İçeriğe Yönlendir

2012 C Max Ford'Un Bonusu.

Cihangir Elbasan

Recommended Posts

Emre Köksal

fiesta konut otoda iken marş basışta farı söndürüp sonra tekrar yakıyor..

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Benim sol far patlamış bu arada sabah farkettim.Demekki ikisi de yanıyor follow me home da

hey Allahım :)

sizin ampul patlak farkında değilsiniz,follow me bozuk sanıyorsunuz :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

hey Allahım :)

sizin ampul patlak farkında değilsiniz,follow me bozuk sanıyorsunuz :D

Yok aslında benim araçta follow me home olduğunu bilmiyodum,denedim sadece tek far yandı bende galiba sadece tek far yanıyor follow me home diye düşünmüştüm.Bu sabah farlara inip baktım biri yanmıyor,kimbilir nezamandır öyle geziyodum allah bilir :biggrin:

Yorum bağlantısı
Özer Özcan

Aracımda sensörmüş mensörmüş, kendimden başka hiç bir şeye güvenmem. Ancak sensörlerin büyük kolaylık sağladığı da bir gerçek. Aracıma binmeden ( özellikle geri geri çıkmam gerekiyorsa ) önüne arkasına bir bakarım. Çıkarken sensörlere de kulak veririm, gözlerim aynalarda olur. Anahtarla çalışan araçlara bir şey diyemeyeceğim ama marş düğmesiyle çalışan yeni C-Max'de, far otomatikteyken, motorun çalışmasıyla farların yanması aynı anda gibi. Saliselik farklar varsa bilemem. Ben özellikle kış aylarında aracımı çalıştırırken, hiç bir elektrik donanımının açık olmamasına çok dikkat ederim. Öyleki parklarım, müzik sistemi, kalorifer v.b. bile açıksa önce onları kapatır, sonra marşa basarım. Hatta belki geri kafalı diyeceksiniz ama adet edinmişimdir, stop etmeden önce yukarda bahsettiğim donanımların tamamını kapatır öyle stop ederim. Otomatik far özelliğini sadece uzun yolda kullanırım. Gecikmeli sönen farları ise şu ana kadar hiç kullanmadım. Bahsettiğim hususlara uyulmadığı takdirde diyelim akünün ömrü 7 sene ise 5 seneye düşeceğine inanıyorum.

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Aracımda sensörmüş mensörmüş, kendimden başka hiç bir şeye güvenmem. Ancak sensörlerin büyük kolaylık sağladığı da bir gerçek. Aracıma binmeden ( özellikle geri geri çıkmam gerekiyorsa ) önüne arkasına bir bakarım. Çıkarken sensörlere de kulak veririm, gözlerim aynalarda olur. Anahtarla çalışan araçlara bir şey diyemeyeceğim ama marş düğmesiyle çalışan yeni C-Max'de, far otomatikteyken, motorun çalışmasıyla farların yanması aynı anda gibi. Saliselik farklar varsa bilemem. Ben özellikle kış aylarında aracımı çalıştırırken, hiç bir elektrik donanımının açık olmamasına çok dikkat ederim. Öyleki parklarım, müzik sistemi, kalorifer v.b. bile açıksa önce onları kapatır, sonra marşa basarım. Hatta belki geri kafalı diyeceksiniz ama adet edinmişimdir, stop etmeden önce yukarda bahsettiğim donanımların tamamını kapatır öyle stop ederim. Otomatik far özelliğini sadece uzun yolda kullanırım. Gecikmeli sönen farları ise şu ana kadar hiç kullanmadım. Bahsettiğim hususlara uyulmadığı takdirde diyelim akünün ömrü 7 sene ise 5 seneye düşeceğine inanıyorum.

Babamdan öyle gördüm ben de... Ne varsa kapatır öyle çalıştırır, ne varsa kapatır öyle stop ederim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Şimdiki araçlar yoğun elektrik kullanıyor. Alarm, immobilizer, hafızalı radyolar, hatta kararan aynalar bile durduk yerde elektrik tüketiyor. Foruma yeni geldiğimde ilk dikkatimi çeken focusların şarj dinomosu sorunlarıydı. Çok basit bir sistem olduğunu bildiğim için tuhaf gelmişti.

Şimdi daha iyi anlıyorum, araçların bu yoğunlukta elektrik kullanımına bir de biz kullanıcıların yüklenmesiyle alternatörlerin ve akümülatörlerin ömrü yarı yarıya kısalmış oluyor.

Demekki eski yöntemlere devam edecez. :learn:

Yorum bağlantısı

Muazzam olduğuna katılmıyorum. Yağmurun şiddetini tam ayarlamıyor ki. Bazen sapıtıyor hatta. Park sensöründen başkasından fayda yok. Tabi tercih meselesi. Dediğim gibi daha far sensörünü daha hiç kullanmadım. Ne zaman kullanırım onuda bilmiyorum.

6 Yıldır aynı aracı kullanıyorum,ilave olarak 2 kere ön camı değiştirdim.yani sonradan takılan ön camda bile sensörün sapıtmasını ben görmedim...Dediğiniz gibi tercih meselesi,herkes kullanacak diye bir kural yok.

Yok aslında benim araçta follow me home olduğunu bilmiyodum,denedim sadece tek far yandı bende galiba sadece tek far yanıyor follow me home diye düşünmüştüm.Bu sabah farlara inip baktım biri yanmıyor,kimbilir nezamandır öyle geziyodum allah bilir :biggrin:

Yani şu follow me home özelliğini araştırmasan,ampulun patladığını göremiyeceksin :biggrin:

Yorum bağlantısı

6 Yıldır aynı aracı kullanıyorum,ilave olarak 2 kere ön camı değiştirdim.yani sonradan takılan ön camda bile sensörün sapıtmasını ben görmedim...Dediğiniz gibi tercih meselesi,herkes kullanacak diye bir kural yok.

Yani şu follow me home özelliğini araştırmasan,ampulun patladığını göremiyeceksin :biggrin:

Aynen öyle Hakan.Daha neler keşfedecez bakalım. :)

Yorum bağlantısı
Özer Özcan

Ben de şunu bir türlü anlayamıyorum, niye ingilizce ''beni eve kadar takip et '' deriz de , gecikmeli sönen ön farlar demeyiz???? :) :) :)

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Umut Taşlı

ikisi de kullanışlı donanımlar ama bu ikisi yerine yorgunluk algılayıcısı sunsalar, hayır demem. 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ahmetcan Yiğit

ikisi de kullanışlı donanımlar ama bu ikisi yerine yorgunluk algılayıcısı sunsalar, hayır demem.

Volvo'da var :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...