İçeriğe Yönlendir

Eibach 3.5 Yay Kirmizi Mi Siyah Mi ?

Anıl Kurtulan

Recommended Posts

Anıl Kurtulan
(düzenlendi)

Eibach 3,5luk yay takmaya karar verdim.

Aracım benzinli 2008 makyajlı sedan kasa Focus.

Yalnız araştırma yaparken bir şey dikkatimi çekti. Kırmızı renkle olan le siyah renkte olan arasında fark olduğunu gözlemledim. Siyah renkte olan için daha az konfor kaybettiğini, kırmızının daha sert olduğunu söyleyenler oldu. Sizin görüşleriniz nelerdir?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi
TAMAMI BÜYÜK HARF
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Tam tersi. Siyah 5cm Sportlinedır. Konforu çok götürür ve genelde spor amartisör gerektirir. Kırmızı olan daha yumuşaktır ve daha az düşürür yani 3.5cmdir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Kurtulan

Tam tersi. Siyah 5cm Sportlinedır. Konforu çok götürür ve genelde spor amartisör gerektirir. Kırmızı olan daha yumuşaktır ve daha az düşürür yani 3.5cmdir.

Forum siteleri çok yararlı fkat bilende bilmeyende yazdığı için insanları yanlış yönlendirebiliyorlar .

Sağolasın üstad :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

siyaho taktırıp az zaman sonra geri çıkartana çok rastladım, kırmızıya henüz rastamadım

Yorum bağlantısı
Anıl Kurtulan

siyaho taktırıp az zaman sonra geri çıkartana çok rastladım, kırmızıya henüz rastamadım

Doğrudur . o zaman kırmızı iyidir ya :)

Yorum bağlantısı
Akın Çıbuk

Prokit 35mm, Sportline 50 mm alçaltma sağlar. Ben Siyah Prokit Kullanıyorum, Çokta memmunum

(Takar takmaz aracın düşmesini fark etmek zor, zamanla oturuyor)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

http://performance-suspension.eibach.de/de/products/street_performance/performance_springs

Karıştı

prokit: siyah 40mm. ye kadar düşürüyor

sportline: kırmızı 50mm ye kadar düşürüyor

Kırmızı olan , aşırı düşürenden memnun olmayana rastladık. Ayrıca kutusundaki parça nosunu, üretici sitesinde bulamadığımız, gugıl amcada aratınca çince den başka sitelerin çıkmadığı da oldu. Buna da anlam veremedik :s

Yorum bağlantısı
Akın Çıbuk

Fazla düşmesi görüntü için iyi fakat 18 Jantlarla Çukurlardan kaçması zor oluyor :-)

Yorum bağlantısı
Berk Karatan

genelde eibach ler :D verdiği ölçüden fazla düşürüyor :D

3,5 aldım 3 cm zor düştü...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

zormu ben liftten inemedim :shok:

5 ahahh 6 gibi düştü

megane de 6 cm 4,5 3,5 olan modeli :D :D

Yorum bağlantısı
Anıl Kurtulan

sonuç itibari ile hangisi benim isteklerime uyuyo ?

ben fazla düşsün istemiyorum . 3.5 kırmızı mı siyah mı ? konforda az kaybetsin istiyorum ?

Yorum bağlantısı
Özer Işıkyıldız

hocam dün gece rüyamda sürekli kırmızı bir yayla uğraşıyordum , arabaya takmaya çalışıyorduk sonra sabah kalktım senin konuyu gördüm :D

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Bora Bilgili

Eibach prokit (siyah olan) resmi internet sitesinde 1'' ila 1,5'' düşürür yazıyor. Yani 2,54 cm ila 3,81cm arasında bir alçalma ön görüyorlar araca göre. Focus 3 için dizel ve benzinli ayrımı yapmamış üretici. Dizeller 50 kg daha ağır olduğu için belki birazcık daha düşebilir. Benim aracım 1,6 benzinli HB spor trend x. Taktırmadan ölçtüm çamurluk ile cant arası tam 14 cm, taktıktan sonra 13 cm, 10 dakikalık bir test sürüşü sonrasında ise 12 cm, yani net 2 cm düştü. Biraz binince daha da düşecek. Tahminim toplamda 3 cm düşecek. Benim cantlarım 17 inch, (215/50/17) ve kesinlikle sürtme, zıplama, hoplama yok.  Konforda da bir azalma sezmedim. Tavsiye ederim, görüntüsü de cabası...

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Daha birkac gun once prokit yay aldim ama daha taktirmadim ben siyahini aldim daha konforluymus kirmizi sport daha sert..

Yorum bağlantısı
Alper Aksakal

1.6 dizel fiestam da siyah kullanıyorum ve 3.5 cm düştü.

Gayette memmunum iyi ki takmışım diyorum. Size de tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

benim fiesta s imde de 3.5 prokit denilenlerden var ve rengi siyah ben memnunum öncesi sonrası yorum yapamıyorum çünkü aldığımda da böyleydi 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...