İçeriğe Yönlendir

Hızda Titreme Problemi

Mehmet Serttaş

Recommended Posts

Volkan Erdem

teşekür ederim ustam onuda yaptıracağım inşallah sonucuda paylaşacağım yine burada

Ferhat bey bu titreme sorununu ne yaptınız cözüm bülabildinizmi sorun nedir.
Yorum bağlantısı
ferhat görükmez

arkadaşlar sorun balan ayarında dediler yaptırdım tekrar rot ayarıda yaptırdım şimdide 130 dan sonra direksiyon sallamaya başladı usta gibi usta bulamıyoruz asıl mesele burda tekra gidecem balans ayarına

Yorum bağlantısı
ferhat görükmez

merhaba arkadaşlar bugün bu titreme olayından dolayı tekrar gittim rot balancıya ve en sonunda sorunun arka lastiklerde dediler ne kadar balan ayarı yaptılarsa kesemediler ve şunu dediler bu lastikler çok atlama yapıyor dediler değişmedikten sonra sorun çözülmez dediler lastiklerinizi kontrol ettirin helede prelli ise

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

merhaba arkadaşlar bugün bu titreme olayından dolayı tekrar gittim rot balancıya ve en sonunda sorunun arka lastiklerde dediler ne kadar balan ayarı yaptılarsa kesemediler ve şunu dediler bu lastikler çok atlama yapıyor dediler değişmedikten sonra sorun çözülmez dediler lastiklerinizi kontrol ettirin helede prelli ise

Ferhat abi aynı sorun şu an bende de mevcut lastikler lassa. Balanscinin söylediğine göre lastik atlatma yapıyor ve garantisi mevcut haftaya garantiden incelenmesini isteyeceğim. 100-120 arası titreme yapıyor bende de.
Yorum bağlantısı
ferhat görükmez

Ferhat abi aynı sorun şu an bende de mevcut lastikler lassa. Balanscinin söylediğine göre lastik atlatma yapıyor ve garantisi mevcut haftaya garantiden incelenmesini isteyeceğim. 100-120 arası titreme yapıyor bende de.

köksal kardeşim aynen ben cumartesi yine gittim aynısını banada söylediler ama benim lastikler 2 yıllık garantisi yok prelli değiştirmen lazım dediler çok atlama yapıyor dediler arabada sorun çıkmadı ama lastiklerim dişleri yeni olduğundan garantiside bittiğinden atmaya kıyamıyorum ve ellerinden geldiğince balansı aldırdım şimdi azaldi ama yinede var benim lastiklerde pirelli asaynı sorunu yaşayan arkadaşlar lastiklerini konrol ettirsinler

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

köksal kardeşim aynen ben cumartesi yine gittim aynısını banada söylediler ama benim lastikler 2 yıllık garantisi yok prelli değiştirmen lazım dediler çok atlama yapıyor dediler arabada sorun çıkmadı ama lastiklerim dişleri yeni olduğundan garantiside bittiğinden atmaya kıyamıyorum ve ellerinden geldiğince balansı aldırdım şimdi azaldi ama yinede var benim lastiklerde pirelli asaynı sorunu yaşayan arkadaşlar lastiklerini konrol ettirsinler

Benim garanti süreme çok var abi, önceki sahibi koçtaştan almış faturası duruyor neyse ki. Balansı ilk yaptırdığında sorun olmuyor ama benim gibi aylık 500-600 km yapan biri için bile çabuk bozuluyor. aralıktan beri 2 kez yaptırdım yine yapmaya başladı.

Yorum bağlantısı
ferhat görükmez

valla ben geçen sene yani 2014 de tam 7 defa balan ayarına girdim 3 defa balıkesirde 1 defa eskişehirde geri kalanı çorumda en son bu yıl birer hafta aralıkla iki defa girdim sonunda ayrı bir makina yaptılar balansı arka lastikler çok atlama yapıyor ondan lastikler değişmesi gerek dediler ayrıca şunu diyeyim lastik alacak olursanız kesinlikle prelli almayın pirellilerde bu sorun çok oluyormuş çünkü pirelli lastikleri telli imiş ondan bu sorunu çok yapıyormuş

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
TARIK BAYRAKTAR

Benzer bir lastik problemi yüzünden Accent era şirket aracını 1.5 yılda 6 defa fren yaptırdım. Balans problemi alt takıma çok ciddi zarar veriyor. Bence bir an önce iyi bir lastik alın.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

valla ben geçen sene yani 2014 de tam 7 defa balan ayarına girdim 3 defa balıkesirde 1 defa eskişehirde geri kalanı çorumda en son bu yıl birer hafta aralıkla iki defa girdim sonunda ayrı bir makina yaptılar balansı arka lastikler çok atlama yapıyor ondan lastikler değişmesi gerek dediler ayrıca şunu diyeyim lastik alacak olursanız kesinlikle prelli almayın pirellilerde bu sorun çok oluyormuş çünkü pirelli lastikleri telli imiş ondan bu sorunu çok yapıyormuş

Ferhat abi geçenlerde gittim garantiden göstermeye lastiklerde sorun çıkmadı, yol testi+balans tekrar yapıldı sorun yok görünüyor. Dikkatimi çeken ise sonrasında triger değişimi yaptırdım(arada test etmedim) triger değişimi sırasında krank kasnağında boşluk olduğu için onu da değiştirdik. belki senin sorun da bundan olabilir. Bu c.tesi kartal-sapanca-kartal yaptım sıkıntı yoktu çok şükür.

Yorum bağlantısı
ferhat görükmez

köksal kardeşim kasnaktaki boşluktan nasıl kayışi kopermemiş bu araba onu anlamadım ve kasnagın boşluğu atabaya nasıl sarsıntı vermiş hayret ettim şimdi bu kaznak trigerin kasnağımı yoksa devirdayma hereken veren dıştan görünen kasnakmı köksal

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

köksal kardeşim kasnaktaki boşluktan nasıl kayışi kopermemiş bu araba onu anlamadım ve kasnagın boşluğu atabaya nasıl sarsıntı vermiş hayret ettim şimdi bu kaznak trigerin kasnağımı yoksa devirdayma hereken veren dıştan görünen kasnakmı köksal

Abi ilgisi var mı yok mu bilmiyorum sadece değişim peş peşe gelince paylaşmak istedim. Aşırı boşluk olmadığı için koparmamış olabilir. Belki de benim balansçı adam gibi balans yapamadı, lastiğe suç attı. Yeni kasnağın fotosu bu abi

276a5cc81aaa42b0c81cd4f347be494b.jpg

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
ferhat görükmez

Abi ilgisi var mı yok mu bilmiyorum sadece değişim peş peşe gelince paylaşmak istedim. Aşırı boşluk olmadığı için koparmamış olabilir. Belki de benim balansçı adam gibi balans yapamadı, lastiğe suç attı. Yeni kasnağın fotosu bu abi

276a5cc81aaa42b0c81cd4f347be494b.jpg

köksal kardeşim bu kasnaktan araba titremez sadece boşluk olursa bence devirdaym kayışını koparır başka zararı olacağnı sanmıyorum bence yinede balanscıda vardır hata büyük ihtimal çünkü bende 3 cü balanda başka bir yere götürdüm adamların yaptığı sıfır balanda tekrar balanslı çıktı ve son götürdüğüm balancı tekrar azalttı ancak sol arka lastik çok atlama yapıyor tam kesmez dedi yinede öyle oldu ama zarar vermeyecek kadar kesildi sarsıntı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...