Başar Yıldırım 25 Aralık 2012 Paylaş 25 Aralık 2012 Selam değerli arkadaşlar bir sorum olacak. Malüm kış aylarında ön cam ısıtıcılarını kullanma ihtiyacı duyuyoruz.Aracın ön cam ısıtıcısını açtıgımda sadece yarısını çalıştırıyor diger yarısı çalışmıyor sigortalarına baktım tek sıgorta ayırmamış daha önce başınıza geldi ise yardımcı olurmusunuz. Saygılarımla Başar YILDIRIM Yorum bağlantısı
Serkan Danış 25 Aralık 2012 Paylaş 25 Aralık 2012 Çok büyük ihtimalle cam içinde bulunan rezistans tellerinde(çalışmayan tarafın ana gelen hattı üzerinde olması olası ihtimal) kopukluk olmuştur, kopuk olup olmadığını gözle anlayamazsınız, sigortası tektir iki tane olmaz. İyi bir elektrikçiye giderek bağlantı uçlarından kontrol ederek akım geçip geçemediğine bakarak daha iyi aydınlatabilir durumu. Çalışıyor olsa elbet güzel olurdu ama çok da üzmeyin kendinizi, olmazsa olmaz bir eksiklik değil bence Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2012 Paylaş 25 Aralık 2012 ön cam ısıtma , kışın, ilkbahar yağmurunda, sonbaharda premiyum ötesi bir özellik 2 Yorum bağlantısı
Yalçın Yurdakul 25 Aralık 2012 Paylaş 25 Aralık 2012 ... çok da üzmeyin kendinizi, olmazsa olmaz bir eksiklik değil bence Sabahları erken saatte araç kullanmak zorunda kalıyorsanız klima kadar olmazsa olmaz bir özellik. Connect'te var; Titanium Focus, Titanium Mondeo'da yok. Anca Selektive Mondeo'da ve yeni kasa Titanium X pakette var. Başka markalarda rastlamadım bu ısıtıcılı cama. Opsiyonu olsa acımam verdiğim paraya. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 25 Aralık 2012 Paylaş 25 Aralık 2012 Benim arabada da mevcut.oto yıkamaya verdiğimde ön camı içten silmemelerini söylüyorum.Ne olur ne olmaz.Kendim temizlemeye özen gösteriyorum.Sabahları inanılmaz kullanışlı.Benimde sol tarafta sadece bir çizgi şeklinde kalıyor.Tek tel hasar görmüş olmalı.Ancak belli bir zaman sonra o da diğerleri gibi açılıyor. Yorum bağlantısı
Serkan Danış 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Sabahları erken saatte araç kullanmak zorunda kalıyorsanız klima kadar olmazsa olmaz bir özellik. Connect'te var; Titanium Focus, Titanium Mondeo'da yok. Anca Selektive Mondeo'da ve yeni kasa Titanium X pakette var. Başka markalarda rastlamadım bu ısıtıcılı cama. Opsiyonu olsa acımam verdiğim paraya. Olmazsa olmazdan kastettiğim eksikliği hissedilecek bir durum değil yani, şuan piyasadaki bir çok aracın resiztanslı ön camı yok ve kimse de bundan yakınmıyor, elbette olsa iyi olur, benim aracımda mevcut ve kullanıyorum faydası mutlaka var, üst sınıf bir özellik, ilk iki aracımda mondeo idi birisi titaniumdu onlarda yoktu mesela, yoktu diye hiç yakınmadım, buz kazıyıcısıyla 2 dakika sürer buzu kazımak...Aracı hangi şartta kullandığınızın çok da önemi yok senede 4 ay buzlu olan mevsim için üreticilerin araçlarına rezistanslı ön cam koymasını da beklemek manasız olur ayrıca, tabi opsiyonlu sunulabilir bu mümkün. Bu yüzden olmazsa olmaz bir özellik değil. ABS olmazsa olmaz bir özellik bence, çünkü sürüş güvenliğini doğrudan etkiliyor, klima, ön cam rezistansı, katlanabilir ayna, ısıtmalı koltuk gibi bir çok özellik olmasa da olur... Yorum bağlantısı
Semih Candan 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 bende aynı araç var bu sorun yok ama belki voltaj az olabilirmi çok az akımdan kaynakla bilirmi bende ki sorun "ön cam resistansı açınca farların voltajı düşüyor iç lamba voltajı düşüyor. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Bilinçsiz silmelerden dolayı çok çabuk rezistanslar kopuyor. Tek çare cam değişikliği. Yorum bağlantısı
Başar Yıldırım 3 Ocak 2013 Yazar Paylaş 3 Ocak 2013 Arkadaşlar ilgi ve alakanız için teşekkürler anlaşılan en yakın zamanda bir elektrikçiye gitmem gerekecek Yorum bağlantısı
Kaya Yasak 14 Ocak 2013 Paylaş 14 Ocak 2013 Olmazsa olmazdan kastettiğim eksikliği hissedilecek bir durum değil yani, şuan piyasadaki bir çok aracın resiztanslı ön camı yok ve kimse de bundan yakınmıyor, elbette olsa iyi olur, benim aracımda mevcut ve kullanıyorum faydası mutlaka var, üst sınıf bir özellik, ilk iki aracımda mondeo idi birisi titaniumdu onlarda yoktu mesela, yoktu diye hiç yakınmadım, buz kazıyıcısıyla 2 dakika sürer buzu kazımak...Aracı hangi şartta kullandığınızın çok da önemi yok senede 4 ay buzlu olan mevsim için üreticilerin araçlarına rezistanslı ön cam koymasını da beklemek manasız olur ayrıca, tabi opsiyonlu sunulabilir bu mümkün. Bu yüzden olmazsa olmaz bir özellik değil. ABS olmazsa olmaz bir özellik bence, çünkü sürüş güvenliğini doğrudan etkiliyor, klima, ön cam rezistansı, katlanabilir ayna, ısıtmalı koltuk gibi bir çok özellik olmasa da olur... Merhaba, bende 2012 silver var. Silver'ı sırf bu ön cam ısıtma özelliğinden dolayı tercih ettim diyebilirim. Çünkü sabahın köründe veya gecenin bir yarısında arabanın ön camını bir şey ile kazımak benim için çok kolay bir şey değil. sevmiyorum. hatta nefret ediyorum. birde ön cam ısıtmanının yanında silecek suyunuda ısıtıyor. bu yolculuk sırasında fıskiyelerin donmamasını sağlıyor. tabi tercih nedenlerimin aslında en başında esp gelir. ön cam ısıtma ise diğer artıların en başında Bilinçsiz silmelerden dolayı çok çabuk rezistanslar kopuyor. Tek çare cam değişikliği. ön cam rezistansı arka cam gibi değil diye biliyorum. camın içinde diye biliyorum ama yanlışmı hatırlıyorum, sabah bir kontrol etmek lazım. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 15 Ocak 2013 Paylaş 15 Ocak 2013 Merhaba, bende 2012 silver var. Silver'ı sırf bu ön cam ısıtma özelliğinden dolayı tercih ettim diyebilirim. Çünkü sabahın köründe veya gecenin bir yarısında arabanın ön camını bir şey ile kazımak benim için çok kolay bir şey değil. sevmiyorum. hatta nefret ediyorum. birde ön cam ısıtmanının yanında silecek suyunuda ısıtıyor. bu yolculuk sırasında fıskiyelerin donmamasını sağlıyor. tabi tercih nedenlerimin aslında en başında esp gelir. ön cam ısıtma ise diğer artıların en başında ön cam rezistansı arka cam gibi değil diye biliyorum. camın içinde diye biliyorum ama yanlışmı hatırlıyorum, sabah bir kontrol etmek lazım. Ön cam rezistansı çok güzel bir olay. Gerçekten çok faydalı ancak camın içine bakarsan v şeklinde rezistansaları görürüsün. Çok çabuk bozuluyor. Silmelerden etkileniyor. Yorum bağlantısı
Kaya Yasak 16 Ocak 2013 Paylaş 16 Ocak 2013 bugün yine dikkat ettimde camın içinde rezistanslar. yani silme ile etkilecek gibi gelmedi bana. inşallahta etkilenmez. Yorum bağlantısı
Ramazan Danış 12 Şubat 2013 Paylaş 12 Şubat 2013 Arkadaslar ben bu ön cam rezistansını çalįştırınca bir süre sonra kendiliginden devre dışı kalıyor bu normalmidir acaba. Yorum bağlantısı
Ramazan Danış 23 Şubat 2013 Paylaş 23 Şubat 2013 bu akşam bizim connect de aynı sorun oldu ön cam rezistansın sol tarafı çalışıyordu sağ taraf çalışmıyordu.sonra aracı stop ettim.işimi hallettikten sonra tekrar geldim aracı çalıştırdım ve cam diplerine parmağımı bastırarak gezdiridm baktımki sol tarafta çalıştı.bir deneyin isterseniz. Yorum bağlantısı
İbrahim Can 25 Mart 2013 Paylaş 25 Mart 2013 Arkadaslar ben bu ön cam rezistansını çalįştırınca bir süre sonra kendiliginden devre dışı kalıyor bu normalmidir acaba. camı yeteri kadar çözdükten sonra otomatik olarak devre dışı kalır. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 Konu acilisindan bu yana baya vakit gecmis ama belki baska arkadaslara yardimci olur... Ön cam isitmasinin 2tane sigortasi var (en azindan focusta böyle) arabanin kitapciginda yazdigina göre sag ve sol icin ayri ayri 40 amperlik sigorta mevcut. Motor bölümündeki sigorta kutusunda 14 ve 16 numarali sigortalar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts