Abdullah Aladı 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Bir arkadaşımın sciroccosu için blow of bakıyoruz tavsiye ettiğiniz bir ürün var mı? Bir kaç tane link ekliyorum hangisi iyidir? http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-hks-blow-off-valfi-siyah-renk-super-sqv-110829078/detay http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-orjinal-alman-hks-blow-off-110739333/detay http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-hks-blow-off-valfi-gri-netron-dan-110708794/detay Hangisini almak mantıklıdır? Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 blow of deyince aklıma cuff cuff videosu geliyor. Yorum bağlantısı
İhsan Cingil 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Zaten "cuf" sesini veren malzeme. Aracına maal ettiği fiyata koymuş arkadaş. 2.el almak mantıklı değil. Sıfır alıp taktırmak mantıklı. Zaten montaj için vereceğiniz para 50-100 arasında bildiğim kadarıyla. 2.el satan onu çıkarmaya çalışmış. Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 biliyorum o sesi verdiğini eskiden bir konu vardı meganına yapmıştı bir tane forum üyesi o aklıma geldi onu kastettim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 (düzenlendi) Bu alet için harbi araba ve motor lazım, şirokkoda sadece ses lazımsa olur diyim 8 Ocak 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Bu arada bilmeyenler için blow off'un asıl amacı turbolag'ı engellemektir sıkışan havayı dışarı verirkende cuf cuf sesini verir sessiz olanınada Dump Valve denir onun için sordum dump valve varmı diye... Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 8 Ocak 2013 Yazar Paylaş 8 Ocak 2013 Araçda Dump Valve yok'mu... Olup olmadığı hakkında bilgim yok abi.Sadece ses amaçlı yaptıracak. Bu alet için harbi araba ve motor lazım, şirokkoda sadece ses lazımsa olur diyim Sadece ses için yaptıracak. şikoyu chipletti 200 hp civarı şuan Yorum bağlantısı
Mert Dinçol 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Bu alet için harbi araba ve motor lazım, şirokkoda sadece ses lazımsa olur diyim Abi 1.4 olduğu için küçümseme. 160lık olanlar bir yazılım,hava filtre kiti, güzel bir egzos sistemiyle 230-240 hp gibi bir güç elde etmek mümkün. Bu da çoğu aracı tokatlamak için yeterli oluyor. Şahit oldum Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Olup olmadığı hakkında bilgim yok abi.Sadece ses amaçlı yaptıracak. Sadece ses için yaptıracak. şikoyu chipletti 200 hp civarı şuan o zaman HKS tek geçerim... Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 8 Ocak 2013 Yazar Paylaş 8 Ocak 2013 Abi 1.4 olduğu için küçümseme. 160lık olanlar bir yazılım,hava filtre kiti, güzel bir egzos sistemiyle 230-240 hp gibi bir güç elde etmek mümkün. Bu da çoğu aracı tokatlamak için yeterli oluyor. Şahit oldum Araba şu an fena kaçıyor ama bi o kadarda yakıyor tabii ki onu kullandıktan sonra benim Focus yavaş gelmişti haliyle o zaman HKS tek geçerim... Linktekilerden hangini önerirsin abi yada alternatif link? Yorum bağlantısı
Mert Dinçol 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Dump valve i değiştirmişti sanırım benim arkadaş. Forge markalı bir parça kullanmıştı. Sesi blow off dan daha az çıkıyor ama daha doğal bir ses olduğunu düşünüyorum. Doğal derken blow offtaki aşırı çuff lama yok ama yine de ses tatmin edici,gaza getirici,dikkat çekici.İsterseniz inceleyin bu parçayı Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Dump valve i değiştirmişti sanırım benim arkadaş. Forge markalı bir parça kullanmıştı. Sesi blow off dan daha az çıkıyor ama daha doğal bir ses olduğunu düşünüyorum. Doğal derken blow offtaki aşırı çuff lama yok ama yine de ses tatmin edici,gaza getirici,dikkat çekici.İsterseniz inceleyin bu parçayı Dump valve cuflamaz zaten Araba şu an fena kaçıyor ama bi o kadarda yakıyor tabii ki onu kullandıktan sonra benim Focus yavaş gelmişti haliyle Linktekilerden hangini önerirsin abi yada alternatif link? Bizim VW'cilere bir sorayım biz daha çok 106'larda kullandık onun için bişi diyemiyorum... 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 8 Ocak 2013 Yazar Paylaş 8 Ocak 2013 Dump valve i değiştirmişti sanırım benim arkadaş. Forge markalı bir parça kullanmıştı. Sesi blow off dan daha az çıkıyor ama daha doğal bir ses olduğunu düşünüyorum. Doğal derken blow offtaki aşırı çuff lama yok ama yine de ses tatmin edici,gaza getirici,dikkat çekici.İsterseniz inceleyin bu parçayı Dump valve i söylerim ona ama yüksek ses istiyo sanırım.önce blowdan yana kullanacaktır tercihini. 1 Yorum bağlantısı
Mert Dinçol 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Dump valve cuflamaz zaten Bizim VW'cilere bir sorayım biz daha çok 106'larda kullandık onun için bişi diyemiyorum... Coşkun bey, Stock halde belki çuflamıyordur ancak arkadaşımın aracında Blow off ''mevcut değildir.'' Forge dump valve takıldıktan sonra çuflama sesi oluşuyor. Ama yine de isterseniz çuflama sesini videoya çekebilirim. Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Coşkun bey, Stock halde belki çuflamıyordur ancak arkadaşımın aracında Blow off ''mevcut değildir.'' Forge dump valve takıldıktan sonra çuflama sesi oluşuyor. Ama yine de isterseniz çuflama sesini videoya çekebilirim. Bildiğim kadarıyla Forgelerin diyaframı çok kuvvetli değil ayrıca memnun olanda var şikayet edende çuf çuf sesi almak için Forge almak "bana göre" çok akıl kar'i bişi değil tabi bu benim fikrim adam gibi bi ses almak istiyorsak Blow off takılmalı diye düşünüyorum... Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 8 Ocak 2013 Yazar Paylaş 8 Ocak 2013 Benim tavsiyem çakma HKS alın 135 TL dir fiyatı ve sesi son derece güzeldir diyafram ayarı da vardır.Ben kullanıyorum Bektaş ta kullanıyor aynısını hatta aşırı sesten şikayet bile aldığım olmuştur... Teşekkür ederim memnun olduğunuza göre bizde aynısından alabiliriz.Montaj konusunda sıkıntı olur mu? Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 8 Ocak 2013 Yazar Paylaş 8 Ocak 2013 Çakma hks ler orj.hks lerin birebir kopyasıdır Sıkıntı kısmını biraz açabilirmisiniz? Daha önce hiç yaptırmadığımız bir uygulama o yüzden dedim montajını yaptırırken dikkat etmemiz gereken bişey var mı diye Balıkesir'de yaptıracağız. Yorum bağlantısı
Mert Dinçol 8 Ocak 2013 Paylaş 8 Ocak 2013 Bildiğim kadarıyla Forgelerin diyaframı çok kuvvetli değil ayrıca memnun olanda var şikayet edende çuf çuf sesi almak için Forge almak "bana göre" çok akıl kar'i bişi değil tabi bu benim fikrim adam gibi bi ses almak istiyorsak Blow off takılmalı diye düşünüyorum... Abi benim duyduğum turbonun küçük olması sebebiyle blowoff un basıncı çok düşürüp gaz tepkisinin azalmasına neden oluyormuş. Ne derece doğru olabilir bu bilgi emin değilim de sana danışmak istediğim basınçta çok büyük bir değişime yol açar mı blow off? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ocak 2013 Paylaş 9 Ocak 2013 1.4 tsi 230 hp çokmu, ufacık motor aşırı besleme, cuf isteniyorsa alt sınır vereyim, örneğin İmpreza wrx sti falan olacakki tamam diyim, yanlış anlaşılmasın kötüdür demiyorum, ama hormonlu arabadır, anlatmak istediğim şey başka, gerçekten kuvvetli araba olacak 300 hp üstü olacak gibi, bunun altı ancak ses bana göre, f3 ecoboost ta 180 hp, chiplesen ne yazar, bunlar normal sürüş arabaları, geçtikleri arabalara bakarsanız zaten gerçek spor araba olmadığı görülecektir, anlatmak istediğim buydu yani, yoksa elbette takarsınız, 230 hp az değildir ama bana göre birşey de değildir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ocak 2013 Paylaş 9 Ocak 2013 (düzenlendi) 2.0 TSİ verelim Bu da oyuncak, normal seyir arabası, gerçek spor arabalara yaklaşamaz bile, üzgünüüm Bari Golf R de de bir nebze tamam diyeyim Öbür konuya yazdığım gibi, seni Audi paklar artık, R8 yaz da tamam diyeyim, blow off muş :D 9 Ocak 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ocak 2013 Paylaş 9 Ocak 2013 (düzenlendi) Hah bu anca kurtarır buda yavaş ya neyse Neyse sana şunu hediye ediyorum. http://www.audi.com/...8/r8-coupe.html 9 Ocak 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 Ocak 2013 Paylaş 9 Ocak 2013 (düzenlendi) Bende bunu diyorum zaten, ses süper, birde gerisi olsa tam olucak 9 Ocak 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Coşkun Uçar 9 Ocak 2013 Paylaş 9 Ocak 2013 (düzenlendi) Abi benim duyduğum turbonun küçük olması sebebiyle blowoff un basıncı çok düşürüp gaz tepkisinin azalmasına neden oluyormuş. Ne derece doğru olabilir bu bilgi emin değilim de sana danışmak istediğim basınçta çok büyük bir değişime yol açar mı blow off? Ya şimdi şöle BO gazı kestiğinde turbonun içindeki sıkışan havayı dışarı atıp kanatların sıkışmasını engelliyor böylece kanatlar frenlenmemiş oluyor diğer türlü kanatlar içerde biriken hava sebebiyle yavaşlıyor ve tekrar gaza bastığında turbolag yaşanıyor yani alt devirlerde makine hemen toparlıyamıyor ancak küçük turbolarda tabi'ki bir miktar kayıp oluyor zira tekrar doldurması zaman alıyor aslında küçük turbolarda BO kullanılması taraftarı değilim, bunun yerine VGT yani değişken kanatlı turbo kullanmak daha avantajlı zira alt devirlerde kanatlar sıkışmıyor...BOV ile alacağın ses budur... 9 Ocak 2013 tarihinde Coşkun Uçar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts