İçeriğe Yönlendir

Mondeo Elektirikli Katlanır Ayna Düzensizliği :(

Yusuf Davaz

Recommended Posts

Yusuf Davaz

elektirikli katlanır aynalarımı akşamları kapatıyorum. yaklaşık 10 15 gündür aracı kullanmıyordum. dün akşam aracı kullanmak üzere aynaları açmaya çalıştım ama birisi herhalde sag ayna ile oynamış sanırsam o açılmadı. açılmayan ayna aşagı yukarı ayar oluyordu. neyse ben açılmayan aynayı elimle açtım bu sefer her 2 ayna düzensiz çalışmaya başladı biri açılırken digeri kapandı. sonra bir şekilde ayarladım ama yine bi ritim bozuklugu var aynı anda açılmıyor. ama asıl sorun ayna ayarı belli bir yerde kalıyor. tam iç yada tam dış olmuyor. aşagı yukarıda bir sorun yok. bu aynanın belli bir dişliye oturmasımı gerekiyor her 2 aynanın aynı anda hareket etmesi ve tam iç yada tam dış yapmak için.

Acil yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

Muhtemelen birisi oynadı ve kabaca ifade ile kalibrasyonunu bozdu..

evet bu kalibrasyonu nasıl yapabiliriz. el ile komple kapatıp felan mı yapacaz yoksa başka bir yöntemi varmı ? birde elektirikli aynayı elle açıp kapatmak sakıncalımı.( ben 2 -3 kere ayar tutsun diye yaptım her 2 aynayıda)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bu sorunun çözümü aynaları kapatıp. Açma anında acilmayan aynayı elinizle iterek açın.

Ancak bu işlemi yaparken açılan ayna hizinda aynı anda açın. Tecrübe ile sabit.

Elle açılmıyor. Açılıyor gibi ama motor kapanmış gibi oluyor . ancak ayna açık ve sabit değil.

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

Bu sorunun çözümü aynaları kapatıp. Açma anında acilmayan aynayı elinizle iterek açın.

Ancak bu işlemi yaparken açılan ayna hizinda aynı anda açın. Tecrübe ile sabit.

Elle açılmıyor. Açılıyor gibi ama motor kapanmış gibi oluyor . ancak ayna açık ve sabit değil.

bu işlem her seferinde yapmak gerekiyormu yoksa bir sefer yaptıktan sonra bir darbe alana kadar gidiyormu ?

Yorum bağlantısı

Bir sefer yaparsanız bir daha sıkıntı olacağını sanmam. Naylonda elle açsam bile kendisi otomatik kapatıp açıp düzeltiyodu. Naylonu beğenmeyiz ama ford bunu akıl edememiş mi? :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

bu işlem her seferinde yapmak gerekiyormu yoksa bir sefer yaptıktan sonra bir darbe alana kadar gidiyormu ?

sistem zarar görmemiş ise birşey olmaz. Bende sağ ayna kapaniyor ama bazen açılmıyor. Dediğim şekilde aciyorum.

Bu arada aynayı arka arkaya hızlı kapatıp ararsaniz bir süre kendini korumaya alıyor bilginize.

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

sistem zarar görmemiş ise birşey olmaz. Bende sağ ayna kapaniyor ama bazen açılmıyor. Dediğim şekilde aciyorum.

Bu arada aynayı arka arkaya hızlı kapatıp ararsaniz bir süre kendini korumaya alıyor bilginize.

Bilgiler için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim aracın aynalarıda katlanır ayna. Ancak çok nadir kullanıyorum. Çünkü dediğin gibi bazen açılmıyor. Özellikle araç kirliyken. O yüzden aynayla oynama ihtimalin olduğu yerlerde aynayı kapatıyorum haricinde kullanmıyorum. Elektirikli katlanır ayna aslında avantajmı dezavantajmı sorgulamak lazım. Çünkü biryerden geçerken tek ayna kapatma ihtiyacı duyduğunda elle kapatmak sıkıntılı düğmeyle kapatmaya çalıştığında ise her ikiside kapanıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aynen hocam. Bir de, yıkamacıda otoparkta falan görevli kişinin cart diye kanırtarak dişlilere zarar vermesi.

Bir gün aracımı yıkamaya bırakmıştım. Kurulayan kişi, dur mur demeye kalmayan aynayı öyle bir kanırttı ki içim gitti. Otomatik aynaya tövbe ettiğim asıl gün o gündür :bambam:

Ben genelde söylüyorum aynayla oynamayın. Elektrikli katlanır ayna olduğu için elle müdehale etmeyin zarar görüyor diyorum. Aracımı yıkattığım yer tek olduğu için çocuklar biliyor artık şükür ;) ;)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Benim de kışın 1 kere kapattığım ayna, sabah kar tanelerinin arasında donması ile kapalı kalmıştı. Elle açmaya çalışınca da sabit durmuyor. Sonrasında senkronizasyonu bozulur gibi oldu ama önce aynaları açık pozisyona getirdim. Açılmayan aynayı elimle olması gereken açıya getirince zaten oturdu yerine. Sonrasında sorun çözüldü. O günden sonra kışın hiç kapamadım aynaları.

Bir keresinde de komşumuzun bahçesinin yanındaki duvara, karşıdan gelen araca yol vermek için yanaştım, geçer mi geçmez mi, aynayı mı kapatayım derken, komşumuz sağolsun eliyle kapatarak yardımcı olmuştu ama neyseki, sorun yaratmadı aynalarım.

Ben de her noktasında elektrik kontrolü olan aracı almak için çok çaba sarfettiğim günlerin gerisindeyim. Korkulu rüyam, 8 yöne elektrikli ön iki koltuğun dişlileri idi. Isıtması da cabası. Hem dişli, hem de ısıtma problemi yaşadım. Bu nedenle lüks araç bile olsa manuel koltuk en güzeli diyorum.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Bir keresinde de komşumuzun bahçesinin yanındaki duvara, karşıdan gelen araca yol vermek için yanaştım, geçer mi geçmez mi, aynayı mı kapatayım derken, komşumuz sağolsun eliyle kapatarak yardımcı olmuştu ama neyseki, sorun yaratmadı aynalarım.

Saygılarımla.

'O An'ki duygularını alabilir miyiz Evren Abi? :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim de kışın 1 kere kapattığım ayna, sabah kar tanelerinin arasında donması ile kapalı kalmıştı. Elle açmaya çalışınca da sabit durmuyor. Sonrasında senkronizasyonu bozulur gibi oldu ama önce aynaları açık pozisyona getirdim. Açılmayan aynayı elimle olması gereken açıya getirince zaten oturdu yerine. Sonrasında sorun çözüldü. O günden sonra kışın hiç kapamadım aynaları.

Ben de her noktasında elektrik kontrolü olan aracı almak için çok çaba sarfettiğim günlerin gerisindeyim. Korkulu rüyam, 8 yöne elektrikli ön iki koltuğun dişlileri idi. Isıtması da cabası. Hem dişli, hem de ısıtma problemi yaşadım. Bu nedenle lüks araç bile olsa manuel koltuk en güzeli diyorum.

Saygılarımla.

Ek olarak koltukların kumaşlarını unutmayın :D

Yorum bağlantısı

'O An'ki duygularını alabilir miyiz Evren Abi? :)

Çok severim aslında komşumuzu. Hamleyi anladığımda elimle işaret yapıyordum ben içerden kapatırım diye ama anlatamadım haliyle. Düğmeden kapatıp açarken 1sn bana çok eziyetli geldi:) Tabi ben açıp kapatırken, komşumuz anladı, otomatik miydi aynalar diyerek geldi yanıma.

Mehmet Bey, bu koltuk kumaşı aslında çok estetik ama yıllara karşı dayanımı düşük. Ben de aracı ilk aldığımda büyük heyecanla fotoğrafları paylamıştım forumda. Gelen il yorumlardan biri, sanırım koltuk kumaşları çok yıpranmış şeklindeydi. Oysa ki, kumaşlar çok temizdi ama alcantranın, elinle bile üzerinden geçsen yön değiştiren yüzeyi nedeni açıklı koyulu görüntüsü yanıltıcı oluyor. Şimdi bizim de şöför koltuğunda hafif potluk var. Yırtılma yok ama potluk demek kumaşın hareketli olması demek. Bu da risk demek.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Çok severim aslında komşumuzu. Hamleyi anladığımda elimle işaret yapıyordum ben içerden kapatırım diye ama anlatamadım haliyle. Düğmeden kapatıp açarken 1sn bana çok eziyetli geldi:) Tabi ben açıp kapatırken, komşumuz anladı, otomatik miydi aynalar diyerek geldi yanıma.

Mehmet Bey, bu koltuk kumaşı aslında çok estetik ama yıllara karşı dayanımı düşük. Ben de aracı ilk aldığımda büyük heyecanla fotoğrafları paylamıştım forumda. Gelen il yorumlardan biri, sanırım koltuk kumaşları çok yıpranmış şeklindeydi. Oysa ki, kumaşlar çok temizdi ama alcantranın, elinle bile üzerinden geçsen yön değiştiren yüzeyi nedeni açıklı koyulu görüntüsü yanıltıcı oluyor. Şimdi bizim de şöför koltuğunda hafif potluk var. Yırtılma yok ama potluk demek kumaşın hareketli olması demek. Bu da risk demek.

Saygılarımla.

Evren bey bu aralar kaç tane ghiaX gördüm ama hiç orjinal alcantra kumaşlı görmedim tek benimki hala orjinal :D

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

Evren bey bu aralar kaç tane ghiaX gördüm ama hiç orjinal alcantra kumaşlı görmedim tek benimki hala orjinal :D

Benimde Orijinal Alacantra :)))

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benimde Orijinal Alacantra :)))

Deforme olmamışmı. Aracınız km durumu nedir? Maraşta yaklaşık 10 tane ghiaX gördüm satılıklar arasında piyasada hiç o kumaşı görmedim :D Servis bile diyor bu durum çok geliyor biz döşemecilere yönlendiriyoruz.

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

Deforme olmamışmı. Aracınız km durumu nedir? Maraşta yaklaşık 10 tane ghiaX gördüm satılıklar arasında piyasada hiç o kumaşı görmedim :D Servis bile diyor bu durum çok geliyor biz döşemecilere yönlendiriyoruz.

195.000 km de araç. arka koltuklar pırıl pırıl. ön yolcu koltugu da düzgün ama sürücü koltugunda yavaş yavaş sünmeler başlamakta. genel olarak düzgün denilebilir. sizin konunuzu gördüm sizin kumaş baya bi evrim geçirmiş,özellikle şöför koltugu içler acısı derecede. en kısa sürede inş uygun kumaşı bulup döşeme yaptırırsınız. o kumaş ilerde illaki bizede lazım olacak.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ahmet Cesur

arkadaslar merhaba merak ettıgım acaba bızım araclarda kumandadan aracı kitledıgımızde yada actıgımıza aynalarda otomatık olarak acılıp kapanıyormu otokoc a sordum ama ya bılmıyorlar yada ugrasmak ıstemedıler net bır cevap alamadım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

arkadaslar merhaba merak ettıgım acaba bızım araclarda kumandadan aracı kitledıgımızde yada actıgımıza aynalarda otomatık olarak acılıp kapanıyormu otokoc a sordum ama ya bılmıyorlar yada ugrasmak ıstemedıler net bır cevap alamadım

Net cevap verelim. Hayır. Sadece ayna ayar düğmesini aşağıya doğru bastığınızda aynalar kapanıyor. tekrar bastığınızda açılıyor. Başka türlü olmuyor.

Ama bildiğim kadarıyla yeni kasa fiestada var bu dediğiniz.

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

Aman deyim aynaları el ile kaptmayın sonra çoook ugraşıyorsunuz. biri açılırken digeri kapanıyor. biri kapanırken digeri hiç oynamıyor vs vs.

Yorum bağlantısı
Ahmet Cesur

evet el ile olunca baya ugasıyorsunuz tecrube ıle sabıt :) keske olsaydı daha alt sınıf arabalarda var ama bızınkılerde yok ılgınc bır olay

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

İngiltere'de yapanlar vardı, talkford.com'da kapı kilitleri ile aynayı entegre etmişlerdi, fordwiki'ye de anlatımını eklemişler: http://www.fordwiki.co.uk/index.php?title=Folding_Mirrors_With_Remote_Key

Yorum bağlantısı
Ahmet Cesur

Ayhan bey saolun ılgınız ıcın ama bu ısı bızım ulkedekı oto elektrıkcılerıne yaptırmak bıraz zor olur herhalde

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...