İçeriğe Yönlendir

V Kayışı'Nın Oralardan Gelen Ses?

Harun Aydın

Recommended Posts

Harun Aydın

İyi Akşamlar herkese bu sorun şimdi başıma geldi aracın 3 gün önce V kayışı falan değişti bugun sabah aracı çalıştırdığımda V kayışının yatay olarak denk gelen büyük o dönen şey den galiba cik cik cik ses geliyor gaz verdikçe yoğunlaşıyor oraya su tutayım bir süre kesiyor yine başlıyor bayağı duyuluyor ses araç ısınsın sesi çok az da olsa biraz azaltıyor gazı verdikce o cik sesi hızlanıyor bu neden kaynaklanıyor acaba ne yapmam gerekiyor. nedir sorun?

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin
(düzenlendi)

v kayışı ile bereber değişmesi gereken bilyalar var onlarda değiştimi acaba

tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Hayir degismedi saten klima kompresoru degisirken sokmusken dedm v kayisinida degistireym dedim ayni numarasindan aldim taktik klimaci takarken bayagi zorlandi oylemi boylemi falan takti bir sekilde

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici
(düzenlendi)

Aynı cik cik sesi bende de geliyordu. Su sıkınca kesiliyorsa sadece kayışı değiştirmeniz sorunu çözecektir. Bende böyleydi ve çözülmüştü. Onun dışında bilyalardan gelen sesler genelde cik cik değilde uğuldu, gırıltı şeklinde olur. Önce sadece kayışı değiştirin yakın zamanda bilya falan değişmediyse.Benim ses yapan kayışım yeniydi hatta. Trigerle değişmişti

tarihinde Hasan Ekici tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Bence tamamen kayışın gevşek takılmasından kaynaklı bir ses...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Can Çeralp

Ne kadar alakalı bilemem ama 2 sene önce bir Golf sattım; aynı ses ve sorun vardı. Su sıkınca yarım saatliğine sorun kayboluyordu, kayışı değiştirdiler ve ses 1 haftalığına kayboldu sonra yine eskisi gibi oldu. Arabada çıkan ses hariç hiç bir sorun yoktu, 1-2 hafta sonra da sattım. Alan kişi ustasıyla falan geldi, inceledi, sesi duymasına rağmen önemli olmadığını söyledi, başka da hiç bir sorunu çıkmayınca adam aldı arabayı gitti. 2 gün sonra telefon edip söyledİ; İstanbul'dan Bayburt'a giderken yolun yarısında rulmanlar yerlerinden çıkmış ve her bir parçası birer mermi gibi o bölgeyi parçalamış. Kaput, motor, su depoları ve o bölgede olan herşey zarar görmüş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İyi Akşamlar herkese bu sorun şimdi başıma geldi aracın 3 gün önce V kayışı falan değişti bugun sabah aracı çalıştırdığımda V kayışının yatay olarak denk gelen büyük o dönen şey den galiba cik cik cik ses geliyor gaz verdikçe yoğunlaşıyor oraya su tutayım bir süre kesiyor yine başlıyor bayağı duyuluyor ses araç ısınsın sesi çok az da olsa biraz azaltıyor gazı verdikce o cik sesi hızlanıyor bu neden kaynaklanıyor acaba ne yapmam gerekiyor. nedir sorun?

V kayışı yenilenirken bilyaların da değişmesi gerekiyor.Değişim yapılmadığı zamanlarda bu şekilde sesler gelebilir.Zaten ömürleri hemen hemen V kayışı ömrü kadardır.Bahsettiğiniz ses büyük ihtimalle bilya sesi..Değişim yapın..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Arkadaşlarıma katılıyor ve kayış+bilya değişimi diyorum..Sesi kayış yapıyor bu arada

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

V kayışı yenilenirken bilyaların da değişmesi gerekiyor.Değişim yapılmadığı zamanlarda bu şekilde sesler gelebilir.Zaten ömürleri hemen hemen V kayışı ömrü kadardır.Bahsettiğiniz ses büyük ihtimalle bilya sesi..Değişim yapın..

abi sanki o büyük olan bilyadan geliyor

Yorum bağlantısı
Harun Aydın

sesin kaynağı 2 adet v kayışı bilyaları değişti düzeldi teşekkür ederim yardımlarınz için

Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Bu ses yeniden geliyor neden yapiyor anlamadim deli olacam ozellikle motor sogukken yapiyor isininca kesiyor %95 kayistan mi yapiyor acama trigelle alakali birseymi anlayamadim bir turlu

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

motor sıcakken v kayışı sökülecek kontrol amaçlı motor çalıştırılacak, kesin sonuç alıncak, o bölgede ses aramak zordur araba önünüzde bile olsa, yazı ile tarifi imkansız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

motor sıcakken v kayışı sökülecek kontrol amaçlı motor çalıştırılacak, kesin sonuç alıncak, o bölgede ses aramak zordur araba önünüzde bile olsa, yazı ile tarifi imkansız

anladım abi usta bilyalardan dedi değiştirdik düzeldi şimdi yine yapıyor ısınınca kesiliyor ustanın birisi kayış yeni sert ondan yapar dedi e kadar doğru bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

İlk mesajdan anladığım kadarıyla kayış değişiminden önce motorda bu ses yoktu. Bilyalardan kaynaklı olmadığını gösteriyor bu durum.

(Bence) bilyalar boşuna değişti. Yukarda yazdım yine yazayım. 2 adet bilyadan biri sabit diğeri gerginlik ayar bilyasıdır. Kayış yeterince gergin sıkılmadığı için gelir bu ses...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

İlk mesajdan anladığım kadarıyla kayış değişiminden önce motorda bu ses yoktu. Bilyalardan kaynaklı olmadığını gösteriyor bu durum.

(Bence) bilyalar boşuna değişti. Yukarda yazdım yine yazayım. 2 adet bilyadan biri sabit diğeri gerginlik ayar bilyasıdır. Kayış yeterince gergin sıkılmadığı için gelir bu ses...

şimdi abi kayış baya gergin hem bunlar otomatikmiş biz gerginliğine gevşekliğine müdahale edemiyoruz

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

1.6 ambiente modelini 2 yıl kadar kullanmıştım. Kayışı da kendim değişmiştim. Tam hatırlamıyorum. Yeni Tdci de 2 adet bilya var. Biri sabit, öbürü yaylı (otomatik). Benzinlide yanlış hatırlamıyorsam manuel gerginlik ayarı vardı. Bundan %100 emin değilim ama öyle hatırlıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Yokabi soyle soyleyeyim usta alltan gevsetti kademe kademe zar zor gecirdim ben kayisi devirdaym bilyasina sonra anahtari bir birakti alttan pat kendi sertlesti

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Bilyalar değişti demişsin ya kayış?

Eğer kayış değiştiği halde yeniden ses yapıyorsa ,kayışa yağ veya soğutma suyu damlıyor mu kontrol et..Soğutma suyundaki antifirizin kayışı bozduğuna şahit olmuştum bir zamanlar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

yok abi su vs herhangi bir şey damlamıyor birde int araştırdım sorunun kayıştanmı başka biyerdenmi geldiğini anlamak için kayışa pudra döktüm az sesi anında kesti buradan çıkardığım kadarıyla ya kayış sert yeni olduğu için yada kayışta sorun var orj taktık numarası 1890 dı galiba yanlış hatırlamıyorsam

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Kayışın ölçüsünde de sıkıntı olabilir...Örneğin, yarım veya 1 cm uzun olur, yerine takılır, gözle hiç bişey farkedilmez ama yeterli gerginliğe ulaşamaz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Kayışın ölçüsünde de sıkıntı olabilir...Örneğin, yarım veya 1 cm uzun olur, yerine takılır, gözle hiç bişey farkedilmez ama yeterli gerginliğe ulaşamaz...

pudra dökünce geçiyor (: arabaya pudra fondoten falan sürüp cıkcaz yola galiba :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kayışa su purda atılmaz. su tutum demişsin ilk mesajda ben öyle anladım. kayışı değiştiysen tekrar değiş. birde v kayış muhafazan yerinde mi? su birikitinsinden geçiyorsan felan kayışa kumlu su felan geliyorsa kayış sesi o yüzden olur. ha kayışla beraber kasnaklarıda kontrol ettir. eğer rulmanlarda yada kasnaklarda bir yalpa varsa kayışı aşındırdığı içinde ses yapıyor olabilir. forumda bir iki benzer konu olması lazım. genelde değişim ile çözüm buluyor. gergisini de kontrol ettir.

ben başıma bir kere geldi o da aşırı yağmurlarda su birikintisinden geçince kumlu su kayışa gelmiş ses yapıyordu önce hava vurduk sonrada değiştik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

kayışa su purda atılmaz. su tutum demişsin ilk mesajda ben öyle anladım. kayışı değiştiysen tekrar değiş. birde v kayış muhafazan yerinde mi? su birikitinsinden geçiyorsan felan kayışa kumlu su felan geliyorsa kayış sesi o yüzden olur. ha kayışla beraber kasnaklarıda kontrol ettir. eğer rulmanlarda yada kasnaklarda bir yalpa varsa kayışı aşındırdığı içinde ses yapıyor olabilir. forumda bir iki benzer konu olması lazım. genelde değişim ile çözüm buluyor. gergisini de kontrol ettir.

ben başıma bir kere geldi o da aşırı yağmurlarda su birikintisinden geçince kumlu su kayışa gelmiş ses yapıyordu önce hava vurduk sonrada değiştik.

muhafazası var yalpa varmı bilmiyorum dikkat etmedim ama çözüm bulamadım ank git gel git gel üşeniyorum :( onun için burada bir çözüm aramaya çalıştım

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

hayışa havadan başka bir şey vurma. eğer sudan olsa devirli kullandıktan sonra geçer genelde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

sudan derken anlayamadım? yani şimdi bilyada değişti pudra dökmem tekrar ama pudranın kayışa dökülüp sesi kesmesi sorunun kayışta olduğunumu gösterir yoksa herhangi o dediğiniz parça bilyalarda da sorun olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...