İçeriğe Yönlendir

Jimny Nasıl Bilirsiniz

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Gençler yaşlı dede Suzuki Jimny hakkında tecrübeleriniz var mıdır? Ben hiç kullanmadım. Vaktiyle Suzuki Sidekick kullanmıştım kısa süre zıp zıp içim kalkmıştı.

Peşin fiyatı 35 bin görünüyor. Yakıtı yüksek ama eski jenerasyon bir araç olmasının avantajı olabilir mi? Yorum yapabilecek olanlar var mıdır? (LPG tankı koyacak yer yok!)

Basitliği ve yalınlığı çok cezbediyor. Japon Kei Car standardında olan tek 4x4. (uzunluk ve genişlik sınırlaması var) Bu sene makyaj gördü. Yakıtı azcık düştü motor biraz ataklaştı. Manueli 35 lira peşin.

Jimny-Slide-Suzuki-T61.jpg

MOTOR

MOTOR

Yakıt Enjeksiyonu Silindir adedi ve tipi Silindir hacmi (cc) Maksimum güç (Hp/dev.dak) Maksimum tork (Nm/dev.dak)

AKTARMA

Vites kutusu

Sürüş sistemi

FRENLER

Ön Arka

LASTİKLER

Lastikler ve jant ebadı

BOYUTLAR/ALANLAR/HACİMLER

Uzunluk-Genişlik (mm) Yükseklik-Dingil aralığı (mm) Bagaj hacmi (L) Arka koltuklar yatırıldığında bagaj hacmi (L)

AĞIRLIK (kg)

Boş ağırlık Yüklü durumda ağırlık

PERFORMANS

Maksimum hız km/s

YAKIT TÜKETİMİ

Şehir içi (L/100 km) Şehir dışı (L/100 km) Ortalama (L/100 km) CO2 emisyonları (g/km) Yakıt deposu (L)

1.3 JLX MT

Çok noktalı 4/Düz sıralı 1328 85/6000 110/4100

5 ileri

4x4

Disk Kampana

205/70 R15

3695-1600 1705-2250 113

324

1135 1420

140

8,9 6,0 7,1 162 40

1.3 JLX AT

Çok noktalı 4/Düz sıralı 1328 85/6000 110/4100

4 ileri

4x4

Disk Kampana

205/70 R15

3695-1600 1705-2250 113

324

1150 1420

135

9,0 6,3 7,3 167 40

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Hocam bu fiyata Grand Vitara alınır ama küçük olması cezbetti ise birşey diyemem...

Grand vitara 45 bin ve 4x4 özellikleri uyduruk, daha çok yakıyor, şehiriçi çevik atraksiyonu yok. Merdiven şasi yok. 4L yok. Kilit yok. CRV den farkı pek yok yani. 5 kapı olan ise 85 bin :)

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hocam, bu tip araçlar sarsıntılı oluyor, motor, vites kutusu gibi mekanik sesler çok oluyor. Arazide çok iyidir fakat.

Yorum bağlantısı

Sanayide iken gelen bir müşteri vardı ona sormuştum oldukca temiz bir araçtı uzaktan kendini belli ediyordu.Nasıl diye sormuştum.4--5 yıl gibi bir süre kullandıgını ve hiç üzmediğini söyledi.Satmayıda düşünmüyordu.Sürekli arazide oldugunuda belirti.Sadece İç aksamla ilgili sıkıntıları varmış ama dert edilmez demişti.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Duster varken, 35bini jimny e vermezdim

Ben de vermiyorum zaten ama gözüm kayıyor. Duster 50 bin. (4x4)

Benim 2006 makyajlı 1.6 dizel fusion kaç eder ki şimdi? var mı gönüllü?

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı
Ben de vermiyorum zaten ama gözüm kayıyor. Duster 50 bin. (4x4) Benim 2006 makyajlı 1.6 dizel fusion kaç eder ki şimdi? var mı gönüllü?

km kaç hocam

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ühh tanka bak, naaptınız yahu, doğal gaz elektrik santrali kadarmı yakıyor bu :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Grand vitara 45 bin ve 4x4 özellikleri uyduruk, daha çok yakıyor, şehiriçi çevik atraksiyonu yok. Merdiven şasi yok. 4L yok. Kilit yok. CRV den farkı pek yok yani. 5 kapı olan ise 85 bin :)

Grand vitara da 4x2, 4x4, 4x4 low özellikleri var, şehir içi 8-9 litre, şehir dışı 6-7 litre ile fıldır fıldır gezdik.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Gerek yok bilmiyorsanız aramaya ben öğrendim. Yakıt çok değil ama düz yolda motor zayıf diyen çok.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Konuyu hortlatıyorum..

Bu alet yeniden geliyor. Türünün son örneği olarak birkaç yıl daha satacak sonra yeni nesile geçecek.

Şimdi eski nesil araç sahibi olmak ne anlama gelir?

50 bin ortalarında olabilip sene sonuna satılmayanları 50 ye satacaklar. Bunlar japon üretimi miydi?

görüşlerinizi alabilir miyiz? 

Evet hızlı gitmiyor

Evet viraj dönemiyor

Evet zıplatıyor

Evet küçük

Evet çok yakıyor

Evet güçsüz

yenisinde ESP varmış.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Discovery tarzı bir kanalda, Hummer ı birçok testte (fiziki arazi testleri) hacamat edişini ağzım açık izlemişti.  :)

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Jimny benimde çok hoşuma giden bir araba, kabiliyeti boyundan büyük. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Jimny benimde çok hoşuma giden bir araba, kabiliyeti boyundan büyük. 

İnceleyenlerin dediğine göre sırrı kısa şasi olmasıymış. Bu sebeple en tekin arazi koşullarından başarı ile çıkıyormuş. Sanırım teste 7-8 araç başlamıştı. En son Hummer ve Jimny kaldı. 

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

İnceleyenlerin dediğine göre sırrı kısa şasi olmasıymış. Bu sebeple en tekin arazi koşullarından başarı ile çıkıyormuş. Sanırım teste 7-8 araç başlamıştı. En son Hummer ve Jimny kaldı. 

Jimny nin en iyi özelliği kısa şasi ve hafif olması. Hafif ve küçük motor çok uyum sağlıyor. 

Lpg ile kullanımında belli bir km sonrasında subap problemi olsada yinede uyumlu bir motoru var.

Ben çok araştırdım ciddi bir şekilde bakıyordum bu arabaya.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Mehmet hocam, Jimny Japonya üretimi gelecek bilginize,

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

yeni edindiğim bilgiye göre ESP nin yanında traction control da mevcut oluyor  (yani zaten aynı yazılım, bir if then else işi) alman dergisine göre. bu durumda çamurda ESP kapanıyor traction açılıyormuş. eskisine göre ciddi fark diyor ama görüp denemek lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...