Mehmet Göktürk 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Evet arkadaşlar, uzun süredir zaman bulamıyordum. Yine bulamıyorum ama bizim bahçıvan ikna olmuş vaziyette. Boru bükme aleti alınca diğer aletlerimiz zaten mevcut bu işe girelim diyoruz. Bu başlıkta 1 ya da 2 kişilik buggy tarzı kendin yap parkta dolaş türünde araç imalatı ile ilgili yazıları ve şemaları paylaşacağız. Sadece ben değil diğer arkadaşların da çeşitli resim, model ve projeleri bu başlıkta paylaşmasını rica ediyorum. elektrikli gokart ya da yükseltilmiş gokart projeleri dahildir. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 (düzenlendi) Güzel uğraş, merakla bekliyorum, bu arada ne oldu bizim akustik motor sesi kesme cihazı, bir gelişme varmı acep 3 Aralık 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Mehmet hocam bana yardım ederseniz uzun zamandır bir tosbağa alıp elektirkle çalıştırma niyetindeyim. hatta bir keresinde Servet abi Sivas'a geldiğinde de konuşmuştuk kendi aramızda ama bir türlü cesaret edip bu işe girişemiyorum. uzun zamandır bu konuyu da kendimce araştırıyorum fakat henüz bir girişimim yada neticem olmadı.yüreklendirdin valla beni. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Mehmet hocam bana yardım ederseniz uzun zamandır bir tosbağa alıp elektirkle çalıştırma niyetindeyim. hatta bir keresinde Servet abi Sivas'a geldiğinde de konuşmuştuk kendi aramızda ama bir türlü cesaret edip bu işe girişemiyorum. uzun zamandır bu konuyu da kendimce araştırıyorum fakat henüz bir girişimim yada neticem olmadı.yüreklendirdin valla beni. fuarda vardı, lise öğrencileri ypamıştı, manuel şanzımana elektrik motoru bağlayıp, devresini inceleyen Servet: arıza halinde nasıl duracak demişti tam gazzzzzzz devam.... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Aralık 2012 Yazar Paylaş 3 Aralık 2012 Mehmet hocam bana yardım ederseniz uzun zamandır bir tosbağa alıp elektirkle çalıştırma niyetindeyim. hatta bir keresinde Servet abi Sivas'a geldiğinde de konuşmuştuk kendi aramızda ama bir türlü cesaret edip bu işe girişemiyorum. uzun zamandır bu konuyu da kendimce araştırıyorum fakat henüz bir girişimim yada neticem olmadı.yüreklendirdin valla beni. Tosbaa işi zor. O araba dağılabilir, şasiyi adam etmen lazım önce. Motorun olduğu yeri bırak, arabayı sıfırla. Sonra elektrik takılır. fuarda vardı, lise öğrencileri ypamıştı, manuel şanzımana elektrik motoru bağlayıp, devresini inceleyen Servet: arıza halinde nasıl duracak demişti tam gazzzzzzz devam.... Elektriği kesiyorsun. Bizim reno da öyleydi. 4x4 mü? Ön tarafı ben anlamaz o zaman. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Aralık 2012 Yazar Paylaş 3 Aralık 2012 Şurda bir kart planı var: http://buggies.builtforfun.co.uk/Kart/index.html Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Vaktim olsa, devrilmeyen bir ATV yapmak isterdim... (geniş) Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Aralık 2012 Yazar Paylaş 3 Aralık 2012 Burası da iyi: http://www.rorty-design.com/content/buggy-building_photos.htm Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Mehmet hocam bana yardım ederseniz uzun zamandır bir tosbağa alıp elektirkle çalıştırma niyetindeyim. hatta bir keresinde Servet abi Sivas'a geldiğinde de konuşmuştuk kendi aramızda ama bir türlü cesaret edip bu işe girişemiyorum. uzun zamandır bu konuyu da kendimce araştırıyorum fakat henüz bir girişimim yada neticem olmadı.yüreklendirdin valla beni. Bu seneki fuarda vardı vosvosun elektriklisi hatta bir okul öğrencileri yapmıştı fotoları vardı ama şu an yükleme yapamıyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Burası da iyi: http://www.rorty-des...ding_photos.htm şase bundan olmalı Yorum bağlantısı
Yusuf Yurttaş 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 (düzenlendi) Ben de üniversitede ikinci sınıftayken bir arkadaşımla buna benzer bir araç tasarlamıştık. Tabii ki o zaman bilgi, birikim, tecrübe eksikti o kadar yapabilmiştik 3 Aralık 2012 tarihinde Yusuf Yurttaş tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 gereksiz vida ağırlığı bile olmamalı, yarışlara giden solar pilli arabalar var, 4 adet helezonlu amortisörlü mesela Yorum bağlantısı
Burak Cora 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 (düzenlendi) hep düşünmüşümdür fakat yanımda biri olmadan asla bulaşmam imkanım fazlasıyla var teknik donanım olarak ama en iyi bildiğim şey psikolojik olarak her daim hevesin taze kalmalı bi kaç kişi ne işin var bunlarla dedimmi kırar keser atarım 5 Aralık 2012 tarihinde Burak Cora tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serhat Böcek 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Ben de hep düşünmüşümdür ama bir türlü gerçekleştiremedim.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 gereksiz vida ağırlığı bile olmamalı, yarışlara giden solar pilli arabalar var, 4 adet helezonlu amortisörlü mesela 600 devir 1400nm tork, ağırlık yaparmı ? Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Komşumuzda çim biçme makinesi vardı benzinli ama motorunda sıkıntısı varmış, 60 TL verdi hurdacı 100 TL istediler ertesi günü satmışlardı ben almayı düşünüyordum.Bu tür bir uygulama için mükemmel olurdu. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Arkadaşın elektrikli bisikleti var dağıldı dağılacak. Bizde aynısından bulup 4 tekerlekli çift motorlu birşeyler yapmayı düşündük ama sadece düşündük Yaza doğru bol zamanımız olursa birde yeterli paramız hayali gerçekleştire biliriz belkide. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 5 Aralık 2012 Paylaş 5 Aralık 2012 Montajda vida yerine bant kullanmak daha stabil olur, dağılmaması için şasi üzerinde rezonası kesmek gerekir. ağırlık dağılımını ölçmek gerekir tasarım aşamasında kullanılacak akülerin ağırlığı bilinmeli ve pozisyonları önceden hesaplanmalı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts