İçeriğe Yönlendir

Sağ Koltuk Gıcırtısı

Misafir

Recommended Posts

Herkese iyi günler.Aracımın sağ ön koltuğunda hafif kilolu biri oturduğu zaman aracın her sallanmasında gıcır gıcır ses geliyor.Servise götürdüğümde koltuğu söküp bağlantı noktalarına sprey sıktılar ama hiçbir işe yaramadı.Sorunun çözümünü bilenler aydınlatırsa sevinirim.Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Bektaş Aslantaş

hocam fiestaların ses gelmeyen yeri yok gibi zaten. kapı içleri, motor sesi, yol sesi artık alıştım ben böyle şeylere teyp sesi açılınca ses kesiliyo :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Herkese iyi günler.Aracımın sağ ön koltuğunda hafif kilolu biri oturduğu zaman aracın her sallanmasında gıcır gıcır ses geliyor.Servise götürdüğümde koltuğu söküp bağlantı noktalarına sprey sıktılar ama hiçbir işe yaramadı.Sorunun çözümünü bilenler aydınlatırsa sevinirim.Teşekkürler.

Beken Bey,Bu sorun genelde tofaşlarda olur daha doğrusu tofaşlara özgü.Okula giderken yaz tatillerinde otodöşemecide çalışırdım 94 yıllarında falan 2000 e kadar çalışmışımdır,eğer koltuğunuz gevşek değilse büyük ihtimalle koltuğu yatıran mekanizmadan yada koltuk yaylarınızdan gelmektedir,yayları kırılmış olabilir yerinden çıkmış parçalar olabilir bunların üzerinde mukavemet arttıkça ses yapabilir,elbette görmek lazım iyi bir otodöşemeciye gösterin derim servise götürmek yerine.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

koltuğun ön/arka pozisyonu değişse bile ses geliyorsa, koltuk içindendir, garantide çözülmeli

Yorum bağlantısı

İleri geri çeksenizde,belini öne arkaya yatırsanızda her şekilde ses geliyor zayıf biri oturursa sorun yok ama 80,90 kilo üstü kişiler oturduğunda ses çıkmaya başlıyor.Araç küçük bir asfalt bozulmasından geçtiğinde bile gıcır gıcır gidiyorum yolda.

Yorum bağlantısı

hocam fiestaların ses gelmeyen yeri yok gibi zaten. kapı içleri, motor sesi, yol sesi artık alıştım ben böyle şeylere teyp sesi açılınca ses kesiliyo :D

Doğru söylüyorsunuz sağ camdan gelen cızırtı sesi,koltuk gıcırdaması,birde son 2000km'dir duyamadığım bagaj bölümünden gelen ses.Fazla sorunlu gibi gözüküyor fakat her güzelin bir kusuru vardır diyorum ben artık.Çünkü alacağım zaman bu sınıf bir araç düşünüyordum ve bence en sportif,en rahat ve güzel kullanımı olan aracı seçtiğimi düşünüyorum.Küçük sorunları olsa da aracımı çok seviyorum :) İnşallah sorunumu çözerim tabi :biggrin:

Yorum bağlantısı
Kadir Tomas

Ayni ses bende de var geçen servise gittiğim de belirttim.

Yağladık dediler ama kesilmedi. İlk fırsatta tekrar gideceğim.

Yanda birisi oturunca sürekli gıcır gıcır sinir bozucu bir durum.

Yorum bağlantısı

Aynen öyle.Dün yine servise gittim bu sefer anlaşmalı oldukları koltukçu varmış koltukları orada yaptırıyorlarmış.Bostancı sanayide oraya götüreceğim.Garanti dahilinde onarılacak.Düzelirse buradan bildiririm tekrar ne yapıldığını.

Yorum bağlantısı

Sorun çözüldü.Aynen düşündüğünüz gibi bu fiesta'ların kronik bir sorunu.Yetkili servisime yine gittim bu sorun için ve bana kendi anlaşmalı oldukları yerin telefonunu verdiler.Bostancı oto sanayide bir döşemeci bunu yapan kişi.Normalde bu şekilde bir başka yer ile çalıştıklarını söylemiyorlardı ama servis danışmanı tanıdık olduğu için ben kendim götürdüm aracı.Sağ koltuk söküldü yerinden.Oturulan yerin kumaşı ve süngeri kaldırıldı.Oturak bölümündeki iskelete ulaşılınca orada gri metal bir plaka tarzı parça var iskelete bağlı.4 adet vida ile bağlı bir parça bu.Bu dört vidayı söküyorsunuz.Ve vidaların altına deri parçaları yapıştırıyorsunuz.Döşemelik derilerden yada kumaş parçası.Vidaları takıp koltuğu eski haline getirince sorun çözülmüş oluyor.Bu ustaya istanbul dışından bile koltuk gönderiliyormuş ford servislerinden.Sorunun sebebi ise sağ koltuktaki o 4 vidanın gevşeyip ses çıkarması.

Yorum bağlantısı

Kikifi biz cikarsak dikisleri sokmemiz mi gerekiyor ? Daha dogrusukendimiz yapabilirmiyiz ?

Tabi yapabilirsiniz.Gördüğüm kadarıyla anlatmaya çalışayım herkes için.Bu arada aracınızın garantisi yoksa ve yaptırmak istiyorsanız dediğim yerde 150tl gibi uçuk bir fiyat alıyormuş adam neyseki benim garantim vardı.Bence gereksiz bir para bu işlem için kendimiz yapsak daha kolay.

İlk önce koltuğun yere bağlanmış vidalarını sökerek koltuğu aracın dışına alıyoruz.Yan yatırıp kumaşı tutan plastik geçme parçalar var 4,5 adet.Bunları söktükten sonra koltuğun yanlarındaki plastik parçaları arkalarında birer tane vida var bunların yardımı ile söküyoruz.Tabi birde altta bir tane sensör var plastik bununda bağlantısını söküyoruz.Sonra oturma bölümünü kaldırınca zaten iskeleti çıkıyor koltuğumuzun.Rezistans gibi teller göreceksiniz ve o iskeletin ucuna doğru aracımızın plakası büyüklüğünde gri metal bir parça var 4 vida ile tutturulmuş.Bu vidaları söküp gri metal parçanın altına vida yerlerine döşemelik deri yada normal kumaş parçası koyuyoruz.Sonra söktüğümüz 4 vidayı iyice sıkıyoruz çünkü asıl sorun fabrikada vidaların tam sıkılmamış olması,biz kumaş parça koyarak işimizi garantiye almış oluyoruz.Sonra koltuğu söktüğümüz gibi toparlayıp montajını yapıyoruz.

Tabi sonuçta koltuk bile olsa plastik parçalar var koltuğun sağında ve solunda biraz zor oturuyor yerine en iyisi başka bir oto koltuk işiyle uğraşan bir ustaya götürüp bu şekilde anlatıp yaptırırsanız daha sağlıklı olur az bir maliyetle çözmüş olursunuz.

Dikiş konusuna gelince dikişle ilgili bir işlem yok sadece süngerini kaldırıp metal iskeleye ulaşmamız gereken bir işlem.

Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

aynen bende de bu can sıkıcı durum mevcut, bugün servise gittiğimde söleyim diyodum unutmuşum ,anlaşılan yine servisin yolu göründü.

tarık götürdünmü servise arabayı bende götürüyüm bugun benmde basıma geldi.

Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

yok hocam cumartesi gidiyim diyodum da kısmet olmadı bu haftada gidemem heralde vakit bulamıyorum gitmek için bide şunu düşünüyorum Beken'i İstanbul'da bu işi yapan döşemeciye göndermişler halletmiş adam bizi burda kime gönderirler acaba hemşerim :D sonra sağ koltuk gıcırdıyo diye koltuğu elimize almayalım ;)

öttürürüm metinleri o zaman :D

Yorum bağlantısı

yok hocam cumartesi gidiyim diyodum da kısmet olmadı bu haftada gidemem heralde vakit bulamıyorum gitmek için bide şunu düşünüyorum Beken'i İstanbul'da bu işi yapan döşemeciye göndermişler halletmiş adam bizi burda kime gönderirler acaba hemşerim :D sonra sağ koltuk gıcırdıyo diye koltuğu elimize almayalım ;)

Wd-40 sıkıp göndermezler inşallah.Sorunun çözümü belli eğer bunu yapmazlarsa siz servisteki çalışanın yanında durup buradaki gibi yaptırırsınız sıkıntınız kalmaz :)

Yorum bağlantısı
Kadir Tomas

Sizin gittiğiniz servis hangisi acaba?

Kendi servisim böyle bir çözüm sunmaz ise ben de o servise gideyim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Uz

Beken gerçekten paylaşımın için teşekkürler. Araçta yanlızken sıkıntı yok fakat eşim bile yanımda olsa bu gıcırtı sesi sadece teybe yüklenerek can sıkıcı olmaktan çıkıyor. Gayet ayrıntılı anlatmışsın. Hiç yapmamış biri bile senin anlatımın ile gayet rahat şekilde bu sorunu giderebilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı

Beken gerçekten paylaşımın için teşekkürler. Araçta yanlızken sıkıntı yok fakat eşim bile yanımda olsa bu gıcırtı sesi sadece teybe yüklenerek can sıkıcı olmaktan çıkıyor. Gayet ayrıntılı anlatmışsın. Hiç yapmamış biri bile senin anlatımın ile gayet rahat şekilde bu sorunu giderebilir diye düşünüyorum.

Rica ederim en kısa zamanda yapıp kurtulursunuz inşallah :)

Sizin gittiğiniz servis hangisi acaba?

Kendi servisim böyle bir çözüm sunmaz ise ben de o servise gideyim.

Servis ismini vermem doğru olurmu bilmem çünkü servis,bu şekildeki işlerin dışarıda yaptırıldığını bilinmesini istemiyor.Ama kendi servisinize de benim burada anlattığım gibi anlatırsanız,servisteki personeller aynı işlemi sizin aracınızada uygulayabilir.

Yorum bağlantısı
Kadir Tomas

Rica ederim en kısa zamanda yapıp kurtulursunuz inşallah :)

Servis ismini vermem doğru olurmu bilmem çünkü servis,bu şekildeki işlerin dışarıda yaptırıldığını bilinmesini istemiyor.Ama kendi servisinize de benim burada anlattığım gibi anlatırsanız,servisteki personeller aynı işlemi sizin aracınızada uygulayabilir.

Tesekkurler

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Doğru söylüyorsunuz sağ camdan gelen cızırtı sesi,koltuk gıcırdaması,birde son 2000km'dir duyamadığım bagaj bölümünden gelen ses.Fazla sorunlu gibi gözüküyor fakat her güzelin bir kusuru vardır diyorum ben artık.Çünkü alacağım zaman bu sınıf bir araç düşünüyordum ve bence en sportif,en rahat ve güzel kullanımı olan aracı seçtiğimi düşünüyorum.Küçük sorunları olsa da aracımı çok seviyorum :) İnşallah sorunumu çözerim tabi :biggrin:

Sağ camdaki cızırtı,tıkırtı sesi eğer cam yarım açık konumda oluyorsa,yani kapalıyken yok ama açıkken ses geliyorsa bunu cam krikosunu değiştirerek çözebilirsiniz. Benim aracımda da aynı sorun vardı artık rahatsız edici boyuttaydı garantiden yaptırdım bence beklemeden değiştirin.
Yorum bağlantısı

Sağ camdaki cızırtı,tıkırtı sesi eğer cam yarım açık konumda oluyorsa,yani kapalıyken yok ama açıkken ses geliyorsa bunu cam krikosunu değiştirerek çözebilirsiniz. Benim aracımda da aynı sorun vardı artık rahatsız edici boyuttaydı garantiden yaptırdım bence beklemeden değiştirin.

Değiştirdim cam krikosunu ses kesildi ama bagajdaki subwoofer'dan kaynaklanıyor heralde bende çünkü yine başladı ama bu sefer daha az.Cam kapalıyken geliyor cam açıkken gelmiyor bende :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Değiştirdim cam krikosunu ses kesildi ama bagajdaki subwoofer'dan kaynaklanıyor heralde bende çünkü yine başladı ama bu sefer daha az.Cam kapalıyken geliyor cam açıkken gelmiyor bende :biggrin:

O zaman kesinlikle subwooferdan kaynaklanıyor erken mi başlamış tıkırtılar :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...