İçeriğe Yönlendir

2012 C Max Ford'Un Bonusu.

Cihangir Elbasan

Recommended Posts

Cihangir Elbasan
(düzenlendi)

Yeni aldığım trend aracımın titanyumda olan ama trend modelinde olmayan 2 özelliğin trend aracımda olduğunu görünce çok şaşırdım.Acaba yanılıyor muyum diyerek defalarca kontrol ettim. Bu 2 özellik benim için bonus oldu doğrusu.

-------------------------------------- Trend ------------Titanyum

h72m9.jpg

h72tf.jpg

Bu 2 özellik gerçekten aracımda var.Acaba ford bu özellikleri araca koydu da web sitesini mi güncellemedi.Yoksa diğer Cmax 2012 araçlarda da var mı?

tarihinde Cihangir Elbasan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan
(düzenlendi)

Silecekler sadece yağmur damlaları düştüğünde düzensiz hareket ediyor.Bir de sensörün kendisinden :)

Yağmur damlaları hızlı ise sileceklerde hızlı,Yavaş ise yavaş hareket ediyor.

tarihinde Cihangir Elbasan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Uz

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Peki tavan lambalarının durumu nedir? Led'mi, sarı ışık mı.

Yorum bağlantısı
Ahmet Emre ŞAHiN

Yagmur sensoru gereksiz zaten bence.

Kullanmadan önce ben de öyle düşünüyordum ama özellikle yağışın yoğun olduğu dönemlerde yağmurun şiddetine göre sileceklerin kendini ayarlaması sayesinde silecekleri unutuyorsunuz. Yok yağmur hızlandı kolu kaldır, yavaşladı indir derdi yok. Belki seyrek yağmurlarda camda yeteri kadar su birikmeden çalışması silecek ömrünü kısaltabilir ama geniş manada kesinlikle sürücü dostu bir sistem.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence yağmur sensörü gerekli bir şey ancak far sensörü gereksiz geliyor bana..Far sensörüne alışamadım :(

Yorum bağlantısı
Ahmet Emre ŞAHiN

Bence yağmur sensörü gerekli bir şey ancak far sensörü gereksiz geliyor bana..Far sensörüne alışamadım :(

Hava karardıktan sonra yolda o kadar çok farı yanmayan sürücü görüyorum ki ne kadar uyarsam da farketmiyorlar. Özellikle de bayanlar... Farkedilmedikleri için büyük bir tehlike oluşturuyorlar. Far sensörünün bu yüzden zorunlu olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle de bayan araçlarına :)

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Güzel olmuş sizin için.

Yağmur ve far sensörü gayet kullanışlı bencede.

Yorum bağlantısı

Yağmur sensörünün yaptığı işi zaten bi kere kendin yapıyosun, kaldı ki tam randımanlı çalıştığını ben daha görmedim. Far sensörünü de daha hiç kullanmadım valla aracımda bu ikisi olmasa da olurmuş diyorum.

Yorum bağlantısı
Hakan Çark

İki sensör de olmasa da olur ama bence konfor ve güvenlik açısından bir artı oluşturuyorlar : geçen hafta 2-3 araba bana selektör yaptı gece, önce anlamadım, sonra baktim ki farlarım kapalı.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Sensörlerin hepsi güvenlik içerikli ise gerekli hatta şart. Ama onlarında bir açma kapama düğmeleri varsaki var, açmazsanız bir işe yaramıyorlar.

7 sene önce aldığım aracımın Far düğmesini Auto'ya aldım hala orda duruyor. Ve her zaman doğru yerde doğru zamandada çalışıyor. Otomatik Aynada harika bir şey 7 senedir arkamdan gelen ışığı ayarsız sürücülere !!! hiç küfür etmiyorum. Silecek eh işte olsada olur olmasada...

Sensörlerin hepsi son 10 yılda geliştirilen her teknolojik cihaz gibi insanların beyinlerini tembelleştiriyor. Bence bu yeni gelen nesiller için çok tehlikeli bir durum. Eskilere göre az yazan az okuyan ve az düşünen hazırcı ve iyice tembelleşen bir nesil geliyorki 10-15 sene sonra bu nesilin etkileri Dünya üzerinde daha çok görülecektir.

Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Peki tavan lambalarının durumu nedir? Led'mi, sarı ışık mı.

Sağolun.Tavan lambaları sarı ışık.

Yorum bağlantısı

Sağolun.Tavan lambaları sarı ışık.

Tadını çıkarın ve güle güle kullanın...arabada sensöre dair ne varsa hepside muazzam işe yarar....

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Bence çok güzel olmuş.Yine bence hiçbir sensör gereksiz değil.Far sensörü ve yağmur sensörü ise yerine göre çok işe yarıyor.

Ford acayip bazen esp bile olmamasına rağmen olabiliyor.Böyle bir üyemiz vardı sanırım

Yorum bağlantısı

Yağmur sensörü çok güzel ama, far sensörü için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kesinlikle eksik tasarlanmış diye düşünüyorum. Bir kere farların marş esnasında ve test için kontak açık beklediğimiz esnada yanmaması gerekiyor. Çünkü yoğun akım çeken marş motoru çalışırken başka donanımların da aküye yüklenmemesi gerekli. 1974 model Passat'ımda marşa basarken farlar sönerdi.

Keza çok soğuklarda ısıtma bujileri ne kadar devrede kalacak bilemiyorum ama bu esnada da farların yanmasının doğru olmadığını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yağmur sensörü çok güzel ama, far sensörü için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kesinlikle eksik tasarlanmış diye düşünüyorum. Bir kere farların marş esnasında ve test için kontak açık beklediğimiz esnada yanmaması gerekiyor. Çünkü yoğun akım çeken marş motoru çalışırken başka donanımların da aküye yüklenmemesi gerekli. 1974 model Passat'ımda marşa basarken farlar sönerdi.

Keza çok soğuklarda ısıtma bujileri ne kadar devrede kalacak bilemiyorum ama bu esnada da farların yanmasının doğru olmadığını düşünüyorum.

Aynen bende bu durum için auto konumunda tutamıyorum..Kapat-aç nerede kaldı bunun otomatikliği :)

Yorum bağlantısı

- 1

Tadını çıkarın ve güle güle kullanın...arabada sensöre dair ne varsa hepside muazzam işe yarar....

Muazzam olduğuna katılmıyorum. Yağmurun şiddetini tam ayarlamıyor ki. Bazen sapıtıyor hatta. Park sensöründen başkasından fayda yok. Tabi tercih meselesi. Dediğim gibi daha far sensörünü daha hiç kullanmadım. Ne zaman kullanırım onuda bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Hakan Çark

Yine de sensörlere %100 güvenmemek en doğrusu.Sensör arızalarından uçak düşmüştü. ( national geografic - uçak kazaları )

3 sene önce sensöre güvenip fazla kontrol etmeden park ederken ( hata ) sağ tarafı çok fena sürtmüştüm

Yorum bağlantısı
Mustafa Uz

Yine de sensörlere %100 güvenmemek en doğrusu.Sensör arızalarından uçak düşmüştü. ( national geografic - uçak kazaları )

3 sene önce sensöre güvenip fazla kontrol etmeden park ederken ( hata ) sağ tarafı çok fena sürtmüştüm

Aynen ben de daha dün gece müşterimizin Bmw X6'sı ile geri giderken az kalsın taksiden inen bir adamı arabanın açık olan kapısına sıkıştırıyordum. Sensözler bazen aynaları dikkatli kullanmamızı engelliyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...