İçeriğe Yönlendir

2012 C Max Ford'Un Bonusu.

Cihangir Elbasan

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Yagmur sensoru gereksiz zaten bence.

Bir kamyonu sollarken, kamyonun suya girdiğini hayal et bakalım gerekli mi gereksiz mi :)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Hakan Çark

Aynen ben de daha dün gece müşterimizin Bmw X6'sı ile geri giderken az kalsın taksiden inen bir adamı arabanın açık olan kapısına sıkıştırıyordum. Sensözler bazen aynaları dikkatli kullanmamızı engelliyor.

BMW X6 mı? Ah ahh :)

Yorum bağlantısı

Bir kamyonu sollarken, kamyonun suya girdiğini hayal et bakalım gerekli mi gereksiz mi :)

Hangi kamyon :D azicik yagmurda bile bazen o tepkiyi veriyo zaten. O kadar su geldiginde zaten frene basmamayi kimse akil etmez insallah

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Sensörlerin hepsi güvenlik içerikli ise gerekli hatta şart. Ama onlarında bir açma kapama düğmeleri varsaki var, açmazsanız bir işe yaramıyorlar.

7 sene önce aldığım aracımın Far düğmesini Auto'ya aldım hala orda duruyor. Ve her zaman doğru yerde doğru zamandada çalışıyor. Otomatik Aynada harika bir şey 7 senedir arkamdan gelen ışığı ayarsız sürücülere !!! hiç küfür etmiyorum. Silecek eh işte olsada olur olmasada...

Sensörlerin hepsi son 10 yılda geliştirilen her teknolojik cihaz gibi insanların beyinlerini tembelleştiriyor. Bence bu yeni gelen nesiller için çok tehlikeli bir durum. Eskilere göre az yazan az okuyan ve az düşünen hazırcı ve iyice tembelleşen bir nesil geliyorki 10-15 sene sonra bu nesilin etkileri Dünya üzerinde daha çok görülecektir.

Wall-E diye bi animasyon vardı izleyenler bilir, dünya iyiden iyiye çöplük haline gelmeye başlayınca insanoğlu çok büyük bir uzay gemisiyle uzayda yaşamaya başlamışlardı ve dünyaya gönderilen kaşif robotlar da yeni hayat belirtisi(bitki, böcek vs.) arıyorlardı filmde. Bahsettiğiniz gibi yaklaşık 7-8 nesil o uzay gemisinde yaşayanlar muazzam teknolojiden öyle tembelleşmişlerdi ki heryere koltuklarında gidiyor ellerini dahi kullanmıyorlardı ve hepsi en az 120-130 kg gibiydi. Yani hazıra alışan toplum tembelliğe oradan da obeziteye gidiyor görüntüsü vardı... Umarım dediğiniz gibi olmaz da farklı ve olumlu etkilerini görürüz bu teknolojik asistanların...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

Yağmur sensörü çok güzel ama, far sensörü için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kesinlikle eksik tasarlanmış diye düşünüyorum. Bir kere farların marş esnasında ve test için kontak açık beklediğimiz esnada yanmaması gerekiyor. Çünkü yoğun akım çeken marş motoru çalışırken başka donanımların da aküye yüklenmemesi gerekli. 1974 model Passat'ımda marşa basarken farlar sönerdi.

Keza çok soğuklarda ısıtma bujileri ne kadar devrede kalacak bilemiyorum ama bu esnada da farların yanmasının doğru olmadığını düşünüyorum.

İyide aracınızı açık alanda çalıştırdığınızda farlar yanmıyor ki. Adı üstünde far sensörü siz karanlık bir ortamdakontağı açtığınızda yada marşa bastığınızda yanacak farlar. Bunda nasıl bir tuhaflık var anlayamadım

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

İyide aracınızı açık alanda çalıştırdığınızda farlar yanmıyor ki. Adı üstünde far sensörü siz karanlık bir ortamdakontağı açtığınızda yada marşa bastığınızda yanacak farlar. Bunda nasıl bir tuhaflık var anlayamadım

gece kullanımları kastediliyor

Yorum bağlantısı

Cihan Bey, biz de aynı şeyi söylüyoruz. Çok soğuk bir havada gece bir yere gideceksiniz. Eğer auto konumunda bıraktıysanız kontağı açar açmaz farınız yanmaya başlayacak, siz testin bitmesini bekleyeceksiniz, kızdırma bujilerinin sönmesini bekleyeceksiniz ve ardından marşa basacaksınız ve marş esnasında bile farlarınız yanmaya devam edecek. Yani araçta en çok elektrik akımına ihtiyaç olduğunda bile farlarınız bu akıma ortak olacak.

Bir de önümdeki bir ev, bir araç ve orada bulunan insanlar bu bekleme esnasında yanan fardan rahatsız olacaklar.

Bence doğru olan auto konumundayken motor çalışana kadar farların yanmamasıdır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

+100

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli

gece kullanımları kastediliyor

iyide nasıl çalışacak o zaman sensör. Yada şöyle mi olacak kontağı açayım 10 sn yanmasın sonra yansın. O zaman araçta 2 devre olması lazım biri aracı çalıştırdığında yanmasın diğeride 10 sn sonra devreye girsin. Eeee o zaman araç yürür haldeyken nasıl olacak o zaman ayrı bir sensör daha lazım karanlık ortamı gördüğünde yansın. Onu bunu bilmem aracımı 2005 ağustos ayında aldım o tarihten beri otomatikte elektrik aksamına yada aküye bir zarar verdiğini görmedim. Saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

iyide nasıl çalışacak o zaman sensör. Yada şöyle mi olacak kontağı açayım 10 sn yanmasın sonra yansın. O zaman araçta 2 devre olması lazım biri aracı çalıştırdığında yanmasın diğeride 10 sn sonra devreye girsin. Eeee o zaman araç yürür haldeyken nasıl olacak o zaman ayrı bir sensör daha lazım karanlık ortamı gördüğünde yansın. Onu bunu bilmem aracımı 2005 ağustos ayında aldım o tarihten beri otomatikte elektrik aksamına yada aküye bir zarar verdiğini görmedim. Saygılar

:) neden bu kadar laf saydınız anlamadım.

genel şikayet gece marşa basarken farların otomatik yanması.siz sanırım gündüz kullanımı düşündüğünüz için gözden kaçırdınız.

sistemse çok basit olarak güncellenebilir.far sensörü kontak açıldığında değil,motor çalıştığı andan itibaren devreye girebilir.onlarca teknolojik oyuncak yapan otomobil firmaları için bu iş su içmek kadar kolay olsa gerek.

marşa basasrsınız araba çalışır,anahtarı serbest bıraktığınızda far sensörünü devreye almış olursunuz (aynı hız sabitleyicinin on-off tuşu gibi,on yapmış olursunuz),gece ise farlar yanar gündüz ise yanmaz.o kadar karışık anlatmaya gerenk yok,saygı bizden :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Emre ŞAHiN

Yeni C-Max'lerde gece aracı çalıştırırken, marş esnasında farlar yanmıyor zaten. Motor çalıştıktan sonra devreye giriyor.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı

Yeni C-Max'lerde gece aracı çalıştırırken, marş esnasında farlar yanmıyor zaten. Motor çalıştıktan sonra devreye giriyor.

Aklın yolu bir, diğer markaların yıllardır uyguladığı şeyi yeni icat!!! etmişler.

Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli
(düzenlendi)
Cihan Bey, biz de aynı şeyi söylüyoruz. Çok soğuk bir havada gece bir yere gideceksiniz. Eğer auto konumunda bıraktıysanız kontağı açar açmaz farınız yanmaya başlayacak, siz testin bitmesini bekleyeceksiniz, kızdırma bujilerinin sönmesini bekleyeceksiniz ve ardından marşa basacaksınız ve marş esnasında bile farlarınız yanmaya devam edecek. Yani araçta en çok elektrik akımına ihtiyaç olduğunda bile farlarınız bu akıma ortak olacak. Bir de önümdeki bir ev, bir araç ve orada bulunan insanlar bu bekleme esnasında yanan fardan rahatsız olacaklar. Bence doğru olan auto konumundayken motor çalışana kadar farların yanmamasıdır.
Mükremin abi bir arabayı çalıştırmak kaç sn sürüyor. Sonuçta sen arabayı çalıştırsanda hareket etmeden farları yakacaksın. Sonuçta öylede rahatsızlık verdiğini düşünüyorsan o zamnada rahatsız edersin evi,aracı yada yayayı. Yağmur sensörü olsun far sensörü olsun bunlar güvenlik için yapılmıştır. Bende evimin otoparkına arabayı koyarken bodrum katta oturan farlarımdan nasibini alıyor. O rahatsız olmasın diye ben nasıl farlarımı kapatık önümü göreyim.
:) neden bu kadar laf saydınız anlamadım. genel şikayet gece marşa basarken farların otomatik yanması.siz sanırım gündüz kullanımı düşündüğünüz için gözden kaçırdınız. sistemse çok basit olarak güncellenebilir.far sensörü kontak açıldığında değil,motor çalıştığı andan itibaren devreye girebilir.onlarca teknolojik oyuncak yapan otomobil firmaları için bu iş su içmek kadar kolay olsa gerek. marşa basasrsınız araba çalışır,anahtarı serbest bıraktığınızda far sensörünü devreye almış olursunuz (aynı hız sabitleyicinin on-off tuşu gibi,on yapmış olursunuz),gece ise farlar yanar gündüz ise yanmaz.o kadar karışık anlatmaya gerenk yok,saygı bizden :)
Teknolojinin çalışma prensiplerinden pek anlamam düz mantik yazdım bende. tarihinde Cihan Beliceli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Erkan Aktaşgül

Ford'un internet sitesindeki donanım listelerine çok güvenemiyorum ben de. Bunda her sene değişen donanım paketlerinin de etkisi var sanırım. Siteyi hazırlayanların da kafası karışıyor artık.

Sensörlere gelince, ben sensörlerin hepsini aktif olarak kullanıyorum ve çok seviyorum. Aracı aldığımdan beri otomatik farda duruyor ve yanması gerekip de yanmadığı durum olmadı henüz.

Yağmur sensörü de en az far sensörü kadar faydalı. Yağmurlu havalarda zaten görüşünüz düşüyor, aracın içi buharlanmaya başlıyor, trafik yoğunlaşıyor, etrafta koşuşturan yayalar artıyor. Dolayısıyla kafanızı yoldan başka biryere vermemek için muazzam işe yarıyor. Aldığımdan beri yağmur sensörü de her daim aktif duruyor. Sadece aracı yıkamaya sokarken kapatıyorum o kadar.

Yorum bağlantısı
Emre Köksal

bizim bi abimizin titanium aracına da 2010 yılında alınan 2011 model fiesta-

(o ara opsiyon olmadığı halde) sony teyp, bleutooth, TR konuşma (güvenlik paketi olmamasına rağmen) fazladan hava yastığı araba otomatik olmadığı halde halı olan sol ayak dayama noktasına krom kaplama ve arka koltukların bagajda kalan arka kısmına kumaş kaplı olarak arabası çıkmıştı...

sanırım gelecek dönemlerde araçlara entegre edecekleri opsiyonları bazı araçlarda test edip sökmeden pazara yolluyor ford..

Yorum bağlantısı
Önder Kuru

Olayı çözmüşler...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Yergin

Yeni aldığım trend aracımın titanyumda olan ama trend modelinde olmayan 2 özelliğin trend aracımda olduğunu görünce çok şaşırdım.Acaba yanılıyor muyum diyerek defalarca kontrol ettim. Bu 2 özellik benim için bonus oldu doğrusu.

-------------------------------------- Trend ------------Titanyum

h72m9.jpg

h72tf.jpg

Bu 2 özellik gerçekten aracımda var.Acaba ford bu özellikleri araca koydu da web sitesini mi güncellemedi.Yoksa diğer Cmax 2012 araçlarda da var mı?

Bu otomatik çoçuk kapı kilidi dediği kapılar da kilitleniyor yanlızsadece camlar değil, ikisi farklı şeyler bizim focuslarda da var arka camları kilitleme, yanlız kapıların çoçuk kilidi el ile kilitleniyor.

Sizinkide sadece camları kilitliyor olmasın.

Yorum bağlantısı

Benim 2007 model focus trend de follow me home özelliği varmış meğer,birde silecekler 2.kademe de(sürekli) çalışırken araç durduğunda(stop etmeden,ışıklarda falan)sileceklerde duruyo,hareket edince tekrar silmeye başlıyo.Bilen varmıydı ben yeni keşfettim,o yüzden forumdaki imzamı değiştirdim :D

Yorum bağlantısı
Hüseyin Dönmez

yağmur ve far sensörü hata tüm sensörler gereklidir.hatta alkol sensörüde standart olmalı araçlarda .belli promilin üzeri araç çalışmamalı:)))))))))))))

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Şu an arabayı eşim benden daha çok kullanıyor.Yağmur sensörü,far sensörü,park sensörü hepsi onun için çok ideal.Kullanım kolaylığı sağlıyor.O yüzden bu arabayı çok sevdim diyor.Diğer arabada hepsi manuel olduğu için yağmurlu havalarda araba kullanmayı sevmiyordu.Gerçi o zamanlar manuel vites kullanıyordu ve biraz acemilik vardı.Mesela dijital klima.Benim arabada 24 dereceye ayarlı.Klima açık konumda,sürekli çalışır.Tüm bunlar kolay arıza çıkartabilir ama bence gereksiz donanımlar değil.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Aklın yolu bir, diğer markaların yıllardır uyguladığı şeyi yeni icat!!! etmişler.

Yeni icat ettigini nereden cikarttin Mukremin Abi? Kullandigim butun ford araclari far sensorlu, sensorsuz boyleydi, mars esnasinda farlar kapatirdi.

Yorum bağlantısı

Yeni icat ettigini nereden cikarttin Mukremin Abi? Kullandigim butun ford araclari far sensorlu, sensorsuz boyleydi, mars esnasinda farlar kapatirdi.

Bak şimdi,

Benim ilk ford niye öyle değil o zaman? Namıssız far sensörü çok güzel çalışır. Toroslardaki 20 küsür tüneli geçerken beni üzmez. Ama auto olsun manuel olsun marşa basarken farları söndürmez.

Yoksa beyninden bunun da bir ayarı mı vardır?

Yorum bağlantısı

Denedim. Öyle bir şey yok. Auto konumdayken marşa ilk basışta far yanıyor. Araba çalıştırmak üzere marşa basarken far yanık halde.

Yaaaa, benim araç da öyle işte. Onun için de auto konumunu sadece uzun yolda kullanıyorum. (Pis Ford)

Yorum bağlantısı

Follow me home da sağ far yanıyor sadece bende.normalmi.

Benim sol far patlamış bu arada sabah farkettim.Demekki ikisi de yanıyor follow me home da

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...