İçeriğe Yönlendir

Ford Explorer Almak İstiyorum Önerileriniz Nelerdir?

Barış Tülis

Recommended Posts

Atilla Oğuz Tan

Bu video korkuttu beni o koca boruları gördüm de rahatladıydım : ))

Yorum bağlantısı
Barış Tülis

takla, en kötüsüdür de, genelde gerçek yaşamda böyle tavan üstüne gökten düşmez arabalar, devrilir ve sürüklenir, gelen güçler çok değişir. Yapı olarak amerikan arabaları zayıftır bu bilinir.

Zayıfmıdır?Biz genelde sağlam olarak biliriz ama bilmediğimiz bir şeyler var galiba....

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

3 tane araç pert ettim benimkinin arka tamponuyla :) Ön tamponla bir adet clio bir adet doblo :) Ve ön tampon halen sapasağlam :rofl:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

3 tane araç pert ettim benimkinin arka tamponuyla :) Ön tamponla bir adet clio bir adet doblo :) Ve ön tampon halen sapasağlam :rofl:

o yünden sağlam da, direkler, amerikanlarda, alman kadar sağlam olamıyor, şase ayrı kupa ayrı, bu da bazen zaafiyet

ray gibi tampon var zaten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Evet şase kupa olayı öyle maalesef. Lakin harika da oluyor kupa olayı. Offroad tarzına mod yapsaydım body lift ile başlayacaktım aslında. 2şer inç bir sürü sert plastik parça ve bir kaç uzatmayla lüpp 6 cm. yükseliyor araç :) Yükseliyormuş gibi görünüyor daha doğrusu :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Cora

yükseltmeyi bende düşündüm ama o zaman asfaltta kullanmak daha kötü oluyo ki buralar çok virajlı ilk ıslak zemin virajda altımızdan gider diye vazgeçtim

Yorum bağlantısı
Burak Cora

peki virajın içinde kalan evler ne olacak abi yükselince onlarında üstünden geçermiyim ki :yahoo: şiki şiki baba kasetinide koyarım valla :)))

Yorum bağlantısı
Aykut Zeren

nefisnefisssss :f1:

:nazar:

Aracıma nihayet dün akşam itibari ile kavuştum.Osman ustaya tekrar teşekkür ederim.Şanzıman çok güzel vites geçişleri mükemmel olmuş.Sadece 100 km hızla giderken normal olarak frene bastığımda en son durma noktasında alttan tok bir vuruntu geliyor sanki şanzıman 1 e alırken yapıyor.Böyle yapması normalmi acaba. Ayrıca bu sabah ilk uzun yolumu yaptım. İlk izlenim bu araca göre yakıt mükemmel. Küçükbakkalköy'de depoyu ağzına kadar doldurdum Kdz.Ereğli'ye geldim (272 km yol yaptım) depoyu ağzına kadar (pompanın kendi attığı nokta değil manuel olarak en son noktaya kadar) doldurttum, toplam 27 lt benzin altı yol boyu 100 km hızı geçmedim. Hız sabitleyici yaklaşık 98 km ayarlı faziyette Düzce'ye kadar geldim. Bence bu araç için çok iyi bir değer. Ve yolda hafif bir tehlike atlattım Akçakoca'ya inen virajli rampalar var yol hafif yağışlıydı eski arabamın (Volvo V40 1,8) alışkanlığı ile sanırım viraja hızlı girdim ve araba savruldu hemen topladım ama korktum açıkcası sanırım lastikleri dün hemen değiştirmemiş olsaydım ciddi bir kaza yaşamış olurdum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Hayırlısı olsun Aykut :) Sevindim senin adına. Sen de girdin bizim kervana. Bagajda bir adet cowboy şapkası bulundurmayı ihmal etme :hahahoho:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aykut Zeren

Hayırlısı olsun Aykut :) Sevindim senin adına. Sen de girdin bizim kervana. Bagajda bir adet cowboy şapkası bulundurmayı ihmal etme :hahahoho:

Saol abi teşekkürler. Abi yukurdaki mesajda bir sesden bahsettim Osman Usta normal yapabilir dedi. Sence normalmi ? ilerde bir sıkıntı yaşamayayım. Daha alır almaz arıza yapınca şanzıman insan korkuyor her sesten :-)

Yorum bağlantısı
Aykut Zeren

Osman usta pirimiz ne derse doğrudur :)

Orası öyle Osman usta'ya laf yok :-) ama senin araçda yada diğer Explorer sahipleri böyle birşey yaşıyormu acaba. Benim daha önceki araçlarımda hep otomatikti şanzıman böyle yapmazdı. Yapsada ayda yılda bir iki defa...

Yorum bağlantısı
Barış Tülis

Aykut Bey,

Aracınız hayırlı olsun.İyi günlerde kullanırsınız İnşallah.Yakıtını uzun yol için .45 kuruş civarı.Bildiğim kadarıyla o araçta LPG mevcut değildi.Bu değerler gerçekten güzel.

Şanzımana gelince o ses normal olmayabilir.Kısa bir süre için Exp. kullandım ve aracı zorlamıştım herhangi bir ses duymadım alttan.Bu arada şanzıman tamir sürecini değişen parçalar ve ödediğiniz fiyatıda belirtirmisiniz....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aykut Zeren

Aykut Bey,

Aracınız hayırlı olsun.İyi günlerde kullanırsınız İnşallah.Yakıtını uzun yol için .45 kuruş civarı.Bildiğim kadarıyla o araçta LPG mevcut değildi.Bu değerler gerçekten güzel.

Şanzımana gelince o ses normal olmayabilir.Kısa bir süre için Exp. kullandım ve aracı zorlamıştım herhangi bir ses duymadım alttan.Bu arada şanzıman tamir sürecini değişen parçalar ve ödediğiniz fiyatıda belirtirmisiniz....

Depoyu tekrar doldurduğumda neredeyse sevincimdem zıplayacaktım :-) sanırım şanzıman revizyonun etkisi bunda büyük. O sesi her zaman yapmıyor ama bazen yapıyor ve arabasını aldığı ilk gün şanzımanın arızalı olduğunu öğrenen biri için ne yazıkki mide bulandırıyor. İlk önce şanzımanın onarım kiti ile bakımı yapıldı (balatalar contalar gibi) araç motor yağı arazi şanzımanı mı denir tam olarak bilmiyorum adını birde o yağ değişti yaklaşık 2000 tl tuttu.Arıza düzelmediğini anladık bunun üzerine hidrolik beyin üzerindeki bir selonoid değişti yine düzelmediği anlaşılınca hidrolik beyin değişti yağ masrafı ile birlikte yaklaşık malzeme parası 900 tl. Yaklaşık 3000 tl diyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Barış Tülis

Evet hayırlı olsun tekrar...Neredeyse şanzıman sıfırlanmış...

Yorum bağlantısı
Burak Cora

ya bu selenoid lere kafam takıldı ismimi hoşuma gidiyo nedir bilmiyorum ama kolaysa değişsek miki bizimkisinide kaç kuruş bu selenoid ler ne iş yapıyo dün bişeyler okudum ama anlamamış olabilirim sanki :unsure2: bide aykut bey kaç kuruştu acaba o parça

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

şanzıman beğnindeki yağ basınçlarını kontrol eden elektroniğimsi parçalar demek en basiti olur.

Yorum bağlantısı
İzzet Mızraklı

aykut bey kazasız belasız hayırlı gunlerde kullanmanız dilegiyle tekrardan

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Kare kasa keşke 4 kapı olsaydı, benimkini satar alırdım. Bol lift malzemesi var abede'de :D 4 inç body, 6 inç süspansiyon, sonra da mud lastikleri. Off of !

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...