İçeriğe Yönlendir

Fiat Linea 1.6 Multijet Emotion Plus Deneyimim

Hüseyin Yergin

Recommended Posts

Hüseyin Yergin

Uzaktan gördüğüm ve daha önceden çok soğuk olduğum fiat linea yı mecburen kullanmak zorunda kaldım, uzun sürede birlikte olacağız.

İşyerinde kullanmakda olduğumuz toyata çok eskidiği için yerine sağolsunlar 1.6 dizel en full ünden linea verdiler. 2011 model araç ilk geldiğinde toyatanın keyfini vermez diyordum ama kullandıkça hoşuma gitmeye başladı.

Özelikle açık renkli koltuklar, belinize göre şişen şöför koltuğu, blue&me denen şeyi adamlar yapmışki süper bende ektralar katarak, android telefonumdan kablosuz müzikleri araçdan dinleyebiliyorum. Bundan daha güzeli adam 6 vites koymuş kardeşim biz de 5 i 5.5 yapamadık hala, :angry: 120 yi gectikmi başlıyor vıgılamaya :dribble:.Eskiden şahinlerin arkasında yazardı 5 vites. millet 7 vitese geçti biz hala 5 deyiz.

Neyse sizinde anlayacağınız üzere beğenmediğim lineayı kullana kullana 2008 titanium x paketim den soğuyorum özelikle uzun yolda 6. vitese atıp araç 140 la 2.000 devir civarında gidip hiç yakmazken. Satıp bir lineamı alsam fiyat deseniz benim aracımla aynı neredeyse. Donanım deseniz ooo ne ararsan var janlarda benziyor zaten :seytan: şeytan aklıma giriyor.

Gerçekten düşünüyorum bazen bir araca bluetooth, koymak 6. vites yapmak, gibi ford için küçük ama insanlık için büyük adımlar atsa nasıl olur. Şimdi demeyin bana bluetooth kit tak şanızmanı indir bir dişli daha tak diye ben orijinal seviyim.

Temsili araç resimlerimizde bunlardır.

linea2.jpg

rengide bu renk koyu ama güzel janlar aynım titanium.

7cc3dcec2fd101e8fa60ee5620ea1714.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin
  İ.Göksel Yaman yazdı:

Biz Derken FORD olarak bahsediyorsanız 6. Vites'e geçeli 1.5 sene oldu...

Espirisine takıldım orada biliyorum fordun dizelin yeni kasasının 6 vites olduğunu ama eski kasaların hepsi 5 vites adamlar özelikle astrada 2006 den beri var. Ona bakarsak. Hep aracımızı övmekle olmuyor işte, eksik yanlarınıda görelim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
  Hüseyin Yergin yazdı:

Espirisine takıldım orada biliyorum fordun dizelin yeni kasasının 6 vites olduğunu ama eski kasaların hepsi 5 vites adamlar özelikle astrada 2006 den beri var. Ona bakarsak. Hep aracımızı övmekle olmuyor işte, eksik yanlarınıda görelim.

Çok ciddi yazmışınız ben espri olduğunu anlıyamadım kusura bakmayın... Anlamadığım nokta şu 6 Vites olunca ne oluyor ki ? yani çok mu teknolojik oluyor ? Ford'un şanzumanı diğerleri gibi değil ki 5 vites olması yetiyor artıyor bile.. 5.vites 3000 d/dak. kadran 160'ı gösteriyor ben eksikliğini açıkça hissetmiyorum..

Ayrıca biz genellikle övmek yerine yerden yere vururuz :)

Bu arada söylemeyi unuttum yeni iş arkadaşınız Hayırlu Uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin.. 1.6 Multijetler gerçekten başarılı, verimli motorlardır.. sizi üzmez..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Avcı
(düzenlendi)

yakıtta focustan tutumludur doğru,peki güvenlik ,yol tutuş...

ekleme : Mehmet Bey e size yazmışım gibi olmuş aynı anda yazımışız :)

tarihinde İsmail Avcı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hüseyin kullandığın arabaya 2-3 yıl önce 2008 modeline bindim. Tahminim 5 vitesti (tam hatırlamıyorum) Ben şehir içinde kullandım. Ancak aracın uzun yoldaki arka koltuktaki durumu pek hoşuma gitmemişti. Motoruna diyecek sözüm yok kendini ispatlamış 1.3 multijet dizel motor. Yakıt olarak değerlerini bilmiyorum. Ama 2008 modelde (emotion modeli) hız sabitleyici yok hız sınırlayıcı vardı. Tip olarak pek hoş değildi. Yeni kasasının arkası daha da biçimsiz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin
  İ.Göksel Yaman yazdı:

Çok ciddi yazmışınız ben espri olduğunu anlıyamadım kusura bakmayın... Anlamadığım nokta şu 6 Vites olunca ne oluyor ki ? yani çok mu teknolojik oluyor ? Ford'un şanzumanı diğerleri gibi değil ki 5 vites olması yetiyor artıyor bile.. 5.vites 3000 d/dak. kadran 160'ı gösteriyor ben eksikliğini açıkça hissetmiyorum..

Ayrıca biz genellikle övmek yerine yerden yere vururuz :)

Bu arada söylemeyi unuttum yeni iş arkadaşınız Hayırlu Uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin.. 1.6 Multijetler gerçekten başarılı, verimli motorlardır.. sizi üzmez..

İsmail Avcı yazdı:

yakıtta focustan tutumludur doğru,peki güvenlik ,yol tutuş...

ekleme : Mehmet Bey e size yazmışım gibi olmuş aynı anda yazımışız :)

Göksel bey bendede var yanı araç ama siz bide 6 vites bir arabayla 160 yapın farkı anlarsınız.

Tipine gelince araçtan soğuk olmamın başındada yazdım ben bu lineaya gıcıktım diye tamamen tipinden.

Yol tutuş derseniz tabiki ford yine ozaman şöle yapmamız lazım + lar eksiler diye istediğim bu değil. İstediğim ufak ama kullanışlı şeyler mesela araçta yazmayı uttuğum usb girişi, bluetooth gibi pratik çözümlerin dizel 6 vitesle buluşup sınıfında çok ucuz olması neredeyse benzinli araç fiyatına. Ve aile için ideal 2. eli için konuşuyorum parasının hakkını veriyormuş.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin
(düzenlendi)
  Mehmet Kaya yazdı:

Hüseyin kullandığın arabaya 2-3 yıl önce 2008 modeline bindim. Tahminim 5 vitesti (tam hatırlamıyorum) Ben şehir içinde kullandım. Ancak aracın uzun yoldaki arka koltuktaki durumu pek hoşuma gitmemişti. Motoruna diyecek sözüm yok kendini ispatlamış 1.3 multijet dizel motor. Yakıt olarak değerlerini bilmiyorum. Ama 2008 modelde (emotion modeli) hız sabitleyici yok hız sınırlayıcı vardı. Tip olarak pek hoş değildi. Yeni kasasının arkası daha da biçimsiz.

Mehmet abi bunda hereşey var saymadım ama hız sabitleyici sınırlayıcı far yağmur sensörü blue&me usb girişi vs.vs. yok yok tipi gıcık farkındayım. Ama adamlarda satmak için donanımın full yapmış.

Süleyman Can Şahin yazdı:
Bu kadarda yerden yere vurmayalım focusu linea ile kıyaslanacak arabamı.

Kesinlikle kıyaslamıyoz fiatla yan yana koymam aracımı donanım seviyesini tartışıyoz diyebilirsin.

tarihinde Hüseyin Yergin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin
  Hüseyin Yergin yazdı:

Mehmet abi bunda hereşey var saymadım ama hız sabitleyici sınırlayıcı far yağmur sensörü blue&me usb girişi vs.vs. yok yok tipi gıcık farkındayım. Ama adamlarda satmak için donanımın full yapmış.

Kesinlikle kıyaslamıyoz fiatla yan yana koymam aracımı donanım seviyesini tartışıyoz diyebilirsin.

Abi bu markalarda burdan götürüyor işi . İşte blutut arabaya yaklaşınca açılsın aynası otomatik kapansın açılsın :) gibi şeyler . fluancede böyle ama bunlar beni hiç bir zaman cezbetmiyor bana blutut :) değil araba lazım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Ford 5 vites evet

Linea 6 vites evet.

Peki 6 vitesli Linea Allah korusun bir olası kazaya ne kadar dayanıklı?????????

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

hiç linea kullanmamış kişiler bu araca öcü gözüyle bakabilir,

yeni lineayı test etmenizi öneririm,

adamlar teknolojiyi 10 sene geriden takip ediyolar bence,yeni linea, focus 1 ayarında araç,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

linea her zaman lineadır plastikleri oynar. Ayrıca inanılmaz alçak bir araç fiziksel olarak.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

linea benim istediğim tüm donanıma sahip araçlardan biri. 2. ellerinin ucuz olması da kullanıcı dostu. bazı renkleri özellikle bordosu tipini güzel gösteriyor. ilk reklamınada hastaydım.

http://www.vidivodo.com/video/fiat-linea-aile-boyu/234526

n-cap testi olmaması dışında güvenlik donanımı adına her şey var. fiat motorlarının hastasıyım. t-jet linea çıktığında segmentinde rakipsizdi. 1.6 m-jet eklentisi ile 1.3 çekmez lafını bitirdi ( ki 1.3 ün alt devirleri 1.6 dan daha iyi)

tasarımdaki en-boy oranı gözüme batıyor. fiat C segmentinde yeni bir sedan üretecekti ama daha ses çıkmadı sanırım yada tr ye getirilmiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Şaka bir tarafa vurdumu iyi dağılıyor vesselam.Kaza anında sol ön kapı sacının yerinden söküldüğünü görmüştüm.Ve nasıl olabileceğini epeyce bir düşünmüştüm... :(

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ncap testi yok mu? Puntonun? olması lazım?

Vesile ile, test falan değil, belgesi de yok ama Punto/Linea/ALbea ve muadilleri ile kaza yapmayın, otoparkta duvara sürtün ama onun dışında dikkatli kullanın,,,, Derim......

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
  Çağlar Bayur yazdı:

Ncap testi yok mu? Puntonun? olması lazım?

Vesile ile, test falan değil, belgesi de yok ama Punto/Linea/ALbea ve muadilleri ile kaza yapmayın, otoparkta duvara sürtün ama onun dışında dikkatli kullanın,,,, Derim......

linea olarak yoktu puntoya bakmadım
Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
  Şahin Topaloğlu yazdı:
Şaka bir tarafa vurdumu iyi dağılıyor vesselam.Kaza anında sol ön kapı sacının yerinden söküldüğünü görmüştüm.Ve nasıl olabileceğini epeyce bir düşünmüştüm... :(

kedidir o kedi :p

bakın işte ne güzel çarpıyo duvara,biraz direk yamuluyo ama :p ,hangimizde yamulmuyoki :D

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı
(düzenlendi)

fena...

ama 98 le de 2012 kıyaslanmaz canım ,illaki bişeyler değişmiştir

tarihinde İsmail Avcı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

abi ben sıfır araba olarak lineayı çok beğeniyorum. çünkü donanım ve emotion ( yeni lounge) donanım koltuktaki kadife felan çok hoşuma gidiyor. 2. ellerinde de 20-25 bin arasında çok güzel t-jetler var hemde lpg ye uyumlu. kötü yanları var ama fiyat beklentimi karşılıyorlar. bir de garanti ve servis olayları iyi diye biliyorum. 300-500 lira verip 5 yıl sınırsız km sanırım garantiye sahip olunuyor. ön kelebek camına uyuzum. sürücü kapısı tuşları tersime geliyor. esp testlerinde felan zaten paylaştık :D benim diyen focus-jetta-honda halt yemiş yılan gibi kıvrılıyor. işte büyük kazada fazla dağılıyor diyorlar onu tecrübe etmedik :p etmeyiz inşallah.

ama parasına göre donanımı harika. filoların çoğu lineaya döndü benim gördüğüm. e ucuz arabalar az yakıyorlar. parası olan 70 bine focus alabiliyorsa alsın. ama yarı parasına linea da alınabiliyor :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Hüseyin bey 6. vites 2000 devir hızı 140km mi bu aracın emin misiniz ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
  Mustafa Tüfekçi yazdı:

punto ile aynı ise kaza testi grande 2005 de zaten güvenli seçilmiş

http://www.euroncap....o_2005/238.aspx

Murat abi sıfır alırken garantisini bol al. uzun süre binmeyeceksen sıfır alma zaten

en az 5 sene düşünüyorum,

5 yıl değilmiydi bunların standart garantisi mustafa...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...