İçeriğe Yönlendir

Direksiyondaki Teybe Ait Tuşlar Çalışmıyor

Ömer Dursun

Recommended Posts

Ömer Dursun

selamün aleyküm arkadaşlar.aracın direksiyonunun üzerindeki teybi kumanda eden tuşların hiç biriside çalışmıyor.sebebi hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

selamün aleyküm arkadaşlar.aracın direksiyonunun üzerindeki teybi kumanda eden tuşların hiç biriside çalışmıyor.sebebi hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

Teyp orjinal mi?

Yorum bağlantısı
Ömer Dursun

evet varmış.serviste şaşırmıştı buna.2.0 motor olanlarda varmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar

Soketi çıkmış olabilir, bi elektrikçiye göstermek lazım...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

evet varmış.serviste şaşırmıştı buna.2.0 motor olanlarda varmış

2.0 da olabilir evet..Yalnız neden çalışmıyor kumanda onu bilemedim :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Soketi çıkmış olabilir, bi elektrikçiye göstermek lazım...

Soketi kolay çıkacak bir yapıda mıdır ? O bölgeyle bir işlem yapıldıktan sonra takmayı unutmuş olabilir belkide..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

airbag ile ilgili işlem var mı? hiçbir tuş mu çalışmıyor?

Yorum bağlantısı
Ömer Dursun

airbag le ilgili bişey yapılmadı.elektrikçi biz anlamayız dedi servise yönlendirdi.servis de kesin bişey söylemedi sıfır araçtan söküp denemek istedi oda uymadı bizim araca.arkadaşımın aynı aracından söküp bizim araca taksak belli olur ama söküp takmayı yapabilirmiyiz bilmiyorum

Teybiniz söküldü mü son zamanlarda?

hayır sökülmedi

airbag ile ilgili işlem var mı? hiçbir tuş mu çalışmıyor?

evet hiç bir tuşu çalışmıyor

Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar

Soketi kolay çıkacak bir yapıda mıdır ? O bölgeyle bir işlem yapıldıktan sonra takmayı unutmuş olabilir belkide..

Genelde eski model otomobiller devamlı işlem gördüğü için kablolar ordan burdan sarkıyor birinin ayağı takılmış olabilir yada dediğiniz gibi sökülüp takılması unutulmuş olabilir, hiç biri çalışmıyor dediği için soket geldi aklıma...

Yorum bağlantısı
Ömer Dursun

cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.arkadaşın aracından söküp takmayı deneyeceğim inşallah.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

önce teybi söküp (daha basit) soketleri sök tak yapın, deneyin derim, teyp kod ister ama

Yorum bağlantısı
Ömer Dursun

önce teybi söküp (daha basit) soketleri sök tak yapın, deneyin derim, teyp kod ister ama

o zaman bir sorunu halledelim derken teyp kod isterse bir sorun daha çıkar
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arkadaşlar çalışmaz...

Çünkü bu araçtaki teyp RDS 5000 değil.. Bu araca ben Blaupunkt takmıştım...

Blaupunkt sökülüp takılınca kod istemez..

Cd çalar 2000 yılında var mıydı ben emin olamadım.

Orjinalinde RDS5000 ve 6'lı cd changer vardı..

Yorum bağlantısı
Ömer Dursun

Arkadaşlar çalışmaz...

Çünkü bu araçtaki teyp RDS 5000 değil.. Bu araca ben Blaupunkt takmıştım...

Blaupunkt sökülüp takılınca kod istemez..

Orjinalinde RDS5000 ve 6'lı cd changer vardı..

onu da öğrenmiş olduk Mehmet abi.teyp değiştiği için çalışma ihtimali sıfır mı.bir de size dikiz aynasını sorayım.altında bir düğme var basınca ne oluyor bişey değişmiyor gibi.bu aynanın özelliği nedir onu da siz takmış olmalısınız.birde güneşliklerin kenarında küçük hoparlör gibi şeyler var onlarında ne işe yaradığı hakkında bilgi verebilirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

onu da öğrenmiş olduk Mehmet abi.teyp değiştiği için çalışma ihtimali sıfır mı.bir de size dikiz aynasını sorayım.altında bir düğme var basınca ne oluyor bişey değişmiyor gibi.bu aynanın özelliği nedir onu da siz takmış olmalısınız.birde güneşliklerin kenarında küçük hoparlör gibi şeyler var onlarında ne işe yaradığı hakkında bilgi verebilirmisiniz.

Sıfır değil.. forumda bir üyemizin bacanağı elektronikçi ve bu teyplere bir eklenti yaparak direksiyondan kumandayı çalışır hale getirebiliyor.. Ben yaptırdım.. 100 lira istiyor..

O ayna orjinal aynası değil, elektronik kararan aynadır.. evet ben takmıştım. düğmeye basarak aynayı kapatırsan gece kararmaz ve arkandan gelen araçların ışıkları gözünü alır.. Aynaya ışık tutarak da bunu anlayabilirsin.. http://www.ozyurek.org/ayna/ayna.htm

Güneşliklerin yanındaki küçük hoparlöre benzeyen şeyler ise benim sonradan taktırdığım alarmın sensörleridir..

Yorum bağlantısı
Ömer Dursun

şu anda alarm varmıdır bu araçta abi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

şu anda alarm varmıdır bu araçta abi

Var, ben takmıştım.. orjinal kumandasına entegre çalışır, darbe ve hareket sensörlü idi..

Cenmax'ın kumadasız, araç kumandasına entegre edilebilen bir modeli..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

direksiyondaki tuşlar zaten teyp tuşu değildir o zaman :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...