İçeriğe Yönlendir

Focus Yokuş Aşağı Kendi Kendine Gaz Veriyor

Ömer Dursun

Recommended Posts

Ömer Dursun

değerli arkadaşlar.2000 focus2.0 ghıa aracımda tuhaf bir sorun var.yokuş aşağı giderken 3.veya 4. viteste ayağımı gazdan çekiyorum araç kendi hızıyla 3000 devirlerde normal bir şekilde giderken birden kendi kendine gaz veriyor ve sıçrama yapıyor. bu tuhaf durum hem benzinde hem lpg de oluyor.bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Debriyaja basınca devir normale dönüyorsa veya devir yükseliyorsa ne fark olabilir? Aynı sorun bazen bende de oluyorda merak ettim.

Yorum bağlantısı
Ömer Dursun
(düzenlendi)

ekranda sarı ışık yanmıyor.debriyaja basıp hiç denemedim.bu gün sanayiye uğramıştım ihsan cingil arkadaşın dediği gibi boğaz kelebeğini temizlediler .gelirken denedim sorun kalmadı düzeldi.görüş ve katkılarınızdan dolayı teşekkürler. bu arada 15 tl ücret ödedim

tarihinde Ömer Dursun tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ömer Dursun

arkadaşlar bugün farkettim benim focus aynı sorunu devam ettiriyor.kelebek temizliğinden sonra 2 gün yapmadı şimdi gene aynı bişey anlamadım.uzman arkadaşlar ne yapmalıyız neler tavsiye edersiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ömer Bey hoş geldiniz...

Hidrolik direksiyon basınç müşürü çalışıyor mu kontrol edilmeli..?

Hava filtresi doğru mu, yerine düzgün oturmuş mu... ?

Hortumlarda çatlak patlak var mı.. ?

Ayrıca.. Aracımı görmek istiyorum.. Güncel bir resmi var mı :)

Yorum bağlantısı
İhsan Cingil

Valla ben temizlik yaptırdıktan sonra 1 hafta inişli çıkışlı devam etmişti sonra düzelmişti. Hava filtresinin üstünde hava akış metresi var onu balata temizleyicisiyle temizlemeyi deneyin birde.

Yorum bağlantısı
Ömer Dursun

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.kendi kendine gaz verme olayı kelebek temizliğinden sonra bayağı azaldı ama çok nadir olaraktan da yaptığı oluyor.bugün mehmet beyin tavsiyesiyle kayseri alemdar otoya gittim.gaz verme ve lpg den benzine istemdışı geçme sorununu anlattım.bilgisayara bağlayıp sorunun lpg ısı sensöründen olduğunu tespit ettiler.yenisini taktılar benzine geçme sorunu halloldu ancak kendi kendine gaz verme çok az olmakla beraber devam ediyor.kullanımda bir sıkıntısı olmadığı için bende fazla önemsemiyorum bu şekilde devam ediyorum.

mehmet bey aracın resminide en yakın zamanda yüklerim inşallah.bir de alemdar oto lpg yi kendilerinin takmadığını söylüyor.brc fast modeli eski sistemdir diyerek arızaya isteksiz baktılar ama sağolsun hallettiler.allaha emanet olunuz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

mehmet bey aracın resminide en yakın zamanda yüklerim inşallah.bir de alemdar oto lpg yi kendilerinin takmadığını söylüyor.brc fast modeli eski sistemdir diyerek arızaya isteksiz baktılar ama sağolsun hallettiler.allaha emanet olunuz.

Yalan söylüyorlar...

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/164085-lpg-taktiranlar/page__view__findpost__p__261248

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Ömer Bey hoş geldiniz...

Hidrolik direksiyon basınç müşürü çalışıyor mu kontrol edilmeli..?

Hava filtresi doğru mu, yerine düzgün oturmuş mu... ?

Hortumlarda çatlak patlak var mı.. ?

Ayrıca.. Aracımı görmek istiyorum.. Güncel bir resmi var mı :)

abi senin eski focus mu araç yoksa

Yorum bağlantısı
Ömer Dursun

fotğraf nasıl yükleniyor foruma kardeş bi tarif edermisin

Yorum bağlantısı
Ömer Dursun

kardeş bu benim yapacağım bi işe benzemiyor çok karışık şeyler.pc den fazla anlamam ama yapabilirsem sonra bi zaman yüklerim inşallah.allaha emanet olunuz

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

mail ile gönderebilirseniz bana gönderin.. mailimi özel mesajla gönderiyorum..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ömer Dursun

fotoğrafları mail ile göndermeyi denedim ama geldimi bilmiyorum.fotoğraflar mailin içinde kare içinde çarpı işareti haline geliyor resim gözükmüyor.genede göndermiştim.yokuş aşağı 300 devirlerde giderken ayağımı gazdan çekiyorum araç kendi halinde giderken anlık yakıtı gösteren ekranda 0.0 yazıyor.araç sonra birden gaz veriyor sıçrama yapıyor yakıt göstergesi 4-5 seviyelerine geliyor.haliyle aracın hızı artıyor.bi müddet 5-6 saniye böyle giderken kendi kendine sanki ağır vasıtalardaki egsoz frenine basar gibi yavaşlıyor yakıt göstergesi 0.0 oluyor.bu durum yokuş bitene kadar devam ediyor.bu arada ben gaz,fren,debriyaj hız sabitleme vb.hiç bir şeye dokunmuyorum.fikirlerinizi bekliyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...