İçeriğe Yönlendir

Focus Subap Kesmesi Ve Yağ Yakma

Rahmi Çalışkan

Recommended Posts

Rahmi Çalışkan

arkadaşlar 2 ay önce aracım yolda giderken sibop kesti.ankarada bir ustaya 750 tl vererek yaptrdım.şuan aracım fazla yağ yakmaya başladı.önceden 5000 km de max 1 litre eksiltirdi.şuan 1500 km de ,1 litre falan eksiltiyor.tamir öncesi 10/40 koyuyorduk.tamir olduktan sonra 5/30 koyduk.fazla eksiltmeye başladı.ustaya gittim durumu anlattım üst kapak yapıldı ve güçlendi için alttaki pistonlara fazla basınç yapar bu şekilde yağ kaçağı varsa eksiltir dedi.sorunu nasıl halledeceğiz diye sordğumda motor inecek ve yapılacak.2500 lira civarında tutar dedi.sizce ne yapmalıyım.daha az masrafla nasıl kurtulabilirim.önerilerizi bekliyorum.

aracım sabah sorunsuz bi şkilde çalıştırıorum.mavi duman atmasıda yok.çekişi biraz zayıf.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ilk yapılan işlemdeki eksikliği, şimdi daha fazla ücret ödeyerek , olması gereken gibi yaptıracaksınız, bence bu sefer gerçekten motordan anlayan ve sizi uzun vadede kollayan bir usta bulun,

güçlenen subap, pistona fazla basınç yapıyor demke;;;;; yandık yani, sıfırı arabalrın hepsi yağ yakmalı?

Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar
(düzenlendi)

arkadaşlar 2 ay önce aracım yolda giderken sibop kesti.ankarada bir ustaya 750 tl vererek yaptrdım.şuan aracım fazla yağ yakmaya başladı.önceden 5000 km de max 1 litre eksiltirdi.şuan 1500 km de ,1 litre falan eksiltiyor.tamir öncesi 10/40 koyuyorduk.tamir olduktan sonra 5/30 koyduk.fazla eksiltmeye başladı.ustaya gittim durumu anlattım üst kapak yapıldı ve güçlendi için alttaki pistonlara fazla basınç yapar bu şekilde yağ kaçağı varsa eksiltir dedi.sorunu nasıl halledeceğiz diye sordğumda motor inecek ve yapılacak.2500 lira civarında tutar dedi.sizce ne yapmalıyım.daha az masrafla nasıl kurtulabilirim.önerilerizi bekliyorum.

aracım sabah sorunsuz bi şkilde çalıştırıorum.mavi duman atmasıda yok.çekişi biraz zayıf.

5W/30 daha ince yağ olduğu için 10W/40'a göre daha fazla eksiltmesi normaldir ancak ustanın bahanesi çok garibime gitti, mavi duman atmıyorsa yağ yakmıyor demektir ne yapacakmış 2500 te'ye, önce bol gaz vererek mavi duman atıp atmadığını kontrol edin ama 4000 - 4500 gibi biraz devirli çevirin bu arada avuç içinizi 3 - 4 parmak kadar yakınlıkta egzozun ağzına tutun bakalım elinize yağ gelecek'mi eğer gelmiyor ise özellikle karter kapağı bölgesini ve üst kapağın olduğu bölgeyi olmak üzere motorunuzu bi güzel yıkatın sonra temiz bir yere çekip mümkünse bir müddet kullanmayın sonra motorda ve yerde gözle yağ kaçağı kontrolü yapın...

tarihinde Coşkun Uçar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rahmi Çalışkan

Çağlar abi yapılan üst kapak işlemi iyi yapılmamış mı? eksik yapılan kısım ne olabilir.ankara da usta tavsiye edebilecğiniz yer var mı?

coşkun abi söylediklerini yapacam bakalım egsozdan yağ atacak mı

Yorum bağlantısı
Rahmi Çalışkan

levent bey teşekkürler.

çağlar abi rektefiye işi sizce tahminen ne kadar tutar? ayrıca rektefiye yapılırsa üst kapak daha önceden tamir olduğu için herhengi bir işlem olmayacak değilmi?

araç yağ eksilttiği için sadece pistonlar mı değişir? yoksa başka extradan bir parça değişir mi.teşekkrler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

üst kapak yeniden ölçülecek, bir kat paso alınacak zaten de bunu dışında birşey var mı diye yeniden bakılacak, işlem tam olmaı

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Ömer Ali Ayhan

Arkadaşlar focusumu alalı 7 yıl oldu tup taktırdım iki sene sonra subap arızası verdi değiştim şimdi yine aynı sorun başlamıştı değiştiriyorum ama bu durum hep böle mi olacak? benzinle Türkiye şartlarında binemem malum ama arabamı değiştirmek de istemiyorum bi fikriniz var mı bu konuda ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bahsi geçen yıldaki km ler nedir? subap değişirken nedler değişti tam olarak? üst kapak rektifiyeciye gitti mi?

Yorum bağlantısı
Ömer Ali Ayhan

aynı durum bende de oldu aracıma şuan sıbap yaptırıorum motor acıldı subaplar değişti ama aracın 4 silindir gözünde basınç sıfır sanırım piston yatagımı her neyse eğilmiş ya da sekman kilitlemiş dedi usta rektefiyeci usta gelip bakcak ne oldgunu sonra yapcaklar ne gerekıosa ama benım anlamadıgım nıye zamanında bakmadılar bıda motoru toplayıp dagıtıolar..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

aynı durum bende de oldu aracıma şuan sıbap yaptırıorum motor acıldı subaplar değişti ama aracın 4 silindir gözünde basınç sıfır sanırım piston yatagımı her neyse eğilmiş ya da sekman kilitlemiş dedi usta rektefiyeci usta gelip bakcak ne oldgunu sonra yapcaklar ne gerekıosa ama benım anlamadıgım nıye zamanında bakmadılar bıda motoru toplayıp dagıtıolar..

Ömer Bey.. konunuzu burası ile birleştirdim...

Lütfen diğer konulara aynı sorunu yazmayın ve yeni konu açmayın... Aksi takdirde, takip etmeniz yada doğru cevaplar bulmanız imkansızlaşır..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

motoru sökmeden önce kompresyon testi yapılmaz ise, motor açılınca teşhis koymak zorlaşır

Yorum bağlantısı
Ömer Ali Ayhan

Motoru sökmeden önce yaptılar zaten 4. gözde sıkıntı oldugu cıkıyodu bılgısayara bagladıklarında da bugun ustadan haber geldi blokda eğrilik varmış %10 rektefeciye yolladık duzeltıldı geldı ama şimdi de subap gözleri fazlamı aşınmış ne onu gönderceklermiş rektefeciye arabam 7 gundur yatıyo sanayıde neden bunların hepsi bi kereden bakılıp düzeltilmiyo taksıt taksıt ortaya çıkıyo anlamış değilim acaba usta yeterince iyi değil mi diye düşünüyorum?? Ayrıca sizce bu şekilde tamir olması dogrumu motorun sağlıklı olur mu? usta bu motorlar wolksvagen gıbı alımınyum değil piq mi öle bişey dedi bunlar da sıkıntı cıkmaz dedi doğru mu?

Ömer Bey.. konunuzu burası ile birleştirdim...

Lütfen diğer konulara aynı sorunu yazmayın ve yeni konu açmayın... Aksi takdirde, takip etmeniz yada doğru cevaplar bulmanız imkansızlaşır..

Mehmet bey biri sorumu görüp cevap yazsa öle yapmıcaktım ama sanırım geçmiş konuya yazdıgım için görmemiştir kimse diye yenı konu actım. Ayrıca o kadar çok subapla ilgili konu var ki zaten haddinden fazla açılmış aslında hepsi birleştirilse süper olur..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İşini bilen bir ustanın elinde sorun çıkacağını sanmıyorum...

Yorum bağlantısı
Ömer Ali Ayhan

Umarım işini biliyordur sonuçları yıne yazacağım ilginize teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Ömer Ali Ayhan

Arkadaşlar aracımı aldım gayet düzgün olmuş inşallah sıkıntı çıkmaz yalnız düşük devirde gaza yuklenince rampada tekleme yapıyor ustaya götürdüm buji kablolarını da değişelim tamamdır dedi..

Yorum bağlantısı
Ömer Ali Ayhan

henüz gelmedi parça ama ben degil motoru yapan usta alcak motora garantı verdgı ıçın parçaları da kendı alıyo biraz servis usulü çalışıolar sanırım..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...