İçeriğe Yönlendir

Hava Akış Sensörü Sorunu

Emrah Koyun

Recommended Posts

Emrah Koyun

Arkadaşlar uzun süredir rolanti problemi vardı aracımda aracımın sensörlerini, rolanti walfini,karter havakandırma hortumunu değiştirmeme rağmen çözüm bulamamıştım.bugun usta değişik bir fikir attı ortaya daha doğrusu 2 adet fikir attı biricisi kilometre saatinden kaynaklanabileceğini söylediki kilometre saatimde herhangi bir bozukluk olduğunu sannetmiyorum ikincisi ise hava akışmetreden kaynaklanıyordur dedi ve hava akış metrenin fişini söktü motor bir tuhaf çalışıyor ama rolantide oynama olmuyor takınca tekrar belli kilometreden sonra ışıklarda durduğum zaman rolantinin çok hafif hır hır oynadığını hissediyorum acaba sorunum nedir hava akış metreyide değiştirmelimiyim zaten geriye birtek o kaldı....

Yorum bağlantısı
Doğan Özkan

Emrah bey zamanında bende de aynı sorun vardı, sensörü würh ile temizlediler sorun düzeldi....

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Kilometre saati ile ne gbi bir ilgisi olabilir anlayamadım. Saatin bozuk olması arabanın çalışmasını nasıl etkileyebilirki??? Hava akışmetreyi balata spreyi ile temizletin. Ateşleme sisteminizle ilgili bir sıkıntı olmadığına emin misiniz. Bujiler veye kablolarında sıkıntı varsa yapabilir diye düşünüyorum. Bence öncelikle (ucuzdan başlayarak) hava akışmetrenizi ve boğaz kelebeğini temizlettirin. Boğaz kelebeğinin temizliğinin ardından adaptasyonunu da yaptırınSonrasında ise ateşleme sistemine baktırın.

Yorum bağlantısı
Emrah Koyun

Seviste sökülüp sprey ile temizlendi ama fayda etmedi.ama spreyin markası önemlimi bilmiyorum?

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

önemi yoktur. Zira balatayı temizlemekte kullanılan sprey ordaki kiri haliyle söker atar

Yorum bağlantısı
Emrah Koyun

Buji takımı,kabloları distiribitörü hepsi değişti sprey temizliği yapıldı ama hortumun içindeki bölüme sıkıyorlar üsteki o kutuyu sökmüyorlar orasıda temizlenmesi gerekirmi acaba?

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Oksijen sensöründen olsa arıza gösterirdi diye biliyorum oysaki hava akışmetrede olası bir arızayı (kirden dolayı) göstermeyebiliyor.

Buji takımı,kabloları distiribitörü hepsi değişti sprey temizliği yapıldı ama hortumun içindeki bölüme sıkıyorlar üsteki o kutuyu sökmüyorlar orasıda temizlenmesi gerekirmi acaba?

Kutudan kastınız yuvarlak boru gibi birşey ise onun içine sıkmaları lazım üstündeki kutuya zaten müdahale edemezler. Bujileri nezaman değiştirdiniz. Bujlerde bir tanesinde şayet elektrik kaçağı varsa da yapabilr

Yorum bağlantısı

Abi güzelbi yagsız pas sökücü tipi sipreyle güzelce temizleyin. Balata sipreyi öneriyorlar ama oda yağlı olduğu için tekrar kirleniyor. Onların sanayide yağsızları satılıyor onunla temizleyin güzelce sorununuz geçicektir..

Yorum bağlantısı
Emrah Koyun
(düzenlendi)

Oksijen sensöründen olsa arıza gösterirdi diye biliyorum oysaki hava akışmetrede olası bir arızayı (kirden dolayı) göstermeyebiliyor.

Kutudan kastınız yuvarlak boru gibi birşey ise onun içine sıkmaları lazım üstündeki kutuya zaten müdahale edemezler. Bujileri nezaman değiştirdiniz. Bujlerde bir tanesinde şayet elektrik kaçağı varsa da yapabilr

zafer bey borunun içine sıktılar bugun bir sorun daha belirdi ateşleme bobinini visteon marka ile değiştirmiştim buji ve kablolarla beraber ateşleme bobininden benzine aldığımız zaman ses geldiğini farkettik motorcraft marka ateşleme bobini sipariş verdik bakalım daha olmassa oksijen sensörünüde düşündük ama oksijen sensörünün benzinde işe yaradığını tüpte geçersiz olduğunu söylediler ?şaştım kaldım doğrumu acaba değilse onuda değiştirecektim.

tarihinde Emrah Koyun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Oksijen sensörü nasıl lpg de geçersiz oluyor anlamadım. Sonuçta aynı egsoz manifoltu kullanılıyor. Ateşleme bobinini ne olursa olsun orjinalini takın bence. Ama tüpte geçersiz diye birşey olamaz. Bence o ustanızı da değiştirin çünkü doğru mantıkla yaklaşmıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selahattin Atak

Aynı sorun bendede var, Araştırıyorum fakat cevap bulamadım. Bu konuda bilgisi olanlar yazarlarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Seçkin BİNGÖL

kesinlikle sıkıntınız hava akış metresinden serviteki arkadaşlar yaparken keske basında dursaydınız, akış metresi içerisinde ince kıl büyüklüğğünde iletkenler var üst kapağını açmadan temizlemesi cok zor bence tekrar servis yerine kendınız alyanınız ile sökün ve balata spreyi ile özenle temizleyin sıkıntınız son bulacaktır.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Emrah Koyun
(düzenlendi)

temizledim söktüm şakır şakır kontak spreyiyle yıkadım resmen ama gene sonuç yok debimetre sorunlu diyecem ama oda yeni takılmış gözüküyor

tarihinde Emrah Koyun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Rolanti sorunu için son bakılacak Maf'tır (debimetre). Ona gelmeden önce yapılması gereken onlarca kontrol var..

Sorun çözülemiyorsa, rolanti valfi değiştirilmelidir.. değiştirildi mi ? Rolanti valfinden önce maf sensörünün değiştirilmesini doğru bulmuyorum..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

değişen parçaların da arızalı olabileceğini unutmayalım?

Yorum bağlantısı
Emrah Koyun

Rolanti sorunu için son bakılacak Maf'tır (debimetre). Ona gelmeden önce yapılması gereken onlarca kontrol var..

Sorun çözülemiyorsa, rolanti valfi değiştirilmelidir.. değiştirildi mi ? Rolanti valfinden önce maf sensörünün değiştirilmesini doğru bulmuyorum..

mehmet bey rolanti walfini sıfırı ile değiştirdim

4 gün rolantide dengesizlik olmuyor 5.gün tam ışıklarda duruyorum inip inip çıkıyor stop etme yok ama ses gıcık ediyor adamı birde sorunu çözememek

Yorum bağlantısı
Hüseyin Aydın

emrah bey selamlar

bende aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulamadım.

değiştirdiğiniz rolanti valfini bana gönderebilirmisiniz aklımda bu sensörün tamiri işi var parşalamak istiyorum.

ücreti ne olur

dilerim buna sen ben ve tüm fordcu dostlar cözüm bulur

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

mehmet bey rolanti walfini sıfırı ile değiştirdim

4 gün rolantide dengesizlik olmuyor 5.gün tam ışıklarda duruyorum inip inip çıkıyor stop etme yok ama ses gıcık ediyor adamı birde sorunu çözememek

Harter havalandırma hortumlarını değiştirin derim...

Maf'ıda bir arkadaşınızdan temin edip deneyin... Bence maf değildir...

Yorum bağlantısı
Misafir

yıllar önce 94 vectra gt aracımda bende çok ugraşmışdım, hep yetkili servise gitmeme ragmen çözülmemişdi, beyine kadar degiştirdiler, en sonunda bi elektirikci buldu, aküden çıkan kablolardan biri soyulmuş şase yapıyormuş, bu kadar basit bişey için 6 ay ugraşmışdım, ve çok maliyetli olmuşdu, sizinkide böyle basit bişey olabilir, işden anlayan birine iyice kontrol ettirin, geçmiş olsun.

mehmet abinin dedigi gibi, boşuna maf a para vermeyin.

Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Emrah bey zamanında bende de aynı sorun vardı, sensörü würh ile temizlediler sorun düzeldi....

hangi sensör oluyor tam nerede (: würth ün neyiyle neresini temizlediler acaba (:

temizledim söktüm şakır şakır kontak spreyiyle yıkadım resmen ama gene sonuç yok debimetre sorunlu diyecem ama oda yeni takılmış gözüküyor

eğer bunu sadece tüp de yapıyorsa benzinde yapmıyorsa tüpe iyi bir ayar yaptırın bu sorun tüplü araçların%90 nında var sanırım rolantide dengesizlik

Yorum bağlantısı
Doğan Özkan

Hava emiş sensörü deniyor, tam bilemiyorum ama emme manifoldunun devamında olması gerekiyor. Hava motora girmeden hemen önce bir yerde...

Yorum bağlantısı
Emrah Koyun

karter havalandırma hortumları ateşleme bobini kabloları hepsi değişti kutup başını söktüm elli kilometre benzinde bindim hem benzinde hem gazda ikisindede hafif hafif oynama var ama sürekli değil arada bir yapıyor anlayamadım gitti

oto elektirikçiye aküyü kontrol ettirdim sağlam dedi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...