Fatih Kose 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 (düzenlendi) Aracın şekildeki gibi yana yatık park edilmesi motora zarar verir mi:? Yani bu şekilde durunca ilk çalıştırmada motorda yağlanma sağlıklı olur mu? 8 Kasım 2012 tarihinde Fatih Kose tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Motor için bilmiyorum ama böyle eğimli yüzeylerde aracın uzun süre durması aks başlarına zarar veriyor diye biliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Motor yağı tamam olduğu sürece herhangi bir sorun yoktur. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Bu şekilde durması pek sağlıklı değil.Motor da yağlanma olur olmasına ancak yağın kalitesi de önemli tabii .Magnetic yağlar daha iyi olur. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Bu şekilde durması pek sağlıklı değil.Motor da yağlanma olur olmasına ancak yağın kalitesi de önemli tabii .Magnetic yağlar daha iyi olur. Ben sırf yokuşta oturuyorum, sağlıklı olmasa her araç elimde kalırdı 4 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Araç her sabah oradan çıkıyorsa niye problem olsun ki. Ama 1 hafta 10 gün gibi sürelerde kalırsa belki zararı olabilir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Ben sırf yokuşta oturuyorum, sağlıklı olmasa her araç elimde kalırdı 3-5 gün yatarsa ilk marşta aşınma olabilir.Dediğim gibi yağın çeşiti ve kalitesi de önemli. Yorum bağlantısı
Tamer Akkan 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Karadeniz ne yapsın o zaman, resimde eğim mi var (araç Rize plakalı, belkide en düz yeridir) . Bu tür yollarda aracımı bir gün sağa eğimli bırakırsam ertesi gün sola doğru bırakırım, sizde öyle yapın. Aksi halde hep aynı tarafa binen yük yürüyen aksamda bir tarafın daha erken aşınmasına sebep verir. 3 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Öne arkaya yana farketmez. Hiçbir problem olmaz... Dikkat edilmesi gereken, zor olan manevraları akşam motor sıcakken yapmak... Park yeri eğimli veya manevralarla girilen bir yerse, aracı akşam öyle parketmeliyiz ki, sabah soğuk motoru zorlayıcı manevralar yapmak zorunda kalmayalım... 4 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Benim evimde yokuşta,bu zamana kadar böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Yorum bağlantısı
Galip YILDIZ 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 Buna benzer bir sorumda benim olacaktı bunun için ayrı konu açmak istememiştim yeri gelmişken bende sorumu yönelteyim.. Aracın direksiyonunu sağa ya da sola dönük şekilde park yapmak aracın alt takımlarına ya da ön düzene herhangi bir zarar verebilir mi ? O şekilde park ettim mi aracın duruşu daha çok hoşuma gidiyor.. Ya da mesela bazan eğimli alanlarda mecburen de öyle koymak zorunda kalabiliyoruz bir sıkıntı olursa kaldırıma takılsın aşağı uçup gitmesin diye.. Ve eğer sakıncası yoksa direksiyon sağa ya da sola dönük park yapmanın bunun bir süre sınırı var mı.. Mesela 1 hafta kalsa o şekilde park halinde ? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 Buna benzer bir sorumda benim olacaktı bunun için ayrı konu açmak istememiştim yeri gelmişken bende sorumu yönelteyim.. Aracın direksiyonunu sağa ya da sola dönük şekilde park yapmak aracın alt takımlarına ya da ön düzene herhangi bir zarar verebilir mi ? O şekilde park ettim mi aracın duruşu daha çok hoşuma gidiyor.. Ya da mesela bazan eğimli alanlarda mecburen de öyle koymak zorunda kalabiliyoruz bir sıkıntı olursa kaldırıma takılsın aşağı uçup gitmesin diye.. Ve eğer sakıncası yoksa direksiyon sağa ya da sola dönük park yapmanın bunun bir süre sınırı var mı.. Mesela 1 hafta kalsa o şekilde park halinde ? Direksiyonun sağa veya sola tam dönmüş şekilde park durumunda tekerler içe ve dışa bakıyor. Biri gelip tekere çarptığında ön takımlarda ciddi hasar oluştuğunu iki defa gördüm. Yorum bağlantısı
Galip YILDIZ 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 Mehmet abi bu olasılığı zayıf da olsa olabilecek bir durum.. Ben bu gibi risklerden ziyade teknik olarak araca bir zarar verir mi onu merak ediyorum.. Daha önce bir arkadaşım uyarmıştı böyle koyma ön takıma zarar veriyormuş diye.. Rot balans ayarını kaçırır falan gibi bişiyler söylemişti aslı varsa şayet.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 zaten marş sonrası, 20-30 saniye, yağlama çok çok zayoftır, normal şartlarda da, eğimin aşırı rolü olmaz yağ seviyesi tam ise 1 Yorum bağlantısı
Onur BOYACI 11 Aralık 2012 Paylaş 11 Aralık 2012 Mehmet abi bu olasılığı zayıf da olsa olabilecek bir durum.. Ben bu gibi risklerden ziyade teknik olarak araca bir zarar verir mi onu merak ediyorum.. Daha önce bir arkadaşım uyarmıştı böyle koyma ön takıma zarar veriyormuş diye.. Rot balans ayarını kaçırır falan gibi bişiyler söylemişti aslı varsa şayet.. kesin olarak bir zararı var mı emin değilim ama ben de birkaç farklı kişiden duymuştum. çok dik yerler dışında tekerleri düz konumda bırakmaya özen gösteriyorum 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts