İçeriğe Yönlendir

Ön Ve Arka Sağ Yolcu Tarafı Su Almış

Osman Gülten

Recommended Posts

Osman Gülten

Öncelikle hayırlı bayramlar.

Ön ve arka yolcu tarafından halı yıkama makinasıyla nerdeyse 1 kova su çektim.Sorun nerde anlamadım.Ön taraftan su alsa sadece ön taraf ıslanırdı.Ama arka sağ yolcu tarafıda ıslak.Önden arkaya su gelmesi imkansız gibi birşey.Çünkü arada set var.Tabi seti içinde ara varsa orasını bilemiyorum.

Araştırdığım kadarıyla polen filtresi kapağından yapıyormuş.Polen filtresi geçen yıl Mart ayında değişti.O günden bugüne çok yağmur yağdı.Sanırım açık kalsa ta o zamanlarda da su alırdı.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Su bu kadar çok ise polen kapağından değildir.Kalorifer vanasından gelmiştir su.

Yorum bağlantısı
Osman Gülten

Su haznesinde herhangi bir eksilme olmamış.Polen filtresini kontrol ettim.Sankim biraz ıslaklık,nemlilik var gibiydi.Üst kapakta cama sıfır oturmuyor.Pimlerin bazıları eksik.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
(düzenlendi)

Çok mu yağmur vardı? Benim aracımda aynı sıkıntı olmuştu hatta sizin dediğiniz gibi kapak asılsan gelecek gibi duruyordu ama bu kadar su almamıştı.

Ön yolcu bölümünde yolcunun sol bileğine gelecek yerde plastik aksamla halının birleştiği bölgelere bakar mısınız ıslaklık var mı?

tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Muhtemelen polen filtresi. Şimdi önemli olan aracı kurutmak, sonrasında polen filtre kabına kalıcı çözüm bulmak...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

En kalıcı çözüm o parçayı değiştirmek sağ-sol olarak ayrı ayrı değiştirilebiliyor ama ciddi renk uyumsuzluğu oluyor.Mecbur çift değiştirmek lazım o da 200 lira civarı galiba.Yapıştırmak çözüm ama her polen filtresi değişiminde yapışkanı kaldırıp tekrar yaptırmak gerekiyor.Her iki ucu sıkıntılı yani...

http://www.akgurticaret.com/default.asp?git=9&urun=1452

Parça bu çift değişecek 300 lira falan tutuyor.

Linkini verdiğim ürün sol taraf fiyat açısından fikir sahibi olmanız için verdim.

Yorum bağlantısı
Ali Toprak

Aynı sıkıntı bende de vardı.Siyah silikonla kapağı izole ettikten sonra taktım.Bir yıldır kullanıyorum su almadı memnunum.İnanın benim arabadan 3 litre su çektim.Su arka tarafta toplanıyor.Çünki koltuğun altından dirrek arka koltuğun önüne gidiyor .Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Osman Gülten
Çok mu yağmur vardı? Benim aracımda aynı sıkıntı olmuştu hatta sizin dediğiniz gibi kapak asılsan gelecek gibi duruyordu ama bu kadar su almamıştı. Ön yolcu bölümünde yolcunun sol bileğine gelecek yerde plastik aksamla halının birleştiği bölgelere bakar mısınız ıslaklık var mı?

kapalı garaj yapmıştım.Üstünü daha trapez sacla kapatmadım.Bezle örtülü.Evin çatısından gelen sular bezden süzülüp aracın üzerine geliyor.

O dediğiniz yere baktım ıslaklık yok.

Parçayı çıkma bulursam öyle değiştiririm.Yeni bir polen filtresi alıp kapağıda silikonla kapattığım zama düzelme olur gibi.

f8u58.jpg

f8u5l.jpg

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Çıkma bulmaya çalışın bence bu baya baya kötü durumda.

Yorum bağlantısı
Osman Gülten

Filtre biraz temiz,Fotoğrafta kirli gibi çıkmış.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Filitre, üst plastik trimlerinden kaçırabilirmi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Atak

Geçen hafta şiddetli yağan yağmurda scenic aracımın ön iki paspası içerden ıslanmıştı.Antalya'da bulunan üç yetkili servisi aradım,araç su alıyor diye.Üçüde bayram arefesi olduğundan kabul etmediler,araç kalacak,nereden su girdiğine bakılacak,3-4 gün kalmalı,bayramdan sonra falan diye ilgilenmediler.

Bende bayramdan birgün önce silecekler ve altında ki boylu boyunca olan iki plastik parçayı söktüm.Sağve solda resmen havuzda ki gibi su vardı,elimle tahliye delikleriyle uğraşırken foşş diye su aracın altına boşalıverdi,aynı işlemi diğer tarafada uyguladım.

Sonra tazyikli su tutarak tahliye deliklerini temizledim,en son parçaları tekrar toplayıp taktım ve aracın öncamına epeyce tazyikli su tuttum.Araç artık su almıyor.

Sonra aracın içinde ki suyu çekebildiğim kadar çektım,kapılar açık 3-4 gün rüzgarlı ve güneşli havada kuruttum,kaloriferi ise en sıcağa getirip ayağa yönlendirip öyle geziyorum,şuan çokaz nem kaldı.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Geçen hafta şiddetli yağan yağmurda scenic aracımın ön iki paspası içerden ıslanmıştı.Antalya'da bulunan üç yetkili servisi aradım,araç su alıyor diye.Üçüde bayram arefesi olduğundan kabul etmediler,araç kalacak,nereden su girdiğine bakılacak,3-4 gün kalmalı,bayramdan sonra falan diye ilgilenmediler.

Bende bayramdan birgün önce silecekler ve altında ki boylu boyunca olan iki plastik parçayı söktüm.Sağve solda resmen havuzda ki gibi su vardı,elimle tahliye delikleriyle uğraşırken foşş diye su aracın altına boşalıverdi,aynı işlemi diğer tarafada uyguladım.

Sonra tazyikli su tutarak tahliye deliklerini temizledim,en son parçaları tekrar toplayıp taktım ve aracın öncamına epeyce tazyikli su tuttum.Araç artık su almıyor.

Sonra aracın içinde ki suyu çekebildiğim kadar çektım,kapılar açık 3-4 gün rüzgarlı ve güneşli havada kuruttum,kaloriferi ise en sıcağa getirip ayağa yönlendirip öyle geziyorum,şuan çokaz nem kaldı.

Keşke hemen yazsaydınız buraya. Clio'larda da aynı delikler tıkanır. Sökmeden, kalın elektrik teli ile açıyorum ben onları.

Abimde hala ara ara kontrol ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Atak

İlk defa başıma geldi ve bayramda bilgisayar yanımda olmadığından yardım isteyemedim ama sonuçta halletim.

Bayram dolayısıyla vakitte bol olunca kurutmak kolay oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...