İçeriğe Yönlendir

2009 Fiesta Collection 15 Inç Janta Hangi Ebat Ve Marka Lastik Almalı

Ümit HELVACI

Recommended Posts

Ümit HELVACI

Arkadaşlar şimdiden yardımlar için teşekkürler.

15 inç jant var internette arıyorum 195 50 15 öneriyor lastik siteleri fakat lastikçilere gidiyorum her gittigim farklı birşey söylüyor :( ne yapacagımı sasırdım...

Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar

Arkadaşlar şimdiden yardımlar için teşekkürler.

15 inç jant var internette arıyorum 195 50 15 öneriyor lastik siteleri fakat lastikçilere gidiyorum her gittigim farklı birşey söylüyor :( ne yapacagımı sasırdım...

lastikçi işine ne gelirse onu önerir, siz orjinal ebatlarına göre hareket edin...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hami Erışık

2004 focus hb,de orjinal; 195 60 15 var,yoksa bu orijinal degilmi anlamadım.kafam karıştı :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ümit HELVACI

konumuz 2009 model fiesta

sayın moderatörüm siz ne diyorsunuz ?

jant lastik tablosuna giriyorum orjinal ebat 175 65 14 en uygun 185 55 15 çıkıyor yüzde 0.2 ile

195 50 15 ise yüzde 2 üzeri

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sayın moderatörüm siz ne diyorsunuz ?

jant lastik tablosuna giriyorum orjinal ebat 175 65 14 en uygun 185 55 15 çıkıyor yüzde 0.2 ile

195 50 15 ise yüzde 2 üzeri

Yunus a Gökhan a hatta Ay a katılıyorum derim

Yorum bağlantısı
Ümit HELVACI

Ümit bey 15 jant için 195/50/15 14 jant 175/65/14 hala neyi sorguluyorsunuz anlamadım ?

:) tamam bende oyle düşünerek gittim lastikçiye ama

http://www.jant.com.tr/jant-lastik-hesaplama.htm su siteye bi goz atın sonra tekrar konusalım. orjinale 175 65 14 yazın istenene de 195 50 15 yazın birde 185 55 15 yazın ne demek istedigimi anlayacaksınız.

HERKESİN AYNI ŞEYİ SÖYLEMESİ DOĞRU OLDUGU ANLAMINA GELMEZ...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Neyi tartışıyorsunuz anlamadım, lastikçinin dediği kendini bağlar, elindeki mal, satmak istemesi vs. uzaaar.... sonuca gelirsek, aracın kapısında yazan ölçü dışındakiler uygun değildir, farklı lastik taktıkça hata oranıda yükselir, lastikçi yi geçin, kitapçıkta yazanı alın geçin :)

Not: herkesin ne dediğini bırakın, arabanın kapısında yazana bakın, doğru olan budur, esas olan budur, yorumada kapalıdır.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit HELVACI

185/55/15 takılabilir mi? evet takılabilir de, amacı ne olacak? daha mı ucuz?

cok haklısınız. verdiğim sitede 185 55 15 in farkı 0.2 cıkınca yakıt sürtünme yol tutus falan farkeder diye düşündüm

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

bu ebat yanlıştır, takarsınız birşey olmaz, tolerans içinde ama özünde ebadın yanlış olduğunu değiştirmez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit HELVACI

çok teşekkür ederim arkadaşlar. kusura bakmayın aklımdaki pürüzleri sizinde paylaştım.

Yorum bağlantısı
Onur Çankaya

Orjinale 195/50 15 İstenene 175/65 14 yazınca değişm yüzdesi 1.217629909106488

Orjinale 175/65 14 İstenene 195/50 15 yazınca değişim yüzdesi -1.2326388888888706

Girdiğiniz değerleri kontrol edin derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit HELVACI

peki fiyat ve kalite değerlendirmesi olarak hangi marka hangi model ???

Yorum bağlantısı
Halil Yücel
(düzenlendi)

Aynı karar verme sürecinden geçmiş biri olarak bende fikirlerimi paylaşmak isterim. Fiestanın orjinal lastikleri 195 50 15. Bu ölçüler ara üretim olduğundan çok pahalı değerinin üzerinde satılıyor. Ayrıca 50 yanakda Türkiye yollarında(en azından buralar için) kış lastiği pek mantıklı değil. Bu lastiğin alternatifi 185 55 15. Bu lastiklerde nispeten daha fazla bulunuyor. Tolere edilebilecek sınırların içerisinde. Forumda bu ölçülerde lastik kullanıp memnun olanlar var. Ama ben 4 tane jant alıp 175 65 14 kullanmanı tavsiye ederim. Kara jant alıp takarsan diğerinden ucuza bile gelir. Ben 200tl fark ödedim. 4tane sıfır çelik jantla birlikte taktırdım. Michelin 195 50 15 300tl yakın bir fiyat söylüyorlar. 175 65 14 ise 120-170 arasında maksimum.

Yani kısaca 15 jant istiyorsan 195 50 15 veya 185 55 15

14 jant istiyorsan 175 65 15. Bu değerde arabada etikette yazıyor ayrıca verilen kitapçıkda da yazıyor. Jantla birlikte satın alırsan her söküp takmada rot balans ayarı yaptırmak zorunda da kalmazsın.

tarihinde Halil Yücel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Yücel

peki fiyat ve kalite değerlendirmesi olarak hangi marka hangi model ???

Marka modelde cebine kalmış. Bide kullanımına kalmış. Sürekli uludağ, kartal kaya gibi yerlerle giden biriysenNokian, Michelin alpin, Goodyear uv8, Pirelli Snow Control Seri 3 gibi lastikler alabilirsin. Daha şehir içi kullanım için Hankook, Petlas, Lassa gibi lastikler tercih edebilirsin. Kullanımın ve cebine göre sen karar vereceksin artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit HELVACI

Halil bey bilgilendirmeniz için cok tesekkurler. bahsettiklerinizin hepsini düşündüm 14inçe düşersem istediğim gibi bir jant ve lastikler için daha fazla odemem gerekecekti. Ben de 195 50 15 goodyear exellance aldım 550 TLye. iyi mi sizce? lastikler yeni tarihli

Yorum bağlantısı
Onur Çankaya
(düzenlendi)

Aynı karar verme sürecinden geçmiş biri olarak bende fikirlerimi paylaşmak isterim. Fiestanın orjinal lastikleri 195 50 15. Bu ölçüler ara üretim olduğundan çok pahalı değerinin üzerinde satılıyor. Ayrıca 50 yanakda Türkiye yollarında(en azından buralar için) kış lastiği pek mantıklı değil. Bu lastiğin alternatifi 185 55 15. Bu lastiklerde nispeten daha fazla bulunuyor. Tolere edilebilecek sınırların içerisinde. Forumda bu ölçülerde lastik kullanıp memnun olanlar var. Ama ben 4 tane jant alıp 175 65 14 kullanmanı tavsiye ederim. Kara jant alıp takarsan diğerinden ucuza bile gelir. Ben 200tl fark ödedim. 4tane sıfır çelik jantla birlikte taktırdım. Michelin 195 50 15 300tl yakın bir fiyat söylüyorlar. 175 65 14 ise 120-170 arasında maksimum.

Yani kısaca 15 jant istiyorsan 195 50 15 veya 185 55 15

14 jant istiyorsan 175 65 15. Bu değerde arabada etikette yazıyor ayrıca verilen kitapçıkda da yazıyor. Jantla birlikte satın alırsan her söküp takmada rot balans ayarı yaptırmak zorunda da kalmazsın.

Ben 4 tane çıkma kara jantı 240 TL ye aldım.. :shok:

tarihinde Onur Çankaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ümit HELVACI

Ben 4 tane çıkma kara jantı 240 TL ye aldım.. :shok:

550 tl sadece 4 lastik fiyatı

Yorum bağlantısı
Onur Çankaya

Çıkma jant.Sıfır değil..Sıfır gibi bile değil bence..Bal gibi de kullanılmış 4 tane janta 240 tl bayıldım..Kışın ortası olunca seçme şansımız kalmadı..Kapaklar hariç , bijon dahil...Bilmiyorum piyasası nasıl? 600 TL de lastiklere verdim.

Yorum bağlantısı
Onur Çankaya

Bu arada sadece bijonlar 70 lirayı buluyor..

Evet bijonlar sandığım kadar ucuz değilmiş..

Kapakların tanesine de 15 TLverdim..Orijinal 2006 fiesta kullanılmış jant kapağı..

Yorum bağlantısı
Güray Yıldız

Michelin Alpin 195/50/R15 aldım geçen hafta 205 x 4 = 820 Tl yazlık hankooklarıda depoluyolar.Uzun yol performansıda iyi fakat yüksek hızlarda sanki gezinme yapıyor ama sessiz bir lastik.Karda da nasip olursa deniycez.

Yorum bağlantısı
Halil Yücel

Halil bey bilgilendirmeniz için cok tesekkurler. bahsettiklerinizin hepsini düşündüm 14inçe düşersem istediğim gibi bir jant ve lastikler için daha fazla odemem gerekecekti. Ben de 195 50 15 goodyear exellance aldım 550 TLye. iyi mi sizce? lastikler yeni tarihli

Rica ederim ümit bey. Goodyear excalence lastik tam emin olmamakla beraber yaz lastiği diye biliyorum. Yaz lastiği için bu fiyat normal. Goodyaer kış lastiğini özellikle bu zamanda tanesinin 270-280den (195 50 15 için) aşağı almanız zor. Hatta rakamlarda çok iyimser davrandım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...