İçeriğe Yönlendir

1999 Model Audi A3 101 Hp Auto Hoşgeldi...

Ali Elöver

Recommended Posts

Ali Elöver

Ali abi çekişi çok etkiledi mi 205 ler?

Hiç etkilemedi desem yeridir. 205/55/16 ile 195/65/15 arasında çevirim yüzdesi çok az o yüzden pratikte hissedilemez ve bende hissetmedim.

Zaten bu iki ölçüde aracın kapısında orjinal ölçü olarak var, model yılı ve donanıma göre aynı motor zaten 205/55/16 olarak da çıkmış.

Tek olumsuz yanı konfor azaldı, 65 yanaklı Michelin çok daha fazla ütülüyordu yoldaki çukuru kasisi vs. 55 yanaklı Pirelli P7 daha sert bir lastik ama yol tutuş ve frenajı olarak araba eskiye göre çok daha iyi.

Yorum bağlantısı

Hiç etkilemedi desem yeridir. 205/55/16 ile 195/65/15 arasında çevirim yüzdesi çok az o yüzden pratikte hissedilemez ve bende hissetmedim.

Zaten bu iki ölçüde aracın kapısında orjinal ölçü olarak var, model yılı ve donanıma göre aynı motor zaten 205/55/16 olarak da çıkmış.

Tek olumsuz yanı konfor azaldı, 65 yanaklı Michelin çok daha fazla ütülüyordu yoldaki çukuru kasisi vs. 55 yanaklı Pirelli P7 daha sert bir lastik ama yol tutuş ve frenajı olarak araba eskiye göre çok daha iyi.

1.6 marea kaldırırsa bende düşünüyorum lastik değiştirirken 205 taban. Şu ankiler 185 O yüzden sormuştum. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

1.6 marea kaldırırsa bende düşünüyorum lastik değiştirirken 205 taban. Şu ankiler 185 O yüzden sormuştum. Teşekkür ederim.

Marea'nın o ateşli motoru güle oynaya kaldırır ;) Ama oran önemli, çıkan lastik janta a göre yanak daralacak jant büyüyecek ve taban genişleyecek. Eğer bunlar aynı oranda olmaz ise problem olur, hem yakıt artar hemde araba hantallaşır. 185'den 205'e geçersen jant çapıda büyümeli.

Jant hesaplayıcıyı kullanmanı tavsiye ederim.

http://www.jant.com.tr/jant-lastik-hesaplama.htm

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:D çoktan satılık jant lastik

http://www.sahibinde...05421217/detay/

Sadece 1997-2003 model A3Lere uyumlu 15 inç 5x100 19-65-15 fabrikasyon jant 300 TL - lastik takımı 200 TL

Ön lastikler 5.000 km önce takılmış Michelin, arka lastikler 15.000 km önce takılmış Goodyear.

Lastiklerin durumu çok iyidir, jantlar çiziksiz eziksiz kaynak tamir düzeltme görmemiştir.

Sadece NAKİT SATIŞ - TAKAS YOK

15 jnat napayım, benim kaliperler bile bu janttan byük, 16 ları dediydim

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

15 jnat napayım, benim kaliperler bile bu janttan byük, 16 ları dediydim

16 Bbs'imi daha yeni taktım niye satam :p Buldun tabi kaliteyi hemen alam yapıyorsun ama olmaz vermem.

İstersen 15 oem Audi jantı var, tuzluk karabiberlik gibi delikli kendine has.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yok, nasıla bu jantla birlikte audi satılmaz, 10paraya verecğin için eskileri takarsın, ondan sonra 100TLişler benden 4 adet janta

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Teşekkür ederim Ali abi :flowers:

Rica ederim, ama jant değişmeyecek ise yanak incelmesi gerekecek o zamanda davlumbaz lastik arası mesafe artacak tekerler düdük gibi durur. Jant değişmeden maksimum yapılacak 195 olur tahminimce, yanak da 65 ise 60, 60 ise 55 e çekilebilir ama genede görsel olarak tatsız olabilir. Dersen ki taban büyüsün yanak aynı kalsın işte o zaman araba zorlanır çerim oranı artacağı için ve araba hantallaşır.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

yok, nasıla bu jantla birlikte audi satılmaz, 10paraya verecğin için eskileri takarsın, ondan sonra 100TLişler benden 4 adet janta

E 15 ler satılırsa bunlarla vermem lazım arabayı , nasıl yapıcaz yeni sahibine takoz üstündemi teslim edicez :p

Bu arada bu Audi satılmaz, benimle yaşayacak büyüyünce de kızım kullanacak. Ben bunu boyatıp durucam eskidikçe.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
formula lastiği kaç yanak acep?

Çağlar Abi, o tamamen farklı bir hesap kitap diye biliyorum, bizim bildimiz tarz ölçü yok onlarda.

Yorum bağlantısı

Rica ederim, ama jant değişmeyecek ise yanak incelmesi gerekecek o zamanda davlumbaz lastik arası mesafe artacak tekerler düdük gibi durur. Jant değişmeden maksimum yapılacak 195 olur tahminimce, yanak da 65 ise 60, 60 ise 55 e çekilebilir ama genede görsel olarak tatsız olabilir. Dersen ki taban büyüsün yanak aynı kalsın işte o zaman araba zorlanır çerim oranı artacağı için ve araba hantallaşır.

Anladım. Şu an 185/65/14 var ben 205/60/15 yada 205/55/15 düşünüyorum. Bakalım bi ödenek çıksın da :) Aslında üzerindeki lastikler yeni fakat araba 1. viteste 4000 üzeri ani yüklenirsem kesiciye giriyor patinaja düşüp. Biraz vites oranı kısalığından, birazda lastikten sanırım. Abes bi maska lastik var üzerinde. Değiştirirken büyüteyim istiyorum. Tahminime göre şuankilerin frenajıda kötüdür.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
kızın kullanacak ise tsi al bari de, fazla çemkirmesin

Valla 2030 yılında ne olursa olsun 18-30 yaş aralığında araba verirsem kıza illa çemkirir. Bari sağlam motora çemkirsin hem de gezerken eliyle Heil Hitler yapar motorun sahibine selam eder.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Anladım. Şu an 185/65/14 var ben 205/60/15 yada 205/55/15 düşünüyorum. Bakalım bi ödenek çıksın da :) Aslında üzerindeki lastikler yeni fakat araba 1. viteste 4000 üzeri ani yüklenirsem kesiciye giriyor patinaja düşüp. Biraz vites oranı kısalığından, birazda lastikten sanırım. Abes bi maska lastik var üzerinde. Değiştirirken büyüteyim istiyorum. Tahminime göre şuankilerin frenajıda kötüdür.

Bahsettiğin 2 ölçüde arabayı hem çok hantallaştırır hemde yakıtın çok artar, zaten iyi yakar o motor.

Ben olsam 195-55-15 takarım eş değer bu yada risk alıp ince yanak ile 205/45/16 ama o da çok az yorar.

tabloda senin verdiğin varyasyon ile sonuçlar çok fena çıkıyor bence asla böyle yapma.

195/55/15 işini görür araba yol tutuş olarak da kendine gelir ama senin asıl problemin lastik kalitesiz olabilir.

İyi bir marka ile 14 janta az masraf ile devam edebilirsin.

96 mondi, 2030 yılında bu 4 halkayı döver :crazy:

Zor dostum zor, biri fort biri AUDI

Adı ve kalitesi yeter.

Vorsprung durch Technik

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

marea nın üretim felsefesindeki amortisörleri ile yol tutuşu beklemek biraz zor, konfor odaklı bir yapısı var ki zaman içinde amortisörler ne durumda acaba?

Yorum bağlantısı

marea nın üretim felsefesindeki amortisörleri ile yol tutuşu beklemek biraz zor, konfor odaklı bir yapısı var ki zaman içinde amortisörler ne durumda acaba?

Amortisörler yakın zamanda değişmiş Çağlar abi ama lastikler desto mu denso mu ne sert baya basket topu gibi. 1. viteste araba sağa sola (yol durumuna göre) asılmaya çalışıyor. Patinaja düşüyor. 5k kmlik lastik. havaları da 31 ps te şuan.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Otomotiv sektörü Focus I - Astra G - Golf 4 'ten sonra bozdu. Kime sorsan Focus I "tutulan kasa" diyor, Opel G kasa Astrayı talep bitmediği için 14 yıl üretti. Dün Golf 7'nin tasarım belgeselini izledim insanların en çok beğendiği nesil olan Golf 4'ü yansıtmaya çalıştık diyor. 98 yılında çıkan arabalarda bir şey var :p

Onu diyenler halt etmiş. Eski eskidir yeni yenidir. Ne olursa olsun en azından teknoloji farkı var. Elindekini satmaya çalışan çakal galerici ağzı.

Focus 1 de Astra da Golf 4 de artık demode eski suratlı arabalar, tamam temizi bulunursa uygun fiyatlı mis gibi alınır binili o ayrı ama donanım ve güvenlik olarak şu anki araçların çok gerisindeler. Tasarım vs olarak bizi çekebilir göze hoş gelebilir, hatıralar canlandırdığı için sempati duyup almak isteyebilir ama daha fazlası hayalcilik olur.

Bu modellerin her yeni nesli bir öncekininde daha iyi oldu, aksini söylemek yüz milyonlarca dolarlık ar-ge maliyet ve çalışma saatiyle kafa bulmaktır.

Astranın eski neslini hala üretmesi sadece C sınıfına parası yetmeyenleri eski de olsa üretim maliyetleri düşmüş eski kasa ama sıfır km arabaya bindirmek. Adamda B sınıfı alacağına ayna paraya eski modelde olsa C sınıfına sıfır ve garantili biniyor. Madem o kadar iyi eski kasası Astra'nın yenisinin üretimini durdurup sırf bunu satsın yiyorsa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

205 60'lar çok pahalı. 55 yanak bakın.

Ayrıca 205 55 16 düşünün derim. Tabi aracın tam yükte sürtmemesi gerekir.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Ali bu yazıda tasarım olarak demiş sanırım.

ama tasarım da da artık aerodinamik kaygılar var ... gene de cevabı kabul edilebilir ...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Otomotiv sektörü Focus I - Astra G - Golf 4 'ten sonra bozdu. Kime sorsan Focus I "tutulan kasa" diyor, Opel G kasa Astrayı talep bitmediği için 14 yıl üretti. Dün Golf 7'nin tasarım belgeselini izledim insanların en çok beğendiği nesil olan Golf 4'ü yansıtmaya çalıştık diyor. 98 yılında çıkan arabalarda bir şey var :p

iş o kadar teknik değil, hangi model ki biter, distribütörü parça getirmeyi bırakır, özel parçacılar ithalatttan para kazanmaya başlar, O model harikadır yere göğe konmaz, 2001 focus ghia ön tamponu bulsana bana?

seneye focusII nin ne kadar harika olduğunu konuşuruz :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...