İçeriğe Yönlendir

Focus 1 Kapi Fitili Değişimi

Tuncay Ak

Recommended Posts

Tuncay Ak

Arkadaşlar benim kapıların kapanma sesi çok kötü,kapı kapatılınca rahatsız edici ses çıkıyor.Araştırmalarım neticesinde fitilleri değiştirmem gerektiğini öğrendim.

1.sorum ;Kapı fitillerini değiştirsem düzelirmi sizce (30 tl/adet ten buldum piyasada)

2.sorum ;Biraz baktımda fitil yerinde çok sıkı duruyor bunu ben söküp değişebilirmiyim,çok zormudur? yardımlarınızı bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Fitil sağlam ise değiştirmeye gerek yok.Fitil için spreyler satılıyor onlarla sesi kesebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Tuncay Ak

Fitil sağlam ise değiştirmeye gerek yok.Fitil için spreyler satılıyor onlarla sesi kesebilirsiniz.

sağlamlık kriteri nedir tam olarak bilmiyorum ama ezik,çökük yada yırtık değil.Spreyi araştıracağım teşekkürler

Yorum bağlantısı
Tuncay Ak

peki arkadaşlar bana gerçekten işe yarar diyeileceğiniz bir sprey markası varmıdır hemen sipariş edeyim..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Kapı fitilleri arasına serum lastiği veya daha kolay olan TV-anten kablosu sokabilirsiniz.Bunu yapanlar memnun kalmışlardı.Daha sessiz yol,daha tozsuz iç kısım ve daha tok kapanan kapılar elde edilmişti.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Tüysüz

evet kapı fitillerini bu gun vazalinledim e kıs kapıda hem yapısmasın hemde esnekligi yerine gelsin. yarın 6 mm lik seffaf silikon hortum alıp icine sokacagım bakalım sonuc ne olacak sizinle paylasırım. gecen hafta orjinal fitillere 300 dediler bakalım 15 tl ye halledebilecekmiyiz

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Kapı fitilleri arasına serum lastiği veya daha kolay olan TV-anten kablosu sokabilirsiniz.Bunu yapanlar memnun kalmışlardı.Daha sessiz yol,daha tozsuz iç kısım ve daha tok kapanan kapılar elde edilmişti.

fitili içine serum lastiğimi ne işe yarıyorki o:)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

fitili içine serum lastiğimi ne işe yarıyorki o:)

Zaten ne işe yarayacağını yazmışım ki :)

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Zaten ne işe yarayacağını yazmışım ki :)

:D pazartesi ilk işim serum lastiği almak olacak :D

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Serum lastiği biraz zor girebilir.Tv anten kabloları daha rahat geçer..

forumda aradım ama f1 yapan yok sanırım bu işi daha önce ayhan abi.

zor diyosan anten kablosu buluruz bizde abi napalım :D :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ciddi olarak yapmayı düşünüyorsan kabloya bulaşık deterjanı yada wd-40 sık sonra salla gitsin :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ben denemiştim :) anten kablosu felan önermem. eskimiş fitil anında yırtılıyor. orjinali kapı başına 250 lira :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz
(düzenlendi)

ulus dan metresi 2 tl 4mm lik esnek slikon boru aldım eski serum lastiginin birazdaha dolgulusu kapı fitilleri saglam ancak esnekligini yitirmisler takımına 300 dediler forumlarda arastırdım arkadaslar kablo falan sokmuslar ama 8 mm lik anten kablosu esnemezki lastigi ezer gibi ilk fırsatta sokucam fitile bakalım nasıl olacak paylasırım

tarihinde ismail can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz
(düzenlendi)

denedim fitil icinden gecirmeye calısırken yırtılıyor gitti orjinal fitiller neyse degisim zamanı gelmisti denemeyin :blush:

tarihinde Mehmet Tüysüz tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
ben denemiştim :) anten kablosu felan önermem. eskimiş fitil anında yırtılıyor. orjinali kapı başına 250 lira :)
denedim fitil icinden gecirmeye calısırken yırtılıyor gitti orjinal fitiller neyse degisim zamanı gelmisti denemeyin :blush:

Wd-40 sıkıp yada bulaşık deterjanı sürüp deneyecektiniz..bu şekilde mi uyguladınız ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ben sabunlu su felan yaptıydım galiba. Ama zaten fitil ezik olduğu için ilk zorlanmada köşeden cortladıydı :p ayrıca kapılarr sert örtülüyor o zaman. Anten kablosuyla denemiştim en temizi 2. Fitil yapmak. Zaten FIII de felan çift taraflı kapı fitili

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

Anten kablosunu ( rg 6 ) diye hatırlıyorum, yeni aldığım aracıma uyguladım çok ta güzel oldu...daha sessiz ve daha tok kapanıyor...

ben şase de bulunan fitili yerinden çıkartıp yerde,düz vaziyette hafif bulaşık deterjanı sürerek çok rahat bir şekilde yerleştirdim ....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Anten kablosunu ( rg 6 ) diye hatırlıyorum, yeni aldığım aracıma uyguladım çok ta güzel oldu...daha sessiz ve daha tok kapanıyor...

ben şase de bulunan fitili yerinden çıkartıp yerde,düz vaziyette hafif bulaşık deterjanı sürerek çok rahat bir şekilde yerleştirdim ....

Evet bulaşık deterjanı güzel kaydırır.Yırtılacağını sanmıyorum..İyi yapmışsın.

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

:)

Yorum bağlantısı
Erol Yapıcı

Eski aracımda (Lada Samara) tv anten kablosu kullanmıştım. Köşelerde birkaç yerden ucundan accık yırtmıştım fitilleri :fiuw:

Focus'ta akvaryum hortumu kullandım. Onda da hortumu yürütmek sorun olmuştu. Köşe dönüşlerinde hortum kırılıyor, ilerlemekte zorlanıyordu. Bulaşık deterjanı ise çabucacık kuruyordu(Temmuz'da Fethiye'de :kafa: ) Ben de çözümü spray silikonda bulmuştum. Buna rağmen çok zorlandım, hortumu ilerlediği yere kadar sokup, kaldığı yerden öteye ise fitildeki küçük deliklerden yeni parça sokarak devam etmiştim.

Ses kesildi mi? Eh! Yani... Başlangıçta kesildi. Sonra kulağım mı alıştı ne, şimdi pek fark yok gibi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz

yaklasık 500ml bulasık deterjanıyla giristim. düz yolda ve rampa asagı sorun yok viraja gelince cok hassas olan yerler deliniyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz

yeni fitillere yerde sabunlu hortum sokularak yerlerine takıldı super oldu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

yeni fitillere yerde sabunlu hortum sokularak yerlerine takıldı super oldu

2- 3 foto olaydı :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...