Misafir 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Eskiden sahibi oldugum Mondeo'mu hep düzeltip adam edince konu açacagım diyerek ertelediğim ve nasip olmadan sattığım aracım.İçimdeki uhdeyi yok etmeye iznmide epey önceden alarak konusunu açmaya karar verdim.Darısı sıpartalı WD40 hastası modumuza olsun. 2009 yılı sonunda merco,bmw,naylonlar,sierra falan filan,Eskişehir yolculuguda dahil ve bir ara Konya'da merco buldum araba gazatelerde ilanlarla kazası var adam bana ısrarla sormama ragmen yeminle hiç bir şeyi yok dedi ve niyetlendim gidecektim sonra plakasını aratınca ortaya bu çıktı adama bi güzel mesaj yazdım ve sonrasında ora bura derken bir akşam üstü bu yakışıklıya bakmaya gittiğimde yaklaşır yaklaşmaz çok ciddiyim işte benim arabam dedim ve aldım.Kullandıgım günlerde son derece zevk alarak kullandım sorunlu olmasına ragmen seviyordum.Sonra maneviyat durumları işin içine girince 2011 sonundada sıkıntım tam anlamıyla maddiyata dönüşünce satmak zorunda kaldıgım satıncada arkama bile bakmadan ayrıldıgım Bir gerçek otomobil. Otomatik vites,Sanruf her aksamıyla arızalı idi çalışır hale getirdim.Abs,Asr,hız sabitleyici,çok fonsiyonlu ve ısıtmalı deri koltuklar oldukca temiz durumda idi,yol pc si bozuktu ebaydan 45tl'ye alıp takmıştım,ısıtıcılı su fıskıyesi,orjinal ısıtmalı ön ve arka camlar,Klima bozuktu yapmaya fırsat olmadı,hava yastıkları vs. ilk aracım olması ve cidden çok begendiğim,sevdiğim eski aracıma oldukca fazla şeyler yaptım.Dış görünüş zaten yakışıklıydı ellemedim gerçi fırsatımda olmadı.Motor ile çok uğraştım ve son derece düzgün hale getirip sattım.Şimdiki sahibi her kim ise kazasız,cezasız,arızasız,zevk ile kullansın. :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: Mercek işlemi yaptım tadına doyamadım Resimler epey fazla,bazıları puslu bazıları temiz.Umarım sıkılmadan bakarsınız.İyi seyirler. Evime gelişinin ilk haftasından Photoshop ile yapılmış jant ile. Dagıtmaya başlayıp ışıklandırmaları led yapmaya karar verdim ve araç bu şekilde uzun süre dolaştı. İlk işlemlerim tavan aydınlatması,submarine,ön ve arka ayak altları aydınlatması,torpido,orjinalinde olan kapı açma kolu aydınlatması,far anahtarı,kalarifer düğmeleri,bagaj,plakalık,Ve çok ugraştıgım ve sonunda çok hoşuma giden km göstergesi. 3 renkli ve 3 ayrı noktaya yönlendirilmiş submarine. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 Ayak aydınlatmaları. Bu arada iyi bir motor temizliğide yapmıştım. Km göstergesi renk seçenegi için power ledler ile denemeler yaptım. Ve oyumu bu tonda kullandım işlemi bitirdip topladım. Işıkların ayarı kötü telefonda yansıma yapmasın diye en az seviyede iken çekilmiş hali. 3 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 güzel araçmış.allah daha iyisini nasip eder inşallah.abi ledleride döşemişin araca yakışmış Darısı sıpartalı WD40 hastası modumuza olsun. bak yine çıktı wd-40 muahbbeti.tahir abi bu hastalığı anlatacaktı nedir hala anlatmadı bileniniz varmı? 2 Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 ibrelerdeki renk tonunu farklı yapsaydın daha iyi olmazmıydı abi? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 Bir kaç resim daha. Bu işlemler sırasında gösterge bittiğinde büyük Ankara toplantısından Mondeo ile bir kare. Ön gögüs çerçevesini araç rengine yakın renkte boyamıştım. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 İlk yaptıgım 3.stop lambası. Sonradan orjinalde olmayan bu 3.stop lambasından vazgeçip,İnternette gördüğüm bir Explorar dan esinlenerek böyle bir 3.stop ile araç gitti. Çalışmayan sanruf yine ebaydan 40tl ye aldıgım tertemiz motoru ve kırık olan pinlerinide kendi elimle yaparak ve montajlayarak aktif hale getirildikten sonra ki hava alan Mondeo. Motordaki boyama işlemlerimden sonraki durum. Motor kısmındaki yüzde 90 tesisat onarımından sonraki bir görüntü. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 Böyle bile yakışıklı. Bir sürpriz ile mercek takılabilecgini ögrendikten sonra Geceuçuşun'dan Selçuk ustama tekrardan teşekkür ediyorum yolladıgı bosh h7 mercekleri montaj ettim.Fakat doyamadım duvar resmi bilem yok.Kendime kızıyorum bu konuda ama o sıkıntıda maalesef yapamadım uğraşamadım Bununla beraber far içine gündüz farı ve sinyalede amber ledlerden amerikan park işlemlerinide yapmıştım. Halojen ampul ve 4300k xenon. Gündüz farları her iki farda toplam ışık gücü 1200 lümen civarında ve gece amarikan park ile görüntüsü. Yorum bağlantısı
Mert Dinçol 21 Aralık 2012 Paylaş 21 Aralık 2012 Maşallah epey zaman ve emek harcanmış. Satarken içinizdeki burukluğu hissettim resimleri inceleyip yazınızı okurken Allah daha güzel şeyler nasip etsin. Araçlarının değerini bilen,gözü gibi bakan insanlar hep çok samimi gelmiştir bana Araçtaki bütün işlemler çok başarılı olmuş ancak sadece direksiyon,vites ve el frenindeki kaplamaları yakıştıramadım. Yanlış anlamayın ama bazen minibüslerde görüyorum bu tarz uygulamaları.Farklı bir materyal kullanılabilirmiş. Tabi zevkler ve renkler tartışılmamalı Elinize sağlık,saygılar.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 21 Aralık 2012 Yazar Paylaş 21 Aralık 2012 Bunlarda ayrılmadan önce satılık ilanı için çektiğim son resimler. Plakadaki sayıları falan kalınlaştırıp takmıştım. Mevcut rolanti sorunun tespitinide yapıpve sorunu en az seviyeye indirdikten sonra da satış fazla gecikmedi.İçim rahat verdim.Çalışmayan bir çok fonsiyonu zevk ile ugraşarak çalışır hale getirdim kullandım birazcık zevkinede vardım.Ve gitti. Rabbimin rızası ile ilerde imkan bulursam mutlaka aynı kasa Mondeo almaya niyetliyim.Ve bu işlemleri aydınlatma far vesaire üşenmeden tekrar daha iyi şekilde yapmak isteyipte yapamadıklarımıda yapmayı planlıyorum. Direksiyon ve vites kolundaki işlemler bana ait degil.Düzeltmeye fırsatım olmadı. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2012 Yazar Paylaş 22 Aralık 2012 Bu arada Yurt dışı Mondeo konularında göremediğim mercek çalışması sadece bu araçta mevcut.2011 başlarındaki tarihten önce yapan varsa bilmiyorum rastlarsanız resim konu linki ve tarihi ekleyebilirseniz sevinirim. Amber amerikan parak ile yanan ledler orjinal park aydınlatmasına yaptıgım smd5050 ledler ile yanan resmi.Gündüz farı ile beraber yanmıyorlar. En son halini Yine Tavuklu ateş başı yapılan bir Ankara toplantısında bir çok arkadaşımız görmüştü.Resimleri mevcuttu sanırım . Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Çok emek harcamışsınız güzel de olmuş. Ne diyelim ustası sizsiniz daha güzellerini de yaparsınız. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 az da olsa yakından inceledim, hayırlısı olsun abi, daha iyisini alırsın inşallah. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 (düzenlendi) Güzel araba, güzel donanımlar ve harcanan onca emek. Umarım şimdiki sahibi yapılanların kıymetini biliyordur. Foruma ilk üye olduğum zamanlar merakla takip ediyordum. Allah'ın izniyle daha güzellerini alırsınız ve içinizde uhte kalanları onun üzerinde gerçekleştirirsiniz. 22 Aralık 2012 tarihinde Ümit Kocabaş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Büyük Ankara buluşmasında yakından görme fırsatım olmuştu. Allah en kısa zamanda daha iyisini nasip etsin. 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Dilerimki Allahtan, daha güzelleri tez zamanda senin olsun... 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Wd-40 denmiş geldim hemen :D Abicim elinin emeği zaten tartışılmaz senin kadar beceriklisi var mı başka bilmiyorum Valla :nazar: .Rabbim her şeyi gönlüne göre verir İnşallah. bak yine çıktı wd-40 muahbbeti.tahir abi bu hastalığı anlatacaktı nedir hala anlatmadı bileniniz varmı? Bu wd-40 muhabbetinin aslını bilen forumda en fazla 5 kişidir.Nerden çıktı, nasıl çıktı, aslını canlı canlı gören bilen o kadar. :D Geri kalanların bir çoğu sadece tahmin ediyor ama doğru tahmin ediyorlar galiba .Seninle birlikte diğerleri de ne ki bu diye çözmeye çalışıyor :D 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2012 Yazar Paylaş 22 Aralık 2012 Rabbim hepinizden razı olsun.Sağolun. Şahin çiftlikte resim çekmiştin duruyomu sende hala.Arşivine bi ara göz at. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 24 Aralık 2012 Paylaş 24 Aralık 2012 Mercek ile ilgili çalışmanı da incelemiştim, diğer araç içi aydınlatma çalışmalarını da.. Rabbim gönlüne göre versin tekrardan Oktay Ustam.... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2012 Paylaş 24 Aralık 2012 Abi kendi branşında işin hakkını cidden çok güzel veriyorsun...her zaman en iyilerine layıksın... Yorum bağlantısı
Recommended Posts