İçeriğe Yönlendir

Su Seviyesi Ikaz Lambası

Birol Aptioğlu

Recommended Posts

önder deli

önder yedek su haznesini total benzinlik arkasına babam gile bıraktım emaneti al kontrol et hafif şişme yapmış yan kısmında çatlama var fakat akıntı kaçak yok bidene yapıştırıcı kullanmadan tamir olma ihtimali de var bende patlama kaçak yapmadı.

telefonla bilahare görüşürüz.

Abi yardımların için çok teşekkür ederim. bu aralar işlerim biraz yoğun ama ilk fırsatta babanlara uğrayacağım. birde benim aracımda bu sistem mevcut değil biliyorsun bunun içinde bir elektronik devre tasarladım. işlerim biraz hafiflesin buradan da tüm arkadaşların yararlanması için paylaşacağım.

bir de senin verdiğin sensörü ölçtüm; parçanın alt ve üst kısımlarında manyetik alıcılar mevcut (sende verirken söylemiştin). daha depoyu alıp test etmedim ancak su seviyesi çok olursa üst sensör hattı kısa devre ediyor ve uyarı sistemini devreye sokuyor. su seviyesi azalırsa ise alt sensör devreye girip hattı kısa devre ederek uyarı sistemine bilgi veriyor. eğer bu tahminlerim doğru ise arkadaşların hattı kısa devre et demeleri bana mantıksız geliyor. sokette koruma pini varsa sökmeleri işe yaramaz hep ışık yanık kalır. bu sebep ile devre dışı bırakmak için sensör kablolarından sadece birini kesmeleri yeterli olacaktır.

ancak iptal edilmesini kesinlikle tavsiye etmem. zira benim aracımda olmayan bu özelliği yapmak için uğraşıyorum.

Slmlar herkese ..97 ghia mondeo aracim...aracimin motor suyu eksik gostergesi yanik durumda...motor suyuna baktim kap neredeyse agzina kadar dolu eksiklik yok yani... bu halde iken motorun suyu yinede eksik olabilir mi.. yoksa sorun baska bir sey mi.. yardimci olursaniz sevinirim..tskler...

eğer su maximum seviyeyi aşar ise de uyarı verir. benim ölçtüğüm sensör bu yapıdaydı. bunuda kontrol etmenizi rica ederim.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Baktimda su kabina max seviyesinin ustunde... :)

sabah soğuk ve dinlenmiş olarak kontrol edin, max üzeri ise su miktarını azaltın. yoksa ikaz lambası yanık kalır. bir müddet binin ardından gözle kontrole devam edin ikaz lambasını. min seviyesi ile max seviyenin ortası en uygunu bence

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mondeo da su taşsa da hehangi bir sensör yok onu ölçen

Yorum bağlantısı
önder deli

mondeo da su taşsa da hehangi bir sensör yok onu ölçen

Abimin affına sığınarak bir Elektronikçi olarak Selim beyin verdiği sensor de iki noktada manyetik alici tespit ettim. Birincisi en ust ucta digeri en alt seviyede.. İkisi de manyetik tepkimede 100 ohm civarinda ölçüm veriyor. Tam ortada manyetik tepkime yok. Bu durumda yorumumun doğruluğuna inanıyorum. Daha mıknatıslı yedek depoyu Selim beyin bıraktığı yerden alamadım. Ancak alınca kesin sonuç ile yorum yapacağım.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Turgay Karaca

Bendede ayni sorun bas gosyerdi bir sure dwmgesizce yanip sonmeler oldu en sonunda hic sonmez hale geldi parcaci 179 tl fiyat verdi cozumu 4 liralik kirec cozucude bulduk su kabindaki kirlenmeler sensorun okuma yaptigi halkanin hareketini engelledigi icin surekli yama isigim normale dondu

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selim Kılınç

Turgay bey ilk önce forumdaki yorum önerileri dikkate almak lazım hemen tamirci olmuyor. Hemen sazan zannediyorlar bizleri bende daha önceden temizliğini yapmıştım aynı şekilde ev kullanımı kireç ve yağ çözücü artı diş fırçası bu kadar...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
önder deli

önder yedek su haznesini total benzinlik arkasına babam gile bıraktım emaneti al kontrol et hafif şişme yapmış yan kısmında çatlama var fakat akıntı kaçak yok bidene yapıştırıcı kullanmadan tamir olma ihtimali de var bende patlama kaçak yapmadı.

telefonla bilahare görüşürüz.

Selim Abimin babasının evine bıraktığı yedek su haznesini bu gün babasının evinden teslim aldım. ayrıca sensörünüde vermişti. Selim Abi bu ince davranışın için tekrar teşekkür ediyorum. su haznesinin devresini de tamamlayınca buradan bir konu ile tekrar paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
önder deli

Abimin affına sığınarak bir Elektronikçi olarak Selim beyin verdiği sensor de iki noktada manyetik alici tespit ettim. Birincisi en ust ucta digeri en alt seviyede.. İkisi de manyetik tepkimede 100 ohm civarinda ölçüm veriyor. Tam ortada manyetik tepkime yok. Bu durumda yorumumun doğruluğuna inanıyorum. Daha mıknatıslı yedek depoyu Selim beyin bıraktığı yerden alamadım. Ancak alınca kesin sonuç ile yorum yapacağım.

Düzeltmeyi yapma zamanı :D

dün Selim abinin biraktığı su kabini aldıktan sonra bu gün atöyeye indim. 

ölçü aletini sensöre bağlayıp kısadevre konumuna aldım. kabın çıkışlarını körledim ve boş iken değer vermedi su ekledikçe seyiemiz MİN seviyesinin üstünde geldiğinde 90 ohm değeri verdi.

ancak şunuda yazmamda yarar var eimdeki sensör iki farklı noktada kısadevre oluyor. mıknatıs yaklaştırarak yaptığım testte sensörün en üst uç kısmı(seviyenin yüksek olduğunu sandığım kısmı çünkü elimde ozaman su kabı yoktu..) mıknatıs yaklaşınca değer gösteriyordu.

birde asıl önemli kısım soket bölümüne  yakın kısmında da bir manyetik algılayıcı var bu da en dip seviyede devreye girecek diye yorum yaptım kendimce..

ama şu varki su kabı gelince çalışma metodunu çözdüm. içinde yeterli su var ise değer gösteriyor. su eksilince değer göstermeyi bırakıyor. endipte de değer göstermiyor.

zannımca sensörün çift yönlü tasarlanmasının amacı başka. belki farklı araçlarda farklı görevler için tasarlanmıştır.

burdan düzeltmeyi yaparak yazdığım (tam anlamadan) yanlış bilgi için özür diliyorum.

Yorum bağlantısı
zannımca sensörün çift yönlü tasarlanmasının amacı başka. belki farklı araçlarda farklı görevler için tasarlanmıştır.

Su seviyesi, max-min seviye arasında kontak çıkış veriyor, çıkış tersleniyor, ikaz ışığı sönük. Normal seviye dışında kontak çıkışı yok, çıkış tersleniyor, ikaz ışığı yanıyor. Yada kablo koptu, soket yerinden çıktı; ECU seviye sensörünü okuyamadığı için ıkaz ışığını yakıyor.

Ben böyle anladım...

Yorum bağlantısı

Şu su seviye ikazları yokmuuu[emoji3] [emoji3] [emoji3] Bana kaputu söktürüyordu

Servet abiiiiii nerdesin[emoji2]

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...