Misafir 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 Merhaba arkadaşlar , ön tabla burçlarının (ön salıncak) lastik kısımlarında araç esnedikçe gıcırtı sesi duyuyorum,dün lifte kaldırdım aracı baktım lastikler yıpranmamış fakat ses yapıyor biraz wd40 sıktım bende, çok az da olsa etkisi oldu fakat size sormak istediğim şu ,aramızda ürünü kullanan arkadaşlarımız olmuştur, sıvı silikonlar var gıcırtı önleyici acaba onlardan sıksam gıcırtıyı tamamen kesebilirmiyim, veya başka ne önerirsiniz...Saygılar... Yorum bağlantısı
Harun Aydın 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 sikon kesmez sanırım wd40 olabilir ama vidaları falan orj vidamı ve tablalardan geldiğine eminmisiniz ben usta değilim ustalarımız daha iyi yardımcı olacaktır. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 evet orjinal vidaları, tabla burç lastiklerinden geliyor Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 silikon spreyin kalıcı bir cözüm olacağını düşünmüyorum. belki bir süre sesi kesebilir. ama emin değilim tabi. allah kolaylık versin... Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 (düzenlendi) Lastikler orjinal ebadını dışına çıktı mı? Bir de bir tespit (Çağlar Abi'nin tespiti) aracı kendiniz yıkıyor yada hiç yıkamıyorsanız burçların arası çok kir pas oluyor, ama basınçlı su tutunca ses kesiliyor daha sonrası ise birde WD-40 sorunu çözüyor. 16 Ekim 2012 tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 lift te kaldırdık levyeyle esnetip iiyce baktık her hangibir çatlama, lastiklerde deforme yada boşluk yok burçlarda bozulma olmadıkça neden değişime gidilsinki, Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 (düzenlendi) Güzelce yıkatın burçlar salıncakları orada ne varda birleşen her parçanın arasına WD-40 sıkın büyük bir ihtimalle düzelecektir. 16 Ekim 2012 tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Kuru 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 (düzenlendi) lift te kaldırdık levyeyle esnetip iiyce baktık her hangibir çatlama, lastiklerde deforme yada boşluk yok burçlarda bozulma olmadıkça neden değişime gidilsinki, 4-5 yıl evvel Tipo'mu ilk aldığımda da aynı sorun vardı viraj demir çubuğu lastiklerinden çok fena ses geliyordu, lastikler traversin altında olduğu için 15 TL'lik malzemeyi değiştirmeye şanzıman indirir gibi fiyat istemişlerdi. Ben de lastiklerin yerini tespit ettikten sonra WD40'dan daha kuvvetli sıvı gres dediğim bir speyle "yağladım" ve 4 yıldan fazla bir süre kullandım 2 ay önce satarken bile ses yoktu. Sıvı gresten kastım özellikle motorsiklet zinciri yağlamak için kullanılan yağlama speyleri... Castrol'ün bir ürünü var 2-3 yıl evvel 20-25 TL arası fiyatı vardı... Şu ürün: http://www.motorturk...ain-lube-racing 16 Ekim 2012 tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts