Mehmet Göktürk 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 (düzenlendi) Evet arkadaşlar malum H serisi lastik 210 V serisi ise 240 km indeksli ve tam yükte 5 dakika bu hızda sorunsuz gider diye tanımlanıyor. Benim passat 55 binde ve 3 seneyi doldurduk. kış öncesi yazlık lastik (!) alayım diyorum. kar yağdığında çok soğukta zaten fusion var UG7 ile. Aklımdaki efficientgrip 215 55 16 91H almak. V yerine. ve de 93 yerine. Bunun sebebi daha sessiz ve konforlu olur diye. Sizce doğru mu düşünüyorum? Yaklaşık fiyatlar 250 tl civarı. not: çıkmalarıma talip var mı? ücretsiz. 4 Ekim 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 v gereksiz de yük endeksini niye değişlyorsunuz onu anlamadım. Taban yanak ebatı mı değişicek Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 not: çıkmalarıma talip var mı? ücretsiz. Çok düşüncelisin abi, tebrikler Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 215 de gereksiz orjinali 205 55 16 olması lazım sanki Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 210 az hız değil.. Teknik olarak yeterli olacaktır... Sesini gürültüsünü bilmiyorum... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Ekim 2012 Yazar Paylaş 4 Ekim 2012 yani daha sert diye tahmin ederim. ilandaki lastik 91H idi. V olan da 91V ve 93 V gördüm bugüne kadar. Eski pirelli lastiğim 93W idi. 90 bin km kullandım hala yeni duruyordu (tabi sertleştiydi ayrı). Şimdi yol sesi lastik sesi az olsun istiyorum. Yük de zaten kamyon lastiği değil sonuçta. araba. 215 de gereksiz orjinali 205 55 16 olması lazım sanki orijinali 215. Ne zaman yeni araç alsam aldığım lastik o dönemin pahalısı oluyor. Satınca ucuzluyor Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 çıkan lastikleri bence bedavaya da olsa birine vermeyin. 55 binde 3 yaşında lastik birine sebep olabilir. Sağlamsa zaten değişmeninin anlamı ne 215 55 yerine 205 60 takılır gibi ama ucuz olan 205 55. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Ekim 2012 Yazar Paylaş 4 Ekim 2012 (düzenlendi) çıkan lastikleri bence bedavaya da olsa birine vermeyin. 55 binde 3 yaşında lastik birine sebep olabilir. Sağlamsa zaten değişmeninin anlamı ne Şimdi 55 bini geçmiş ve 3 yaşını geçmiş arabasında lastik takılı adam yok mu? Sakin kullanırım yağmurda çıkmam der kullanır.. Benim kullandığım şartlar zor şartlar. 4 Ekim 2012 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 not: çıkmalarıma talip var mı? ücretsiz. Olmadı şimdi hocam. Miadi dolmuş, güvenlik olarak son demlerinde. Edit: Mustafa'ya verilen cevabı bende üzerime alınayım Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Ekim 2012 Yazar Paylaş 4 Ekim 2012 Lastiği anca böyle el frenin çekip burnout yapıcak biri alır Hocam zaten hız sınırlayıcı yokmu sende ? Bende 199da sınırlıyor hızımı... Ben olsam michelin pilot sport exalto falan takardım,yada contisportcontact... 220 de sınır. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 mişi 45 bin ömür biçiyordu mesela. Ama100 yapanda var. 50 binde bir değişiyordum zaten lastik güven vermiyor o kmden sonra benim için. yarış pilotu değilim kullandıklarım yarış arabası değil ama sol şeritte güvenemediğim lastikle pek gezmedim. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Ekim 2012 Yazar Paylaş 4 Ekim 2012 Olmadı şimdi hocam. Miadi dolmuş, güvenlik olarak son demlerinde. Edit: Mustafa'ya verilen cevabı bende üzerime alınayım Biliyorum öyle olduğunu ama yine de olur da bir çekilde ihtiyacı olan çıkarsa diye mesela geniş jant vardır dediğin gibi yakmak için atraksiyon için alır. O şekilde yani. Şimdi H daha yumuşak diyoruz değil mi hemfikiriz ? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 Mustafa, energy saver 1110-120.k yı görüyor, tek sıkıntı yoğun yağmurda suyu hızlı hahliye edememesi. Ayrıca, deli kullanım olmadığı sürece adam gibi markalarda, 40-50k.de lastik bitemez, özelliğini yitiremez. kimyasına aykırı Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 bu arada çıkaan lastikler çıkmacıda eğer dişi 5 cm civarı ise 250 300 liraya alıcı bulur. şahit oldum. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 Biliyorum öyle olduğunu ama yine de olur da bir çekilde ihtiyacı olan çıkarsa diye mesela geniş jant vardır dediğin gibi yakmak için atraksiyon için alır. O şekilde yani. Şimdi H daha yumuşak diyoruz değil mi hemfikiriz ? H serisi, yumuşak lastik, erken biten lastik, sessiz lastik. Hususi kullanım için ideal. Tamda ihtiyar işi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 H serisi yumuşak ama çabuk deforme oluyor. Deniyor. Ama baktığınız lastik güzel. Sıkı Michelinci biri olarak aldığım son modeldi. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Ekim 2012 Yazar Paylaş 4 Ekim 2012 Tamda ihtiyar işi biz o grupta mıyız? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 h serisi michelin iyi gelir hocam. hem az yakar. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 Mustafa, energy saver 1110-120.k yı görüyor, tek sıkıntı yoğun yağmurda suyu hızlı hahliye edememesi. Ayrıca, deli kullanım olmadığı sürece adam gibi markalarda, 40-50k.de lastik bitemez, üreticisi 45 bin ömür biçmiş bizim buraların yollundan olsa 40 binden sonra yağmurda ses yapıyordu iç tellerimi kırılmış ne demişlerdi. önceki lastiğimiz eagle f1 idi onda da benden önceki ne kadar kullandı bilmiyorum ama tahmini 50 bin yapmıştır ( 30 bini ben yaptım) artık ıslakta abssiz fren yapmıyorduk. çok güzel de pati çekerdi son demlerinde tabi biz kış lastiği kullanmıyoruz o yüzden ömründen yiyoruz ama yinede 2 yıl 50 bin km dedimi değişirdim en son effiencielgrip aldım 20 bin km deydi aracın yeni sahibi o lastiği 3-4 sene değişmez heralde Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 biz o grupta mıyız? Ben Hususi aracımda H serisi kullanıyorum ve o grubun bir neferiyim Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 h serisi michelin iyi gelir hocam. hem az yakar. goodyear effiencielgrip mişiden daha iyi şuan için Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 goodyear effiencielgrip mişiden daha iyi şuan için Şimdiki aracımda efficentgrip var ıslak yol performansından hiç memnun değilim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 Şimdiki aracımda efficentgrip var ıslak yol performansından hiç memnun değilim effgrip, energy saver vb. leri ıslak zeminde çok dikkat edilmesi gereken lastikler 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Ekim 2012 Yazar Paylaş 4 Ekim 2012 effgrip, energy saver vb. leri ıslak zeminde çok dikkat edilmesi gereken lastikler Klasik soruya mı döneceğiz patron? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Ekim 2012 Paylaş 4 Ekim 2012 özü düşük tüketim olduğu için taviz verdiği bir şey yol tutuşu ama 195 60 15 ile 20 bin kmnin 10 bini kış şartlarında olmak üzere rahatsız edecek kadar bir ıslak yol performansı yaşamamıştım. önceki lastik mişi energy saver idi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts