Çağatay Koçyiğit 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 Öncelikle herkese merhaba, Yeni bir ford ka kullanıcısıyım ve ilk arabam olması heyecanı içerisindeyim fakat birkaç sorunu ile karşı karşıyayım ve araba konusunda biraz acemi olduğum için ne yapmam gerektiği hakkında sizlere danışmak istedim. Arabayı Ankara'dan aldım bütün gün deneme sürüşü yaptım hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ertesi gün ikamet ettiğim yer olan Çanakkale'ye geldim. Aradan yaklaşık bir hafta geçtikten sonra sinyal lambaları ve dörtlüler tutukluk yapmaya başladı, sinyal kolunu oynattıktan sonra bir kere sinyal yanıp sönüyor. Arabayı ilk çalıştırdığımda düzgün çalışıyorlar fakat birkaç km sonra bu sorun ortaya çıkıyor ya da seyir halinde ortaya çıkıyor. Elektrikçiye gösterdim fakat oraya gittiğimde takır takır çalıştı ben de derdimi anlatamadım. Direksiyonun altından bir parça çıkardı biraz eliyle oynadı sonra geri taktı. Diğer bir sorun ise fren yaptığım zaman arabanın stop etmesi. Her seferinde olmuyor ama tehlikeli bir durum dönemeçlerde biranda stop ediyor ve haliyle direksiyon sertleşiyor. Arabam lpg li. Forumdan okuduğum kadarıyla bunların birkaç sebebi olabilir ve iyi bir usta bulmak önemli. Bana Çanakkale için önerebileceğiniz bir yer veya birileri varsa çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 Çağatay merhaba araban hayırlı olsun, hareket halinde stop etmesi büyük tehlike yaratır bir an önce baktırmak gerekir bir çok sebebi olabilir rölanti valfi hız sensör'ü buji falan, bu konuda bilgili arkadaşlar birazdan yorumlarını paylaşacaktır.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Aralık 2012 Paylaş 8 Aralık 2012 Stop etme sorunu kronik zaten. Rölanti valfi. Sinyaller için, 4'lü düğmeniz sinyal kolunun üstünde galiba. Kollar komple değişmeli anladığım kadarıyla... Yorum bağlantısı
Turgut Yıldırım 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 Rölanti valfi ve hız sensörü. Debriyaja basınca stop ediyorsa hele hız sensörü. Tecrübe ile sabittir Yorum bağlantısı
Burak Kebapcı 21 Ocak 2014 Paylaş 21 Ocak 2014 arkadaslar benim aracımda da bu problem var, nerden bulabilirim hız sensörünü , internetten bulamadım yardımcı olurmusunuz ? Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 27 Ocak 2014 Paylaş 27 Ocak 2014 (düzenlendi) Bem ebaydam getirttim hiz sensoruni burda 350 tl ikinci eli 150 demisti cikmaci, ebaydan 70 tl geldi 27 Ocak 2014 tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Volkan Ugandor 28 Ekim 2014 Paylaş 28 Ekim 2014 Herkese Merhaba ; Bu stop etme durumu çok sinir bozucu bir durum benim arabamda sanki boğuluyormuş gibi oluyor ve stop ediyor işin enteresan tarafı yazın çok nadir stop etme sorunu yaşıyorum hava soğudu mu başlıyor stop etmeler sürüş zevki falan kalmıyor, araba dururken direksiyonu hafif çevirmelerde sanki gaz la alakalı bir şeyler oluyor yani çok hafif rolanti sesi değişiyor, debriyaja basıncada bazen oluyor aynı durum. Ustaya gösterdim fırsat bulunca sordum ustalar teker teker değiştirerek denemek lazım diyolaaa = bende isterim tabikide o zaman masraf çoğalıyor. Ne yapmak lazım bilemiyorum satmak ta hiç istemiyorum arabamı.. 98 Klimalı benim arabam. Herkese sevgiler, Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ekim 2014 Paylaş 29 Ekim 2014 Herkese Merhaba ; Bu stop etme durumu çok sinir bozucu bir durum benim arabamda sanki boğuluyormuş gibi oluyor ve stop ediyor işin enteresan tarafı yazın çok nadir stop etme sorunu yaşıyorum hava soğudu mu başlıyor stop etmeler sürüş zevki falan kalmıyor, araba dururken direksiyonu hafif çevirmelerde sanki gaz la alakalı bir şeyler oluyor yani çok hafif rolanti sesi değişiyor, debriyaja basıncada bazen oluyor aynı durum. Ustaya gösterdim fırsat bulunca sordum ustalar teker teker değiştirerek denemek lazım diyolaaa = bende isterim tabikide o zaman masraf çoğalıyor. Ne yapmak lazım bilemiyorum satmak ta hiç istemiyorum arabamı.. 98 Klimalı benim arabam. Herkese sevgiler, İstanbul'da deneme yanılma olmadan gösterebileceğiniz ustalarımız var. KA'larda kendisi kadar emindir. Osman ile Fatih usta'lara gösterin aracınızı, nokta atışı ile sorununuzu çözsünler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts