İçeriğe Yönlendir

Ford Explorer Almak İstiyorum Önerileriniz Nelerdir?

Barış Tülis

Recommended Posts

Çağlar Bayur

çaglar abi valla neyapıcam bilmiyorum yardıma ihtiyacıım var fethiyedekide motor dısında duzgune benziyor bi akıl ver abi napıyım 12-12.5 a alıp 2 lira motora harcıyıp nınıyımı acaba buarada motoru ındırıceksem bıkac parca daha degiştirebilirim amerikadan getirtip transfer kutusdu amerikada pahalı degil abi

http://www.ebay.com/...5d17ba1&vxp=mtr

transfer kutusundan kasıtın bumudur abi?

bu tranfer kutusundaki seçicinin motoru sadece, dışarda durur bu parça, transfer kutusu şanzımana benzeyen bir nesne, içinde zinciri var tamburu var milleri var, var da var

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
tavsiyem: hemen hepsinde transfer kutusu veya şanzıman revizyonu olacakmış gibi hesaplayın, maalesef scorpio parçası ile karıştırıp şanzıman revizyonu yapan bile var, sonra başınız dertten kurtulmaz

Bilen adam ne de güzel konuşuyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İzzet Mızraklı

hakan bey yanlıs hatırlamıyorsam siz transfer kutusunu degiştirmiştiniz yurt dısı fiyatları hatırlıyomusunuz acaba?

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Sıfırladım, revize yani. Hem transfer hem şanzıman :p Babam tornacı olduğundan elimizde kendimiz yaptığımız parçalar da oldu yurtdışından aldığımız parçalar da oldu. Yukarıdaki rulman setinin bir üst cinsi var. Shifterın bağlı olduğu parça, halka vs, rulmanlar komple yenilendi. Balatalarımda hiçbir sorun olmadığından ellenmedi. Onun için tam bir fiyat veremem. Karışık yani :)

Yorum bağlantısı
İzzet Mızraklı

:) anladım saolun tesekkurler

biraz evvel ankaradaki ex e baktı birarkadasım araba kaza gecirmiş tavanına işlem yapılmış dedioda olmadı ve simdilik ex sevdası rafa kalktı sayet ffethiyedki olmassa

Yorum bağlantısı
Burak Cora

Sıfırladım, revize yani. Hem transfer hem şanzıman :p Babam tornacı olduğundan elimizde kendimiz yaptığımız parçalar da oldu yurtdışından aldığımız parçalar da oldu. Yukarıdaki rulman setinin bir üst cinsi var. Shifterın bağlı olduğu parça, halka vs, rulmanlar komple yenilendi. Balatalarımda hiçbir sorun olmadığından ellenmedi. Onun için tam bir fiyat veremem. Karışık yani :)

Abi senin harbi canını sıkmış bu araç zamanında mübarek seni master yapmış kadar eğitmiş :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Yoo hiç sıkılmadım. Arızalı şanzımanla 1400 km şehirler arası yaz tatiline çıktım :hahahoho: Çağlar abim şahit :)

Bizim araçlar gibi sağlamı TR piyasasında yok. Bunu herkes bilmeli. Tek sıkıntı ustasızlık. Onu da şükür Çağlar abim ve dış kaynaklar sayesinde kendim hallettim.

Yorum bağlantısı
Burak Cora
(düzenlendi)

nasıl gittin abi heleki bide tatile

senin yaptığına heralde pilavdan dönenin kaşığı kırılsın felsefesi yada deli cesareti demek lazım :)))

tarihinde Burak Cora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Arabayı bilmek tanımak denir. O zaman arızalı şanzımanla 22" jantlarımla gittim desem pencereden atacaksın sen kendini, en iyisi söylemeyeyim :rofl:

Yorum bağlantısı
Burak Cora

abi senin için atardımda burası biraz yüksek galiba :unsure2: evlilik arefesinde gitmeyelim öbür tarafa daha bende ilerde çocuklarımla foto çektirip koyacam buraya :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
abi senin için atardımda burası biraz yüksek galiba :unsure2: evlilik arefesinde gitmeyelim öbür tarafa daha bende ilerde çocuklarımla foto çektirip koyacam buraya :)

Çanakkale şenliğinden küçük bir kesit :p Ana şanzıman ve transfer kutusu revize edilmeden yani yarım yamalak çalışırkenki hali :p

262347_2234943034788_887508_n.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Cora

ben 20 jant buldum kırarım diye korkuyorum takmaya abi sen o halde nası bindin yahu

Yorum bağlantısı
İzzet Mızraklı

ben duzgun ex bulamıyorum diye yakınrken siz jant projeleri düşünüyosunuz inş bende bigün toplayıp jant dusunme kısmına gelirim:)

Yorum bağlantısı
Burak Cora

izzet bey düzgün bulamamak demiyelimde uygun fiyatlı bulamamak diyelim bence çünkü, bu araçlara çok para harcamış arkadaşlar ve abiler var forumda boşuna yazacaklarını sanmam. Benim ex i 27 yi geçti aldığım fiyat ama benim araçta hem şanzımanlar yeniydi hemde çok fazla ekstrası vardı fiyat çokmu elbette çok ama bakımlı olması herdaim başkadır mesela başka alacak olsam hakan abinin araca göz koyardım çünkü yapılan herşey tektek yazılı sefaf diyebiliriz ki aldığınızı varsayalım en ufak sorunda yardımcı olacaktır başka birisinden alsanız belkide telefonlara bakmadığı bi kenara dursun köşe bucak kaçacak belki de sizi suçlayacaktır sendeyken oldu diye.

Kendi aracımı söyleyecek değilim ancak bence fiyat çıtasını biraz yüksek tutmaya çalışınki seçici olabilesiniz yoksa ilk duyacağınız laf bu paraya bu araba olacaktır...

çok uzun oldu okuyanın nefesine sağlık :))

Yorum bağlantısı
İzzet Mızraklı

merhaba burak bey belki haklısınız fakat ben yuksek bir rakama dahi alsam masraf acıcagını dusundugum için enazından aradaki farkı ben yaparım neyin ne oldugunu bilirim diye düşünüyorum ama bilmiyorum hakan beyin aracını gördüm ilanda gayet guzel duruyor kötü demek gibi bir ihtimali yok aracın ama dediğim gibi yani onu alınca yapıcagım masraflar olabilir ennihayetinde işte onun için kararsızım sizdemi satıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yoo hiç sıkılmadım. Arızalı şanzımanla 1400 km şehirler arası yaz tatiline çıktım :hahahoho: Çağlar abim şahit :)

Bizim araçlar gibi sağlamı TR piyasasında yok. Bunu herkes bilmeli. Tek sıkıntı ustasızlık. Onu da şükür Çağlar abim ve dış kaynaklar sayesinde kendim hallettim.

:bravo:

bu tip vasita kullanılacaksa, az kalender olmalı, bagajda da kovboy şapkası....

Yorum bağlantısı
Barış Tülis

Emre Bey aracı biliyormuş.O zaman uzak durmak lazım.Bir de Amerikadan foruma katılan Hakan bey'e Selam eder önemli olan burada Explorer'e binebilmek önemli derim.Malum yakıt+vergi ustasızlık ve yedek parçasızlık....

Bu arada fikir vermesi açısından bir iki tane karşılaştırmalı test linki vereyim.İzleyince biraz hayalkırıklığına uğradım dersem yeridir....

Ancak dizaynına hayranım halen...

Yorum bağlantısı
Barış Tülis

ne testi bu ? tavan üstüne mi park ediliyor?

Bilmem ki neden böyle bir teste gerek duyulur.Ama ML tavanı sağlam bayağı.Bir de Explorer'ın daha ağır olması lazım....

Yorum bağlantısı
Atilla Oğuz Tan
ne testi bu ? tavan üstüne mi park ediliyor?
Abi sence bu test olabilitesi mümkün herhangi bir kazayı yansıtmıyor mu? Hani takla, sürüklenme falan...
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

takla, en kötüsüdür de, genelde gerçek yaşamda böyle tavan üstüne gökten düşmez arabalar, devrilir ve sürüklenir, gelen güçler çok değişir. Yapı olarak amerikan arabaları zayıftır bu bilinir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...