İçeriğe Yönlendir

Benzin Pompası Değişti ,Rampada Gaz Yemiyor

Osman Gülten

Recommended Posts

Osman Gülten

Önce araba benzinde çalışmamaya başladı.LPG'nin düğmesine basılı tutup kontağı çevirdiğimde araç direkt lpg de çalışıyor,benzine alınca duruyordu.Benzin pompası sizlere ömürdü yani.Neyse özel servise gidip şamandırayla beraber değişimi yapıldı.

Aynı gün yokuş çıkarken lpg bitti.Doğal olarakta benzine geçti.Ama araç gaz yemiyordu.Gaza daha çok bastığımda sanki benzin bir geliyor bir gelmiyor gibi tekleme oluyordu.Düz yolda tam belli etmiyor ama rampa görünce gaz yemiyor.Artı olarak depo içinde ki benzin pompasından garip sesler geliyor.Bir hışırtı sesi gibi,sanki hava yapmış gibi ses çıkarıyor.Kulağımı arkaya verdiğimde titreşimide ,pompa sesinede rahat duyabiliyorum.

Sabah olunca servisi aradım.Sorunları söyledim.Getirin bakalım dediler.Ben işte olduğum için birine verip gönderdim.Benzin fitresini değiştirmişler,birde benzin katkısı satıp göndermişler.Akşam kullanınca sorunların gitmediğini gözlemledim.Yine benzinde gaz yemiyor,arkadan pompanın sesi geliyor.Koltuğu kaldırıp elimi koyduğumda titriyor orası.Daha önceden bu kadar ses gelmiyordu,gelmeside normal değil sanırım ?

Bakalım Perşembe günü tekrar göndereceğim,sorun nerde olabilir ? Bana kalırsa ya şamandıra yan sanayi yada arızalı...

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Depodaki benzin durumu nedir?

Benzin pompası markası neydi?

Son cümlede şamandıra demişsiniz.O da arızalı mı?

Yorum bağlantısı
Osman Gülten

Benzin 1/8 de.Benzin ışığıda yanmıyor.

.Şu an pompasıyla beraber sıfır şamandıra takılı

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

1/8 benzin miktarı az.Benzin ışığının bu seviyede yanması lazım.Bence 1/3 altına düşmeyin.Yeni şamandıra bu seviyede ışığı yakmalıydı.Kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Depoda yeterli benzin olmadığı için rampada benzine ulaşamıyor olabilir.. Biraz daha benzin alın.. çeyreğin altına düşürmeyin. pompayı yine yakmayın..

Yorum bağlantısı
Osman Gülten

Sorun 1/8 den kaynaklanmıyor.Çünkü 2 yıldır her şekilde kullandım.Benzin az olsada,çok olsada hiç rampada gaz yemediği olmadı.Benzin gösterge ibresi en alt çizgi sınırında ışığı yakıyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sorun 1/8 den kaynaklanmıyor.Çünkü 2 yıldır her şekilde kullandım.Benzin az olsada,çok olsada hiç rampada gaz yemediği olmadı.Benzin gösterge ibresi en alt çizgi sınırında ışığı yakıyor.

İyi de bu şekilde benzin pompasını yakmışsınız işte..1/8 oranda benzin olması yok gibi birşey..Benzin almayı deneyin..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Benzin pompasına yapacağınız masraf ile yarım depodan fazla benzin alırsınız.Bence tekrar arıza yapmadan depoyu çeyreğin üstüne çıkarın.Bu şekilde kullanırsanız yine arızalanır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benzin pompasına yapacağınız masraf ile yarım depodan fazla benzin alırsınız.

Bunu derken de şunu eklemek gerekiyor.. Bu benzin çöpe giden bir şey değil.. deponuzda duracak.. Gerektiğinde yakacaksınız..

Benzin lambası yanarak araç kullananları anlamıyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Gülten

10 lt benzin alınca benzin pompası daha çok ses yapmaya başladı.Öyle bir seski rahatsız edici. :shok:

Şamandıraya işçilik dahil 320 lira verdim.

Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya

Aynı olay hafta sonu başıma geldi benzin pompası sizlere ömür pompa şamandıra takım halinde degişti pompa + şamandıra 250 tl başka işlerde yaptırdım onlarla birlikte 70 tl işçilik verdik sizin aracınızdan gelen ses tiz bi sesmi ? benim aracımdada sabah çalıstırdıgımda kulak çınlaması gibi tiz bi ses gelıyor bazen kesiliyor bazen duyuyorum anlayamadım neden oldugunu??

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...