İçeriğe Yönlendir

Abs Fren Lambasi Sorunu

Cüneyt Şenyürek

Recommended Posts

Cüneyt Şenyürek
(düzenlendi)

herkese merhaba

aracımın abs ışıgı ara ara kendiliğinden yanıyor ve yine kendiliginden sönüyor.geçenlerdede hava yastığı ışıgıda kendi kendine yanıp sonmeye başladı.sorun hakkında bilgisi olan varmı.acaba elektrik tesisatındamı sıkıntı var.

tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi
küçük harfle yazıyoruz lütfen
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

sıkıntı aküde olabilir.

mesajlarımızı da küçük harflerle yazıyoruz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Akü de sorun olduğu zaman ilk marşta ABS ışığı biraz gecikmeli sönebiliyor..Buna dikkat ettiniz mi hiç ?

Yorum bağlantısı
Serkan Danış

ABS soğuk havadan dolayı donmuş ve çözülünceye kadar arızalı gibi yanıyor olabilir, başıma gelmişti, ABS ve ESP ışıkları sabah yandı akşam doğru hava biraz ısınınca söndü.

Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy

(97 mondeo mk 2 ) tcs lambası sürekli yanık kalıyor , aracın ecu ünitesiyle ilişkili olabilir mi ? abs ünitesi ve tcs motoru kontrol edildi sağlam , tesisat ta sağlam görünüyor, ecu nun tcs ve abs nin çalışması ile ilgisi var mı dır

Yorum bağlantısı
Misafir

akünüze bir baktırın, ayrıca araç çalışırken voltajını bi ölçtürün normal değerlerdemi değilmi, kar- buz kalkınca arıza devam ediyosa aracı lifte kaldırıp tekerleri söktürün abs soketlerini çıkarıp wd40 la temizleyip takınız muhtemelen ışık sönecektir .Saygılar...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aracınızın geçmişinde bir takım tamir tadilat olaiblir?

Yorum bağlantısı
Cüneyt Şenyürek

Akü de sorun olduğu zaman ilk marşta ABS ışığı biraz gecikmeli sönebiliyor..Buna dikkat ettiniz mi hiç ?

ilk marştan sonra ışık sönuyor ama bır sure sonra tekrar yanıyor baznde hıc yanmıyor bende anlamadım

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

ilk marştan sonra ışık sönuyor ama bır sure sonra tekrar yanıyor baznde hıc yanmıyor bende anlamadım

O zaman sorun akü kaynaklı gibi gözükmüyor..

Yorum bağlantısı
Eren Sağanak

bendede aynı sorun vardı abs+tcs lambası yanıyordu surekli.sağ arka tekerleğin abs sensorunu değiştirince ikiside söndu.ama sorunu bulana kadar epey bi vaktim harcandı.muayenedende geçirmemişlerde lambadan dolayı.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Erdem Terzioğlu

Merhabalar;

Dün aracımla bir uzun yola çıktım. yolda yaklaşık 1.5 saat gittikten sonra ABS ışığı yandı. Hemen kenara çektim arabayı stop ettim. Tekrar çalıştırdım ABS lambası testten sonra söndü. 2 saat kadar daha gidince bir kez daha lamba yandı. tekrar stop  edip çalıştırdım. lamba söndü. yukarıda aküden olabilir demişsiniz. Aldığım kişi aküyü yeni değiştirdiğini söyledi faturasını ve garanti belgesini de verdi. Ancak aküden şüpheleniyorum. çünkü arıza göstergesinde aşağıdaki resimde işaretlediğim lamba da ara sıra yanıyor. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

http://m1306.hizliresim.com/1b/x/pqskf.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

O ikaz soğutma suyunun eksik olduğunu gösteriyor ancak bizim araçlarda -benimki de dahil- genel olarak hep yanar maalesef. Önemsemiyoruz ama gerçek bir sorunu da anlamak mümkün olamıyor bu durumda, o nedenle gözle genleşme kabını kontrol etmekte fayda var...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Pil isareti gibi oldugundan ben akuye baglamistim. Sogutma suyu tamdi. Hatta dun yola cikmadan iyice doldurdum fazla koydum sikinti olur mu diye dusunuyordum. Benim akuden kuskum vardi pil gibi oldugu icinde ya aku ya sarj ile ilgili bi sikinti bekliyordum.

Peki ABS lambasi icin bi oneriniz var mi? Hos yaklasik 200 km yol yaptim bi daha yanmadi.

Ha birde bu sogutma suyu musurunun de wd 40 a ihtiyaci var sanirim bu arabayi aldim alali her sorunumda WD40 imdadima yetisti diyebilirim

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Pil isareti gibi oldugundan ben akuye baglamistim. Sogutma suyu tamdi. Hatta dun yola cikmadan iyice doldurdum fazla koydum sikinti olur mu diye dusunuyordum. Benim akuden kuskum vardi pil gibi oldugu icinde ya aku ya sarj ile ilgili bi sikinti bekliyordum.

Peki ABS lambasi icin bi oneriniz var mi? Hos yaklasik 200 km yol yaptim bi daha yanmadi.

Ha birde bu sogutma suyu musurunun de wd 40 a ihtiyaci var sanirim bu arabayi aldim alali her sorunumda WD40 imdadima yetisti diyebilirim

ABS ile ilgili arkadaşların önerileri dışında bir fikrim yok. WD40 muhabbeti ise meşhurdur bu forumda, ultra sihirli sprey, saç bilem çıkarabiliyormuş(!)  :biggrin:

Soğutma suyu müşüründe işe yararsa ben de deneyeyim... :)

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Bu gun kirsehirden kastamonuya geri yola ciktim oglen saatleriydi malum hava sicak bi sure gittim. Bu arada bugun abs isigi hic yanmadi ama sogutma suyu isigi kalecikte yandi kenara cektim sogutma suyu kapagini actim suyu doluydu ama su artik resmen camur rengine donmustu. Biraz su ekledim ama isik sonmedi. Yolda da hararet baya bi yuksekti normal yazisinin a harfine kadar geldi yokuslrda. Hatta ilgazda l ye bile geldi. Kafaya koydum yarin aksam is cikisinda sanayinin yolunu tutucam komple radyatordeki suyu bosaltcam hatta ustaya yaptirabilirsem bir iki kere de doldurup bosaltmayi deneyecem. Yedek depoyu da sokebilirsem icini artik kirec cozucu mu olur ne olursa tertemiz yikayip antifiriz bastircam. Eski sahibi bi kere antifiriz koymus bidaha hep onla gitmis anlasilan. Cocugum hastalanmis kadar uzuldum valla. Yazik gunah araba resmen camurlu suyla kendini sogutmaya calisiyor gibi geldi bana. Yarin islemleri yaptirinca duzelirse sizlerle de paylasacagim. Sorunun bundan kaynaklandigini tahmin ediyorum. Birde liste cikardim baya uzun bir liste oldu araca yapilacaklar konusunda bir hafta sanayiye tasinacagim gibi gozukuyor :-(

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Allah kolaylık versin, yapacağın işlemlerle ilgili paylaşımlarını merakla bekliyorum. Bu arada memleket Şirin Kırşehir mi, Kastamonu mu?

Yorum bağlantısı
İlhan Kol

merhaba arkadaşlar  benim araçtada abs+tcs ışığı yanmaya başladı bazen 50 km gidiyorum yanmıyor bazende 10 metre gittikten sonra bile  yanıyor .geçen istanbuldan sinop a gittim otobanda giderken yanmaya başladı sinopta özel servise baktırdım her marka arabanın bağlanabildiği bir bilgisayara bağladı hiç bir arıza kodu göstermedi abs ile ilgili. beyinden şüphelendi biz burda yapamayız dediler beni gönderdiler..sizce beyinle alakası olabilirmi ?

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

merhaba arkadaşlar  benim araçtada abs+tcs ışığı yanmaya başladı bazen 50 km gidiyorum yanmıyor bazende 10 metre gittikten sonra bile  yanıyor .geçen istanbuldan sinop a gittim otobanda giderken yanmaya başladı sinopta özel servise baktırdım her marka arabanın bağlanabildiği bir bilgisayara bağladı hiç bir arıza kodu göstermedi abs ile ilgili. beyinden şüphelendi biz burda yapamayız dediler beni gönderdiler..sizce beyinle alakası olabilirmi ?

Şimdi fren tertibatı ile ilgili hiç bir detay göz ardı etmeye gelmez.

Beyinden olabili sensörleden olabilir.

Abs beyninden olabilir ya da akü den olabilir.

İhmal etmeyin bence.

Anladığım kadarı ile uzun yol yapıyorsunuz 

Allah korusun merkez kaçar ESP yakalayamaz kıyamet ondan kopar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu
(düzenlendi)

Mehmet hocam cepten girdigim icin alinti yapamadim memleket kastamonu kirsehir hanim köy :-)

Bugun sanayiye gittim ama is cikisi 2 saatim vardi radyatore baktiramadim sira ona gelmedi. Sis farlarini soktum iclerini guzelce sildim tekrar taktim slikonla etrafini sardim bakalim tekrar su alacak mi. Ama sis farinin gobegini soktukten sonra camla olan butun parcayi cikarip yikarken icine su doldurdum bekledim kacirmadi suyu. Arkasindan almis sanirim suyu.

Sag kapilardaki cam dugmeleri calismiyordu dugmeleri bozulmus. Burda parcacilarda bulamadigim tekli cam dugmesini elektrikci ustada buldum hemde yeni parcalardi. Icindeki yesil isiklar cok guzel durdu. 3 unu de degistirdim. Usta afyonda bi yere yaptiriyormus bu dugmeleri yarin 4 lu cam dugmesini de sorcak 50 liraya getirtebilecegini soyledi eger varsa getirtip deneyim memnun kalirsam forumda yeni konu acarim. Cogu arkadasin aradigi bir parca.

Yarin radyatoru yaptirabilirsem onu da paylasagim.

tarihinde Erdem Terzioğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Mehmet hocam cepten girdigim icin alinti yapamadim memleket kastamonu kirsehir hanim köy :-)

Bugun sanayiye gittim ama is cikisi 2 saatim vardi radyatore baktiramadim sira ona gelmedi. Sis farlarini soktum iclerini guzelce sildim tekrar taktim slikonla etrafini sardim bakalim tekrar su alacak mi. Ama sis farinin gobegini soktukten sonra camla olan butun parcayi cikarip yikarken icine su doldurdum bekledim kacirmadi suyu. Arkasindan almis sanirim suyu.

Sag kapilardaki cam dugmeleri calismiyordu dugmeleri bozulmus. Burda parcacilarda bulamadigim tekli cam dugmesini elektrikci ustada buldum hemde yeni parcalardi. Icindeki yesil isiklar cok guzel durdu. 3 unu de degistirdim. Usta afyonda bi yere yaptiriyormus bu dugmeleri yarin 4 lu cam dugmesini de sorcak 50 liraya getirtebilecegini soyledi eger varsa getirtip deneyim memnun kalirsam forumda yeni konu acarim. Cogu arkadasin aradigi bir parca.

Yarin radyatoru yaptirabilirsem onu da paylasagim.

Eniştemizsin yani... :)  Ben de Kaman'lıyım. 

Sis farları suyu en arkadaki plastik aksamdaki lastik contanın zamanla özelliğini kaybetmesinden dolayı alıyor, doğru teşhis yani. :good1:

Cam butonlarına hayret ettim doğrusu, nasıl oluyor da Kastamonu'da bir elektrikçide bulunabiliyor? 

Kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Teklisi cam düğmesi dükkanda var dedi usta çıkardı 3 tane çıktı. 2 sini değiştirecektim. takınca içindeki yeşil lambalar çok hoş yanıyordu 3. yü de değiştir dedim. 3. nün içindeki yeşil lambalar biraz sarı gibi yanıyordu. sonra ondan vazgeçtim. zaten çalışıyordu. ama bir daha getir dedim oda yeşil yansın diye onu da değiştireceğim. O parçaları Afyonda birisi sırf cam düğmesi üretiyormuş her model var abi dedi ordan getirtiyorum dedi. Tabi kim olduğunu öğrenemedim. O kesin yapıyordur dedi. Bugün telefon açıp soracak bakalım. Çok ümitli konuştu. İnşallah bulur. Aslında benimki işlevini yerine getiriyor ama görsel olsun diye onuda değiştireceğim eğer dediği paraya getirebilirse. İnternette 300 liraya buldum o fiyata değiştirmem ama 50-60 liraya olursa değiştireceğim. Ama kendimden çok forumda bu düğmeyi arayan arkadaşlar için bulmak istiyorum. Eğer bulunursa çok kişinin ihtiyacını göreceğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Hökelek

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. 2000 model mondeo 2.5 v6 ghia araç satınaldım,aslında laguna ile arasında kararsızdım ama çoğu kişi iyiki mondeo almışsın diyor. şimdi ufak-tefek sorunlarıyla ilgilenmeye başladım. En başta 4 lastik ve aküyü yeniledim, sıralı sistem lpg taktırdım, yağını-bujilerini-hava filtresini değiştirdim. Klima bakımını yaptırdım.unutmadan birde motor kaputunu açan tamircinin 2500 motoru görünce suratının şekli değişiyor bunuda pek anlamış değilim.kafanızı şişirmeden şu anki sorunum şöyle; el fren lambası sürekli yanık duruyor,kontağı ilk çevirmemde sadece aırbag-yağ-akü lambası yanıyor araç çalışınca bunlar sönüyor sadece el fren lambası yanık kalıyor yani ilk çevirmede ekranda ne abs ne asr hiçbirşey yanmıyor. Yalnız dün ışıklarda durduğumda bir baktım el fren lambası sönmüş asr düğmeside çalışıyor çok sevindim ama sevincim 5 dakika sürdü tekrar el fren lambası yandı ve asr düğmesi çalışmıyor ekrandada çıkmıyor. ne yapmamı önerirsiniz (akü yeni fren hidroliği dolu) saygılarımı sunarım

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. 2000 model mondeo 2.5 v6 ghia araç satınaldım,aslında laguna ile arasında kararsızdım ama çoğu kişi iyiki mondeo almışsın diyor. şimdi ufak-tefek sorunlarıyla ilgilenmeye başladım. En başta 4 lastik ve aküyü yeniledim, sıralı sistem lpg taktırdım, yağını-bujilerini-hava filtresini değiştirdim. Klima bakımını yaptırdım.unutmadan birde motor kaputunu açan tamircinin 2500 motoru görünce suratının şekli değişiyor bunuda pek anlamış değilim.kafanızı şişirmeden şu anki sorunum şöyle; el fren lambası sürekli yanık duruyor,kontağı ilk çevirmemde sadece aırbag-yağ-akü lambası yanıyor araç çalışınca bunlar sönüyor sadece el fren lambası yanık kalıyor yani ilk çevirmede ekranda ne abs ne asr hiçbirşey yanmıyor. Yalnız dün ışıklarda durduğumda bir baktım el fren lambası sönmüş asr düğmeside çalışıyor çok sevindim ama sevincim 5 dakika sürdü tekrar el fren lambası yandı ve asr düğmesi çalışmıyor ekrandada çıkmıyor. ne yapmamı önerirsiniz (akü yeni fren hidroliği dolu) saygılarımı sunarım

Aramıza hoşgeldiniz diyelim öncelikle. Kaputu açan tamircinin suratının değişmesini anlayabiliyorum. Bendeki 2000 motora bile bakıp abi bu kaç motor diye soranlar oluyor. Ardından da garip bir kafa sallama aşağı yukarı. Sende alışırsın zamanla.

Bende yeni mondeocu olsam da üstadlar sağolsunlar bana birçok şey öğrettiler. Şimdi üstadlar dururken benim konuşmam doğru mu bilmesem de Mondeo n varsa aracında mutlaka WD40 olması gerek. Sanayide mutlaka satan bir yer vardır. Araçla ilgili her hatada ilk başvurman gereken şey usta yerine WD40 mış bunu aracı alınca öğrendim.

Benim de sizinkine benzer olarak el freni lambası bir yanıyor bir yanmıyordu. El freninin altında deri kaplamayı hafif yukarı doğru kaldırdım. orada etrafı yaylı bir vida vardı. ona WD40 sıktım. şimdi canavar gibi yanıyor. Sanırım sizin araçta da el freninin bastığı düğmede bir temassızlık var. İlk olarak bahsettiğim sprey ile denemenizi naçizane olarak tavsiye ediyorum.

ASR (yani bizdeki adı ile TCS diye geçiyor) bende de o konuda bir sıkıntı var. Bilgisayara bağlattım orda da hata vermedi. Şu an beklemedeyim iyi bir elektrikçiye baktıracağım. Ancak forumda bakınırsanız bir çoğu yerde geçiyor.

ABS lambası yanmıyor demişsiniz peki hiç frenlemede ABS yi hissettiniz mi deneme şansınız oldu mu? Sert bir frende pedalda bir titreme oluyor devreye girdiğini hissedebilmeniz lazım. Yada lastiklerde sensörleri olduğu forumda geçiyor onlara bakmanızı öneririm.

Tekrar aracınız hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Allah kolaylık versin, yapacağın işlemlerle ilgili paylaşımlarını merakla bekliyorum. Bu arada memleket Şirin Kırşehir mi, Kastamonu mu?

Mehmet hocam paylaşım biraz gecikti kusura bakmayın. Ben konuyu unutmuştum sonradan aklıma geldi. Radyatörün içindeki su çok fena durumdaydı bir ustaya gittim. Radyatör suyunu boşalttık. İlave su kabını da yerinden çıkardık. İçinde bir sensör vardı onu söktü sensör hafif çatlamış bu sensörden al gel dedi. Tabi bulmak ne mümkün. Geri döndüm Japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım. Çatlak en altta olduğu için oradan içine su giriyormuş sanırım. Ayrıca soketleri de hemen WD 40 ladım. Usta çok kalabalaıktı. İlave su deposunun içini güzelce bir çamaşır suyu ile ilk günki gibi yapmayı çok isterdim. Ama yapamadım. Usta geri taktı. Suyla çalkalamış falan ama kenarlarında lekeler vardı. Neyse sökmeyi öğrendim en azından :) Yalnız yeni antifiriz koyduğum için o antifirize kıymam gerekecek tekrar sökmek için. Şimdilik böyle idare ediyorum. Arıza lambasına gelince bir daha hiç yanmadı. Haftasonu 1000 km yol yaptım bi kere bile yanmadı. Yine sihirli sprey WD40 ve japon yapıştırıcısı sorunu çözdü :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Mehmet hocam paylaşım biraz gecikti kusura bakmayın. Ben konuyu unutmuştum sonradan aklıma geldi. Radyatörün içindeki su çok fena durumdaydı bir ustaya gittim. Radyatör suyunu boşalttık. İlave su kabını da yerinden çıkardık. İçinde bir sensör vardı onu söktü sensör hafif çatlamış bu sensörden al gel dedi. Tabi bulmak ne mümkün. Geri döndüm Japon yapıştırıcısı ile yapıştırdım. Çatlak en altta olduğu için oradan içine su giriyormuş sanırım. Ayrıca soketleri de hemen WD 40 ladım. Usta çok kalabalaıktı. İlave su deposunun içini güzelce bir çamaşır suyu ile ilk günki gibi yapmayı çok isterdim. Ama yapamadım. Usta geri taktı. Suyla çalkalamış falan ama kenarlarında lekeler vardı. Neyse sökmeyi öğrendim en azından :) Yalnız yeni antifiriz koyduğum için o antifirize kıymam gerekecek tekrar sökmek için. Şimdilik böyle idare ediyorum. Arıza lambasına gelince bir daha hiç yanmadı. Haftasonu 1000 km yol yaptım bi kere bile yanmadı. Yine sihirli sprey WD40 ve japon yapıştırıcısı sorunu çözdü :biggrin:

Sorunu çözdüğüne sevindim Erdem kardeşim. İnşaallah ben de fırsat bulduğumda aynı şekilde çözebilirim.  :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...