Cihangir Küçük 25 Kasım 2012 Yazar Paylaş 25 Kasım 2012 Aracı aldıktan sonra bir usta,lpg benzının yerını tutmuyor,illaki zamanla motora zarar veriyor demısti.. Sonucta lpg kuru hava,benzin ise likit içinde bir sürü katkı maddesi var,motoru yaglıyo,sürtünmeyi azaltıyor demıstı.. Benzin pahalı önerin nedir usta diye sordugumda, ekonomik yonden ılla lpg lı araca bıncem dıyorsan,ayda bir en az 100km benzinde kullancan arabayı,o biraz motoru rahatlatır,bakar, hatda sen motorun sesınden performansından bunu anlarsın demıstı..Bende arada bir benzinde kullanıyorum aracı.. Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Benzinli 115ps C-Max ta 5/30 castrol magnatec kaç bin gider maksimum? 10.000 in artısı var mı? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Benzinli 115ps C-Max ta 5/30 castrol magnatec kaç bin gider maksimum? 10.000 in artısı var mı? Bu kullanıma bağlı olarak değişir..Yani şehiriçi ağırlıklı mı,karma mı yoksa şehirdışı mı ? Yüksek devirlerde mi kullanılıyor bunları bilmek lazım.. 15 bin aslında çok abartılı bir rakam değil. Ancak 8-10 binde bir yağ değiştirmek uzun vade de daha ekonomik olabilir Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Bence 15k km. nin hiç bir sakıncası yoktur... 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 (düzenlendi) Bu kullanıma bağlı olarak değişir..Yani şehiriçi ağırlıklı mı,karma mı yoksa şehirdışı mı ? Yüksek devirlerde mi kullanılıyor bunları bilmek lazım.. 15 bin aslında çok abartılı bir rakam değil. Ancak 8-10 binde bir yağ değiştirmek uzun vade de daha ekonomik olabilir son 2.000 km yi 2500 d/dk civarında, sakin kullandım.. Bundan sonra da öyle olacak.. Şehir içi + şehir dışı karışık günde 50-60 km kullanıyorum. Genelde tek, haftasonları 2,5 kişi diyebiliriz.. Yalnız hava filtresi 15 bin götürmez.. 7500 de bir kere değişmek lazım.. Bence 15k km. nin hiç bir sakıncası yoktur... Serkan hocam sizde eskiden c-max vardı galiba, benzinlimiydi? benzin filtresi gerçekten yok bunlarda değil mi? benzini sanırım depo çıkışında filtre ediyor. Ama orada da olsa filtre kirlenmiyr mu yahu, nasıl iştir bu? 22 Ekim 2013 tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 son 2.000 km yi 2500 d/dk civarında, sakin kullandım.. Bundan sonra da öyle olacak.. Şehir içi + şehir dışı karışık günde 50-60 km kullanıyorum. Genelde tek, haftasonları 2,5 kişi diyebiliriz.. Yalnız hava filtresi 15 bin götürmez.. 7500 de bir kere değişmek lazım.. Serkan hocam sizde eskiden c-max vardı galiba, benzinlimiydi? benzin filtresi gerçekten yok bunlarda değil mi? benzini sanırım depo çıkışında filtre ediyor. Ama orada da olsa filtre kirlenmiyr mu yahu, nasıl iştir bu? Bizde hala c-max var ama dizel....Benzin filtresi evet depoda benzin pompasının çıkışındaymış..Nasıl olsa üç vakte kadar pompa yanar hepsi değişir diye düşünmüş olmalılar diye düşünüyorum... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Ekim 2013 Paylaş 22 Ekim 2013 Ben daha benzinden dolayı yolda kalan araba duymadım, pompa bozulur filtre yine tıkanmaz kanımca...Eski yakıtlar özellikle büyük şehirlerde kalmadı... Yorum bağlantısı
Emre Gulsan 30 Ekim 2013 Paylaş 30 Ekim 2013 merhabalar 1999 focus 1 hb arac sahibiyim 26.10.2013 tarihinde aracımın triger seti polen filtresi yağı yağ filtresi v kayış setini değiştirdim benim şöyle bi sıkıntım var yağını değiştirdik 4 litre yağ koyduk fakat bu gün akşam (30.10.2013)yağına bakmak için çubuğu çektiğimde yağın eksik olduğunu farkettim yağ çubuğunun ilk çeltiğinde seviyesi, yağını 5.30 castrol magnetic koyduk acaba neden eksik görünüyor yağı yardımcı oursanız çok sevinirim Yorum bağlantısı
Emre Gulsan 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 (düzenlendi) arabanın altına benden önceki sahibi karter muhafazası yaptırmış yağını tapadan akıtsa bile sac üzerine akıyo herhalde aracı çektiğim yerde bi sıkıntı göremedim belki dediğin de olabilir yarın gidip göstericem ustaya bakım sonrası 1 hafta içinde 2 kez anca bindim araca yağ yakma gibi bi sıkıntısı olsa 2 gün içerisinde 1 litre yağ yakmaz herhalde diye düşünüyorum bilmemm doğrumu yapıyorum 31 Ekim 2013 tarihinde Emre Gulsan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 çubukta hangi çentikte? min de mi? çubuğun en alt ucuna değse toplamda 1 lt eksik olmaz yani o kadar eksik değil ama filtre de değişmişse yağ az gelmiş 250ml kadar daha konabilir Yorum bağlantısı
Emre Gulsan 31 Ekim 2013 Paylaş 31 Ekim 2013 çubuğun ilk çentiğinde abi yağ filterini değiştirdik ve 4 litre yağ koyduk Yorum bağlantısı
Recommended Posts