Fatih Sarıkaya 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar sormak istediğim 2 şey var affınıza sığınarak hemen üye oldum,sor soruştur öğren mantığı değilde aklımda olan 2 soru işareti sormadığım kimse kalmadı tatminkar cevap alamadım,aynı zamanda da muhabbet etmek aranıza kaynaşmak, Yaklaşık 6 aydır Scorpio'nun sahibiyim çok memnunum aldığıma hiç pişman değilim bu aracı almasa idim ya megan ya getz alacaktım ama iyi ki de almamışım bu araçla karayollarının yetersiz işaret ve işaretleri yüzünden 3 kere çok ciddi hata yaptım ama aracın çok kıvrak ve oturaklı oluşundan kurtuldum, elbette ALLAH da esirgedi ama tedbirde almak gerekli,Isparta'ya gidiyordum Antalya Isparta yolundan gece idi havada yağışlı hızımda bayağı yüksekmiş önüme aniden sağa doğru keskin bir viraj çıktı arabayı nasıl yavaşlattım nasıl kaymadı nasıl döndüm bir anda oldu,zaten kaysa idi karşımdan bir tır geliyordu herhalde altına girerdim o nedenle çok güvenli bir araç kendimde öldürmeye karar verdim ,megan veya getz ile o virajı dönemezdim herhalde çünkü meganla da o yalda gittim yol tutuşu berbattı araç 130 çıkınca baya bayağı titreme oluyor Scorpio ile 190 çıktığımda bile en ufak bir sarsıntı yok,başınızı ağrıttım ise af ola hemen soracaklarımı sorayım 1-aracı geri vitese atınca sağ dikiz aynası otomatik olarak sağ arka lastiği göstermesi gerekiyor ama maalesef çalışmıyor eski sahibi İstanbul'dan 2 mühendise baktırmış ama net yanıt alamamış,ben şanzuman beyninden olabileceğini düşünüyorum sizin fikirleriniz hangi yönde? 2-Sabit hız kontrol çalışmıyor,bu aracı kullanan bir kaç kişiye sordum motor beyninin üstünde siyah bir şey var o yanmıştır dedi değiştirirsen geçer ama ben beyinin oraya baktığımda hiç bir şey göremedim motor kaput içinde o kadar çok aradım ki o parçayı bulana aşk olsun, arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. 1 Aralık 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 1- Benim kullandığım hiçbir araçta bu özellik yoktu. hiç de aramadım. Bunu yaptırmak için harcayacağınız paraya park sensörü taktırsanız bence daha faydalı olur. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 29 Kasım 2012 Yazar Paylaş 29 Kasım 2012 (düzenlendi) Erhan bey park sensörü alacaktım ama kime taktıracağım 4 kapı otomatik kaldıran alet aldım onu bile taktıracak usta bulamadım Gazipaşa'da hiç kimse takmaya yanaşmadı,verdikleri cevap; abi ben bunun elektrik tesisatını bilmem aracın ön düzen parçaları hazır elimde duruyor takılmak için usta arıyorum son çare Alanya'ya mercedes servisine gidip taktıracağım, Sadık bey bu ayna eskiden vitesi r ye aldığında çalışıyormuş eski sahibi Kayseri Metinler Ford bayiinden almış aracı,keşke dediğiniz gibi her araçta olsa ama üreticiler ucuza mal etme derdindeler,araçlardaki can alıcı parçaların bile standart olmaması ne kadar üzücü.Bir arkadaşımda Ford Focus var hep arka frenler kampana var mı böyle birşey. 1 Aralık 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla kurallarına uyunuz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 elektrik aksamı yoğun problemlli bir modeldir, sağ ayna fonksiyonu daha 3-4 yıllıklar da da bozulurdu, uğraşması bulmasına ve yapılmasına en az 300-400TL bütçe yoksa hiç bulaşmayın, kurcaladıkça başka fonkisyonlar arıza yapabilir, ehil ford teknisyeni olması da şart, anlamayan elektrikçiye dağıttırmayın 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 29 Kasım 2012 Yazar Paylaş 29 Kasım 2012 Çağlar bey,zaten bir yeri yapıp başka yeri bozma potansiyeli ustalarımızda çok olduğu için elletmiyorum,aslında bu masrafı öderim gerçekten yapabilecek birini bulsam Alanya'daki Ford servisi içinde çok iyi metihler duymadım parça değiştirmek yaptıkları en iyi iş.İlk önce şanzıman beyni alıp takmayı düşündüm alman e-bayda buldum daha sonra belki beyinden değildir şanzımana bağlı bazı kablolardan kaynaklanıyor olma ihtimali aklıma gelince vazgeçtim,arabaya yaptığım masraf hiç gözüme görükmüyor ama verdiğim para gerçekten yapılan işe değse. Bektaş bey araçta çalışmayan bir aksam gerçekten sıkıntı veriyor aklımdan hiç çıkmıyor ta ki yapılana kadar keşke buda sizin araçtaki gibi olsa. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Kasım 2012 Paylaş 29 Kasım 2012 Cruise control servosunu bulmanın en basit yolunu açıklıyorum Gaz kelebeğine iki tane gaz teli bağlıdır... Bunun birisi gaz pedalına bağlıdır. Diğer ise aradığınız servo motora gider.. Teli takip edin.. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 29 Kasım 2012 Yazar Paylaş 29 Kasım 2012 (düzenlendi) Teşekkür ederim bu hiç aklıma gelmedi 1 Aralık 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi teşekür=Teşekkür Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 (düzenlendi) Gaz kelebeğin de 2 tane halat var biri Mehmet beyin dediği gibi gaz pedalına diğeri ise motorun altından başka yere,yalnız gittiği yerle alakalı anlaşılır hiç bir şey yok açıktan gitmiyor,direksiyondan criuse controlu açınca ekranda hiç bir ışık yok normalde açıldığında ekranda belirmesi lazım.Direksiyonun sökülebilir lastik parçalarını söküp baktım acaba sigorta falan var mıdır veya ona benzer bir şeyler ama çok karışık geldi benim yiyeceğim türden bir nane olmadığına kanaat getirdim geri taktım hazır direksiyonla uğraşırken kaza ile hava yastığını patlatma korkusu da aklıma gelince kendime bu araçta criuse control yok sen var diyenlere aldırma zaten bulunduğun bölgede bunu kullanacak yolda yok o nedenle unut Fatih efendi dedim ama direksiyonda criuse control düğmelerini görünce tekrar aklıma geliyor.Geçenlerde bir Scorpio buldum nette motoru yemiş araç sahibi ile görüştük kendi aracındaki criuse control'ün çalıştığını söyledi önceden onun ki de çalışmıyormuş daha sonra bir ustaya göstermiş bir parça varmış motorun kaputunun içinde onu değiştirmişler düzelmiş,bana da tarif etti nasıl bir parça olduğunu ama ben o parçayı bulamadım,araç sahibine senin direksiyonu bana satar mısın dedim oda olur satarım ama direksiyonla alakalı değildir sorunun boşa masraf etme anlayan birine göster dedi Bektaş bey gaz kelebeğinin elektronik olup olmadığı nasıl anlaşılır ? 1 Aralık 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Hız sabitleyici araç durdugu yerde on butonuna basınca çalışmaz.En az 40km hız ve sonrasında bu özellik aktif hale gelir.Siz bu şekilde mi deniyorsunuz? Sizin araçta gaz teli elektronik degil zaten baktıgınızda görmüşsünüz 2 gaz teli oldugunu. Hız sabitleyici direksiyon ile alakalı degil.Sadece butonlar var.Diğer kısımlar araç motor ve şanzuman arasında bir bölümde bulunuyor. Gaz kelebegi sensörü bu komutlarada işe yarayan parçadan biridir ve bu araçtada var.Gaz kelebegi üzerinde bulunuyor ve yarı elektronik bir parçadır fakat esas iş servo motorla alakalıdır.Teli takip ettiğinizde muhakkak yerini görürsünüz zor olmasa gerek. ayna için ise geri vites sensöründen bilgi alınıyor ise bu sensöre ait soketler kontrol edilmeli.Ayna kontrol ünitesi tespit edilip soketler kontrol edilmeli.Arıza bence soketler ile alakalı.Aynadaki soketlerde buna dahil.Ehil bir elektrikci yoksa ellemeyin elletmeyin. Hız sabitleyici sigortası araça içindeki sigorta yuvasında olması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Arkadaşlar sormak istediğim 2 şey var affınıza sığınarak hemen üye oldum sor soruştur öğren mantığı değilde aklımda olan 2 soru işareti sormadığım kimse kalmadı tatminkar cevap alamadım,aynı zamandada muhappet etmek aranıza kaynaşmak, Yaklaşık 6 aydır scorpionun sahibiyim çok memnunum aldığıma hiç pişman değilim bu aracı almasa idim ya megan ya getz alacaktım ama iyikide almamışım bu araçla karayollarının yetersiz işaret ve işaretleri yüzünden 3 kere çok ciddi hata yaptım ama aracın çok kıvrak ve oturaklı oluşundan kurtuldum, elbette ALLAH da esirgedi ama tedbirde almak gerekli,ıspartaya gidiyordum antalya ıspata yolundan gece idi havada yağışlı hızımda baya yüksekmiş önüme aniden sağa doğru keskin bir viraş çıktı arabayı nasıl yavaşlattım nasıl kaymadı nasıl döndüm bir anda oldu,zaten kaysa idi karşımdan bir tır geliyordu heralde altına girerdim o nedenle çok güvenli bir araç kendimde öldürmeye karar verdim ,megan veya getz ile o virajı dönemezdim heralde çünki meganlada o yalda gittim yol tutuşu berbattı araç 130 çıkınca baya baya titreme oluyor scorpio ile 190 çıktığımda bile en ufak bir sarsıntı yok,başınızı ağrıttım ise af ola hemen soracaklarımı sorayım 1-aracı geri vitese atınca sağ dikiz aynası otomatik olarak sağ arka lastiği göstermesi gerekiyor ama malesef çalışmıyor eski sahibi istanbuldan 2 mühendise baktırmış ama net yanıt alamamış,ben şanzıman beyninden olabileceğini düşünüyorum sizin fikirleriniz hangi yönde? 2-sabit hız kontrol çalışmıyor,bu aracı kullanan bir kaç kişiye sordum motor beyninin üstünde siyah bir şey var o yanmıştır dedi değiştirirsen geçer ama ben beyinin oraya baktığımda hiçbirşey göremedim motor kaput içinde o kadar çok aradımki o parçayı bulana aşk olsun, arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden çok teşekür ederim. 1. geri vites lambaları yanıyormu 2, bununla ilgili bende bazı dökümanlar olacak ama nerede, oktay beyin söyledigi şekilde denedinizmi (sanırım ben bu aracı biliyorum) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 abi ya gaz kelebeği elektronikse ? Hehe iki tel giriyormuş kuzum Bektaş bey gaz kelebeğinin elektronik olup olmadığı nasıl anlaşılır ? Sorun yok, sizinki elektronik değil... Direksiyonu sökmek için, direksiyon simidinin arka kısmında yer alan iki vidayı sökmeniz gerekir.. Bunu yapmadan önce aküyü sökerseniz, zarar verme riskiniz ortadan kalkar.. Servo kolay kolay bozulmaz ama, işlemcisi de orada.. belki işlemcisi bozulmuştur... Debriyaj müşürü, fren müşürü kontrol edilmeli, direksiyon sökülüp, clock spring sağlammı soketler kablolar sağlammı kontrol edilmeli.. Özellikle on ve +- düğmeleri sağlammı ve temiz mi kontrol edildikten sonra servo değiştirilmeli.. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Bektaş araç zaten nerdeyse senle yaşıt. :D Yorum bağlantısı
Tahir İlter 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Valla pek kurcalanası araçlar değil sanırım.Burada oto elektrikçinin önünde vardı bir tane her sabah bakıyordum 1 seneye yakın hiç kıpırdamadan durdu geçenlerde karşısında ki boş arsaya çekmişler... Yorum bağlantısı
Barış Tülis 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Aracınız çok güzel... Yaz aylarında eşimin kullanması için çok güzel bir Scorpio buldum.Alıcı ile de anlaşmıştım.Ancak çok olumsuz yorum olunca vaz geçtim.Ancak almadığımıda üzülüyorum.Evet çok güzel bir araç ancak elektrik-elektroniği sorunu olursa bence yetkili servise gidin.Satmak için değil de binmek için aldıysanız sizi üzmez.Ama arka stop camına dikkat edin çok pahalı.Mümkünse kasko yaptırın derim. Anlaştığım araç Muğla'da idi ve tüm bakımları Ford yetkili servisinde yapılıyordu.Yetkili servis yapmıyor diyenlere aldırmayın.Gidin şansınızı deneyin.Selamlar... Yorum bağlantısı
Misafir 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Tahir söyle bana bedava verirlerse gelip alayım.Ciddiyim.Tam benlik. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 8 Aralık 2012 Yazar Paylaş 8 Aralık 2012 Hız sabitleyici araç durdugu yerde on butonuna basınca çalışmaz.En az 40km hız ve sonrasında bu özellik aktif hale gelir.Siz bu şekilde mi deniyorsunuz? Sizin araçta gaz teli elektronik degil zaten baktıgınızda görmüşsünüz 2 gaz teli oldugunu. Hız sabitleyici direksiyon ile alakalı degil.Sadece butonlar var.Diğer kısımlar araç motor ve şanzuman arasında bir bölümde bulunuyor. Gaz kelebegi sensörü bu komutlarada işe yarayan parçadan biridir ve bu araçtada var.Gaz kelebegi üzerinde bulunuyor ve yarı elektronik bir parçadır fakat esas iş servo motorla alakalıdır.Teli takip ettiğinizde muhakkak yerini görürsünüz zor olmasa gerek. ayna için ise geri vites sensöründen bilgi alınıyor ise bu sensöre ait soketler kontrol edilmeli.Ayna kontrol ünitesi tespit edilip soketler kontrol edilmeli.Arıza bence soketler ile alakalı.Aynadaki soketlerde buna dahil.Ehil bir elektrikci yoksa ellemeyin elletmeyin. Hız sabitleyici sigortası araça içindeki sigorta yuvasında olması gerekiyor. Oktay bey,dediğiniz gibi 40 km üzerine çıkıp denedim.Direksiyondan düğmelere bastığımda ekranda hız sabitleyici ışığı yanmıyor.Dün halatın gittiği yeri takip ettim ve motoru buldum,üzerindeki kabloları kontrol ettim gevşedi ise sıkayım dedim ama sağlamdı.Aracın içerisinde çok aradım sgorta kutusunu ama bulmaya muvaffak olamadım ya ben yanlış yere bakıyorum yada farklı yere koymuşlar 1. geri vites lambaları yanıyormu 2, bununla ilgili bende bazı dökümanlar olacak ama nerede, oktay beyin söyledigi şekilde denedinizmi (sanırım ben bu aracı biliyorum) Yaşar bey,geri vites lambaları yanıyor,araçta çalışmayan bahsettiğim 2 sorun haricinde bir sıkıntı yok, Hehe iki tel giriyormuş kuzum Sorun yok, sizinki elektronik değil... Direksiyonu sökmek için, direksiyon simidinin arka kısmında yer alan iki vidayı sökmeniz gerekir.. Bunu yapmadan önce aküyü sökerseniz, zarar verme riskiniz ortadan kalkar.. Servo kolay kolay bozulmaz ama, işlemcisi de orada.. belki işlemcisi bozulmuştur... Debriyaj müşürü, fren müşürü kontrol edilmeli, direksiyon sökülüp, clock spring sağlammı soketler kablolar sağlammı kontrol edilmeli.. Özellikle on ve +- düğmeleri sağlammı ve temiz mi kontrol edildikten sonra servo değiştirilmeli.. Mehmet bey aracın koltuğunu yukarı kaldıran düğmeye daha önce bastığımda çalışmıyordu,temizleyip sildim çalışmaya başladı belki dediğiniz gibi butonlarıda temizlemek gerekir,bunu denicem. Aracınız çok güzel... Yaz aylarında eşimin kullanması için çok güzel bir Scorpio buldum.Alıcı ile de anlaşmıştım.Ancak çok olumsuz yorum olunca vaz geçtim.Ancak almadığımıda üzülüyorum.Evet çok güzel bir araç ancak elektrik-elektroniği sorunu olursa bence yetkili servise gidin.Satmak için değil de binmek için aldıysanız sizi üzmez.Ama arka stop camına dikkat edin çok pahalı.Mümkünse kasko yaptırın derim. Anlaştığım araç Muğla'da idi ve tüm bakımları Ford yetkili servisinde yapılıyordu.Yetkili servis yapmıyor diyenlere aldırmayın.Gidin şansınızı deneyin.Selamlar... Barış bey,aracımdan çok memnunum emniyet konfor yol tutuşu atikliği beni mest eden özellikleri,araç işi bir nevi şans işi şanssız olursan sıfır araçtada bir dünya sorun çıkar.Bu aracı almadan önce bir dünya yorum okudum hiç biriside olumlu değildi,aldım pişman etmedi umarım bundan sonrada etmez .Yakın bir arkadaşımın fort connecti vardı 1 senelik araç,motor içinde parça kırdı servis 4 bin lira masraf çıkardı ve garanti dışında tuttular. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 Soketi söküp temizlik yapsaydınız?birde ışık yanmıyor diye cc'yi kapatıyormusunuz?Araç hiç tepki vermiyor muDireksiyondaki on butonu belki sıkıntılı olabilir. Sigorta kutusu sol altta yukarı dogru konulmuş olabilir illaki vardır. Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 9 Aralık 2012 Paylaş 9 Aralık 2012 her şekilde aşağı inerdi sağ ayna Ayna kontrol butonu sağ kapıyı kumanda edince çalışmalı diye düşünüyorum. Aracımda kontrol ettim. Hangi kapıyı gösterirse, geri vites ile o ayna kaldırımı gösterecek şekilde aksiyon alıyor. Bence mantıklısı da bu. Her geri manevrada kaldırıma yanaşmak gerekmiyor sonuçta. Ek olarak, geri manevra ve doğru kontrol butonu seçilmiş olmak şartıyla hafızanın yenilenmesi de söz konusu. Yani aslında bozuk değil ve aşağıya inmesin diye ayarlanması da bu algıyı oluşturabilir. Geri vites park konumu nasıl hafızaya alınıyor? Araştıracağım. Bulduğumda iletirim. Denemekten bir kaybınız olmaz sonuçta. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 10 Aralık 2012 Yazar Paylaş 10 Aralık 2012 Soketi söküp temizlik yapsaydınız?birde ışık yanmıyor diye cc'yi kapatıyormusunuz?Araç hiç tepki vermiyor muDireksiyondaki on butonu belki sıkıntılı olabilir. Sigorta kutusu sol altta yukarı dogru konulmuş olabilir illaki vardır. Oktay Bey,servo motor açık görülebilir yerde bunuda sağolsun formdaki arkadaşların yardımı ile buldum üzerine bağlı bir soket var onu biraz yokladım çok sıkı duruyor sökmeye çalıştım tırnaklarını kırma ihtimaline karşı bıraktım ama çok kirli görünüyor,direksiyon üst kutusu ve alt kutusunu söktüğümde bir sürü kablo ile karşılaştım,açıkcası o kabloları görünce ellemek istemedim çok karışık geldi canım sıkıldı,bu kadar karışık yapmaya ne gerek var,direksiyonu sökmeye kalkıştım düğmeleri temizlemek istedim onuda beceremedim.Ya ben çok kabiliyetsizim yada çok korkuyorum yanlış bir şey yaparım diye araç kurcalama konusunda Ayna kontrol butonu sağ kapıyı kumanda edince çalışmalı diye düşünüyorum. Aracımda kontrol ettim. Hangi kapıyı gösterirse, geri vites ile o ayna kaldırımı gösterecek şekilde aksiyon alıyor. Bence mantıklısı da bu. Her geri manevrada kaldırıma yanaşmak gerekmiyor sonuçta. Ek olarak, geri manevra ve doğru kontrol butonu seçilmiş olmak şartıyla hafızanın yenilenmesi de söz konusu. Yani aslında bozuk değil ve aşağıya inmesin diye ayarlanması da bu algıyı oluşturabilir. Geri vites park konumu nasıl hafızaya alınıyor? Araştıracağım. Bulduğumda iletirim. Denemekten bir kaybınız olmaz sonuçta. Hasan Bey,aynalar elektirikli zaten hangisini gösterirsem kumandadan onu çeviriyor ama vitesi geri alınca tık yok sabit yerinde kalıyor.Dün ayna kumandasını sola aldım vitesi r getirdim değişiklik olmadı,bu özellik olsada araçta her park edişte kullanacağımı sanmıyorum zaten geniş bakış açısı var arka tekerlekler rahatlıkla görülebiliyor illa bu özelliği kullanmaya gerek yok,ama araçta varsa neden çalışmıyor ben aracın çalışmayan aksamından ve araçtan tık diye ses geldimi nefret edenlerdenim,araç full fonksiyon çalışmalı ve yolda yağ gibi akmalı,çok şükür yolda süper gidişi var ve 15 yıllık omasına rağmen en ufak tıkırtısı yok,yakıt konusundada o kadar cimriki çok yakıyor diyenlere pek inanasım gelmiyor 2,3 motor olmasına rağmen 2005 meganlarla yakıtı hemen hemen aynı. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts