İçeriğe Yönlendir

Aracım Özellikle Yokuşta Stop Ediyor !

Ersin Ekinci

Recommended Posts

Ersin Ekinci

herkese merhabalar . son bir ay da yaşadıklarım kabus gibi . 2006 focus 1.6 otomatik vites lpg li aracım var . bir ay öncesinden başladı sorunum . araç hafif yokuşta bile durmak istediğimde yada frene bastığımda stop ediyordu . birde normal seyir halinde 80-90 km. hızla gidip kırmızı ışıkta durmak istediğim an frene bastıktan sonra araç stop ediyordu .mesela yokuş aşağı hiç yapmıyordu. bir kac kez ford'tan iyi anladığını söyleyen bir ustaya götürdüm bana benzin pompası,lpg tesisatı,gaz kelebeği,rölanti ayarı, bujiler, sibob ayarlarından birinden kaynaklanıyor olabileceğini söyledi tamam ustam ne gerekiyorsa yap dedim . . bütün ayarları yaptığını ama sorunun çözülmediğini ,servise götürmem gerektiğini söyledi .servis te üç gün kaldı ve ne gerekiyorsa yaptıklarını ama sorunun çözülmediğini ve sorunun gaz kelebeğinden kaynaklandığını gaz kelebeğinin değişmesinin gerektiğini söylediler . bende olur dedim . değişti gaz kelebeği sorun giderildi dediler . ama 3-5 km gittikten sonra araç yine stop etti . tekrar servise götürdüm bir gün sonra aradılar beni ve bütün her şeye baktıklarını ama sorunu bulmadıklarını . muhtemel aracın beyni arızalı olabileceğini söylediler .aynı araçtan beyin çıkarıp denedik yine olmadı . şanzımandan sorun vardır dediler ,şanzımana baktık yine sonuç yok .lpg tesisatından olabilir dediler komple söktük sonuç aynı ve servis benim yapacağımı bir şey yok deyip çıktı aradan . kafayı sıyırmak üzereyim . ne yapabilirim . sorun ne olabilir . bir yardımcı olun lütfen . saygılar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

subap ayarı yok ki yapılsın? yokuş aşağı , dönen tekerler, motorun çalışmasını sağlar, şanzıman türbini sağlam demektir :D , emmeye giden tüm vakum hortumları, özeliikle fren westinhouse a giren hortumun keçesine çok iyi baktırın derim, beyni mıncıklamadan önce rölanti valfi denense imiş biraz daha iyi olurmuş.

Yorum bağlantısı
Ersin Ekinci

evet krank sensörüne ' de bakıldı . rölanti valfi de denendi . ama sonuç yok . :( maalesef

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tesisat sorunu...

İleri giderken tekleyip, geri giderken canavar olan motorun arızasını tam 45 gün aradım.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Ekinci

ve serviste bilgisayarda hiç hata vermiyor . herşey normal gözüküyor .

Yorum bağlantısı
Ersin Ekinci

anlamadığım olay bir servis benim yapabileceğim hiç bişey yok deyip nasıl çıkabiliyor işin içinden . ford servisi çözüm bulamıyorsa nereye götürmem gerekiyor . renault servisine mi? . şikayet ettim servisi ford müşteri hizmetlerine ama dönen olmadı .

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Araç lpgli der ford servisi çıkar işin içinden maalesef şikayetten bir şey çıkmaz.

Malatya-Mersin ne kadar Sadık Taşyürek abi ile iletişime geçin onun çok memnun kaldığı bir servis var Mersin de oraya götürün olmazsa.

Yorum bağlantısı
Ersin Ekinci

sıcak yada soguk motorda arıza degişikligi oluyormu

sabahları soğukken daha iyi bir nebze, ama hafif rampada durmam gerektiğinde yine stop ediyor

Araç lpgli der ford servisi çıkar işin içinden maalesef şikayetten bir şey çıkmaz. Malatya-Mersin ne kadar Sadık Taşyürek abi ile iletişime geçin onun çok memnun kaldığı bir servis var Mersin de oraya götürün olmazsa.

350 km. zaten burada bir sonuç bulacağımı sanmıyorum . olabilir giderim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...