozuksa 120 kmde bile yapacaktır (tecrübe ile sabittir). 185 60(55) R 14 lastiği olan bir aracın böyle bir lüksü olamaz zaten. titreme ile gıcırtı paralel bir sorun zaten. ayrıca rot başlarına da baktırmanız lazım. alt takımda sorunlarınız var gözüküyor. fiestanın direksiyonu oldukça iyidir. 6- fiestalar genelde ağır sorun çıkarmayan yıllık bakımlara uğrayan araçlardır. edindiğim izlenimlere göre LPGli kullanımlarda benzin pombası genelde arıza veriyor. bu da aracın sürekli lpgde çalıştırılması ve depodaki benzinin özelliğini yitirmesi hatta depoda 4te 1den daha az benzin bulundurulması ki benzin pombası benzin içinde çalışmadığından ısınması ve bu nedenle bozulması. ucuz bir şey değil. buna bağlı olarak deponun kirlenmesi sıkıntı yaratabilir. aracı lpg de kullanıyor olsanız bile benzin pombasının sürekli çalıştığını unutmayın.şamandıra ile birlikte değişmesi 900 TL tutarındadır (orjinali). kolaylıkla edinemeyeceğin bir bilgiyi paylaşayım malum kış yaklaşıyor. 2001 fiestalar için rüzgarlık üretilmemiş. bilinen rüzgarlık üreticileri bu modeli es geçmişler. zor bela bir küçük üreticiden edinebildik. rüzgarlık yağmurlu havalarda buğu önlemek için çok elzem. trabzonda zekiplex diye bir marka. dileyene adresini verebilirim. ikinci bilgilendirmem sileceklerle ilgili. silecek kolunun aşağı doğru bir kere indirdiğinizde tahminen 5-6 saniyede bir camı siler. ancak siz bu saniyeyi kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. ilk aşağı doğru indirdiğinizden sonra ne kadar zaman sonra ikinci kez camı silmesini istiyorsanız aynı işlemi tekrar kolu aşağı indirip ayarlıyorsunuz. yani yukarıya doğru kaldırdığınızda yavaş orta ve hızlı seçeneklerine ek olarak kendinizin zamanını tanımlayacağı bir opsiyon koyulmuş. bu özelliği aracı aldıktan 5 ay sonra bulabilmiştim. sileceklerin ömrü için gerekli. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa AKTÜRK 22 Eylül 2012 Paylaş 22 Eylül 2012 Mehmet Şamil bey forumun kuralları gereği avatar resminde üyenin kendi resmi bulunduruluyor.Bilgilendirmek istedim. Yorum bağlantısı
Erol Okcu 24 Eylül 2012 Yazar Paylaş 24 Eylül 2012 zaten mutfaktaki aşçıdır aşı kaynatan, biz sadece tuzunu ayarlarız, aveo ya ön far koruma tasarlayalım kış geldi 1. max üstüne çıkmamalı ki su genleşecek yer bulsun, açağın bunula ilgisi olmaz, genelde kelepçe ile sıkılan horttum çatlar, az ısınıp genleşince kaçırır soğuyunca kaçırmaz, motor susuz kalamsın dikkat 2. Debriyaj değişiminde yağ akar, sonra tamamlanır sonrasında akmamalı 3.gıcırdama derken? 4. normal yaşsal sendromlar 5. fren diski yamulmuştur, salıncaklarda boşluk vardır? ford direksiyonu nispeten sert hislidir, direksiyon sistemi ve yol tutuşta sınıfın referansı markadır 6. Gerçek parça ile bakım + triger değişimi (zamanı gelmiş mi iyice bakmalı km ile oynanmış ise kötü olur) teşekküe ederim yorumun için abi. Yorum bağlantısı
Erol Okcu 24 Eylül 2012 Yazar Paylaş 24 Eylül 2012 (düzenlendi) mehmet bey yorulmayıp yapmış oldugunuz uzunca yorumlar ıcın tesekkur ederım.. sorumlarımın genel olarak ilk 3 ü cevaplandı tatmın oldum halledılebılır durumlarmış. 5. ci sorum da kı yüksek hızdaki kastım yanı dıreksıyon tıtremesı şu şekilde oluyor normal hareket halınde iken değil örnegın 100 km hız ile giderken fren yaptıgım zaman mübarek telefon sankı tıtresımdeymıs gıbı kıtır kıtır tıtrıyor bu yonde bır sıkıntı var .. usta ya sordugumda ıse dıreksıyon kutusu ıcınde bır parçadan bahsettı orjınalı ıle degısmemıstır dedı ondan kaynaklıdır dedı yan sanayı olması acısından ... 3. sorudaki fren gıcırdamaları sanırım dedıgınız gibi disklerden kaynaklı diğer parçaların bakımı yapılmıştı Z rotlarına kadar aks körükleri dahil. bana 620 tl ye maloldu debriyaj baskı balata rotlar balatalar ustalık baya bi tuzlu oldu kütahyada böyle ne yazık ki ..aracın krikosu bijon anahtarı yok dıye üzülmüştüm ama bagaj da sol tarafta döşemenin altında aılıymış sevindim 1. soruda ki motor suyu olayına gelınce bilgilendirmek amacı ile soyluyorum suyu MAx a kadar indirdik. akıntı yuksek oranda durdu ama bazen daha dogrusu araç tüpte uzun süre çalıştıgı zaman ve aksam bırakıp park ettıkten sonra sabah baktıgımda 3-5 damla akıtmış oluyor bu olay benzinde olmuyor ... 6. sorudaki ekstra cevaplar için de tşk ederim. şuanda bir problem çıkmadı ama arada 15,-20 tl lık benzın koyuyorum ama cabuk bitiyor bır arzıa olabılırmı ... bir de mehmet bey rüzgarlık derken yani ne acıdan hangi rüzgarlık ne faydası oluyor ?bunuda biraz acıklarsan sevınırım .. Sileceklere gelince mehmet bey ..aşağıya doğru derken benım bıldıgım ileri geri şeklinde oluyor birde arka silecek için yukarı karldırdıktan sonra ark taraf su ile birlikte siliyor ? 24 Eylül 2012 tarihinde Erol Okcu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erol Okcu 24 Eylül 2012 Yazar Paylaş 24 Eylül 2012 2010'dan beri 2001 ford fiesta Ghia kullanıcısıyım. 1- motor suyu max hizasında olmalı. genleşme için bu gerekli. yoksa bir yerlere baskı yapıp çıkmaya çalışacaktır. su sızdıran yerdeki maşonlar sanırım plastik. yani eski sistem. onları aliminyüm ya da başka bir metal ile değiştirmeniz gerek. ısınıp soğudukça kelepçelerin sıkılığı değişiyor. sıkmakla çözüm yok buna. aynı sorunu yaşadım. hatta araç durduğu yerde bütün suyu boşaltmıştı. yeni sistem LPGlerde o parçalar metaldir. acil değişim gerek. tahminen 25 TL. ben metallerde değişim yapınca (atiker) sorun çözüldü. 2 yılda yarım litre bile suyum eksilmedi. 2- ustadan kaynaklı bir sorun. havasını almamış. zamanla kendi kendine alır demiş olacak ki akıtarak çözüme kavuşmuş. makineyle havasını alacaktı. 3 ay önce aynı işlemi ford servisinde yaptırmıştım. 3- rot balans yaptırmışsanız ve gıcırsama var diyorsanız bu lastik gıcırdaması değil disklerle alakalı olmalı. papuçlar bitmiş olabilir ya da disk yüzeyi pürüzlü olabilir. 4-motor üzerini temizleyici özel spreyler var. temizlendikten sonra tekrar yapmaması lazım. yapıyorsa başka sorun var demektir. 5-yüksek hızdan kastınız nedir bilmem lazım. fiestanın rot balansı ve fren bakımları yapılmışsa 190 km hızda bile titreme yapmaz. eğer rot balans bozuksa 120 kmde bile yapacaktır (tecrübe ile sabittir). 185 60(55) R 14 lastiği olan bir aracın böyle bir lüksü olamaz zaten. titreme ile gıcırtı paralel bir sorun zaten. ayrıca rot başlarına da baktırmanız lazım. alt takımda sorunlarınız var gözüküyor. fiestanın direksiyonu oldukça iyidir. 6- fiestalar genelde ağır sorun çıkarmayan yıllık bakımlara uğrayan araçlardır. edindiğim izlenimlere göre LPGli kullanımlarda benzin pombası genelde arıza veriyor. bu da aracın sürekli lpgde çalıştırılması ve depodaki benzinin özelliğini yitirmesi hatta depoda 4te 1den daha az benzin bulundurulması ki benzin pombası benzin içinde çalışmadığından ısınması ve bu nedenle bozulması. ucuz bir şey değil. buna bağlı olarak deponun kirlenmesi sıkıntı yaratabilir. aracı lpg de kullanıyor olsanız bile benzin pombasının sürekli çalıştığını unutmayın.şamandıra ile birlikte değişmesi 900 TL tutarındadır (orjinali). kolaylıkla edinemeyeceğin bir bilgiyi paylaşayım malum kış yaklaşıyor. 2001 fiestalar için rüzgarlık üretilmemiş. bilinen rüzgarlık üreticileri bu modeli es geçmişler. zor bela bir küçük üreticiden edinebildik. rüzgarlık yağmurlu havalarda buğu önlemek için çok elzem. trabzonda zekiplex diye bir marka. dileyene adresini verebilirim. ikinci bilgilendirmem sileceklerle ilgili. silecek kolunun aşağı doğru bir kere indirdiğinizde tahminen 5-6 saniyede bir camı siler. ancak siz bu saniyeyi kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. ilk aşağı doğru indirdiğinizden sonra ne kadar zaman sonra ikinci kez camı silmesini istiyorsanız aynı işlemi tekrar kolu aşağı indirip ayarlıyorsunuz. yani yukarıya doğru kaldırdığınızda yavaş orta ve hızlı seçeneklerine ek olarak kendinizin zamanını tanımlayacağı bir opsiyon koyulmuş. bu özelliği aracı aldıktan 5 ay sonra bulabilmiştim. sileceklerin ömrü için gerekli. mehmet bey yorulmayıp yapmış oldugunuz uzunca yorumlar ıcın tesekkur ederım.. sorumlarımın genel olarak ilk 3 ü cevaplandı tatmın oldum halledılebılır durumlarmış. 5. ci sorum da kı yüksek hızdaki kastım yanı dıreksıyon tıtremesı şu şekilde oluyor normal hareket halınde iken değil örnegın 100 km hız ile giderken fren yaptıgım zaman mübarek telefon sankı tıtresımdeymıs gıbı kıtır kıtır tıtrıyor bu yonde bır sıkıntı var .. usta ya sordugumda ıse dıreksıyon kutusu ıcınde bır parçadan bahsettı orjınalı ıle degısmemıstır dedı ondan kaynaklıdır dedı yan sanayı olması acısından ... 3. sorudaki fren gıcırdamaları sanırım dedıgınız gibi disklerden kaynaklı diğer parçaların bakımı yapılmıştı Z rotlarına kadar aks körükleri dahil. bana 620 tl ye maloldu debriyaj baskı balata rotlar balatalar ustalık baya bi tuzlu oldu kütahyada böyle ne yazık ki ..aracın krikosu bijon anahtarı yok dıye üzülmüştüm ama bagaj da sol tarafta döşemenin altında aılıymış sevindim 1. soruda ki motor suyu olayına gelınce bilgilendirmek amacı ile soyluyorum suyu MAx a kadar indirdik. akıntı yuksek oranda durdu ama bazen daha dogrusu araç tüpte uzun süre çalıştıgı zaman ve aksam bırakıp park ettıkten sonra sabah baktıgımda 3-5 damla akıtmış oluyor bu olay benzinde olmuyor ... 6. sorudaki ekstra cevaplar için de tşk ederim. şuanda bir problem çıkmadı ama arada 15,-20 tl lık benzın koyuyorum ama cabuk bitiyor bır arzıa olabılırmı ... bir de mehmet bey rüzgarlık derken yani ne acıdan hangi rüzgarlık ne faydası oluyor ?bunuda biraz acıklarsan sevınırım .. Sileceklere gelince mehmet bey ..aşağıya doğru derken benım bıldıgım ileri geri şeklinde oluyor birde arka silecek için yukarı karldırdıktan sonra ark taraf su ile birlikte siliyor ? Yorum bağlantısı
Erol Okcu 11 Nisan 2013 Yazar Paylaş 11 Nisan 2013 Aracım son günler de sabahları yada kullanımdan sonra 3-5 saat sonra calıstırdıgımda ılk anda beyaz yogun bır duman cıkarıyor sebebi ne olabılır conta mı bıtıyor ? benzın mı pıs yardımcı olursanız sevınırım ... Yorum bağlantısı
Recommended Posts