İçeriğe Yönlendir

Araç Silmek İçin Uygun Bez Tavsiyesi.

Gökhun Batur

Recommended Posts

Gökhun Batur

Arkadaşlar merhaba. Forumda bez, araç silim bezi vs. başlıklarla aratıp cevap bulamadığım bu konuyu açmak konuşmak istedim müsadenizle. :yika: Ne zamandır merak ederim taksiciler ve oto yıkamacılar ellerinden düşürmedikleri o bezleri nasıl o derece suyu çeker iz bırakmaz hale getiriyorlar? Onlarca söylenti dolaşıyor piyasada; yok efendim araba bezi satın alacaksın kaynatacaksın ıslakken sert bir yüzeye koyup çekiçle döveceksin ... Utanmasalar bezin üstüne çıkıp tepinecek adamlar :bambam: Dikkat ediyorum taksicilerin sürekli ellerinde o bez, çay içerken bile kapı içlerini, kaportayı, bagajı, kapıyı hatta camı aynı bezle ve - sadece 1 kere - siliyor adam; cillop gibi pırıl pırıl bir araba ....! Keramet bezde mi beze sürdükleri özel bi iksir mi var ? Nedir yani bilen duyan arkadaşımız abimiz büyüğümüz varsa yardım rica ediyorum. Saygılar

Yorum bağlantısı
Murat Dere

"Araç Silim Bezi" diye bir bez ilk defa duydum. Forumda da o yüzden bulamamışsındır kardeşim. ;) Bence keramet taksicide; taksicinin elinde hangi bez olsa öyle olur. :crazy: (Ne? Bu da bi fikir.) :punish:

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Taksicilerin, yıkamacıların ve bizim ankarada aracını seven herkesin bagajında şeker çuvalı vardır.Bildiğimiz sarımtırak renkte, içine şeker konulan bez çuval.Bunu ilk kullanımdan önce iyi bir toprağa yatırılır.Çamurla iyice çitilenir.Akşamdan çamurlu bırakılır.Sabahda bol su ile yıkanır.İşlem tamam.Ondan sonra aracı yıkadığında üstünde gezdirirken iz kalmadan tüm ıslaklığı kuruttuğunu görürsün. :)

Çamurdan sonra bezde kalan küçük parçalar arabayı çizer diye korkarım ben..

Bizim yıkamacıdada son 6 aydır aynı bez var..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Be kullandıkça,yıprandıkça daha iyi duruma geliyor hepsi bu..Sık sık aynı bezi kullanın o bez daha iyi kurulamaya başlar.Ama sürekli çeşit denerseniz ilk zamanlarda istediğiniz sonucu hiç birinden alamazsınız..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Mikrofiber diye satılan ve pahalı olmayan bezler var gayet iyi iş görüyor..Çok su emince, iyice sıkacaksın o kadar

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Be kullandıkça,yıprandıkça daha iyi duruma geliyor hepsi bu..Sık sık aynı bezi kullanın o bez daha iyi kurulamaya başlar.Ama sürekli çeşit denerseniz ilk zamanlarda istediğiniz sonucu hiç birinden alamazsınız..

+1

Eskiyen bez daha iyi su tutar temizler ayrıca taksiciler vs araçlarını sürekli temiz tutarlar o yüzden bir kere silmeleri yeterli oluyor ;)

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Resmi daire müdürlerinin şoförleyle bir muhabbet esnasında arabayı kendi yaptıkları özel bezle sildiklerini söylediler( tabi araç çamurlu değilken). Havlu tarzı büyük bir bezi gaza batırıyorlarmış bir gün kalıyormuş gazın içinde, sonra bezi asıp bezdeki gazın uçmasını hemde biraz kurumasını bekliyorlarmış. Bez tam kıvama geldiğinde beze sopa takıp arabanın her tarafını cam dahil o bezle silip parlatıyorlarmış hemdearaba toz kapmıyormuş. O kıvam ne şimdi hatırlayamıyorum epey olmuştu. Bunu bilen arkadaşlar varsa daha detaylı anlatırlarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Vay be! bez adam gibi kurulasın diye; bir sürü sopa yiyor sonra yerden yere vurulup yıpratılıyor ve gaza batırılıp işkenceye tabi tutuluyor :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Resmi daire müdürlerinin şoförleyle bir muhabbet esnasında arabayı kendi yaptıkları özel bezle sildiklerini söylediler( tabi araç çamurlu değilken). Havlu tarzı büyük bir bezi gaza batırıyorlarmış bir gün kalıyormuş gazın içinde, sonra bezi asıp bezdeki gazın uçmasını hemde biraz kurumasını bekliyorlarmış. Bez tam kıvama geldiğinde beze sopa takıp arabanın her tarafını cam dahil o bezle silip parlatıyorlarmış hemdearaba toz kapmıyormuş. O kıvam ne şimdi hatırlayamıyorum epey olmuştu. Bunu bilen arkadaşlar varsa daha detaylı anlatırlarsa sevinirim.

Evet bende de var o sopalı bezden.Ancak bez değil o yer paspası var ya hani pamuklu böyle ip ip olur ondan..Onu alıp mazota yatırıp sonra iyice sıkıyorsunuz daha sonra da açık havada asıyorsunuz. 10-15 gün havalanıyor biraz kurumuş oluyor birazda kokusu azalıyor.Baktınız daha ıslak biraz daha havalandırıyorsunuz.Sonra kuruduğundan emin olduktan sonra keser sapı gibi birşeye sabitleyebilirsiniz.Ancak çok kalın veya ağır bir ağaç olmasın silerken zor oluyor.Daha sonra temiz araca gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.Hem parlatır hemde toz tutmasını geciktirir.Ancak bunu araç yıkanmış diyelim mesela o zaman gün aşırı falan uygulayabilirsiniz.Leke falan yapmaz hiç bir zararı da yok.Kirlenmiş araca uygulanmaz.Sadece tozlu araçta işe yarar.Bunu beze yapıp araç bagajında poşet içinde tutanlar var.Makam araç şoförleri ve askerde rütbeli taşıyanlar da çoğunlukla vardır.Sildiğiniz an sihirli bir değnek dokunmuşcasına tertemiz olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Evet bende de var o sopalı bezden.Ancak bez değil o yer paspası var ya hani pamuklu böyle ip ip olur ondan..Onu alıp mazota yatırıp sonra iyice sıkıyorsunuz daha sonra da açık havada asıyorsunuz. 10-15 gün havalanıyor biraz kurumuş oluyor birazda kokusu azalıyor.Baktınız daha ıslak biraz daha havalandırıyorsunuz.Sonra kuruduğundan emin olduktan sonra keser sapı gibi birşeye sabitleyebilirsiniz.Ancak çok kalın veya ağır bir ağaç olmasın silerken zor oluyor.Daha sonra temiz araca gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.Hem parlatır hemde toz tutmasını geciktirir.Ancak bunu araç yıkanmış diyelim mesela o zaman gün aşırı falan uygulayabilirsiniz.Leke falan yapmaz hiç bir zararı da yok.Kirlenmiş araca uygulanmaz.Sadece tozlu araçta işe yarar.Bunu beze yapıp araç bagajında poşet içinde tutanlar var.Makam araç şoförleri ve askerde rütbeli taşıyanlar da çoğunlukla vardır.Sildiğiniz an sihirli bir değnek dokunmuşcasına tertemiz olur.

Evet aynısı ta kendisi :) Bence çok güzel birşey .Araç temizken sürekli kullanılabilir. Bence araç ıslakken kurulama bezi olarak en güzeli atlettir :biggrin:

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

o ne ya,15 günde halen ıslak :tongue:

işin en kolayı eski atlet veya tşört

Fikri bey zamanınız varsa bir deneyin derim çok kullanışlı birşey.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

o ne ya,15 günde halen ıslak :tongue:

işin en kolayı eski atlet veya tşört

Mazot öyle hemen uçup gitmiyor.Benzin değil ki bu :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Mazot öyle hemen uçup gitmiyor.Benzin değil ki bu :)

Dizel bu her alanda az yakıyor yani :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Bırakın bez almayı arabamı en son ne zaman yıkattım hatırlamıyorum.

Desenize güzel bez sahibi olmak bile zor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

en güzel bez :D:D giymediğiniz fanila dır bosuna para vermeyin bezlere :D :D :D :D

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

En iyisi çıkma fanila atlettir, o temin edilemiyorsa BİM de satılan microfiber bez işinizi görür.

Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen

En iyisi çıkma fanila atlettir, o temin edilemiyorsa BİM de satılan microfiber bez işinizi görür.

bim.den aldım ben de; hem 5.li paket aksiyon olarak satılanını hem de 3.lü paketini. kesinlikle tavsiye etmem; felaket iz bırakıyor. kuruyunca daha da kötü görünüyor araç!!!

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

En güzel bez Sümer Bezi dir.

Eskitme işlemi yapılır yıkandığında sudan eser kalmaz.

Üstüne de mikrofiber (ama kaliteli olacak) geçtin mi cillop.

Yorum bağlantısı
Yusuf Çayır
(düzenlendi)

Bence bilinçsizlikten kaynaklanıyor..Aracın dışını ve içini aynı bezle silmem..

su çeken en iyi bez kendim kullanıyorum çok ama çok memnunum..Tavsiye ederim...

http://erdemboya.tic...lue-drying.html

Bu bezin üstüne bez tanımam,,,, neredeyse sıkmadan binek aracı bir defada bitirebilirsiniz..

tarihinde Yusuf Çayır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Asıl soru şu:Temizlik bezine WD-40 sıkarsak nasıl bir sonuç alırız :D Wd-40 bakkallarda marketlerde

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

ıslak arabayı kurulamak için (toz almak için asla olmaz) en iyisi güderidir.tüy bırakmaz,iz-leke bırakmaz.yıkamacıların yaptığı gibi,ıslak bölgenin üzerine yayıp çekerseniz iyi sonuç verir.

(mazotlu bez parlatma için çok iyidir ama asla ıslak yere sürülmez,kurulama için kullanılmaz)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Eskiden cila mila yokken pronto ile yıkardık arabaları cillop gibi olurdu. :)

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

İşin özü kullanacağınız bezin pamuklu kumaş olması. Pamuklu kumaş boyalı olduğu için kullandıkça boyanın aşıması ve emiciliğinin artması.

İz bırakması ayrıca su ve arabanın gövde ısısı ile ilgilidir. Arabanın gövdesi ne kadar sıcak olursa iz o kadar az kalır.

Hiç iz kalmasın diyorsanız birinci bez ile kurutup ikinci bez ile üzerinden geçebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Parça bez satanlarda özellikle mavi ve sarı renkte olan araç bezleri var onlardan olabilir. ( Bende yıllardır kullanıyorum, ucuzda bir parçası 2 TL zaten ) Ayrıca geçen arabama boya koruma yaptırdıktan sonra Sonax şampuan ve hızlı cila ile beraber mikrofiber bez almıştım gerçekten çok güzel temizliyor ve leke bırakmıyor birde Carrefour'da 5 adet paketlerde olan mikrofiber bezlerden aldım onlarda gayet güzel izlenim bıraktı bende tavsiye ederim. Kolay gelsin.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...