İçeriğe Yönlendir

98 Mondeo Otomatik Şanzıman Sorunu Hk.

Güntan Kömürlü

Recommended Posts

Güntan Kömürlü

Merhaba ön sol lastiğinarkasında şanzımana bağlı bir sensör var sanırım tr sensörü bu sensörü nereden temin edebilirim bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Celal Uluyurek

Ayni problemler bende de vardi vuruntu gitmedigim tamirci kalmamisti forumdan aldigim bilgiler sonunda direk servise gittim baktirmadim bile parca siparisi verdim ve taktirdim. bu forum sayesinde problemi cozdum cozumun adi tr sensoru. 5 ay once Serviste taktirdim 280 lira sensorun yeri hava filtresi sokilunce goruluyor

Yorum bağlantısı
Güntan Kömürlü

Ayni problemler bende de vardi vuruntu gitmedigim tamirci kalmamisti forumdan aldigim bilgiler sonunda direk servise gittim baktirmadim bile parca siparisi verdim ve taktirdim. bu forum sayesinde problemi cozdum cozumun adi tr sensoru. 5 ay once Serviste taktirdim 280 lira sensorun yeri hava filtresi sokilunce goruluyor

Yardım için teşekkürler sorun bundadır umarım orayı söktür burayı söktür işi arabayı mahvediyor. Servise bi gideceğim değişimi sağlayacagım saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Güntan Kömürlü

Arkadaşlar yardımınız için teşekkür ederim Celal beyinde dediği gibi sorun TR sensörü filtrenin altında bulunan sensör sorun giderildi 340 tl saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Celal Uluyurek

Arkadaşlar yardımınız için teşekkür ederim Celal beyinde dediği gibi sorun TR sensörü filtrenin altında bulunan sensör sorun giderildi 340 tl saygılarımla.

sorun çözüldü ise ne mutlu inanın şimdi daha da zevk alacaksınız arabanızdan. bende bu forum sayesınde çözdüm arızayı sizede yardımcı olabildiysek ne mutlu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Güntan Kömürlü

sorun çözüldü ise ne mutlu inanın şimdi daha da zevk alacaksınız arabanızdan. bende bu forum sayesınde çözdüm arızayı sizede yardımcı olabildiysek ne mutlu

Uzun yolda tekrar tekrar denedim maşallah hiçbir sorun kalmadı teşekkürler saygılarımla Celal Bey

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen
(düzenlendi)

1 den 2 ye biraz sert geçiyor bu problem için aydoğmuş şanzıman normal dedi. Otomatik mk2 kasa kullanan arkadaşlara bir sorum olacak sizlerinde 1 den 2 ye sert mi geçiyor.

tarihinde Cemal Demirezen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

1 den 2 ye biraz sert geçiyor bu problem için aydoğmuş şanzıman normal dedi. Otomatik mk2 kasa kullanan arkadaşlara bir sorum olacak sizlerinde 1 den 2 ye sert mi geçiyor.

bende de bazen yapıyor özellikle aracı sıkışık trafikte kullanırken rastlıyorum. Tam kaldırıyorum devri geliyor 1den 2 ye vites atmak için eğer o sıra ayağımı gazdan çekersem sert atıyor vitesi. Yoksa normal kaldırıp ayağım gazda ise hissettirmeden bir üst vitese geçiyor. Tam bu sıralar baktırmayı düşünüyordum. Çözüme kavuşmuş birisi varsa aslında yönlendirirse benimde işime yarar.

Yorum bağlantısı
Misafir

bende de bazen yapıyor özellikle aracı sıkışık trafikte kullanırken rastlıyorum. Tam kaldırıyorum devri geliyor 1den 2 ye vites atmak için eğer o sıra ayağımı gazdan çekersem sert atıyor vitesi. Yoksa normal kaldırıp ayağım gazda ise hissettirmeden bir üst vitese geçiyor. Tam bu sıralar baktırmayı düşünüyordum. Çözüme kavuşmuş birisi varsa aslında yönlendirirse benimde işime yarar.

Benimde aynı şekilde.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Benimde aynı şekilde.

bendede aynıydı durum :)

hadi yaaaaa.. tühh.

bende için için şimdi gidicem şanzımancıya "abi bunlar böyle" diyecek seyret gümbürtüyü diyordum, harbiden mi öyle çıktı şimdi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

hadi yaaaaa.. tühh.

bende için için şimdi gidicem şanzımancıya "abi bunlar böyle" diyecek seyret gümbürtüyü diyordum, harbiden mi öyle çıktı şimdi :D

Git yinede belki bizim ustalarda yada bizde sorun olabilir. :)

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Git yinede belki bizim ustalarda yada bizde sorun olabilir. :)

İlla dalaş diyorsunuz peki. :D

Bir gidiyim bakalım ne diyecekler.

Geçen yıl haziranda yaptırmıştım. Kurbanda tekrar kontrol ettirmiştim. Bir baksınlar bakalım ne çıkacak...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Fuat GÜVEN

merhabalar,

benim arabamda da 140kmh civarı vites geçiş sorunu var. Önce vites küçültüp sonra tekrar büyütüyor. 0-140 arası sorun yok. Sanırım bu tr sensörü ile alakalı.Duruş pozisyonu kayıktı ayarladım. fakat yine aynı. 

sizden ricam sorunu nasıl giderdiğinizi yazıyorsunuz sağolun ama bu sensörü yada yapan ustayı da yazarsanız bizde gidip sorunumuza baktırabiliriz yada parça siparişi veririz.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Selim Kılınç

Sol tekerin iç kısmındaki bu soket dün Yaşar Ustayla dikkatimizi çekti üzerinde bir bağlantı yoktu soket boş herhangi bir yere gitmiyor kablo mablo yok bir resim atabilir misiniz beyler rica etsem

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Sol tekerin iç kısmındaki bu soket dün Yaşar Ustayla dikkatimizi çekti üzerinde bir bağlantı yoktu soket boş herhangi bir yere gitmiyor kablo mablo yok bir resim atabilir misiniz beyler rica etsem

Beyler çok acil dün resimlemeyi unuttum üzerinde giren çıkan herhangi bir soket yok yardımcı olanlara bol bol duaaa edecem ACİL

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ordaki sensör türbin hızını okur.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

ordaki sensör türbin hızını okur.

Nerde kaldınız Çağlar hocam eskiler yok piyasada tatilde bitti ama bilemiyorum yani bize durmak yok çalışmaya devam diyorlar.

Çağlar ustam bir yere bağlanıyormu soketi boşta gördük Yaşar Ustayla nasıl çözecez bilemiyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...