Ercüment Koyuncu 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 Arkadaşlar hafta sonu İstanbul dan Ankara ya dönüşte fark ettim motora yük binince bir titreme oluyor önceleri yoktu böyle birşey yavaş yavaş hızlanırsam olmuyor sorun ne olabilir acaba balans ile alakalı bir durum değil bu Yorum bağlantısı
Önder Kuru 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 Debriyaj baskı balatası olabilir mi acaba? Yük binince balata hafiften kaçıracak gibi oluyor o yüzden titriyor olabilir? Aracınız kaç km.de ve hiç değişti mi debriyaj seti? 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 10 Aralık 2012 Yazar Paylaş 10 Aralık 2012 29000 km de 2011 c max imkansız baskı balatadan olması Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 Aks kafalarında boşluk oluşmuştur. İyi bir kaynakçıda kaynakla doldurulur ve sonra frezede dişler açılır. 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 10 Aralık 2012 Yazar Paylaş 10 Aralık 2012 6 7 ay önce 2 aks kafasıda değişmişti garantiden 1 Yorum bağlantısı
Bartuğ Eren 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 Yakıt-hava karışımı fazla geldiğinden yapıyor olabilir mi sizce? Aklıma ilk o geldi, sormakta fayda var. Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 10 Aralık 2012 Yazar Paylaş 10 Aralık 2012 balans titremesi gibi düşünün ama lastiklerden değil Yorum bağlantısı
Önder Kuru 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 her viteste mi yoksa kalkışta mı yapıyor titremeyi? Bir de 29000 km demişsiniz 2011 model aracınıza, sıfır mı aldınız? 29000 km'de balata bitmez demişsiniz haklısınız ama 6-7 önce akslar gitmiş o da enteresan geldi? Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 kalkıs sırasın zangır zangır titretiyosa ilk baktıracağınız yer baskı balata olması lazım Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 10 Aralık 2012 Yazar Paylaş 10 Aralık 2012 1. viteste olmuyor 2 de çok yavaş hızlanırsam oluyor sonraki viteslerde normal hızlanmalarda 5 6 . viteslerde 2500 3000 devir aralığında oluyor Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 Benim önceki aracımda şöyle olmuştu. Araba özellikle 5 viteste giderken hızlanmak için biraz fazla gaza bastığımda titreme oluyordu ama yavaşça hızlanmaya kalkarsam herhangi bir titreme olmuyordu. sizinki muhtemelen böyle birşeydir diye düşünüyorum. Eğerki kalkışları sert şekilde yaptıysanız (kulanım şeklinizi bilmediğimden) tekrar oluşmuş olabilir veya belki karşılıklarında bir boşluk oluşmuş olabilir Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 10 Aralık 2012 Yazar Paylaş 10 Aralık 2012 Benim önceki aracımda şöyle olmuştu. Araba özellikle 5 viteste giderken hızlanmak için biraz fazla gaza bastığımda titreme oluyordu ama yavaşça hızlanmaya kalkarsam herhangi bir titreme olmuyordu. sizinki muhtemelen böyle birşeydir diye düşünüyorum. Eğerki kalkışları sert şekilde yaptıysanız (kulanım şeklinizi bilmediğimden) tekrar oluşmuş olabilir veya belki karşılıklarında bir boşluk oluşmuş olabilir hızlanmaya başlayınca oluyor muhtemelen aks o zaman Yorum bağlantısı
Önder Kuru 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 (düzenlendi) Benim önceki aracımda şöyle olmuştu. Araba özellikle 5 viteste giderken hızlanmak için biraz fazla gaza bastığımda titreme oluyordu ama yavaşça hızlanmaya kalkarsam herhangi bir titreme olmuyordu. sizinki muhtemelen böyle birşeydir diye düşünüyorum. Eğerki kalkışları sert şekilde yaptıysanız (kulanım şeklinizi bilmediğimden) tekrar oluşmuş olabilir veya belki karşılıklarında bir boşluk oluşmuş olabilir 10 Aralık 2012 tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 Yakıt-hava karışımı fazla geldiğinden yapıyor olabilir mi sizce? Aklıma ilk o geldi, sormakta fayda var. olabilir evet. . . arkadaşın 2010 dizel my fiestasında fark ettik bizde. 3.,4, ve 5, viteste 2000 devirden sonra gaza basınca arabanın ön tarafında titreme oluyordu. servis ön düzen dedi. daha sonra uzun yolda bir gun araba arıza lambası yaktı ve 5. vitesle hafif hiç bir rampayı çıkamadı. 2.-3. vitese kadar düşürdü arabayı. servis bu sefer yakıt hava karışımı dengesiz dedi. bişe sensörü varmış maf mı adı artık neyse onu değiştirdiler. rampa çıkma sorunu düzeldi ama hala araba motoru ısındıktan sonra 2000 devirde gaza basınca titreme yapıyor hafif. motor soğukken yapmıyor. ısındıktan sonra yapıyor. araç 2 gün serviste kaldı bulamadılar nedenini ön düzen falan dediler en son. sonradan arkadaş ne yaptı sorun çözüldü mü bilmiyorum. detayları öğrenirsem paylaşırım. . . Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 Ben de aks diyorum. Akslar tekrar kontrol edilmeli. Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 (düzenlendi) İlk ihtimal yakıtla ilgili bir problem gibi geliyor bana araba çekişten düşüyor, sanki yakıtı yetiştiremiyor dizelse hava ve mazot filitreleri ne durumda, aks olma ihtimali düşük her ihtimale karşı direksiyonu sağa yada sola dayayın biraz sert bi kalkış yapın eğer takır takır ses geliyorsa aks'larda problem var demek, debriyaj içinde aracın el frenini sonuna kadar çekin 1 vitese takın ve kalkıyormuş gibi zorlayın eğer araç gitmek istiyor gibi davranıp motor devri düşüyorsa debriyaj sağlam yok devir yükseldiği halde araç gitmiyorsa debriyaj sıyırıyor demektir 27.000 de debriyaja bişi olmaz demeyin her şey olabilir bunun örnekleri var...bu arada motor kulaklarınıda kontrol ettirin... 10 Aralık 2012 tarihinde Coşkun Uçar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Uz 10 Aralık 2012 Paylaş 10 Aralık 2012 Çok garip bir örnek vereceğim. Eğer herhangi bir bankete ser çıktı iseniz yada 30 cm'lik bir kasise sert bir giriş yaptı iseniz 4 lastikten 1 tanesinde bile çelik telde içten yamulma yada kırılma yaptı ise aynı sorunu yaşayabiliyorsunuz. Bence bunada bir bakın. Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 12 Aralık 2012 Yazar Paylaş 12 Aralık 2012 hızlanmada hiç sorun yok 4 5 6 viteslerde 3000 devirden sonra kesiliyor çabuk hızlanırsam sarsıntıda daha seri oluyo yavaş hızlanırsamda daha sarsıntılı oluyor Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 19 Aralık 2012 Yazar Paylaş 19 Aralık 2012 Arkadaşlar sorun sağ aks başındanmış benim anlamadığım daha önce ses geldiği için değişmişti sağ sol aks başları bilgiyi telefon ile aldım servise gidince neden tekrar sorun olduğunu sorcam bakalım ne diiyecekler Yorum bağlantısı
Edip Aydın 19 Aralık 2012 Paylaş 19 Aralık 2012 özellikle 2. viteste dip gaz yapınca hızlanırken 2000 devir civarlarında bir titreme hissediyorum. benim aracın aksları da değişmişti ama aynı durum mudur acaba? diğer viteslere dikkat etmedim çünkü yüksek vites düşük devirde zaten titreme normaldir diye düşünmüştüm. Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 19 Aralık 2012 Yazar Paylaş 19 Aralık 2012 2.viteste aynı şekilde oluyor dip gazda anlık, yarım gaz da biraz daha uzun sürüyor bende baya bu şekilde kullandım daha sonra fazlalaştı yüksek hızlarda daha belli oluyor Yorum bağlantısı
Ercüment Koyuncu 19 Aralık 2012 Yazar Paylaş 19 Aralık 2012 Servis şefi ile telefonda görüştüm daha öncede aks başı değişmişti dedim bu sefer içi değişcek dedi daha önce dış kapakmı ne değişmiş doğumu içi dışımı var aks başında Yorum bağlantısı
Edip Aydın 19 Aralık 2012 Paylaş 19 Aralık 2012 anladığım kadarıyla lalelerden kafaya kadar olan parçanın değişeceğini söylemiş. zaten bildiğim aks 2 parça oluyor. benim aracın 2 aksı da komple değişmişti. ancak anladığım kadarıyla kesin bir çözümü yok bu işin. Daha 10.000 km anca oldu komple değişimden sonra. Yorum bağlantısı
Recommended Posts