Arif Görkem AKTAŞ 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 (düzenlendi) Aracımda bulunan Overdrive fonksiyonunu kullanırken yaşadığım sıkıntıdan size biraz bahsedeceğim . Aracım 2005 model comfort otomotik vitestir.Rampa çıkarken arabada devir düşüklüğünde Overdrive tuşuna bastığımda gösterge panelinde (Overdrıve OFF) yazısı çıkıyor.Ve ardından arabamda devir yükseliyor daha aktif hale geliyor herkesin bildiği gibi.Ama sizlere sormak isteğim konu ise ; Ford Focus Kullanıcı El Kitabında yer alan Overdrıve yazısı aklımı karıştırdı. Kılavuzda şöyle yer alıyor ; Gösterge panelindeki uyarı lambası overdrıve fonksiyonun kapalı olduğunu gösterir. İşte sayın üyeler benim aracımda ise tam tersi göstergede ışık yandığında overdrıve açılıyor.Ne yapmam gerek yada ben mi yanlış bir yargı üzerindeyim? 4 Ekim 2012 tarihinde Arif Görkem AKTAŞ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 Anladığım kadarıyla yargınız yanlış. Overdrive off yani yüksek vites kapalı demek. Bu düğmeye basıp ışığı yaktığınızda en üst vitese araç kendisini hiç almayacaktır. Yani siz yokuş yukarı çıkış anında aracınız eğer en üst viteste ise düğmeye bastığınızda bir alt vitese alarak devri arttırması normaldir. Vites arttıkça güç düşecektir.Zaten yokuşu daha fazla güçle çıkabilsin diye en üst vitesi kapatıyorsunuz Yani Işık doğruyu söylüyor, yüksek vites kapalı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 Overdrive ne demek bilmediğinizden yanlış anlamışsınız. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 Herşey yolunda. Bizde de overdrive off yazdığında araç yüksek devirlerde vites değişir ve performanslı sürüş devreye girer. Yani herşey normal. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 Manuel vitese göre, yokuşu 5 te çıkarken çekmediği için, 4 e almak gibi düşünün. O/D off yani 5 off, 5 iptal.... 5 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 OD kapatınca benim araba çok tatlı oluyor ya 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 Herşey yolunda. Bizde de overdrive off yazdığında araç yüksek devirlerde vites değişir ve performanslı sürüş devreye girer. Yani herşey normal. Bahsettiğiniz S yani spor sürüş modu!! Overdrive şanzımanın en üst vitese geçmesini engeller. Yani 4 ileri araçta en çok 3 vites,5 ileri araçta en çok 4 vites kullanmasını sağlar. Çok dik yokuşlarda kullanılan 1 ve 2 vitesleri gibi aracın yüksek vitese geçerek devrin düşmesini engeller... OD kapatınca benim araba çok tatlı oluyor ya video isteriz Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 Bahsettiğiniz S yani spor sürüş modu!! Overdrive şanzımanın en üst vitese geçmesini engeller. Yani 4 ileri araçta en çok 3 vites,5 ileri araçta en çok 4 vites kullanmasını sağlar. Çok dik yokuşlarda kullanılan 1 ve 2 vitesleri gibi aracın yüksek vitese geçerek devrin düşmesini engeller... Ek olarak araç yüksek devirlerde vites geçişi yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Ek olarak araç yüksek devirlerde vites geçişi yapıyor. hımmmm bilmiyordum bunu. ben bir deneyeyim bakalım. aslında az yaksın diye o yımırtayı koyduğumuzdan beri o/d düğmeside, devir saatinin 4000 üzeride pas tuttu heralde. dur ben bi açıyım onların pasını bugün. bakalım o/d off iken devirleri yükseltiyormuymuş... Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Hah şöyle ekonomiye can verin bakem 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Hah şöyle ekonomiye can verin bakem arada bir herzaman olmaz.! Yorum bağlantısı
Arif Görkem AKTAŞ 9 Ekim 2012 Yazar Paylaş 9 Ekim 2012 Hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için.. Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 Tekrar konu açmadan buraya sorayım ben de. Arabayı yeni öğrendiğimden çok soru soruyorum ama Bende overdrive gibi bir tuş yok. Jatco şanzuman. Ama arabayı çalıştırırken O/D off yazısını görüyorum. Ya da var da ben mi bilmiyorum? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 O , arıza olursa yancak lamba ki yananını gören yok, jatco, manueli aratmayacak bir şanzımandır, parçacılar sevmez, ciro yapamamışlardır. Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 O , arıza olursa yancak lamba ki yananını gören yok, jatco, manueli aratmayacak bir şanzımandır, parçacılar sevmez, ciro yapamamışlardır. Abi her soruma yetişiyorsun, sabırla cevaplıyorsun, çok teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 Abi her soruma yetişiyorsun, sabırla cevaplıyorsun, çok teşekkür ederim. demek ki çok soruosun şimdi ben iğneyi nereme batırsam desem, sen cevaplarsın, herkesin sektörü farklı vesile ile lpg de , bak azımı açacak mıyım 3 Yorum bağlantısı
Arif Görkem AKTAŞ 10 Ekim 2012 Yazar Paylaş 10 Ekim 2012 O/D Tuşu ; http://imageshack.us/photo/my-images/811/dscf9846h.jpg/ Yorum bağlantısı
Recommended Posts