Mehmet Serttaş 18 Kasım 2012 Paylaş 18 Kasım 2012 selamaleyküm cümleten hayırlı günler. abiler ben hayalim olan 98' ghia mondiyi 2 ay önce alarak sizlerin arasına katıldım.yıllardır arabaya biniyoruz diye kendimizi kandırmışız, arabanın hasıymış hiç pişman olmadım.sorum şöyle; hızım 80-90 dan sonra gaza yüklendiğimde titreme meydana geliyor, bu 140-160 km hızlardada aynı gaza bastığımda cok hissedilir şekilde titriyor ama gazı kesince (mehmet abinin deyimiyle ) ok gibi oluyor gittiğini bile hissetmiyorum. lastikleri yeni aldım, rot balans yapıldı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Kasım 2012 Paylaş 18 Kasım 2012 Aks.. Muhtemelen aşınmıştır, aşınma düzgün ise, tornacı doldurup düzeltir... Düzelmez ise değişimi gerekir.. Şu resimde sistem daha net görülüyor... Üçlü bilyanın çalıştığı yerler aşınınca bu durum oluşuyor... 5 Yorum bağlantısı
Engin Özarı 18 Kasım 2012 Paylaş 18 Kasım 2012 Ben de oyumu akslardan yana kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Furkan Cihangir 18 Kasım 2012 Paylaş 18 Kasım 2012 aynı sorun bizim arabada da vardı. sağ ön amortisör kırıkmış. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Kasım 2012 Paylaş 18 Kasım 2012 Ben de iç aks kafası diyorum. aks söküldüğünde kontrolü de yapılıcak aksın. Umarım aks sağlamdır. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 18 Kasım 2012 Paylaş 18 Kasım 2012 Aks sağlam olup,sadece körüklerden yağı boşalmış da olabilir... Yorum bağlantısı
Cem Utkan 19 Kasım 2012 Paylaş 19 Kasım 2012 Aynı sorun bende de vardı lastiklerimi bugün değiştirdim ama hala 80-100 km hızda aracın titremesi devam ediyor. Bu hız aralıklarında gazı kesince veya hızlanınca titreme bitiyor. Yarın tekrar Şaşmaz'a gidip rot-balansa sokmayı düşünüyorum. Akslara da baktıracam bu arada.. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Kasım 2012 Paylaş 19 Kasım 2012 Aynı sorun bende de vardı lastiklerimi bugün değiştirdim ama hala 80-100 km hızda aracın titremesi devam ediyor. Bu hız aralıklarında gazı kesince veya hızlanınca titreme bitiyor. Yarın tekrar Şaşmaz'a gidip rot-balansa sokmayı düşünüyorum. Akslara da baktıracam bu arada.. Balans problemlerinde ayağınızı gazdan çektiğinizde bir süre daha titreme devam eder. Gaza bağlı olarak titreşim alıyorsanız, bu genelde yürüyenle ilgili sorundur. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Kasım 2012 Paylaş 19 Kasım 2012 Aks sağlam olup,sadece körüklerden yağı boşalmış da olabilir... Körükten yağ boşalmasıyla titreşim oluşmaz.. Yağ boşalınca yağsız kalan aks bozulur... Tespitin basit yolu aslında ilk mesajda tarif edildiği gibidir... Özellikle 3. viteste denenir.. 2-5 bin devir aralıklarında 3. vites ile tam gaz basılır, araç hızlanırken titretme yapıp, gazı yumuşatınca titreme kesilirse kesin bu parça bozuktur... Amortisörden olsa farklı belirtiler de verir.. 2 Yorum bağlantısı
Cem Utkan 20 Kasım 2012 Paylaş 20 Kasım 2012 Balans problemlerinde ayağınızı gazdan çektiğinizde bir süre daha titreme devam eder. Gaza bağlı olarak titreşim alıyorsanız, bu genelde yürüyenle ilgili sorundur. Saygılarımla. Bu sabah tamircimle test yaptık sorunu kendisi de gördükten sonra önce sağ aksı sonrada sol aksı söktü yapılan testlerde her ikisi de sağlam çıktı. şimdi şanzıman yağını değiştirerek öğleden sonra tekrar bakacağız. Muhtemelen otomatik şanzımanda sorun çıkacakmış gibi geliyor bana ama hayırlısı Yorum bağlantısı
Mehmet Serttaş 20 Kasım 2012 Yazar Paylaş 20 Kasım 2012 teşekür ederim abiler ustama götürdüm bu ara, aks lerin değişmesi gerekiyormuş, rot balans ayarları tam, ancak değişmeden mehmet abinin söylediği gibi tamiratı mümkünse okadar para verip yenisini almaya gerek yok diyorum. ustamla görüsmem lazım tekrar. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Kasım 2012 Paylaş 20 Kasım 2012 İç aks kafası kontrol edilmiştir değil mi? Sadece akslar elden geçirilmemiştir sanırım. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Kasım 2012 Paylaş 20 Kasım 2012 Otomatikmiş... Şanzımandan olabilir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Serttaş 25 Kasım 2012 Yazar Paylaş 25 Kasım 2012 yok abi otomatik değil. iç aksler de sıkıntı varmış zaten. banada yenisini al diyorlar ama biraz tuzlu geldi. yaptırma taraftarıda degil ustam ama napacam bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 25 Kasım 2012 Paylaş 25 Kasım 2012 Değiştirmeniz gerekiyor başka çaresi yok....Kolay gelsin.... Yorum bağlantısı
Engin Özarı 25 Kasım 2012 Paylaş 25 Kasım 2012 Bazı sanayi ortamlarında, akslar, kaynakla doldurularak tornada paso alınır . Aradaki boşluk., iki aks arası çalışma boşluk toleransına göre ayarlanır. Ancak , zamanla kaynak dolgu yeniden aşınarak, boşluk ve boşluğa bağlı titremeye yapmaya başlar. Araç satılmayacaksa değiştirmek en mantıklısı. Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz 28 Kasım 2012 Paylaş 28 Kasım 2012 Bu sabah tamircimle test yaptık sorunu kendisi de gördükten sonra önce sağ aksı sonrada sol aksı söktü yapılan testlerde her ikisi de sağlam çıktı. şimdi şanzıman yağını değiştirerek öğleden sonra tekrar bakacağız. Muhtemelen otomatik şanzımanda sorun çıkacakmış gibi geliyor bana ama hayırlısı sonuc ne oldu sebep neymis ? Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 20 Şubat 2015 Paylaş 20 Şubat 2015 Bende de 80-100 arasında gaza yuklenince bariz titreme var.gazdan kesince araç kitap gibi.gr titreme yok.usta aks lalesi dedi.boşluk olusuyormus zamanla.torbada dolar dedi.doğru tespit mi? (Lastiklerin balans var.) Yorum bağlantısı
Emrah Altun 21 Şubat 2015 Paylaş 21 Şubat 2015 Bu ayni sorun bende de mevcut. Cesitli yerlerde okudum. Bu konuda Mehmet Abi 3 lu bilya demis. Ama baska yerde bu parcalara aks lalesi porya gibi isimler diyor. Bu 3 lu bilyanin adi vs nedir. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 21 Şubat 2015 Paylaş 21 Şubat 2015 Aksin komple orijinali kaç para aceba? Yorum bağlantısı
ferhat görükmez 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 selamunaleyküm aynı sorun bendede var ancak benim titreme direksiyonda değil ve 115 km de başlıyor mehmet bey demişki ayagınızı gazdan çekince kesiliyormu hayır kesilmiyor 115 km başlıyor 125 km de ara yine ok gibi oluyor acaba sorun nedir bilgisi olan varsa bende bu konuda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekür ederim Yorum bağlantısı
ferhat görükmez 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 hocam lastikleri bu titreme yüzünden 7 defa balans ayarı yaptırdım hepsınded normal dediler 3 defa balıkesirde 1 defa eskişehirde gerisini çorumda yaptırdım janlarda eğrilik vardır dediler onlarıda konturol ettirdim onlardada sorun çıkmadı şimdide arkadaşın birisi lastikleri arbanın üzerinde balans yaptır diyor Yorum bağlantısı
ferhat görükmez 21 Mart 2015 Paylaş 21 Mart 2015 teşekür ederim ustam onuda yaptıracağım inşallah sonucuda paylaşacağım yine burada Yorum bağlantısı
Recommended Posts