Cüneyt Şenyürek 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 (düzenlendi) Herkese merhaba, Aracım 97 model mondeo, otomatik şanzıman. Marşa bastığımda dişli kaçırması yapıyordu. Bugün elektrikçime marş motorumu söktürdüm. Marş dişlisinde sorun olmadığını gördük. Volanın dişlisine baktığımızda volan dişlisinin zedelenmiş olduğunu gördük. Volanı araştırdık, Ankara ve İstanbul'da bulduk. 700TL fiyat veriyorlar. Bu sorunu volanı komple değiştirmeden sadece volan dişlisini değiştirerek çözme imkanımız yok mu? Ya da çıkma volan nereden bulabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. 13 Aralık 2012 tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi imla kurallarına ve Türkçe karakterlere lütfen özen gösteriniz. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Volan iki parçadan oluşması lazım. Birinci kısım gövde, ikinci kısım ise o gövdenin üzerine geçirilmiş dişli. Marş dişlisinin temas ettiği tarafta deformasyon varsa diğer tarafın sağlam olması ihtimali olabilir. Dişli çıkartılıp ters çevrilirse sorununuz ortadan kalkabilir. Bu yöntem çoğu zaman düz şanzıman içindeki senkromeç dişlilerinde de uygulanmaktadır. 1 Yorum bağlantısı
Cüneyt Şenyürek 13 Aralık 2012 Yazar Paylaş 13 Aralık 2012 Dişli volanın gövdesine vidalımıdır kaynatılmışmıdır.Eğer kaynatılmışşa kaynağın sökülüp dişliyi ters çevirdikten sonra tekrar kaynatmak sıkıntı yaratmazmı. Yorum bağlantısı
Engin Özarı 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Montajlı olup sökülen çember dişli http://ovuncotomotiv.com/35-opel-corsa-volant-dislisi-opel-corsa-c-yedek-parca Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 İşin teknik detayını bilmiyorum, ama kuvvetli ihtimal, dişli ısıyla genleştirilip ana parçanın üzerine bindirilip soğutuluyor ve sıkı bir şekilde ana parçayı kavraması sağlanıyor, ya da ana parça eksi derecelerde soğutulmak suretiyle hacmi düşürülüyor, üzerine dişli takılıyor. Büyük abilerimiz bu konuda daha sağlıklı bilgi vereceklerdir. 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Volant dişlisi, motorla şanzımanın birleştiği yerde, volant kasnağının üzerindedir. Görevi, marş dişlisinin verdiği ilk dönme hareketini devir düşürerek motora iletmek ve ilk çalışma için gereken dönmeyi sağlamaktır. Yaklaşık 400 - 500 mm çapında bir dişlidir Verilen linkte volan'ın ne işe yaradığı ile ilgili tarif yapmış, bunu yaparken de çok saçma bir tarif yapmış "devir düşürerek" diye. Forumda Fizikçiler var, onlar şimdi gülerler bu tarife. Volan dişlisinin çapı devir düşürmek için değildir. Bir elektrik motoru olan marş motorunun gücünü arttırmak için volan büyük yapılmıştır. Bir tür manivela yani. 1 Yorum bağlantısı
Cüneyt Şenyürek 13 Aralık 2012 Yazar Paylaş 13 Aralık 2012 İşin teknik detayını bilmiyorum, ama kuvvetli ihtimal, dişli ısıyla genleştirilip ana parçanın üzerine bindirilip soğutuluyor ve sıkı bir şekilde ana parçayı kavraması sağlanıyor, ya da ana parça eksi derecelerde soğutulmak suretiyle hacmi düşürülüyor, üzerine dişli takılıyor. Büyük abilerimiz bu konuda daha sağlıklı bilgi vereceklerdir. Teşekkürler hocam. Arkadaşlar , bu konu hakkında bilgisi olan yokmu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Aralık 2012 Paylaş 13 Aralık 2012 Volant komple satılır, dişli , üstüne kaynak yöntemi ile imal edilmiştir, sonradan sök tak yapılamaz. yalnız yenisini de taksanız, marşın kafası bırakmıyo rki volantı bozmuş, o da değişecek, volantın metalini, sorunsuz mrş motoru yiyemez. 1 Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Sevgili arkadaşlarım atladığınız bir şey var (Çağlar hariç)Kardeşimin aracı otomatik,otomatik aracın volan'ı saç üzerine dişlidir ve kaynaklıdır komple değişir sadece dişli değişmez Yukarıda Celalettin Öğretmenim dişlinin diğer tarafını kullanılmasını tavsiye etmiş, bunu eski nesil araçlarda yapıyorduk (otomatik hariç)ancak yeni nesil araçlarda dişliler yönlü olduğu için bu işe izin vermiyor Burada Çağlara katılıyorum volan değişiminde marş dişlisini muhakkak değiştirin 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 eski nesilleri ben bilmem, yaşım elvermiyor 2 Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 (düzenlendi) eski nesilleri ben bilmem, yaşım elvermiyor Sayın Bayur sizin bir yazınız vardı,Anadol vardı Ajlan Usta vardı Focus var yine Ajlan Usta var diye. Siz Ajlan Ustayla arkadaşsınız Oto Koçta aynı tarihlerde çalıştınız ben ise Ajlan Ustanın çırağıyım 14 Aralık 2012 tarihinde Sabri Güngör tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Sayın Bayur sizin bir yazınız vardı,Anadol vardı Ajlan Usta vardı Focus var yine Ajlan Usta var diye. Siz Ajlan Ustayla arkadaşsınız Oto Koçta aynı tarihlerde çalıştınız ben ise Ajlan Ustanın çırağıyım Göktaşı kadar anadol düşsün , karıştırma oraları, Ajlan usta da biim Ustamız Hulusi Ağbinin devresi, 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Sayın Bayur sizin bir yazınız vardı,Anadol vardı Ajlan Usta vardı Focus var yine Ajlan Usta var diye. Siz Ajlan Ustayla arkadaşsınız Oto Koçta aynı tarihlerde çalıştınız ben ise Ajlan Ustanın çırağıyım :D Abi bir insana bu kadar da yüklenilmez ama değil mi ? :D Çağlar abim bizden genç bizleri cebinden çıkarır Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 :D Abi bir insana bu kadar da yüklenilmez ama değil mi ? :D Çağlar abim bizden genç bizleri cebinden çıkarır Gerçekler acıdır Biberde acıdır 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Gerçekler acıdır Biberde acıdır Amanın, Sabri usta ne yaptın? Şurada kardeş kardeş geçiniyorduk. Anadoldan önceki neydi? Devrim Korkarım birileri de çıkıp o araçları soracak Sn.Bayur'a Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Amanın, Sabri usta ne yaptın? Şurada kardeş kardeş geçiniyorduk. Anadoldan önceki neydi? Devrim Korkarım birileri de çıkıp o araçları soracak Sn.Bayur'a Abi önce sataşıyor sonra yaşını ortaya çıkarınca kızıyor Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Abi önce sataşıyor sonra yaşını ortaya çıkarınca kızıyor Bir de haftada bir avatar değiştiriyor Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Bir de haftada bir avatar değiştiriyor Abi kendisini genç gösterecek ya, ben yinede yönetimi suçlu buluyorum ehtiyarlar bölümünü açsalardı hiç böyle polemiğe girmeyecektik :p 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Bence de olmalı, -Ehtiyarlar, -Kendini genç sananlar, -Gençler, -Kreş -Önokul Bakalım kim nere gidecek? Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Bence de olmalı, -Ehtiyarlar, -Kendini genç sananlar, -Gençler, -Kreş -Önokul Bakalım kim nere gidecek? Başkasını bilmemde benimle senin gideceğin yer aynı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 tekleyen focus falan bulup yapsana ne işin var buralarda Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 Başkasını bilmemde benimle senin gideceğin yer aynı Var var, bizim poülasyon çoğalıyor. Önceleri bir sen bir bendik, şimdi yeni arkadaşlar var. Ben dedemi foruma kaydettirecem dedim ya, ondan oldu herhalde. Amaaaaa, bu kendini genç sananlar var ya, onlar önünde sonunda nere gelecek? Biz ömrümüz varsa onlara evsahipliği yapacağız Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 14 Aralık 2012 Paylaş 14 Aralık 2012 tekleyen focus falan bulup yapsana ne işin var buralarda Arkadaş yazmıyoruz Bıyıklı tepki veriyor yazıyoruz sen kovalıyorsun Oynamıyorum ya Yorum bağlantısı
Recommended Posts