İçeriğe Yönlendir

Cmax İçin Kafalık Monitörü Montajı Anlatımı

Tevfik Demirdal

Recommended Posts

Tevfik Demirdal

2007 cmax için kafalık montajı;

1. öncelikle koltukları öne doğru ayar aparatından iyice yatırınız. Takılı vaziyette bulunan orjinal kafalıkları klipsleri bastırarak çekip çıkarınız.

2. Koltuğun alt tarafındaki oynar kısmına doğru eğilip bakınız.dikiş noktası gibi gözüken yerinde iki kumaşı birbirine tutturmak için kullanılmı bir tarafı dişi bir tarafı erkek, uzunlamasına plastik mevcut. bu plastik bir tarafdan çekekerek iki kumaşı birbirinden ayırınız.

3. arka kısım kumaşı tamamen boşa çıkmış hale gelmiştir.

4. kafalık demirlerinin girdiği boşlukları el feneri yardımıyla kumaşın arasından bakarsanız görebilirsiniz.

5. (http://www.ebay.com/...RS:1123&vxp=mtr)

yukarıdaki almış olduğumuz yeni kafalıkların montaj demir borusu girecek olduğu boşluktan küçük ise plastik bağlantı silindirini öncelikle koltuk deliğine üstten yerleştiriniz.

6. kafalık kablolarını deliklere teker teker dikkatlice itiniz. başka birinin yardımıylada koltuğun alt tarafını elinizle kabloların rahatca koltuk içine girmesini sağlayınız. (eğer yalnız iseniz koçtaş tan el girmeyen bölgelerenden küçük nesneleri almaya yarayan ismini bilmediğim uzun yaylı kırmızı saplı bir çubuk satın alıp kullanabilirsiniz)

7. kabloları geçirdikten sonra kafalık metal aralıklarını Cmax' a göre ayarlayarak koltuk boşiluğundaki yerine takınız.

8. 1 adet çakmaklık kablosu ile arka konsolda bulunan 12 v girişine takzbilirsiniz.

9. koltuk içindeki kabloları rahat bir şekilde yukarıdan aşağıya doğru gittiğini emin iseniz, alt tarafataki koltuk döşeme plastiğini birbirne geçirerek takınız. elektrik kablosu çıkısını alt tarafın çakmaklığa bakan tarafından gizlice çıkarınız.

10. işlem tamamdır.

umarım bu yazdıklarım yardımcı olur. takıldığınız yerde sorabilirsin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Tevfik Demirdal

Orjinallik takıntım yüzünden kafalıkların açma kapama anahtar montaj fotoğraflarını sunuyorum. Faydalı olacağını umuyorum. burda asıl amaç göğüslükte bulunan arka cam buz çözme anahtarından bir tane daha satın alınarak, göğüslükte bulunan boş deliklerden birine takmaktır.

1. sony mp3/radyo yu sökme aparatlarının yönünü aşağıdaki fotoğraflardaki gibi takarak, için de tutucu tırnakların boşa geçmesini sağlıyoruz.

ngodn4.jpg

2j26opc.jpg

1euh5d.jpg

2d8mj3r.jpg

ifncwz.jpg

2. teybin arkasındaki çoklu soketin tırnak kilitleme parcasını ittirerek tamamen soketi söküyoruz.

ifncwz.jpg

2h4avjq.jpg

11j4r48.jpg

3. göğüslük önkısmı tırnaklarından dikkatlice tornavida ile çıkartınız.

16ia521.jpg

4. koltuklar tarafına kabloyu gizlice çekmek için konsol şekildeki gibi sökülür.

9k6l9c.jpg

dh4jo6.jpg

2jd5oip.jpg

5. daha sonra gene orjinal görüntüsü ve sağlamlık açısından 2 x 0,75mm oval elektrik kablosunun etrafını siyah bez bantla sarılır.fotoğraflardaki sıra ile kablo çekilir.

ivbqle.jpg

4kk46t.jpg

307mb7o.jpg

35ld7wz.jpg

15y6lox.jpg

6. kablo eklemesinde daralan makaron kullanımı dayanıklılığı daha artıracaktır.

f0nkug.jpg

7. kablolar klips ile sabitlenir.

35ch5hv.jpg

8. kabloarın koltuk arkasında sesi engellemesi için süngerimsi bir malzeme (ben Bim market işi koltuk başı kılıfı kullandım) ile kaplanır.

b8okuc.jpg

9. daha sonra koltuk arkasındaki bez parçaları üzerinde bulunan klipsler ile birbirine tutturulur.

10. şekildeki yeniden satın aldığım arka cam buz çözücü push buttonunu 555 entegreli monostable elektronik bir devre yaparak her basışta aç kapa durumuna getirilir.

msluv5.jpg

de9x1z.jpg

11. yapılan devre bir kutuya koyularak teybin yan tarafında uygun bir boşluğa yerleştirilir. elektrik bağlantısını teyb soketi arkasından paralel olarak alınır.

fk36kk.jpg

12. göğüslük ve konsol sökülen sıra ile tekrar geri takılır. yeni alınan tuş bos deliğe takılır.

28a3leh.jpg

işlem tamamdır. Böylelikle arka kafalıkların açma kapama kontrol sürücü kontrolünde olur.

umarım faydalı olur.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Nefis ötesi olmuş, 10. maddeeki uygulama, birçoğumuzun ayrıca aklını kurcalıyordu, o düğmenin değişik bir çalışma prensibine kavuşması, başka uygulamalara da ışık tutacaktır.

Vesile ile buraaya yazayım, Mondeo Mk3 e kafalık ekranı takılamıyor, zira yüksek ayarının içinden geçen kablolar, koltuk içine geçemiyor, kafalık ayaklarının içine geçtiği deliklerin ucu kapalı, saç boruyu delmek lazım ki bunun için koltuk sırtındaki döşemeyi sökmeli.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

güzel paylaşım ellerine sağlık. boş yerin biri ön can residansı için diğeride esp düğmesi için. ben boş yer bırakmadım. fordburada.com da bulabilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:bravo: Elinize sağlık sıkıntılı iş :nea:

Connecte, arka plakaya video kamera çekilmesini anlatsınlar bir de, 5 kişi 8 saat çalışma ile?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Demirdal

tüm arkadaslara teşekkürler. faydalı olacabileceğini düşündüğüm için çalışmayı koydum. toplamda 1 günlük çalışma ile yapıldı. Hobi olarak ve tabiki zevk alarak yapılması şart.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

tüm arkadaslara teşekkürler. faydalı olacabileceğini düşündüğüm için çalışmayı koydum. toplamda 1 günlük çalışma ile yapıldı. Hobi olarak ve tabiki zevk alarak yapılması şart.

esp tuşunu fordburada.com dan alabilirsin.

20130116144826.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Demirdal

esp tuşunu fordburada.com dan alabilirsin.

lokman bey teşekkür ederim. peki esp tuşunu aldık diyelim, kullanılabilmesi için modül falan takmak gerekiyormu,yada program ile mi hallediliyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

görsellik olarak düşün diye yazmıştım, arka cam resistansından hat çekerek gece aydınlatmasınıda yapabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Demirdal

görsellik olarak düşün diye yazmıştım, arka cam resistansından hat çekerek gece aydınlatmasınıda yapabilirsiniz.

:bravo: buda güzel fikir tabi.takdir ettim.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Akif Tekin

2007 cmax için kafalık montajı;

1. öncelikle koltukları öne doğru ayar aparatından iyice yatırınız. Takılı vaziyette bulunan orjinal kafalıkları klipsleri bastırarak çekip çıkarınız.

2. Koltuğun alt tarafındaki oynar kısmına doğru eğilip bakınız.dikiş noktası gibi gözüken yerinde iki kumaşı birbirine tutturmak için kullanılmı bir tarafı dişi bir tarafı erkek, uzunlamasına plastik mevcut. bu plastik bir tarafdan çekekerek iki kumaşı birbirinden ayırınız.

3. arka kısım kumaşı tamamen boşa çıkmış hale gelmiştir.

4. kafalık demirlerinin girdiği boşlukları el feneri yardımıyla kumaşın arasından bakarsanız görebilirsiniz.

5. (http://www.ebay.com/...RS:1123&vxp=mtr)

yukarıdaki almış olduğumuz yeni kafalıkların montaj demir borusu girecek olduğu boşluktan küçük ise plastik bağlantı silindirini öncelikle koltuk deliğine üstten yerleştiriniz.

6. kafalık kablolarını deliklere teker teker dikkatlice itiniz. başka birinin yardımıylada koltuğun alt tarafını elinizle kabloların rahatca koltuk içine girmesini sağlayınız. (eğer yalnız iseniz koçtaş tan el girmeyen bölgelerenden küçük nesneleri almaya yarayan ismini bilmediğim uzun yaylı kırmızı saplı bir çubuk satın alıp kullanabilirsiniz)

7. kabloları geçirdikten sonra kafalık metal aralıklarını Cmax' a göre ayarlayarak koltuk boşiluğundaki yerine takınız.

8. 1 adet çakmaklık kablosu ile arka konsolda bulunan 12 v girişine takzbilirsiniz.

9. koltuk içindeki kabloları rahat bir şekilde yukarıdan aşağıya doğru gittiğini emin iseniz, alt tarafataki koltuk döşeme plastiğini birbirne geçirerek takınız. elektrik kablosu çıkısını alt tarafın çakmaklığa bakan tarafından gizlice çıkarınız.

10. işlem tamamdır.

umarım bu yazdıklarım yardımcı olur. takıldığınız yerde sorabilirsin.

merhaba,

foruma yeni katıldım.monitör konusunda bana yardımcı olurmusunuz?nereden alacağım,montajı nereye yaptıracağım ve maliyeti nedir?teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ekrem Aslan

Nefis ötesi olmuş, 10. maddeeki uygulama, birçoğumuzun ayrıca aklını kurcalıyordu, o düğmenin değişik bir çalışma prensibine kavuşması, başka uygulamalara da ışık tutacaktır.

Vesile ile buraaya yazayım, Mondeo Mk3 e kafalık ekranı takılamıyor, zira yüksek ayarının içinden geçen kablolar, koltuk içine geçemiyor, kafalık ayaklarının içine geçtiği deliklerin ucu kapalı, saç boruyu delmek lazım ki bunun için koltuk sırtındaki döşemeyi sökmeli.

keşke benim araca koltuk başı monitörü almadan önce yazınızı görseydim :( aldım kendim takayım dedim.. anaa :shok:  bi baktım ucları kapalı..anlaşılan bi ton iş açacak başıma :angry:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...