İçeriğe Yönlendir

98 Mondeo Otomatik Şanzıman Sorunu Hk.

Güntan Kömürlü

Recommended Posts

Güntan Kömürlü

Merhaba arkadaşlar. Bir konuda yardımınıza acil ihtiyacım bulunmaktadır.

Özellikle Adapazarı tarafında otomatik sanzıman tamircisine ihtiyaç duymaktayım. Kararsız geçiş yapıyor arada aracım.

Ben düzce de oturuyorum bu taraflarda yok ne yazık ki. Bildiğiniz birileri varsa işi uzatmayacak tecrübeli bir usta bana bilgilerini iletirseniz çok sevinirim.. İzmitte olabilir ama 2 ci sırada

Saygılarımla

Yorum bağlantısı

o bölgede bilgisi olan arkadaşlar yazacakdır, eger vitesde kararsız kalıyorsa vites geçişini saglayan bi parça var adını hatırlayamadım, ona bi baktırın şanzımanı açdırmadan. geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Gerekirse 500 km yol gidin, ilave 5 gün kaybedin ama iyi bir usta bulun, yakın diye tercih ettiğiniz ömrünüzü yiyebilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
o bölgede bilgisi olan arkadaşlar yazacakdır, eger vitesde kararsız kalıyorsa vites geçişini saglayan bi parça var adını hatırlayamadım, ona bi baktırın şanzımanı açdırmadan. geçmiş olsun.

TR sensörü

Yorum bağlantısı
Güntan Kömürlü

Tesekkurler cevaplar ıcın sızlerden gelecek cevaplara ıhtıyacım var suan yoldayım saygılarımla

Yorum bağlantısı
Güntan Kömürlü

şanzıman kontrol edildi sensör temizlendi ve yağ değişti suan için sorun yok gözüküyor beyinle alakalı sorun yaşanması durumunda beyin + işçilik 1200 tl revizyon 3000 tl olarak söyledi usta saygılarımla teşekkürler yardımlarınız için

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Kararsız geçiş ne oluyor benimde ilk otomatik vites aracım bazı şeyleri bilmek gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

Kararsız geçiş ne oluyor benimde ilk otomatik vites aracım bazı şeyleri bilmek gerekiyor.

şanzıman kendi kafasına göre takılıyor, vites büyütecegi zaman küçültüyor küçültecegi zaman büyültüyor, ve bunları arka arkaya yapıyor.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

şanzıman kendi kafasına göre takılıyor, vites büyütecegi zaman küçültüyor küçültecegi zaman büyültüyor, ve bunları arka arkaya yapıyor.

Yaşar abi durdun yada yavaşladın sonra gaza bastın ayağını gazdan çektin vites büyümesi normal mi? benimki de mi kafasına göre hareket etmiş oluyor.

Yorum bağlantısı

Yaşar abi durdun yada yavaşladın sonra gaza bastın ayağını gazdan çektin vites büyümesi normal mi? benimki de mi kafasına göre hareket etmiş oluyor.

Cemal, Normal seyir halinde giderken tam gaz yap.

Vites küçültüp roketler,

Biraz gittikten sonra gazı bırak.

Devrini bulunca tekrar vites yükseltir.

Bu şekilde ise, korkmana gerek yok.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

kafasına göre takılmıyor bu normal bir durum, bazı şeyler anlatılmaz yaşanır

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Güntan Kömürlü

Arkadaslar merhaba. Sorun su sekilde arac sogukken hicbir promlem yok 25-30 km gittikten sonra kendi kendine gaz veriyor vites dusuruyor yada yukseltiyor vuruntu yapiyor otomatikman arada bir de sorun cikartmiyor. Otomatik sanziman isininca oluyor bu vites gecisleri gayet normal hic sorun yok bayirda geri kacirma yok neden yapabilir basina gelen yada yardimci olacak ustamiz bana bilgi verirse sevinirim. Gaz sensoru akismetre yada baska bir sensorden kaynaklana bilirmi saygilar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

25-30 km gittikten sonra gaz pedalına basmasanız da araba gidiyor mu? aynı hızla?

Yorum bağlantısı
Güntan Kömürlü

25-30 km gittikten sonra gaz pedalına basmasanız da araba gidiyor mu? aynı hızla?

Evet ayni hizla gitmeye devam ediyor. Hersey normal sekilde davraniyor. Tabi yine gazdan cektigimde otomatikman komprasore biniyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sanırım tarifinizde eksiklik var, 80 le gidiyoruz diyelim gaza basınca ne yapıyor gazı kesince ne yapıyor?

Yorum bağlantısı
Güntan Kömürlü

Mesela abi yapmaya basladiginda 80 le giderken gaza ayagim normal sekilde basiliyken vites dusurmek istiyor vuruntu yapiyor gazdan ayagimi cektigimde ise ayni sekilde davraniyor yani vites degistirmek istiyor ama degistiremiyor . Vites dusurmek istiyor surekli yapmaya basladiginda hinn diyor devir yukseliyor vites atiyor ama tekrar eski viteSinde kaliyor. Birden hizlanir gibi yapiyor sonra verdigim gazi aliyor tuhaf bir durum tam anlatamadi isem kusura bakmayin bende anlayamadim gercekten sinir bozucu

Yorum bağlantısı
Güntan Kömürlü
(düzenlendi)

şanzıman dağılacak, N den R ye geçişte vuruntu yok mu?

Vites geçişlerinde hiç sorun yok. gecıslerde vuruntu yok vites değiştirmede sıkıntı yok. Bugün bilgisaya bağlattım sanzıman sensoru ve hava akışmetre hatası verdı sanırım sanzımanda sorun yok ama emın değilim ben. Bu sensörlerı nerede bulacağım ayrıca sorun bunlardan kaynaklana bılırmı bana ılk basta sız tr sensöru demiştiniz. bu sanzıman sensörümü oluyor yerı nerede acaba Tam adı nedır saygılarınla

tarihinde Güntan K&#246mürlü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

türbin hız okuyucu, sol ön lastiğin arkasına denk gelir, araba yerde iken tam sağ yapın, sol lastiğin arkasından bakınca görünen soket, orası çamur tutabilir, temizleyin ilk önlem olarak

Yorum bağlantısı
Güntan Kömürlü

türbin hız okuyucu, sol ön lastiğin arkasına denk gelir, araba yerde iken tam sağ yapın, sol lastiğin arkasından bakınca görünen soket, orası çamur tutabilir, temizleyin ilk önlem olarak

Teşekkürler çağlar bey bakacagım arızalı ise nerden bulabilirim bu sensörü.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sensörün arızası değil soketine çamur gelmiş olabilir o temizlenmeli, arıza tespiti, cihaz ile yapılır sadece

Yorum bağlantısı
Güntan Kömürlü

sensörün arızası değil soketine çamur gelmiş olabilir o temizlenmeli, arıza tespiti, cihaz ile yapılır sadece

O zaman öncelık temizliyim sonra deniyim sorun olur ise sizinle paylaşırım tekrardan saygılarımla

Yorum bağlantısı
Nuri Tanır

sizdeki sıkıntının aynısı ben aracı aldığımda başıma gelmişti ... formdaki açıklamalar uyarınca türbin hız sensörünü bende kontrol etmiştim sorun yoktu ... TR sensörü denilen namı diğer ŞALTER ve yine namı diğer VİTES TARAĞI ve yine namı diğer OTOMATİK VİTES SEÇİCİ olan parçanın değişmesi ile son derece konforlu bir sürüş yaşıyorum, tüm aşamalarda formdan aldığım değerli bilgiler ve birikimler ile ustamın titizliği sayesinde hemen hiç sinirim bozulmadan konu çözülmüştü :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Güntan Kömürlü

Nuri bey cevap icin tesekkurler bu dediginiz parcalar sanzimanin icindemi acaba. Ayrica tr sensoru nerede bulunuyor maliyet ne ciarlarda tutuyor. Ustanizi soylerseniz yerini irtibata gecebilirim tesekkurler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...