İçeriğe Yönlendir

Lpg 'Li Araç Benzinde Çalışırsa Regülatör Gazı Kesermi?

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

brca.jpg

Resim oldu mu bilmiyorum ama sanırım kırmızı ile işaretlediğim yer hakkında bilgi almak istiyorum.

Bilindiği üzere aracım sabahları çalışırken nazlanıyor. BRC Bandırma servisi sorunun benzinden kaynaklandığını ve komple benzini boşaltıp benzin pompasının temizlenmesini, basıncın felan ölçülmesini, karşılığında 200 TL alacağını söylemişti.

Adama her ne kadar benzinden değil sorun lpg den desemde ikna edemedim. Ben enjektörlerden sanmıştım ama Atiker'de başka arkadaş muhtemelen regülatör gaz kaçırıyor oda manifolta benzinle birlikte gittiğinden sabah araç çalışırken zorlanıyor, genelde bu tip arızalar çok geliyor başımıza dedi.

Arkadaşa aracı şu an benzinde kullanıyorum ve sorun yok dedim. O da bana boşuna benzinde kullanma eve gidince (işaretli olan) regülatörden çıkan boruyu sök sabah tak çalışırsa dediğim gibidir dedi. Bu arada elindeki dedektörle de ölçtü kaçak var dedi.

Şimdi aklımdan geçen LPG bayine gidip direk Regülatörü değiştirmek istiyorum. Ama kafama takılan bişey var.

1- Aracı benzinde kullanırken hiç sorun yok. Hiç bir müdahale yok.

2- Arkadaşın dediği gibi boruyu çıkarttığımda yine sorun yok. Ama boruyu sökmeden benzinde çalıştırdığımda yine sorun yok.

Acaba araç benzinde çalışırken regülatör komple gazi kesiyor mu ? Çünkü eğer gaz kaçırmaya devam etse sadece benzinle çalıştığında gene manifolta gaz kaçmalı ve çalışırken sorun devam etmeli. Durduk yere regülatörü değiştirip sonra başka masraf çıkarmayalım. Biraz karışık oldu ama anlarsınız sanırım :biggrin:

tarihinde Necati Öner tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benzinde çalışrken regulatör gaz kesmez ki..Böyle bir işlevi yok yani.Daha öncesinde gaz kesici var bu gazı keser..Gaz kesici bozuksa regülatöre sürekli gaz gelir.Buradan da enjektörlere gider.Ayrıca lpg-map sensörü de bu yüzden arızalanabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Necati Bey benim başımdan geçti bu sorun konusu vardı forumda bulup eklerim. Regülatör gaz kaçırıyordu. Benzinde denedim baya süre hiç sorun olmadı.

Sadece sabahları değil günün ilk çalıştırmasında ilk marşta almayıp ikinci marşta alıyordu.

Lpg cide kaldı bir gün araç, yüzde bir milyon regülatör dedi adam.

Değiştirdik, sorun çözüldü

Konusu : http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/232522-lpg-yuzunden-arac-ilk-marsta-calismiyor-ne-yapmaliyim/page__st__40

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

regülatör bozuksa genelde üzerinde gaz kokusu olur içeriye verir güç kaybi olusur bide yakıt artar

Yorum bağlantısı

Necati Bey benim başımdan geçti bu sorun konusu vardı forumda bulup eklerim. Regülatör gaz kaçırıyordu. Benzinde denedim baya süre hiç sorun olmadı.

Sadece sabahları değil günün ilk çalıştırmasında ilk marşta almayıp ikinci marşta alıyordu.

Lpg cide kaldı bir gün araç, yüzde bir milyon regülatör dedi adam.

Değiştirdik, sorun çözüldü

Konusu : http://www.fordclubt...im/page__st__40

Mehmet Ali Bey sorun çözülmüş sanırım sizde, bende değiştiriyim bari.

Orda Kütahya ile ilgili bi yorum var :) benim arabada Kütahya'lı :biggrin:

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Bağımsız olarak bir soru; Bildiğim kadarıyla lpg kitlerinde gaz pompası yok, sistem kendi basıncı ile çalışıyor.. Gaz filtresinin zamanının geçmesi ne gibi sorunlar doğurabilir? sıkışma ,arızaya sebep olacak boyutlarda bir zararı olur mu?

Yorum bağlantısı

Bağımsız olarak bir soru; Bildiğim kadarıyla lpg kitlerinde gaz pompası yok, sistem kendi basıncı ile çalışıyor.. Gaz filtresinin zamanının geçmesi ne gibi sorunlar doğurabilir? sıkışma ,arızaya sebep olacak boyutlarda bir zararı olur mu?

Semih ikidir lpg filtresi değiştiriyorum araç sapıtıyor. Bi önceki Meriva'da arızayı bulamadılar regülatör enjektör ne varsa değiştirdiler. Bundan sonra filtre miltre değiştirmem arkadaş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Mehmet Ali Bey sorun çözülmüş sanırım sizde, bende değiştiriyim bari.

Orda Kütahya ile ilgili bi yorum var :) benim arabada Kütahya'lı :biggrin:

Necati Bey aracınız benim sokaktaydı, sabah, akşam işe gidip gelirken bakardım :)

Yorum bağlantısı

Aracı aldım Bandırmaya gelirken Opet'ten gaz alırken aracın başına toplandılar. Noluyo dedim, abi bu araç bizim burdaki kasiyerin aracıydı dediler. Kız evlenince ikinci araç diye satmışlar. Aracı krizde 28500 e almışlar, 2011 de gene 28500 e satmışlar. Zarar yok :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Regulatör yada benzeri şeyler de sorunlu olabilir ama bence sorun lpg kalibrasyonudur...

Yorum bağlantısı
İlker Öztürk

Necati Bey ,enjektörlere gelen hortumları çıkarıp köpükle entektörden kaçış varmı baktınızmı?

Yorum bağlantısı
İlker Öztürk

Bizim gittiğimiz usta kontak kapalıyken (Araba çalışmıyordu ) Resimdeki hortumları çıkardı ve hortum girişlerine köpük sürdü ,enjektörlerin birinden kabarcık cıktı ,bu enjektör bozuk dedi değiştirdi şimdi arkadaşın araba hemen çalışıyor .İşlemi kendiniz yapabilirsiniz ama cok dikkat edin yada bi lpg ciye yaptırın

yardım edeyim derken size yanlış birşey yaptırmıyayim .

http://c1212.hizliresim.com/14/6/gmqpr.jpg

gmqpr.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...