İçeriğe Yönlendir

Focus Yağ Eksiltme Sorunu Yardım ?

Cihangir Küçük

Recommended Posts

Cihangir Küçük
Tekniği kolay bir konu: 1. Doğru yağ seviyes max-min arasında kalandır, 2. max-min arası yaklaşık 400ml dir 3. yağ çubuğunun en altına azcık yağ deiyorsa, ordan itibaren 800ml dir 4. km vemotor durumuna göre 10.000km de 1.5 lt. ye kadar yağ eksilir 5. ford 5/30 yağ koyun der ve tasarımı buna göredir bunların işin normali buradan sizde olmayanları seçin ve düzeltin, takibinizi bu maddelere göre kendiniz yapın derim.

Kafam iyicene karıştı :s

1. Dogru yag sevıyesı max-min arası derken abi ilk yağ değiştiğimiz anda ordamı olması gerekiyor,yoksa yag degısımınden bellı bır sure sonra oraya ınıp kalıyormu ?

2. Max-min arası yaklasık 400 ml ise benim ilk yaga baktıgımda tam ortadaydı usta 750ml tekrar koydu max sevıyesıne geldı.. hatda ılk 3-4 gun yaga baktıgımda yag sevıyesı max cızgısınde idi birde daha yukarıda bı bulasıklık daha oluyordu,cubugu cekerken ben akıyor oraya gelıyor dıye yorumlamıstım..Yanı cubukta max cızgısınde ıken yag sevıyesı cubugun bıraz daha ustune bır yag bulasması daha oluyordu,bilmem anlatabildimmi :)

3.Yag cubugunun en altı ile yag cubugunun max sevıyesıne kadar kısım 800 ml mi ? Yani 4 lt yag koydugumuzu farzedelım 3200 mlsi cubugun gorunmeye kısmında kalıyor ?

4. Eger bu şık dedıgın gıbı dogruysa (dıger arkadaslarda yorum yaparsa sevınırım bu şıkka) ve dıger ılk 3 deki şıklara istinaden benım araba yag yakmıyor ? Usta yaklasık 2 hafta once 750 ml yag ekledıgınde max sevıyesındeydı ben 1000km cıvarı yaptım max sevıyesının az altında suan 2 diş inmiş..

5. O zaman ben en kısa surede mobil super 5/30 tam sentetık yag degısımı yapıp kendım kontrole devam edıyorum ?

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük
Arabanı yeni almışşsın biraz keşfet nedir ne değildir birden bire paldır küldür onu bunu yaptırmaya kalkarsan arabaya bile binemeyebilirsin. Aylık ortalama kaç km yol yapıyorsun bunu göz önünde bulundur yapacağın masrafa değermi kıyasla. Arabayı ortalama kaç devirde kullanıyorsun? Motor işi sakattır önüne gelene elletme şuraydı bu parçaydı derken bi düğün parası dökersin dikkat et. Son olarak Yok arkadaş benim param çok diyorsanda karar senin.

Alırken 2 usta baktı araca kaporta cok saglam degısen kaza yok ama motor kısmı bakımsız gıbı gozukuyor bır bakım yaptır kafan rahat olsun,sonra senı uzmesın dedıler..Bende bu yuzden alır almaz bakım yaptırmak ıstedım..Aldık bakımları yaptırdık 10 gun felam sonra bır yagına bakalım adetdendır dedık,basımıza bunlar geldı :D Çevremde ve forumda kımısı yag yakıyodur ,kimisi yakmıyordur normaldir diyor bende anlamadıgım ıcın bu konuyu kafam takılıyor.. Usta bakımdan sonra yagını degıstım 4.5 lt koydum dıyor (doru yalan orasını bilemiyorum),sonrada 750ml ılave koymustu toplamda 5 lt den fazla koyduk arada ustaya göre.. Suan cubukta max sevıyesının 2 diş altında.. 2-3 gune bır duzenlı olarak öğlen arası iş yerimde kontrol edıorum yag sevıyesını,cok az bı azalma var gıbı..

Gunluk haftaıcı işe git-gel 30 km, 5 gunde 150km..haftasonuda 30 daha yapsak haftalık 180..720 km civarı aylık memlekete gitmezsem tabi.. aylık 800 km de masrafa degermı sence ? Ortalama 2000 devırde kullanıyorum tahmınım.. Tabiki param cok degil,borclanıp böyle bir arabayı aldık bunca yılllık memurıyet hayatımızda,başımızı agrıtmasın dıye bakım yaptırdık ayrı bır masraf daha,ama 2 haftadır yeterı kadar agrıtdı basımızı.. Sizin tavsiyeniz nedir ?

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın

Alırken 2 usta baktı araca kaporta cok saglam degısen kaza yok ama motor kısmı bakımsız gıbı gozukuyor bır bakım yaptır kafan rahat olsun,sonra senı uzmesın dedıler..Bende bu yuzden alır almaz bakım yaptırmak ıstedım..Aldık bakımları yaptırdık 10 gun felam sonra bır yagına bakalım adetdendır dedık,basımıza bunlar geldı :D Çevremde ve forumda kımısı yag yakıyodur ,kimisi yakmıyordur normaldir diyor bende anlamadıgım ıcın bu konuyu kafam takılıyor.. Usta bakımdan sonra yagını degıstım 4.5 lt koydum dıyor (doru yalan orasını bilemiyorum),sonrada 750ml ılave koymustu toplamda 5 lt den fazla koyduk arada ustaya göre.. Suan cubukta max sevıyesının 2 diş altında.. 2-3 gune bır duzenlı olarak öğlen arası iş yerimde kontrol edıorum yag sevıyesını,cok az bı azalma var gıbı..

Gunluk haftaıcı işe git-gel 30 km, 5 gunde 150km..haftasonuda 30 daha yapsak haftalık 180..720 km civarı aylık memlekete gitmezsem tabi.. aylık 800 km de masrafa degermı sence ? Ortalama 2000 devırde kullanıyorum tahmınım.. Tabiki param cok degil,borclanıp böyle bir arabayı aldık bunca yılllık memurıyet hayatımızda,başımızı agrıtmasın dıye bakım yaptırdık ayrı bır masraf daha,ama 2 haftadır yeterı kadar agrıtdı basımızı.. Sizin tavsiyeniz nedir ?

Ben olsam bu şekilde binmeye devam ederdim zamanla durum ne gösterecek bakalım.

Bence fazla kafaya takılacak bir durum değil arada bir kontrol edersin ve zamanla bu durumada alışırsın.

Şartları daha fazla zorlama zor durumda kalma dediğim gibi arabaya binemeyecek duruma düşersin.

Anlamıyorsan sanayi acımasızdır ciğerini söker alırlar acımazlar kimseye güvenme fazla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Acele etmeyin, uzun süre 10 bin km kadar test edin...

Her ford motoru 10 bin km de en az bir litre eksiltebilir.. Bu 2 litre olursa da dert etmeyin, minimum çizgisinin altına düşünce yarım litre ekleyin..

Çok ileri boyutlara gelirse açtırır sekman falan attırırsınız..

Benim motorun hayvan gibi çekiyor, ama yağı da yakıyor.. 8 bin kilometre olmuş yağ değişeli bu gün baktım bir litreye yakın eksikti..

Uzun dönem test edin ve 1000 km'de ne kadar yakıyor bi tespit edin.. sonra konuşalım..

Yağı da 5/30 koyun...

Yorum bağlantısı
Mehmet Tüysüz

cihangir kardes ozelden attım ivedik sanayideki ivedik ford. ford doktoruna bi baktır

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük
(düzenlendi)

Acele etmeyin, uzun süre 10 bin km kadar test edin...

Her ford motoru 10 bin km de en az bir litre eksiltebilir.. Bu 2 litre olursa da dert etmeyin, minimum çizgisinin altına düşünce yarım litre ekleyin..

Çok ileri boyutlara gelirse açtırır sekman falan attırırsınız..

Benim motorun hayvan gibi çekiyor, ama yağı da yakıyor.. 8 bin kilometre olmuş yağ değişeli bu gün baktım bir litreye yakın eksikti..

Uzun dönem test edin ve 1000 km'de ne kadar yakıyor bi tespit edin.. sonra konuşalım..

Yağı da 5/30 koyun...

Abi daha önce söylediğim gibi litre olarak birşey diyemicem ama 15 gün önce max cızgısıne kadar yag koydu usta,15 gunde 1000km yaptım bunun 250km sı sehırdısı suan max cızgısınden 2-3 diş aşagıya inmiş seviye ?? Genellemelere bakarsam bu haftasonu yagını 5/30 mobil super ıle degıscem.. Sonra ne kadar surede,ne kadar km de, sevıye nereye kadar ındı,duruma göre burda karar vericez ?

benim focus 1 de de yağ eksilteme oluyordu 10/40 da eksiltme az oluyordu ve eksiltmeyi lpg ye bağlamışlardı

Model ve km kactı ? Kaç km de ne kadar eksiltiyordu ? Herhangı bır ıslem yaptırdınızmı ? Ne kadar bu sekılde bındınız ?

tarihinde Cihangir Küçük tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Ben olsam bu şekilde binmeye devam ederdim zamanla durum ne gösterecek bakalım. Bence fazla kafaya takılacak bir durum değil arada bir kontrol edersin ve zamanla bu durumada alışırsın. Şartları daha fazla zorlama zor durumda kalma dediğim gibi arabaya binemeyecek duruma düşersin. Anlamıyorsan sanayi acımasızdır ciğerini söker alırlar acımazlar kimseye güvenme fazla.

Kardeşim sende çok ürkütüyorsun böyle insanları.Ciğer sökmeler falan.. :D Bu kadar da değil.Doğru yere gittiği sürece hiç bir sorun yaşamaz.

Yorum bağlantısı
Kamil Can

arkadasım senın basına gelen olayların aynısını bende yasadım ve tercube oluyor..benimde arabayı aldığımda 10/40 yağ vardı.hemen 5/30 ile değistirdim.arastımalarım sonucu 5/30 yag 10/40 kullanıldığından dolayı ilk yağ değisiminde eksiltir dediler.aynen ilk yağ değişiminde 9000 km de 1200 ml eksiltti.ikinci yağ değisimini yaptım ve şu anda 6000 km de 300l mleksiltti.arastırırsan 10000 km de 1lt eksiltmesi normeldir.sen motorun çekişine gidişine arada sırada yağına bak ve tecrube et.bir yeri ile oynatma.bobin durumu buji ve buji koblosuna baktır benzinide çeyrek depo altına dusurmemeye çalış.

castrol magnetec 10-40 cok sukur eksiltme yok

10/40 koyarsam arabama acırım

Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz

Benim gördüğüm şu şekilde; Benim aracım yağ yakmıyor eksiltmiyor diyen kim varsa 10/40 koymuş. 5/30 koyanlar yakıttan memnun, şekişten memnun ama eksiltiyor diyorlar. Ben aracımın en çok çekişini beğeniyorum, müthiş hızlanıyor vs. ama gelin görün ki beinm de motorumda eksiltme oluyor. LPG takıldığından bu yana eksiltme var.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

LPG ile yağ eksiltmesinin alakası yok.Focus da 10000 km de 1 litre yağ eksiltmesi çok normal.Hatta 1.5 litreye kadar da normal kabul edilebilir.Motorun yapısından kaynaklı.

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

Arkadaslar bugun arabayı 3 tane farklı ustaya gösterdim.. En başta anlatmısdım bakım yaptırdıgımız usta yagı degıstırmıs 4 litre koymus,biz 10 gun sonra yagı kontrol etdıgımızde mın ıle mak arasında gormustuk diye,bunun uzerıne usta 750 ml daha ilave yapmıstı.. Tüm filtreler degıstıgı ıcın 4 litre degılde fıltrelerın cekebılcegı goz onunde bulundurularak 4750 konulurmus,bız 750 sını sonradan eklemıstık.. Bugun en son gosterdıgımız usta bence bu araba yag yakmıyor eger eksıltıyorsada bence normal olan kadar eksıltıyordur dedı,cunku motor cok ıyı olmasada km goz onunde bulundurularak normal ıyı dedı.. Biz tekrar kontrol etmek ve ne kadar,hangı marka yag koydugumuzu bilmek ıcın yag degıstırelım tekrar kontrol edelım usta dedık.. Orjınal USA malı olan mobıl marka 1 lıtre degılde 967 ml olan yagdan 5 tane ekleyelım dedı,toplamda yaklasık 4800 ml yapıyor.. Tamam dedı aracı kaldırdı yagı bosaltmaya basladı.. Aractan cıkan yag 4750 ml :) Kısacası bugun kendı gozumuzun onunde mobil marka ne kadar koydugumuzu bıldıgımız,yag cubugunda nereye denk geldıgını gordugumuz yag degısımı yaptırdık.. Sımdı tekrar kontrol edecez ne kadar eksıltıyor yada eksıltmıyor... Usta gorceksın bence eksıltmıcek araba guzel dedi.. Bu usta dogru yanlıs 1000km daha yuzumu guldurdu :) Bakalım bır 1000km daha sonra ne ile karsılascaz,umarım hayırlısı olur..

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

yağ değişimi sonraı çubuktaki seviye nedir?

Üst boğumda max çizgisi abi..

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

Bu arada usta yağ değişiminde Mobil speciel 10/40 amerikan üretimi olan yağdan koydu,Türkiyede her yerde bulunmuyormus bu yagdan, özel üretim oldugu ıcın zaten 1Lt. degılde 967 ml imiş.. Yağ hakkında bilgisi olan varmı ?

Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

kaç para imiş bu özel üretim 967 ml lik yağ?

Abi yağ filtresi ve o yagdan 5 adet açtı,toplamda 75 Tl verdik.. Tane fiyatını hıc sormadım..

30001_50296.jpg

Düzeltme 946 Ml imiş ..Bu yağ

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Güzel, ne zaman boşaltıp doğru yağı koydurmayı düşünüyor sunuz?

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Cihangir Küçük

Yinemi olmamış ? :(

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Geriye dönük 44 ileti de 10/40 yağı elemiştik zaten? Biz elemedik, motoru üreten Ford 5/30 diyor, yağı üreten Mobil de 5/30 diyor http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx

Ustamız, bunların aksine dahiane bir buluş yaptı ise Ford/Mobil ile paylaşsın, 10bin avro maaşı ile işi hazırdır? Vesile ile 10/40 yağ en ucuz yağlardandır piyasada maalesef, 20. iletiyi de bir göz atın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İlahi Çağlar... :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Abi yağ filtresi ve o yagdan 5 adet açtı,toplamda 75 Tl verdik.. Tane fiyatını hıc sormadım..

30001_50296.jpg

Düzeltme 946 Ml imiş ..Bu yağ

:bambam:

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
(düzenlendi)

lpg montajından önce hiç bir şekilde yağ eksiltme sorunum yoktu,taki lpg bağlandı bağlanalı 5000 km de bir , yaklaşık yarım litre yağ ekler oldum...

tarihinde Murat Akaloğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...