İçeriğe Yönlendir

Yağ Lambası Yardım

Burak Ekici

Recommended Posts

Burak Ekici

Arkadaşlar bu akşam arabayı çalıştırdığımda ekranda yağ değişim zamanı diye bir yazı cıktı ve ibredeki yağdanlık sembolü yandı indim yağ bayagı eksilmiş yağ ekledim ama ışık hala sönmedi araba 12000 de servise 3000 km var hadi senesinin dolmasını beklersekte 20 gün var bu şekilde kullanmanın bir zararı varmıdır servise kadar bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar bu akşam arabayı çalıştırdığımda ekranda yağ değişim zamanı diye bir yazı cıktı ve ibredeki yağdanlık sembolü yandı indim yağ bayagı eksilmiş yağ ekledim ama ışık hala sönmedi araba 12000 de servise 3000 km var hadi senesinin dolmasını beklersekte 20 gün var bu şekilde kullanmanın bir zararı varmıdır servise kadar bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.

20 gün olduğu için önceden haber veriyor. Senesini doldurana kadar kullanabilirsiniz. Doğru yağı eklediğinize emin misiniz?

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

focusta araç yarım kontakta iken gaz ve frene aynı anda basarak bu mesajı silebiliyorsunuz, bir deneyin.

Yorum bağlantısı
Burak Ekici

servisi aradım 5 30 koyabileceğim soyledi bende 1lt castrol turbo dizel 5w 30 yağ koydum.

focusta araç yarım kontakta iken gaz ve frene aynı anda basarak bu mesajı silebiliyorsunuz, bir deneyin.

abi yarın bi deniyim belki işe yarar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

servisi aradım 5 30 koyabileceğim soyledi bende 1lt castrol turbo dizel 5w 30 yağ koydum.

abi yarın bi deniyim belki işe yarar

Uyarıyı silmeyin, km ve yıla bağlıdır. Bırakın, serviste bakım gördüğünde onlar silsinler, günler km'ler şaşmasın derim ;)

Yorum bağlantısı
Burak Ekici

Uyarıyı silmeyin, km ve yıla bağlıdır. Bırakın, serviste bakım gördüğünde onlar silsinler, günler km'ler şaşmasın derim ;)

oda ayrı bı olay haklısın ya aslında bana kalsa şimdiden gidip bakımı yaptıracaktım ama servistekiler ya 15000 yada 1 yılı doldurmus olması lazım prosedür geregi dedi. birde bütün servisler farklı fiyatlar verdi 500 le 300 arası hepside ford yetkili servis bu neye göre değişiyor acaba?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

oda ayrı bı olay haklısın ya aslında bana kalsa şimdiden gidip bakımı yaptıracaktım ama servistekiler ya 15000 yada 1 yılı doldurmus olması lazım prosedür geregi dedi. birde bütün servisler farklı fiyatlar verdi 500 le 300 arası hepside ford yetkili servis bu neye göre değişiyor acaba?

Kim engelliyormuş? İstediğiniz zaman bakım yapabilirsiniz. Fiyat alırken servislerden değişecek parçaların listesi ve ücretlerini tek tek öğrenmenizi tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

O lamba ve uyarı bende de çıkmıştı.Servis yetkilisi kullanabilirsiniz ama en kısa sürede bakıma gelirseniz daha sağlıklı olur dedi.Bakım yılına 10 gün vardı gittim 220 tl ye yağ,yağ filtresi,hava filtresi değişti ve rutin kontroller yapıldı balata spreyi,cam suyu antifriz eksiği tamamlandı ıvır zıvır :biggrin: .Uyarıda silindi.Bence beklemeden bakımı yaptırın.

Yorum bağlantısı
Burak Ekici

yağ seviyesini ölçmeden yağ koymayın, çok fenaolur, aracınıza dpf var mı?

yağ seviyesi neredeyse dipteyi çağlar abi o yuzden ekledim dpf derken abi?

Yorum bağlantısı
Burak Ekici

diesel partikül filtresi

valla hiçbir fikrim yok abi o konuda varmı yokmu bilmiyorum yağı eklemeden arayıp hangi yagdan koymam gerektiğini sordum ama büyük bir sorun yaratırmı

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Konu yağ ışığı ile ilgili olunca sizlere bir şey sormak istedim.

Aracımı çalıştırmak için anahtarı 2 konumuna getirip göstergedeki ışıkların sönmesini bekliyorum,ancak yağ ışığı sönmüyor. Marşa basıyorum araç çalışıyor ancak aracın devir saatindeki hareketlenme 1 saniye sonra başlıyor ve yağ ışığı o anda sönüyor.

Bunu son 1 haftadır yapmaya başladı.

Marşa bastıktan daha geç bir süre sonra devir saatinin hareket etmesi can sıkıcı nedenini merak ediyorum.

En son 30.000km bakımı haziran ayında yapıldı araç şu an 35.000kmde,benzinli.

Ne yapmam gerekir sizce?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Marş sırasında değil, motor çalışınca devir saati hareketleniyor...

Focus tdci böyle çalışıyor. Karşılaştırma yapabilirsin...

Konu yağ ışığı ile ilgili olunca sizlere bir şey sormak istedim.

Aracımı çalıştırmak için anahtarı 2 konumuna getirip göstergedeki ışıkların sönmesini bekliyorum,ancak yağ ışığı sönmüyor. Marşa basıyorum araç çalışıyor ancak aracın devir saatindeki hareketlenme 1 saniye sonra başlıyor ve yağ ışığı o anda sönüyor.

Bunu son 1 haftadır yapmaya başladı.

Marşa bastıktan daha geç bir süre sonra devir saatinin hareket etmesi can sıkıcı nedenini merak ediyorum.

En son 30.000km bakımı haziran ayında yapıldı araç şu an 35.000kmde,benzinli.

Ne yapmam gerekir sizce?

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Marş sırasında değil, motor çalışınca devir saati hareketleniyor...

Focus tdci böyle çalışıyor. Karşılaştırma yapabilirsin...

Sizinki tam zamanında hareketleniyor.

Ben çalıştı sesini duyuyorum ondan biraz daha geç hareketleniyor devir saati.

Bugun bir video çekerim eklemeye çalışırım

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Göstergenin solundaki sarı motor işareti ve yağ işareti kontak 2 deyken hiç sönmüyor bu normal midir?

Bir de tam çalışma anına ve devirlenme durumuna sesiyle bir dikkat edebilir misiniz? Acaba tam çalıştığı anda mı devir saati hareketleniyor yoksa biraz gecikme mi var anlayamadım? Yağ ışığı da çalıştıktan biraz sonra sönüyor bir soruna işaret olabilir mi? :unsure2:

Ayrıca havalandırmadan garip gıcırdama gibi sesler geliyor :nea:

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Bence de herşey normal...

anormal bir görünüm yok? yağ lambsaı , motor çalışınca söner

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

oo o zaman sevindim ben bir sorun var diye düşünüp kurdum da kurdum kafamda :)

Peki bu havalandırmadan gelen gıcırtılı çatır çutur sesler normal midir? Kışın artıyor bu sesler genelde.

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Evet gayet normal.benim arabadan da geliyor.İç sıcaklığı ölçen sensörün fan sesi galiba.

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya

Yağ lambası motor yağlamayı kestiği anda yanmaya başlar. motor daha çalışmadığı için yani yağ devirdaimi başlamadığı için siz marşa basmadan da sönmüyor. Gayet normal.

Kendi aracımın yağ değişim vakti gelmediğinden fiestalar da nasıl oluyor bilemiyorum ancak arazi araçlarımızın yağ lambaları, yağ ve filtre değişim periyotları yaklaştığında yada geçtiğinde biraz daha geç sönmeye başlıyor. ama sizin bakımlarınız yeni yapılmış. Bir kaç sn normaldir.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Burak Büyüktanır

Arkadaşlar. Aracım 2008 fiesta 1.4 TDCI 148000 km de. 15000 bakımına gittiğimde araca 5/30 mobil yağ koydular fakat servisten çıktıktan sonra aracımın yağ lambası rolantideyken yanıyor. gaza hafif basınca hemen sönüyor devir rölantiye gelince tekrar yanıyor. Araba hareket halinde iken sönüyor. Giderken deviri düşürünce yine yanıyor. Özel servis sorunun yağ müşürü olduğunu ve 60 TL ye değiştirilebileceğini söylediler. Bana yardımcı olabilirmisiniz. Birde aracı 2 hafta kadar yaklaşık 550 km bu şekilde sürmemde sakınca olur mu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yağ lambası ciddi bir uyarıdır gecikmeden yaptırın. müşür ise sorun olmaz fda değilse yatak saraar motor elden gider

Yorum bağlantısı
Burak Büyüktanır

Arkadaşlar yağ müşürünü değiştirdik ve sorun ortadan kalktı. Aynı sorunla karşılaşacaklar için bir tecrübe olmuş oldu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...