Cenk Yıldız 29 Ekim 2012 Paylaş 29 Ekim 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar herkese selamlar. Bayram tatilinde memlekete giderken 2009 tdci tit. aracım sağ ön lastik balonladı. oysaki lastik daha 15 aylık. forumda daha önce de bu sorunlar tartışıldı ama bu tür sorunlar yaşayanlar vardır muhakak. şimdilik içten yama yapıp önleri arkaya aldık. sizler ne önerirsiniz. çok fazla kullanılmadığı için tek lastik alıp devam mı edeyim ya da ikisini de birden mi değiştireyim. birde bu 45lik yanak ince 50 yanaklı mı taksak. kullananlar oldumu acaba? ilginize teşekkürler... 8 Aralık 2012 tarihinde Ahmet Kıyak tarafından düzenlendi Başlık Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı 29 Ekim 2012 Paylaş 29 Ekim 2012 50 oluyor mu acaba? sürtme vs? bende kar lastiklerini 50 alayım diyordum, bu konu aydınlatır bizi. Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız 29 Ekim 2012 Yazar Paylaş 29 Ekim 2012 195/50/15 lastik 2010 model ve üstünde var. Bizim 2009 lar 16jant. 15 takarsak jantlarda değişmek zorundayız. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ekim 2012 Paylaş 29 Ekim 2012 1 yanak hasarı tamir olmaz çok riskli 2 riskli lastik arkaya taılmaz daha da riskli 3 maalesef söz konusu ebad bizim yollarda riskli 3 Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Yani benim araçta da 16 var, ben aldım tabi... 50 yanak çok farkederse sıkıntı olur. Zaten araç yüklüyken ucundan kurtarıyor gibi geliyor. Bakalım lastikçi verir zaten gazı... Yorum bağlantısı
Mesut Özger 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 2010 model fiesta titanium dizel aracımın orjinal lastiği 195 45 r16 jant düzeltirmekten bıktım zaten araç 45000 km de yeter artık dedim 195 50 r16 lastik (Kumho kh 11) aldım sonunda huzuru buldum hiç jantı 15 yapmaya gerek yok hiç bir sıkıntı yok ve aracın kullanımı rahatladı herkese tavsiye ederim.Sorusu olan arkadaşları da beklerim. Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 (düzenlendi) ne kadar ince yanak lastik o kadar çok balon riski...Çağlar bey'e katılıyorum balon yapan lastik onarılmaz diğer lastiklerin durumuna bakın eğer yeniyse 1 tane "aynı desen" yeni alıp takın yada stepneyi kullanın stepne için de çıkma bir lastik alın yok diğer lastiklerde eskiyse hepsini yenileyin aksi taktirde yol tutuşunu zayıflatırsınız mümkünse de orjinal ebat kullanın... Bu arada lastiklerin özellikle "aynı desen" olmasına dikkat edin, eğer İstanbul anadolu yakasındaysanız gerekirse sizi çıkma yada sıfır lastik için yönlendirebilirim... 8 Aralık 2012 tarihinde Coşkun Uçar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Karaca 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 2010 model fiesta titanium dizel aracımın orjinal lastiği 195 45 r16 jant düzeltirmekten bıktım zaten araç 45000 km de yeter artık dedim 195 50 r16 lastik (Kumho kh 11) aldım sonunda huzuru buldum hiç jantı 15 yapmaya gerek yok hiç bir sıkıntı yok ve aracın kullanımı rahatladı herkese tavsiye ederim.Sorusu olan arkadaşları da beklerim. bence aracın yanak yüksekliği ile oynayarak doğru yapmamışsınız.çünkü mühendislik hesaplar üzereine kurulu o oranlar.benim de aynı sorun vardı.195/50r15 continental marka lastiklerde hem balon yapıyor hemde jant yamuluyordu.daha sonra lassa impetus revo jant korumalı lastik aldım önlere çok şükür henüz bir problem yok kaldıki çok sert çukurlara girdiğim halde. hiçbir sıkıntı olmaz fakat çok ahım şahımda lastikde büyüme olmaz ben 35 yanak kullanıyorum şuana kadar da bir kaç çukura girmişliğim var ve allaha şükür ne yarılma nede balon var önemli olan burda yanak değilde lastik tercihi, extra yanak koruma lastik alırsanız bu sıkıntıların hiçbiri kalmaz size katılıyorum yanak korumalı aldım taktım bende şu ana kadar sıkıntı yok 2 adet lastiği heba ettikten sonra bunlar ilaç oldu sanki inş.bunlara bişey olmaz. Arkadaşlar herkese selamlar. Bayram tatilinde memlekete giderken 2009 tdci tit. aracım sağ ön lastik balonladı. oysaki lastik daha 15 aylık. forumda daha önce de bu sorunlar tartışıldı ama bu tür sorunlar yaşayanlar vardır muhakak. şimdilik içten yama yapıp önleri arkaya aldık. sizler ne önerirsiniz. çok fazla kullanılmadığı için tek lastik alıp devam mı edeyim ya da ikisini de birden mi değiştireyim. birde bu 45lik yanak ince 50 yanaklı mı taksak. kullananlar oldumu acaba? ilginize teşekkürler... lastik ebatları ile oynamayınız en iyisi yanak(jant korumalı lastik al tak aynı sorunu bende yaşadım şu an sıkıntım yok) Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar 9 Aralık 2012 Paylaş 9 Aralık 2012 bişey olacağını sanmıyorum çok sert girerseniz lastik kenarı parçalanır onuda tamir ediyorlar sıkıntı olmadan Bektaş bey tamir olacağını sanmıyorum zira balon yapmış demek darbe anında lastiğin içindeki tellerin (çelik kuşak) kırılması demektir böylece lastiğin o kısmı zayıflıyor ve korumasız kalıyor aynı zamanda çelik teller lastik kısmını koruyamadığı için basınç altında kalan kısım daha fazla şişiyor, içerde kırılan teller onarılamıyacağına göre tamiri mümkün olmuyor'ki hele kenarı parçalanmış bir lastikde bu hiç mümkün değil yama yapılsa bile çelik teller hasar gördüğü için hiç de sağlıklı değil... Çelik kuşağın görüntüsü BALON YAPMIŞ LASTİK.... Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar 9 Aralık 2012 Paylaş 9 Aralık 2012 lastikci japon ve sipop eriterek eski haline getirdi balon tabiki düzeltilmez ve çok sakat bi durum. Eh sizinki de pek sağlıklı sayılmaz......lastik çok önemli aracın yer ile temasını sağlayan tek malzeme çok dikkatli olmak lazım insan hayatı hiç bir bedelle ödenemez.... Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar 9 Aralık 2012 Paylaş 9 Aralık 2012 abi çok çok haklısın buna diyecek tek sözüm dahi yok.. ama lastik fiyatı 400 tl olunda bir yarık için 7 milimlik lastik değiştirmek çok mantıksız olmazmı ? O lastik yüzünden araç takla atıp içindekilere bişi olsa 400 lira için değer'mi sence...valla dayımın bi lafı vardır "aslan besliyorsan ne yediğine bakmıyacaksın" sevgili kardeşim sonradan ahlanıp vahlanmak gidenleri geri getirmiyor... Yorum bağlantısı
D. Alper Toprak 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 2010 model fiesta titanium dizel aracımın orjinal lastiği 195 45 r16 jant düzeltirmekten bıktım zaten araç 45000 km de yeter artık dedim 195 50 r16 lastik (Kumho kh 11) aldım sonunda huzuru buldum hiç jantı 15 yapmaya gerek yok hiç bir sıkıntı yok ve aracın kullanımı rahatladı herkese tavsiye ederim.Sorusu olan arkadaşları da beklerim. 45 yerine 50 yanak kullananlar acaba yakıt performans problem vs yaşanıyormu yada ne kadar büyük sorunlar?? (jant 16 ) birde 50 yanak olunca comfor artarmı şuan her zerre sarsıyor Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 195 yerine 205 taban kullanın. ben memnunum. Yorum bağlantısı
D. Alper Toprak 3 Mart 2014 Paylaş 3 Mart 2014 195 yerine 205 taban kullanın. ben memnunum. bende düşündüm onu yanak 45 bile olsa biraz daha genişliyor ama fiestaya sürtermi? yakıt tüketimi açısından tabanı değiştirmek ne kadar mantıklı? birde kötü durur diye endişe ettim... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 O jantta tam ebat bence o. Yakıtta performansda hissedilir fark olmaz. Cukurlarda rahat eders Lastik xl olsun yanak destekli 1 Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli 4 Mart 2014 Paylaş 4 Mart 2014 2004 Ford Fiesta 195/50/r15 kış lastigi kullaniyorum. Yorum bağlantısı
D. Alper Toprak 5 Mart 2014 Paylaş 5 Mart 2014 O jantta tam ebat bence o. Yakıtta performansda hissedilir fark olmaz. Cukurlarda rahat eders Lastik xl olsun yanak destekli lastikci yaptırma diye tutturdu çok yorar arabayı dedi fiestaya bu lastik bile cok zaten dedi kafamı karıştırdı... Yorum bağlantısı
Mehmet Levent 1 Mayıs 2014 Paylaş 1 Mayıs 2014 195 45 r 16 Dunlop kullanıyorum. gayet sessiz ve dayanıklı lastikler. Ancak ne olursa olsun ince yanaklı lastiklerde en hafif çukurda dahi araç orada kalacakmış hissinden kurtulamıyoruz. Yorum bağlantısı
Atilla Atun 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Uzun zamandır 195.50.16 var bende zorun yok sürtme yok çok rahat tavsiye ederim.bundan sonra 45 e elveda Yorum bağlantısı
Alper Aksakal 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 195.45.16 yanak korumalı ne marka lastik önerirsiniz ? Bu petlasin lastikleri nasıldır ? Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 2 Mayıs 2014 Paylaş 2 Mayıs 2014 Alper ilk defa bu ebatları kullanan bir araç sürdüm.Yahu sanki tahtanın üzerinde gidiyor gibi his veriyor insana.Konfor anlamında sıfır fakat görsellik olarak hoş duruyor.Ben bu yüzden 195 15 50 almıştım..Yanak koruma olayıda bana pek mantıklı gelmiyor.. Yorum bağlantısı
ÜMİT KÜÇÜK 5 Mayıs 2014 Paylaş 5 Mayıs 2014 Lastik tamiri ve yeni lastik satışı yapan dükkanımız vardı, 2001de emekli olunca babam kapattı. Bende az çok anlarım, lastik balonluysa asla tamir olmaz, mutlaka o lastikten kurtulmanız lazim, aksi taktirde lastik hızlanınca ısınır ve gümler. Hızınıza göre araca takla bile attırabilir. Bu sebeple kesinlikle balon yapmış lastik kullanmamanızı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts