İçeriğe Yönlendir

Mondeo Elektirikli Katlanır Ayna Düzensizliği :(

Yusuf Davaz

Recommended Posts

Kubilay Evis

Net cevap verelim. Hayır. Sadece ayna ayar düğmesini aşağıya doğru bastığınızda aynalar kapanıyor. tekrar bastığınızda açılıyor. Başka türlü olmuyor.

Ama bildiğim kadarıyla yeni kasa fiestada var bu dediğiniz.

Bu bizim focuslarda da var mıdır acaba?

Yorum bağlantısı
İhsan Cingil

Ankarada çok sağlam bi elektrikçi abim megane 2 aracıma yapmıştı çok memnun olmuştum.

Dilerseniz görüşüyüm yalnız megane 2 de içerden kapanma düğmesi vardı. Ona motor bağladı bi kaç diot falan bağladı kusursuz çalışıyordu.

Aracınıza bakar 45 dakika falan sürüyor montajı ve ustalığını görseniz serviste o kadar özen göstermezler. Benim gözümde 1 numara :)

Kumandadan kapıları kitlediğimde aynalarda kapanıyordu yani.

Bu bizim focuslarda da var mıdır acaba?

Aynayı içerden kapama tuşun varsa olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim görüşüm mondeonun aynası çok fazla kapatılıp açılmaya gelmez gibi geliyor. Kendi görüşüm.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

Şahsi görüşüm;

Kumanda ile kapatma işlemi ile berabe aynaların otomatik kapanması Citroen-Peugeot araçlarla beraber geldi. Ancak bu işlemin her araca uygulanması gereksiz. Bu daha çok güvenlik önlemi olarak düşünülmüş. Dikkat edildiğinde bu işlemi yapan araçların aynaları gövdelerine göre büyük ve çıkık. Genelde de boynuz ayna diye tabir edeceğim, aracın A sütünuna yakın değil, kapısına monte edilmiş gövdeden açıkta duran aynalar. Bu aynaların kazen kırılmasını önlemek için, devamlı açılıpı kapanarak bozulmasını göze alarak biraz da mecburiyetten eklenmiş bir özellik.

Mondeo aynaları ise araçla bütünleşik ve gövdeden çok uzak değiller. Büyük ayna yerine, gayet iyi toparlayan ama cisimleri bulunduğundan biraz daha uzakta gösteren ayna camlarından yararlanarak ebatları küçültülmüş ve sağa ola vurması zor olan, başka birinin de araçla teması zor olan aynalar. Küçük ihtimal yayaların çarpması olabilir ama bunu düşnen de zaten içerden kapayabilir.

Özellikle elktrikli motorla ve tahminen plastik çarklarla çalışan düzenekleri, sürekli ileri geri hareket ettirmek, bozulma riskini arttırmak demektir. Ben bu özelliğin Mondeo'da olmamasını maaleseflik bir durum olarak görmüyorum. Hatta iyi ki yok. Soğuk bir Ankara kışında dona karşı aynamın kapanmasını şahsen istemezdim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Ahmet Cesur

evren bey haklısınız her an bır arızaya sebeb olma ıhtımalı yuksek ama aracında albenısını baya bı artıyor :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sadece ayna ayar düğmesini aşağıya doğru bastığınızda aynalar kapanıyor. tekrar bastığınızda açılıyor.

Basıp bırakıyor musun, basılı mı tutuyorsun ?

Yorum bağlantısı
Misafir

Basıp çekiyorduk galiba üstad. Normal ayna ayar düğmesi ile aynı. Sadece orta pozisyonda durduğunda alta doğru bir hareket yapmak gerekiyor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aynı düğmeden aynı yönde basıyorsun.Basıp bırakıyorsun kapanıyor. Basıp bırakıyorsun açıyor.

Aslında yapılması zor bir işlem değil abi. Kontaktan bir artı geldiğinde tamam. Ama en güzeli kontağa uzun süre basmaya bağlanırsa (Camları kapatma seçeneği) daha iyi olur. (Kullanıcının isteğine bağlı olmuş olur)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu şekilde ise, kumandaya entegre etmek çok basit olacaktır..

Ancak ne kadar kullanışlı olurdu bilemiyorum, ben şahsen böyle bir özelliğim olsun istemezdim.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ankara kışında dona karşı aynamın kapanmasını şahsen istemezdim.

Saygılarımla.

Buz tutunca açılmıyor veya araç çamurlu yollarda gitmişse ve çamurlar aynaya kadar çıkmışsa ya kapanmıyor ya da kapanmışsa açılmıyor.

Bu şekilde ise, kumandaya entegre etmek çok basit olacaktır..

Ancak ne kadar kullanışlı olurdu bilemiyorum, ben şahsen böyle bir özelliğim olsun istemezdim.. :)

İsteme zaten abi. Sebebini yukarıya yazdım. :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Bulamadık ki mondeo aynamızı katlasak :fiuw::p

Akan Seat Cordoba 2006-2007 modellerinin donanımlısında var katlanan ayna. Benimki 2003 model olduğu için yok.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Akan Seat Cordoba 2006-2007 modellerinin donanımlısında var katlanan ayna. Benimki 2003 model olduğu için yok.

Saygılarımla.

Baktım onlara da aslında ama babam beğenmedi tiplerini.O yüzden eledim doğal olarak.Mondeo 4 kasaya adam bayıldı yahu :) Konuşmuştuk zaten bütçeme uygun bulabilirsem ilk tercih mk3

Yorum bağlantısı
Ahmet Cesur

sınıf olarak ust sınıf araclara bınıyoruz sahsı gorusum katlanır aynanında konforu ve cekıcılıgı arttırdıgı kullanıs olarak bızım araclardakının uzun omurlu olup olmayacagını bılmıyorum ama en azından 6 senedır calısıyor :)

Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz

sınıf olarak ust sınıf araclara bınıyoruz sahsı gorusum katlanır aynanında konforu ve cekıcılıgı arttırdıgı kullanıs olarak bızım araclardakının uzun omurlu olup olmayacagını bılmıyorum ama en azından 6 senedır calısıyor :)

6 senedir çalışıyor ama bu 6 senede kaç sefer açılıp kapandı. bana göre mondeo aynası her seferinde açılıp kapanırsa en fazla 1 senede belki 1 seneye kalmaz , ya kapanmaz yada hiç açılmaz :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Fatih Çetinbaş

Merhaba arkadaslar. Gectigimiz hafta 2007 mondeo ghia x satin aldim. Bahsettiginiz gibi orta konumda iken asagiya bastiriyorum fakat 2 ayna da tepki vermiyor. Donanim standart degil mi?

Yorum bağlantısı
Alper Doğan

Aracınız hayırlı olsun öncelikle sigortası varmı varsa ona bakın bence

Yorum bağlantısı
Fatih Çetinbaş

Baska bir konuda bahsetmistim, oraya da cevap gelmis, yeni gordum. Sigortayi kontrol edecegim. Cevap icin tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Fatih Bayrak

benim ghia x aracımında aynalar katlanmıyor düğmeye basıyorum tık diğe bir ses geliyor ama katlanmıyor tık seside galiba röleden geliyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

benim ghia x aracımında aynalar katlanmıyor düğmeye basıyorum tık diğe bir ses geliyor ama katlanmıyor tık seside galiba röleden geliyor.

Zaten tam da kapanmıyor :) Yani kapanmak ile kapanmamak arasında kalıyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yusuf Koç

Benim de sol düzgün çalışıyor, sağ ise çok az kapanıyor idi. Bugün biraz kurcalayım dedim, birkaç defa düğmeden açıp kapadım, bu sefer sol ayna da kapalı kaldı. Sonra elle ikisini de açıp öylece bıraktım. Şimdi ikisi de dengesiz ve çok az kapanıyor. Acaba komple mi bozuldu, yoksa yaraları mı bozulmuştur? Bunların sıfırlama vb. bir ayarı var mıdır acaba?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim de sol düzgün çalışıyor, sağ ise çok az kapanıyor idi. Bugün biraz kurcalayım dedim, birkaç defa düğmeden açıp kapadım, bu sefer sol ayna da kapalı kaldı. Sonra elle ikisini de açıp öylece bıraktım. Şimdi ikisi de dengesiz ve çok az kapanıyor. Acaba komple mi bozuldu, yoksa yaraları mı bozulmuştur? Bunların sıfırlama vb. bir ayarı var mıdır acaba?

Tekrar kapatın elle.

Düğmeye basıp aynı anda elle açmaya çalışın. MOtora destek olmak için.

Mondeoda ayna altı tozlu ise bu sıkıntı oluyor.

Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

O zaman önce temizleyeyim, daha sonra dediğinizi yapayım Mehmet Bey. Havalar yağmurlu olduğu için epey bir kirlendi çünkü, ondan olmuş olabilir bu durum!!!

Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

Aynaları yıkadım, sol taraf eskisi gibi düzgün çalışmaya başladı ama sağ taraf hala çok az kapanıyor. Bu aynaların yağlanan bir kısmı var mıdır acaba, varsa nasıldır?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...